X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No ej moja jest spoko :P
    Może dlatego, ze ja widzę raz w miesiącu :D

Jak ja Ci zazdroszcze... ;P

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No ej moja jest spoko :P
    Może dlatego, ze ja widzę raz w miesiącu :D

Ha ha :D Raz w miesiącu? też bym tak chciała :P

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ha ha :D Raz w miesiącu? też bym tak chciała :P

Co nie? :P

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Co nie? :P
    No ba :)

Zołza:) lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem że to forum staraczek itp, ale nie przeraża Was wizja tej nowej ustawy antyaborcyjnej? własnie czytałam watek-jest juz na ovu załozony...to jakaś paranoja będzie jak to wejdzie....:(

Karolina2787 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją też rzadko widuję, ok 2-3 razy w miesiącu. Ogólnie jest fajna, dobra kobieta z niej, ale żyć pod 1 dachem byłoby nam strasznie trudno, bo się bardzo różnimy...
    Ja jestem w gorącej wodzie kąpana i energiczna, podejmuje decyzje w minute, a ona ze wszystkim się smoli, rozkminia każdą pierdołę, nie potrafi podejmować decyzji i wszystko zrzuca na nas... To trochę męczące...
    Poza tym jest ok.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tesciowej0to ja mam fajną, bardzo...:) ale widzę ja nie częsciej niz raz na 1-2 msc ..;) :)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    dziewczyny wiem że to forum staraczek itp, ale nie przeraża Was wizja tej nowej ustawy antyaborcyjnej? własnie czytałam watek-jest juz na ovu załozony...to jakaś paranoja będzie jak to wejdzie....:(

Ja nie wiem, ciężko mi się wypowiadać, jak sama tak bardzo modlę się o groszka... Ale z drugiej str każda kobieta powinna mieć prawo wyboru. No i jak zakażą to i tak aborcję zrobią tylko za granicą albo byle gdzie. Jak się zapłaci, to się zawsze znajdzie ktoś kto to wykona...

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komuś podesłać swoją? :p Doplace :p

foxylady, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ja nie wiem, ciężko mi się wypowiadać, jak sama tak bardzo modlę się o groszka... Ale z drugiej str każda kobieta powinna mieć prawo wyboru. No i jak zakażą to i tak aborcję zrobią tylko za granicą albo byle gdzie. Jak się zapłaci, to się zawsze znajdzie ktoś kto to wykona...

no własnie....będzie jk przed wojną...i po co te wszelkie bad prenatalne itp...wracamy dośredniowiecza...mam nadzieje że to nie przejdzie bo znów będą masowe emigracje za granicę...

• Allmita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz jestem w takim wieku że ryzyko wad jakis tam niefajnych jest juz duże i powiem Wam szczerze że jak ta beznadziejna ustawa wejdzie to nie wiem czy nie zastanowie sie poważnie nad swoimi staraniami.....

zawsze byłam za badaniami prenatalnymi-nie chciałabym np urodzic dziecka tylko po to żeby kościół( z całym szacunkiem dla co niektórych) sie cieszył a dziecko np męczyło się przez 2 dni z letalna wadą i wkońcu i tak umarło.....ech wiem że wprowadzam przygnębiający nastrój ale nie moge o tym przestac myśleć....

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita dobrze wiemy, że kto chce to i tak robi aborcję..:/
    Najsmutniejsze jest dla mnie jak są sytuacje jak u mojej znajomej- 2 razy wpadła ale wtedy nie była gotowa na dziecko i oba usunęła..:/ potem dorosła, stwierdziła, że to już ten moment, lekarz przepisał jej dupka i zaszła w 1 cyklu... i nawet na początku żartowała ze mnie, że ja się martwię czy zajdę..

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png

28 lat, 4 cs

Karolina2787, Allmita lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i się wypowiem. Moim zdaniem aborcja powinna być możliwa wtedy kiedy zagraża życiu matki lub dziecka (lub obojgu), kiedy płód okażę się uszkodzony tzn poważna choroba itp. to wtedy gdy kobieta chce, no i w wyniku gwałtu bo to jest chyba normalne przynajmniej dla mnie. Sorki że się wtrąciłam

Kasia1987, Allmita, Tuliska lubią tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Tak czytam i się wypowiem. Moim zdaniem aborcja powinna być możliwa wtedy kiedy zagraża życiu matki lub dziecka (lub obojgu), kiedy płód okażę się uszkodzony tzn poważna choroba itp. to wtedy gdy kobieta chce, no i w wyniku gwałtu bo to jest chyba normalne przynajmniej dla mnie. Sorki że się wtrąciłam

no i tak było do tej pory...to co pisze KAsia to ok-niech zakażą....no ale oni chcą żeby dziecko z wadami sobie dożyło swoich dni...to jest paranoja...no i to że nie będą szybko interweniować przy ciąży pozamacicznej tylko czekać do końca kiedy bedzie juz zagrożenie życia...

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu :/
    Zupełnie się zgadzam z Tobą Allmita.
    Nie uznaję też narzucania pewnych rozwiązań osobom niewierzącym. Państwo powinno spieprzać od spraw osobistych i pozostawić możliwość wyboru ludziom. Ja akurat wierzę i robię wszystko wg własnego sumienia.

Karolina2787, Allmita lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest właśnie paranoja, debilizm i brak mi słów po prostu. Kościół jeb...y że tak powiem i wybaczcie Ci których tym uraziłam ale szczerze to kurde co kościół ma do tego? Bo kuźwa są czarnuchy i pingwiny skoro drogę taką wybrali że nie chcą mieć rodziny itp. to niech dadzą innym wybór bo jak nie in-vitro zabronione to teraz aborcja wgl świat schodzi na psy a te czarnuchy za przeproszeniem to z braku baby nawzajem ruchają w dupy a co gorsze to jeszcze dzieci bzykają pedofile gnoje! Przepraszam za wulgaryzm ale aż mi się ciśnienie podniosło. Ja osobiście jestem wierząca lecz nie praktykująca, gdy bd mamą to się zastanawiam czy iść z dzieckiem do kościoła kuźwa tak wgl bo co się tam dzieje to głowa mała a i się człowiek nasłucha aż mu uszy więdną od tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:57

Allmita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za słownictwo i jeśli kogoś uraziłam swoją wypowiedzią również przepraszam.

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzik, mnie nie.

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Luzik, mnie nie.

Dzięki, bo już myślałam że wszystkie się poobrażały ;) Nie mówię tu też że wszyscy księża są tacy ale po prostu takie moje zdanie na ten temat. Niedługo trzeba będzie płacić za powietrze i zabronią oddychać aaa dobra nie gadam może lepiej już :P

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja jestem wierzaca i praktykujaca ale co do aborcji mam zdanie takie jak wy.
    Karolina, nie wkladaj wszystkich do jednego worka, nie wszyscy księża zą tacy sami, a do kościoła chodzisz dla księdza czy dla Boga? Zastanów się... wiesz co usłyszałam kiedyś od pewnego starszego i bardzo inteligentnego ksiezulka? Że księża sa jak lekarze, nie podoba Ci się jeden to idź do następnego i tak do skutku. A cholerny PISORY to nie Kościół, to nie religia, tylko wyznanie rydzykolubne... my naprawdę mamy fajnego księdza i złego słowa nie powiem bo ma naprawdę bardzo liberalny stosunek do wielu kwestii w życiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 14:12

Kasia1987 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ