Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednego nie rozumiem... tacy z nich wszystkich obrońcy życia... a ciekawe czy oni wszyscy są takimi świętymi którzy dajmy na to nawet mięsa nie jedzą- zwierzęta to już nie jest "życie"?? Przecież do czwartego miesiąca ciąży to jest dopiero zarodek, płód, embrion... jest jeszcze mniej świadomy tego co się dookoła dzieje niż zarodek w jajku kurzym. Głupota

Allmita lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ciężkie sprawy- módlmy się żebyśmy nigdy nie miały takich dylematów i takich decyzji przed sobą :/

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png

28 lat ,4 cs

Tuliska, WaldhauzerM, nick nieaktualny, Allmita lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No ej moja jest spoko :P
    Może dlatego, ze ja widzę raz w miesiącu :D

Łe to nie dziwota..

Ja moją widzę co niedziela..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do aborcji to jestem zupełnie przeciwko jeśli chodzi o usuwanie z widzimisia mamusi, bo za młoda, bo nie ten etap w życiu, bo bo bo... jeśli jest się na tyle dorosłym żeby to dziecko splodzic to jest się również gotowym na wychowanie go, kurcze na jakim świecie my żyjemy? 20 sposobów żeby się zabezpieczyć a idiotki nie potrafią do lekarza się wybrać?
    A za jestem we wszelkich medycznych wskazaniach no i co do dziecka z gwałtu. Matka powinna decydować czy ratować ja czy dziecko. Nie może być tak że zabija matkę bo dziecko miało 5% na przezycie. To żart jakiś...

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisska ja napisałam że nie mówiłam że wszyscy tacy są i nie uważam tak także nie złosc się o to bo przeprosiłam za swoje słowa tych którzy są wierzący itp. Mnie po prostu wkurza fakt że tacy wgl są i się nazywają księża bo jak dla mnie to pseudo księża. Co do kościoła sama chodziła i miałam bardzo fajnego księdza prowadzącego który był od podstawówki aż do samego bierzmowania i nic złego nie powiem o nim także nie chodziło mi o wszystkich. Obecnie nie chodzę do kościoła ale wierzę w Boga, moim zdaniem nie muszę do kościoła chodzić by Bóg mnie wysłuchał bo jest wszechmogący i wszechobecny.

Tuliska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbrzusze mnie kluje... czyżby czyzyk? :p

WaldhauzerM, Tuliska lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A co do aborcji to jestem zupełnie przeciwko jeśli chodzi o usuwanie z widzimisia mamusi, bo za młoda, bo nie ten etap w życiu, bo bo bo... jeśli jest się na tyle dorosłym żeby to dziecko splodzic to jest się również gotowym na wychowanie go, kurcze na jakim świecie my żyjemy? 20 sposobów żeby się zabezpieczyć a idiotki nie potrafią do lekarza się wybrać?
    A za jestem we wszelkich medycznych wskazaniach no i co do dziecka z gwałtu. Matka powinna decydować czy ratować ja czy dziecko. Nie może być tak że zabija matkę bo dziecko miało 5% na przezycie. To żart jakiś...
    Całkowicie się zgadzam- nigdy nie usunelabym dziecka z wpadki. Natomiast wiem ze nie byłabym w stanie urodzić ledwo żywego i patrzeć na jego cierpienie... słuchać przez dziewięć miesięcy: "oo chłopiec czy dziewczynka? Który to już miesiąc? Pewnie już wszystko gotowe na dzidziusia" i myśleć sobie, że nic nie jest gotowe bo dziecko i tak nie przeżyje. A z gwałtu? Rozumiem ze można urodzić i oddać ale wyobrażacie sobie co czuje takie dziecko? Codziennie będzie patrzeć w lustro i myśleć, że jest na tym świecie z agresji, niechciane, nawet znienawidzone.

Tuliska, Allmita lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko jest straszne i potworne...
    I tak delikatne, że nie życze sobie z buciorami nikogo w tym! Ani polityków, ani księży, nikt nie ma prawa nakazywać nam niczego :(
    To indywidualna sprawa, bo każdy przypadek jest inny...

nick nieaktualny, Tuliska, Allmita lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do aborcji nie będę się powtarzać.. Mam takie samo zdanie co Wy.. W ciążę zachodzi się świadomie itd..

Ale wylewna jestem..

nick nieaktualny, szuflada, Tuliska, Allmita lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Tulisska ja napisałam że nie mówiłam że wszyscy tacy są i nie uważam tak także nie złosc się o to bo przeprosiłam za swoje słowa tych którzy są wierzący itp. Mnie po prostu wkurza fakt że tacy wgl są i się nazywają księża bo jak dla mnie to pseudo księża. Co do kościoła sama chodziła i miałam bardzo fajnego księdza prowadzącego który był od podstawówki aż do samego bierzmowania i nic złego nie powiem o nim także nie chodziło mi o wszystkich. Obecnie nie chodzę do kościoła ale wierzę w Boga, moim zdaniem nie muszę do kościoła chodzić by Bóg mnie wysłuchał bo jest wszechmogący i wszechobecny.

Amen. :)

Nie denerwuje się kochana, po prostu wyrazilam zdanie tak samo jak Ty ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Amen. :)

Nie denerwuje się kochana, po prostu wyrazilam zdanie tak samo jak Ty ;)

No i gitara :D

Tuliska lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku.. Wolne popołudnie.. Nie wierzę.. Będę leżeć..

Kasia1987, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może powróćmy do tematu starankowego ;) hihi :P

Tuliska, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdro, ja mam pełno do zrobienia, ale harówkę odwalę chętnie, bo jak wczoraj czytaliśmy kobieta styrana jak wół za pługiem, to kobita płodna :P
    No a potem czekam na mojego i jak tylko wyrazi chęć to wskoczę na niego, a jak nie wyrazi chęci, to dam mu iść spać... a potem perfidnie i tak wlezę :P

kozamonia, szuflada, nick nieaktualny, nick nieaktualny, WaldhauzerM, Tuliska lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• szuflada Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No właśnie, ja nadal nie wiem jak Wam tu zdjęcie wrzucić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 14:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Próbowałam właśnie zmienić temat :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:

Kochana ja to jestem gamoń jeśli chodzi o to :D sama dalej nie umiem :/ jedyne co się nauczyłam to gify tu wrzucać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Jejku.. Wolne popołudnie.. Nie wierzę.. Będę leżeć..
    Zazdroszcze... ja będę na urodzinowej modlitwie za ur tesciowej... a pozniej w podobnym klimacie w domu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:

Spróbuj przez to zapodaj.net
    Ja przez to wrzucam.
    Najpierw przerabiam zdjecie zeby byl link... i kopiuje rego linka i wklejam tutaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo hejo laseczki

jak wam dzionek mija ?

Elunia wyniki cudo miod malina - jak dlugo bralas euthyrox i ile zeby miec tak piekne tsh :D

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ