Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    dowiedzieliśmy się że jedyna szansa dla nas in vitro. To była najgorsza wizyta U lekarza. Ale czas leczy rany I jakoś to wszystko sobie poukładalismy. Jestem osoba wierząca i wiem że taka jest wola. Fajnie że wam się udało. Ciekawa byłam która teraz W ciąży?

Przykro :-( tule. A powiedziałabys jeśli nie to nie szkodzi . Jaka wam lekarz postawił diagnozę że jednym ratunkiem jest in vitro?

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Przykro :-( tule. A powiedziałabys jeśli nie to nie szkodzi . Jaka wam lekarz postawił diagnozę że jednym ratunkiem jest in vitro?
    Problemy męskie. Mała liczba plemników.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Problemy męskie. Mała liczba plemników.

I farmakologicznie już nie mozna tego podleczyć?

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Tak O stracie wiem. Super że zaraz ci się udało zajść. teraz musi być wszystko ok. Wiesz co chyba nie będziemy podchodzić. Strasznie dużo kasy to kosztuje teraz ok 7 tys a od czerwca 11 tys i szansę 40%

Nie wiem co powiedzieć... Słyszałam ostatnio o znajomej że nie ma gonadotropin i podłączyli ją pod pompę żeby wstrzelić ale się nie przyjęło.. Dla nich też tylko in vitro.. Heh.. Ciężkie to jest.. I smutne. Tyle kobiet w młodym wieku ma takie problemy..

Tule mocno kochana <3

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    I farmakologicznie już nie mozna tego podleczyć?
    Starata czasu I kasy jak to powiedział lekarz. Bo wynik może podskoczyć O 100% A U nas to nic nie zmieni

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Starata czasu I kasy jak to powiedział lekarz. Bo wynik może podskoczyć O 100% A U nas to nic nie zmieni

Nie rozumiem.. Może do innego lekarza..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 23:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:

Przykro...:-( bardzo wam współczuję . Ale czasem cuda się zdarzają. Bede mocno wierzyła w to że i wam się może taki cud się zdarzy :*

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Nie wiem co powiedzieć... Słyszałam ostatnio o znajomej że nie ma gonadotropin i podłączyli ją pod pompę żeby wstrzelić ale się nie przyjęło.. Dla nich też tylko in vitro.. Heh.. Ciężkie to jest.. I smutne. Tyle kobiet w młodym wieku ma takie problemy..

Tule mocno kochana <3
    No jest ciężkie I smutne Ale co kochane trzeba się Z tym pogodzić I żyć dalej. Bo nie można tylko myśleć O ciąży. widocznie ja miałam tak mieć I tyle. Trzeba się cieszyć Z tego co mam. jest jeden plus możemy się kochać bez zabezpieczenia I nigdy nie wpadniemy:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:

A byliście u lekarza profesora czy takiego zwykłego od tej dziedziny ?

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ana. Bardzo mi przykro z Twojego powodu :( Ściskam mocno. Ale kochana nie łam się, zawsze jest jakaś nadzieja. Moja ciocia też wiele lat leczyła się i jeździła po klinikach, po paru latach stwierdzili że nie jest im dziecko pisane. Odpuścili. Po paru latach zaszła w ciąże, a po następnych znowu ;) Teraz ma dwójkę dzieci ;) I dzięki niej wiem że cuda się zdarzają ;)
    Ja nadal się staram i walczę. Zadomowiłam się tu ;)

WaldhauzerM, 91patka91 lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    No jest ciężkie I smutne Ale co kochane trzeba się Z tym pogodzić I żyć dalej. Bo nie można tylko myśleć O ciąży. widocznie ja miałam tak mieć I tyle. Trzeba się cieszyć Z tego co mam. jest jeden plus możemy się kochać bez zabezpieczenia I nigdy nie wpadniemy:-)

Nigdy nie mów nigdy..

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ana <3 milo,ze zapytalas o mnie.

Na pocieszenie dla Ciebie mam historie małżeństwa ode mnie z bloków. Kilka lat sie starali. Kilka razy do in vitro podchodzili. W koncu zdecydowali sie na adopcje. Podarowano im malenka dziewczynke :) a miesiąc po tym jak mala trafila do ich domu, znajoma zaszla w ciaze. Urodziła chłopca.
    Dzis dzieci chodzą juz do szkoly a ta znajoma ma kolejny brzuszek przed soba :)

ana1122, WaldhauzerM, Margaretka89, 91patka91 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANA może warto skontaktować się z innym lekarze jeszcze.

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana cuda sie zdarzaja! Trzymam kciuki! i przytulam najmocniej!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 23:28

Margaretka89, ana1122 lubią tę wiadomość

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

Na pocieszenie dla Ciebie mam historie małżeństwa ode mnie z bloków. Kilka lat sie starali. Kilka razy do in vitro podchodzili. W koncu zdecydowali sie na adopcje. Podarowano im malenka dziewczynke :) a miesiąc po tym jak mala trafila do ich domu, znajoma zaszla w ciaze. Urodziła chłopca.

Witaj kochana co u Ciebie??

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja niestety jeszcze nie wiem czy udalo sie nam jutro ostatecznie sie dowiem.
    Przykro mi ale mysle ze w niebie maja dla ciebie inny plan i w najblizszym czasie bedziesz szczesliwa mama za co mocno trzymam kciuki

WaldhauzerM, nick nieaktualny, ana1122 lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.. Ale masz komitet wsparcia.. Głowa do góry <3

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

Dzięki Gizmo za miła opowieśc. Lubię takie historię. Ja nadzieję zawsze będę mieć. Ale trzeba zyć dalej. Też zastanawiamy się nad adopcja. Ale jeszcze mamy 2 lata na to. słyszałam że U ciebie jest ośrodek. Prawda?

Gizmo lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Witaj kochana co u Ciebie??
    @ sie rozkręca. Caly dzień plemienia. Myślę ze jutro nowy wykres juz zacznę.

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:

Chciałabyś! w koncu kiedyś jeden doleci tam gdzie trzeba mowie Ci!!

ana1122 lubi tę wiadomość

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ