X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ze pęcherzyk nie pękł i się zaczyna zmniejszać wiec nie było owulacji ale jak mu powiedziałam o pozytywnych testach owymi to skwitował ze organizm robił co mógł i jak długo mógł ale nie wyszło i raczej bez terapi wspomagającej nie wyjdzie bo mam grubą osłonkę białkową i skłania się ku PCO bo wianuszek dziur w jajniku jest.
    Ja po cichu liczę ze to dziury to z zeszłego roku jak przez tarczyce 6 niebiescy @ nie miałam. No i był pęcherzyk dominujący co tez na PCO nie wskazuje

podobno PCOS jest częściej stwierdzane niz wystepuje w rzeczywistości takze nie ma co się martwić...:)

Nats, Gizmo lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Swoją drogą to pierwszy gin który mi powiedział sam z siebie żeby temperaturę mierzyć!!!

moja nawet chciała wykresy zobaczyć, ale sie narazie nie złozyło...musze je wkońcu wydrukowac i zaniesć...

Gizmo lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ze pęcherzyk nie pękł i się zaczyna zmniejszać wiec nie było owulacji ale jak mu powiedziałam o pozytywnych testach owu to mi skwitował ze organizm robił co mógł i jak długo mógł ale nie wyszło i raczej bez terapi wspomagającej nie wyjdzie bo mam grubą osłonkę białkową i skłania się ku PCO bo wianuszek dziur w jajniku jest.
    Ja po cichu liczę ze to dziury to z zeszłego roku jak przez tarczyce 6 niebiescy @ nie miałam. No i był pęcherzyk dominujący co tez na PCO nie wskazuje
    No ja Ci też wspominałam, że mi ten jajcor z usg się nie podobał bo wianuszek przypominał :/
    Ale i tak czekam i kciukam za Zielony finał. Póki nie ma @ jest nadzieja :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jenyyy ja sobie temp zmierzyłam teraz 37,81 .... what the fuck?! to chyba z nerwów tych dzisiejszych
    znalazłaś coś na blablacar??

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry że Wam tak dziś smęce i truje...

ale przyszedł małż z pracy i mówi że polecimy wszyscy razem do dziadka na 4 dni .. w poniedziałek zapyta o wolne i prawdopodobnie 5 maja polecimy :)
    trochę spadł mi kamień z serca!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 18:55

Nats, Gizmo, Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    To teraz czas na podwójną babcie:-)!
    Nie ma takiej opcji. Syna dziewczyny nie interesują a córki jeszcze za małe na te sprawy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Nie ma takiej opcji. Syna dziewczyny nie interesują a córki jeszcze za małe na te sprawy :D
    Ja to się chyba wysławiać nie potrafię, bo albo coś palnę głupiego albo tak napisze ze co innego z tego wychodzi...
    Miałam na myśli Twojego groszka przyszłego, ze babcia kolejny raz a nie prababcia. Chyba jestem niereformowalna

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    sorry że Wam tak dziś smęce i truje...

ale przyszedł małż z pracy i mówi że polecimy wszyscy razem do dziadka na 4 dni .. w poniedziałek zapyta o wolne i prawdopodobnie 5 maja polecimy :)
    trochę spadł mi kamień z serca!!

Super!!! :)
    To jest cudowna wiadomość :)

Gaduaaa, Gizmo lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    No ja Ci też wspominałam, że mi ten jajcor z usg się nie podobał bo wianuszek przypominał :/
    Ale i tak czekam i kciukam za Zielony finał. Póki nie ma @ jest nadzieja :D

No wiesz ze do dzisiaj o tym myślałam że możesz mieć racje! I patrz się że kurde jest taka możliwość.
    Mądra kobieta jesteś Gizmo!!!

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hi hi byłabym w ciąży to bym sobie od razu usg strzeliła w Polsce :)

Caro, Gizmo, Sylwia91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ja to się chyba wysławiać nie potrafię, bo albo coś palnę głupiego albo tak napisze ze co innego z tego wychodzi...
    Miałam na myśli Twojego groszka przyszłego, ze babcia kolejny raz a nie prababcia. Chyba jestem niereformowalna
    To chyba ja nie zrozumiałam co znaczy "czas na podwójną babcię".
    Może dlatego się nie domyśliłam, że chodzi o moją matulę bo ona ma już ...7wnuków :D a ósmy w drodze u mojej siostry :/
    Ale 9 będzie moj :P

Nats, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    No wiesz ze do dzisiaj o tym myślałam że możesz mieć racje! I patrz się że kurde jest taka możliwość.
    Mądra kobieta jesteś Gizmo!!!
    gdzie tam mądra :D tylko dociekliwy erudyta ze mnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    moja nawet chciała wykresy zobaczyć, ale sie narazie nie złozyło...musze je wkońcu wydrukowac i zaniesć...

No to masz super fajną Gin, ja mam tylko fajnego w swoim mieście rodzinnym - Zamościu, a w Wawie do kogo nie pójdę to coś z nim nie tak. Jak pójdę na NFZ to mają mnie w dupie, jak prywatnie to mam wrażenie że ostatni robi co tylko może żeby jak najwięcej kasy od mnie wyciągnąć. Bo wszędzie monitoring max 100 zł za wizytę a on sobie liczy 200 jak za normalną wizytę. Wybacz że wylewam swoją frustrację tutaj. Ale jak sobie pomyślałam że mam w przyszły miesiącu na to z 1500 zł wydać to mnie krew zalewa.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    No to masz super fajną Gin, ja mam tylko fajnego w swoim mieście rodzinnym - Zamościu, a w Wawie do kogo nie pójdę to coś z nim nie tak. Jak pójdę na NFZ to mają mnie w dupie, jak prywatnie to mam wrażenie że ostatni robi co tylko może żeby jak najwięcej kasy od mnie wyciągnąć. Bo wszędzie monitoring max 100 zł za wizytę a on sobie liczy 200 jak za normalną wizytę. Wybacz że wylewam swoją frustrację tutaj. Ale jak sobie pomyślałam że mam w przyszły miesiącu na to z 1500 zł wydać to mnie krew zalewa.
    jeny jakie koszty kolosalne... też bym była wściekła.. i ogólnie poirytowana

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa priv :P

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita! Piękne TSH! Piękne :-D

Judi, głowa do góry! Wiesz przynajmniej co jest na rzeczy. Bierz się za tą wredną nadżerkę i będzie dobrze :-) Widzę, że dostałaś Letrox. Jaką dawkę Ci przepisał?

Gaduaa, super wiadomości! Będziesz mogła spokojnie polecieć so dziadka. I weź Ty się kobieto nie denerwuj! Nie wolno Ci ;-) :-P

Gizmo, Gaduaaa, nick nieaktualny, Allmita lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Allmita! Piękne TSH! Piękne :-D

Judi, głowa do góry! Wiesz przynajmniej co jest na rzeczy. Bierz się za tą wredną nadżerkę i będzie dobrze :-) Widzę, że dostałaś Letrox. Jaką dawkę Ci przepisał?

Gaduaa, super wiadomości! Będziesz mogła spokojnie polecieć so dziadka. I weź Ty się kobieto nie denerwuj! Nie wolno Ci ;-) :-P
    hahahah ej bo uwierzę !!

Caro, Gizmo, zapachmalin, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hahahah ej bo uwierzę !!
    a ja myślę, że teraz skupisz się na wyjeździe, na spotkaniu z dziadkiem i wcale a wcale nie będziesz myśleć o @. A ona spłata Ci psikusa i w ogóle nie przyjdzie :P

Caro, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    a ja myślę, że teraz skupisz się na wyjeździe, na spotkaniu z dziadkiem i wcale a wcale nie będziesz myśleć o @. A ona spłata Ci psikusa i w ogóle nie przyjdzie :P
    mam znowu śpiewać ? hahahaha

<3 <3 <3

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mam znowu śpiewać ? hahahaha

<3 <3 <3
    nie śpiewaj, jak ten cykl ma być inny to i bez śpiewania niech będzie :P

Gizmol na dole Ci nie przeszkadza już?

‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ