Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Quote:Jeśli bezskutecznie szukasz przyczyny problemów z płodnością sprawdź czy w Twoim organizmie są obecne przeciwciała przeciwtarczycowe. Mogą one występować, nawet jeśli wyniki badań pokazują prawidłowe stężenie hormonów tarczycy. Obecność swoistych przeciwciał to często pomijane przyczyny niepłodności u par.
mam tylko 2300 anty TPO i 600 anty TG...
i bądż tu pozytywnej myśli ....
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:Quote:Jeśli bezskutecznie szukasz przyczyny problemów z płodnością sprawdź czy w Twoim organizmie są obecne przeciwciała przeciwtarczycowe. Mogą one występować, nawet jeśli wyniki badań pokazują prawidłowe stężenie hormonów tarczycy. Obecność swoistych przeciwciał to często pomijane przyczyny niepłodności u par.
mam tylko 2300 anty TPO i 600 anty TG...
i bądż tu pozytywnej myśli ....
Gadua ale w jaki sposób to na płodność wpływa? Może coś w tym jest tylko co?
Anty TG raczej nigdy się nie zmienia, anty TPO zmienia się w zależność od leczenia tarczycy. Biorąc pod uwagę że są to przeciwciała autoagresywne to ewentualnie na zdrowy rozsadek mogły by przyczynić się do poronienia ale nie mogę za bardzo wpaść na to w jaki sposób mają wpływ na sam proces zapłodnienia i zagnieżdżenia?
Trzeba to przemyśleć i poczytać coś -
Sylwia91 wrote:Waldi powiedz Tosiowi że wszystkie ciocie się w nim zakochały! Świetny chłopak, przystojniak że ho ho!
Tosiu jest prze szczęśliwy.. I bardzo bardzo dziękuje
mówi że on ciocie też kocha.. On wszystko kocha.. Taki wiek..
Elunia, Tuliska, Sylwia91, Gizmo lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualnyMi się zawsze podobały imiona Pola i Róża ale moja kuzynka tak bliźniaczki nazwała i lipa
Więc teraz dla córy Aleksandra a dla synka Adaś i Wiktor mi się podoba.
Ostatnio właśnie rozmawialiśmy z moim o Antosiu i tez nam się podoba.
Tuliska, Gizmo lubią tę wiadomość
-
Elunia ja czytałam własnie kiedyś że... przeciwciała od razu jak powstaje zygota to ją atakują bo traktują w oragnizmie hormon jako coś złego i obcego... więc nawet nie ma szansy rozwinięcia się...
u mnie oba anty są bez zmian od lat... ani drgoną w żadną stronę
Tuliska lubi tę wiadomość
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:Elunia ja czytałam własnie kiedyś że... przeciwciała od razu jak powstaje zygota to ją atakują bo traktują w oragnizmie hormon jako coś złego i obcego... więc nawet nie ma szansy rozwinięcia się...
u mnie oba anty są bez zmian od lat... ani drgoną w żadną stronę
Mega ciekawa sprawa. W poniedziałek mojej endo podpytam. Generalnie ma to sens.
Tuliska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

wybieram się na zakupy 
a jak stanie się cud i będzie niespodzianka i będzie synuś?