SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Ja mam 1 apke WomanLog ( zazwyczaj trafiała, od 2 cykli @ była zawsze 2 dni po terminie z apki . Dziś jest 4 dzień po wg apki ) natomiast na Ovu jestem 1 cykl więc nie wiem. Termin z Ovu mam na jutro. Z dniami plodnymi nie trafila.
    Ja posiadam ovia(ang appke) i mój kalendarzyk. Tą drugą mam już spory czas więc jest w miarę wiarygodna(trafia z okresem). Ovia znów ma.duzo fajnych podpowiedzi np o położeniu szyjki macicy i ziołach wspomagających płodność itd.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.

Waldziu nie przejmuj się mama. Niektórzy nie wiedza ze rania takimi słowami.

Co fo wychowania to jestesmy pierwszym tak mocno uświadomionym pokoleniem, które przelamuje stereotypy i sposób wychowania przez rodziców. W razie w służę tytuami fajnych książek dla rodziców w duchu ROdzicielstwa Blidkosci.

Kim87, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie fajnie by było... bo to by znaczyło że zatrybiły urodzinowe żołnierzyki męża ;D
    Nie wiem jak u ciebie ale mnie jest w stanie tylko silny ból obudzić ;) zawsze w ciągu pierwszego dnia miesiączki kiedy umieram z bólu. Kiedy indziej mogą mnie z łóżkiem wynieść i się nie obudze ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję :*

Nie dziękuj :*

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Nie wiem jak u ciebie ale mnie jest w stanie tylko silny ból obudzić ;) zawsze w ciągu pierwszego dnia miesiączki kiedy umieram z bólu. Kiedy indziej mogą mnie z łóżkiem wynieść i się nie obudze ;)

Ja raz tak miałam żenie obudził ból i jak poszłam do wc to @ przylazła. A teraz było że się obudziłam... chwile zaklulo... i zasnelam. Rano poszlam spać bo myślałam ze to @ a tu nic... dzis też nic. Choć czuje jakby miala byc lada moment.
    Zobaczymy jutro - czy Ovu prawde mówi :p no i najwazniejsze : zobaczy jaka będzie jutro z rana temp.

Kim87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Nie dziękuj :*
    <3

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Witam z rana.

Co fo wychowania to jestesmy pierwszym tak mocno uświadomionym pokoleniem, które przelamuje stereotypy i sposób wychowania przez rodziców. W razie w służę tytuami fajnych książek dla rodziców w duchu ROdzicielstwa Blidkosci.
    Moja koleżanka jest doula chyba tak.sie pisze ;) i promuje Rb. Na prawdę jest to zupełnie inne spojrzenie na wychowanie dziecka.

3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Witam z rana.

To ja poproszę te tytuły..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie widzę u siebie wzrostu czyżby pęcherzyk jeszcze nie pękł? ?:-o

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie czuję nic w jajnikach i około nich... nawet jak zaznaczam objawy na OF to w zeszłym cyklu miałam 64 punkty a teraz koło 20 hahaha
    męczy mnie tylko afta... i przeziębienie :(

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fantastyczne jak udało Ci sie stworzyć tyle miłości i przyjaźń z synkiem. Waldi jesteś wspaniałą mamusią.
    Niestety nasi rodzice są z czasów gdzie tzw "zimny chów" był na porządku dziennym i nie mówiło się o tym ze dzieci miłości i czułości potrzebują

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v4n692r1xggn_t.jpg
    Rozsyłamy dzieciaczki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:47

Zołza:), Caro, Elunia, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim tak pisze sie doula tzw kobieta sluzaca, osoba ktora wspiera w okresie ciąży i porodu.

Waldziu min. "w głębi kontinuum" "mądrzy rodzice" "ksiega rodzicielstwa bliskości". Jest tego dużo więcej. Warto tez sięgnąć po książki autora o nazwisku JUUL min. Twoja kompetentna rodzina, twoje kompetentne dziecko, nie z miłości.

Kim87 lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaa.. Biję się z myślami czy iść do labo i chyba postanowiłam. Kit z tym. Co ma być to będzie. Zaraz coś wciągnę i przypieczętuje tę decyzję :-P Nie będę wariować ;-)

Zołza:) lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu ja Cię doskonale rozumiem bo też mam cciężką rodzinę... ciągła krytyka, wytykanie wad...kiedy zapytasz "ładną mam nową sukienkę? " nie usłyszysz po prostu ze ładną tylko "no ujdzie, w jakimś lumpie ją znalazłaś czy co??" Dlatego ja się staram jak mogę komplementowac, być miła, dzieciom okazuje mnóstwo ciepła i przez to dzieci też do mnie lgną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:52

Zołza:), WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Aaaaaaaa.. Biję się z myślami czy iść do labo i chyba postanowiłam. Kit z tym. Co ma być to będzie. Zaraz coś wciągnę i przypieczętuje tę decyzję :-P Nie będę wariować ;-)
    To napewno spadek na zagnieżdzenie. Powodzenia

Zołza:), Kim87 lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Kim tak pisze sie doula tzw kobieta sluzaca, osoba ktora wspiera w okresie ciąży i porodu.

Waldziu min. "w głębi kontinuum" "mądrzy rodzice" "ksiega rodzicielstwa bliskości". Jest tego dużo więcej. Warto tez sięgnąć po książki autora o nazwisku JUUL min. Twoja kompetentna rodzina, twoje kompetentne dziecko, nie z miłości.
    Właśnie ciekawa jestem jak ta doula się sprawdza? Miała któraś z was do czynienia albo zna kogoś kto miał?

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04231c1fbd8e.jpg

Cień.. cienia... cienia? :p

• szuflada Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza ja tam widzę całkiem przyzwoity cień ! :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podeschlo i jest ciut wyrazniej :p

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ