SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem niewidzialna.. znowu :) ok :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu niewidzialna?

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumidełko.. Nie skomentuje wypowiedzi tego lekarza.. W każdym razie wiedz że drugi raz chyba bym nie poszła do niego..

Szumidełko lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumidełko wrote:
    A jeszcze mam rozkminę - bo zawsze miałam dużo płodnego śluzu a w ostatnim cyklu - tym ciążowym - ani grama. Sucho, może trochę wilgotno jednego dnia. No i teraz w tym cyklu mam tak samo. Powinnam mieć już płodne dni a tu lipa - spodziewałam się, że coś mi się poprzesuwa teraz ale i tak mnie to wkurza ;/

nie powinno Ci sie nic poprzesuwac- wrecz odwrotnie naprawić po biochemie...:) Szumidełko przypomnij mi Ty robilas bete ostatnio? chyba że nie chcesz do tego wracac to wogole nie reaguj na pytanie....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Szumidełko Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    nie powinno Ci sie nic poprzesuwac- wrecz odwrotnie naprawić po biochemie...:) Szumidełko przypomnij mi Ty robilas bete ostatnio? chyba że nie chcesz do tego wracac to wogole nie reaguj na pytanie....

Ja betę miałam 25 w dniu kiedy zaczęłam krwawić, po dwóch dniach miałam 7. Więc się Allmita ciesz, bo Twoja jest w niebo wysoka :D

Do tego lekarza już nie wrócę, to fakt. Burak jeden :P

50ab7ab902d71d0326eb7d1b5793ec8e.png

27 lat
    1 cykl starań
    04.2016 - pierwsza ciąża - wpadeczka i od razu biochem!
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumidełko wrote:

Do tego lekarza już nie wrócę, to fakt. Burak jeden :P

no fakt-uzyc słowa "skrobanka": jakiś gbur totalny...
    ja chciałam się dzis zapisac na nfz- mialoam taki plan porobic sobie badania na nfz a potem wrócic do mojej ginki, która i tak narazie ma urlop.;)
    ale chytry plan sie nie udal, bo terminy na czerwiec dopiero...
    wiec musze sie zapisac prywatnie na za jakieś 2 tyg..

• Szumidełko Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 tygodnie to tak akurat na usg i słuchanie serduszka będzie :)

Allmita lubi tę wiadomość

50ab7ab902d71d0326eb7d1b5793ec8e.png

27 lat
    1 cykl starań
    04.2016 - pierwsza ciąża - wpadeczka i od razu biochem!
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt pula badan na poczatku ciazy jest ogromna. Ja sie ostatnio o tym przekonalam jak mialam chyba z 10 badan. Myslalam ze juz bede musiala karte wyjmowac ze pieniedzy braknie w gotowce.

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteie sie jakie wyniki bo tam bylo na hiv rozyczke toksoplazme itd ale poznam je jutro przy wizycie

j36regz209hdv9cb.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    No fakt pula badan na poczatku ciazy jest ogromna. Ja sie ostatnio o tym przekonalam jak mialam chyba z 10 badan. Myslalam ze juz bede musiala karte wyjmowac ze pieniedzy braknie w gotowce.

no dlatego chcialam pokombinować...no ale jak mam czekac do czerwca to ja dziekuje...zapisałam sie na 19ego maja(dopiero wtedy moja ginka jest)-do tej pory chyba umre...;) a le z drugiej strony moze jak pójde wtedy to bedzie juz cos wiecej widac...

Anna wyniki na pewno beda ok..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 16:29

• anna123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze tak bo chyba by juz dzwonili jakby jakies wyniki byly zle chociaz mialam troszke ostatnio bialka w moczu a przez tel powiedzieli ze wyniki dobre .

Allmita lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos sie chyba zepsulo albo nikogo tu nie ma

j36regz209hdv9cb.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem:)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagle tak wszyscy przestali pisac. Chyba przez burze bo u mnie byla.

j36regz209hdv9cb.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słonecznie ale byłam na procesji w.moim miescie. Konie owce itd. Fajne widowisko :)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny wzięłam się w garść stwierdziłam że łzy i złość w niczym mi nie pomagą.
    Pogadałam z mamą ktora podniosła mnie na duchu.Potem z babcią ktora też duzo wsparła a na kooniec z moim ukochanym który przytulił pocałował i powiedział (trudno to nie ten cykl był nam pisanym, wkoncu się kochanie uda musi ) wszyscy a nawet wy poradziłyście bym się tak nie spinała tylko dała na luz. Po na myśle stwierdziłam że tak też zrobie. WKONCU SIĘ UDA KJak nie teraz to kiedys napewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 19:44

Zołza:), Kim87, Allmita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja dziewczyny wzięłam się w garść stwierdziłam że łzy i złość w niczym mi nie pomagą.
    Pogadałam z mamą ktora podniosła mnie na duchu.Potem z babcią ktora też duzo wsparła a na kooniec z moim ukochanym który przytulił pocałował i powiedział (trudno to nie ten cykl był nam pisanym, wkoncu się kochanie uda musi ) wszyscy a nawet wy poradziłyście bym się tak nie spinała tylko dała na luz. Po na myśle stwierdziłam że tak też zrobie. WKONCU SIĘ UDA KJak nie teraz to kiedys napewno :)

Brawo Ty! :) Uda się uda! Nam wszystkim ! :)

Szumidełko lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Jasne że się uda ;) tak trzymaj

3jgxflw1867zd36k.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Marteie sie jakie wyniki bo tam bylo na hiv rozyczke toksoplazme itd ale poznam je jutro przy wizycie
    Ania nie przestrasz się jak jedne z przeciwciał toxoplazmozy albo różyczki wyjdą dodatnie bo to będzie znaczyło że albo chorowalas kiedyś albo byłaś szczepiona :p mi wyszły jedne z różyczki dodatnie i bylam przerażona hehe są igg i igm,nie pamiętam tylko które są które

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.. Po ciężkim dniu.. Ale spoko.. Jutro będzie lepiej..

Kasia1987 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
‹‹ 1674 1675 1676 1677 1678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ