SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zobaczenie malenstwa juz takiego duzego bezcenne. Plakac mi sie chcialo.

Allmita lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Wiem kochana..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zobaczysz co będzie jak poczujesz ruchy.. To dopiero magia..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    Nie wiem komu się poradzić na ten temat ..
    Staram sie z mężem już 8 miesięcy o rodzeństwo dla naszej starszej córki.:) Mam przeczucie, że ten cykl będzie ostatni:)
    Od 3 miesięcy badam szyjkę , a w tym cyklu zaczęłam stosować testy owulacyjne.
    Mam 30 dniowy cykl jak w zegarku.. Zaczęłam testowanie od 9 dc.
    16dc test pozytywny czyli 29.04 i 17dc także 2 kreski czyli 30.04. przytulanie było od 28.04 do 2.05 codziennie.. 18dc , 19dc, 20dc, 21dc , 22dc, negatywny ale dziś tj 23 dc o godzinie 14;30 robię test i patrze a pierwsza kreska zaczyna być bardziej intensywna... Wczoraj w pracy nie mogłam pozbyć się metalicznego smaku w ustach..Co jest grane??

• Allmita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no musisz iśc na bete i wszystko sie wyjaśni...prowadzisz wykres albo coś?
    ale skoro masz 30 dniowy cykl zwykle to cos wczesnie ta kreska Ci sie pokazała...najlepiej wrzuc nam foty a ocenimy...:)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alez tu nuuuda...a pewnie jak mnie nie bedzie na wekend to postów w poniedziałek nie nadrobię..;)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u gina, powiedziala ze mam dobre wyniki i takie lekkie podwyzszenie nic ciazy nie przeszkadza. Albo ja zbyt pospinana albo lekarze bagatelizuja... Nie wiem.
    Powiedziala ze zalecaja dziennie serduszka w dni plodne a nie co dwa dni - ze to nie oslabia niby plemnikow.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg bylo za wczesnie, za tydz mam isc w srode albo czwartek.
    Powiedziala ze wszystkie moje objawy swiadcza ze owu ma miejsce - pytanie czy pecherzyk dostatecznie duzy wyrasta i to tylko usg stwierdzi

16uddqk34v2bfw3k.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Na usg bylo za wczesnie, za tydz mam isc w srode albo czwartek.
    Powiedziala ze wszystkie moje objawy swiadcza ze owu ma miejsce - pytanie czy pecherzyk dostatecznie duzy wyrasta i to tylko usg stwierdzi

jak masz późne owulacje to może faktycznie tam jeszcze nic nie byc widac...
    a jakie to Twoje objawy maja potwierdzac owu- ból owu ,sluz czy co? :)
    dobrze ze idziesz za tydzien-moze coś tam się juz pokaże..:)
    a ogólnie zadowolona jestes z ginki i wizyty czy jak?

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,
    A coś mówiła Ginowa o Prolaktynie?
    Bo mamy na podobnym poziomie i ciekawi mnie czy będą konieczne leki na obnizenie?
    :)

3500 g 54 cm <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Ania zobaczysz jak pojdziesz na usg i ujrzysz nagle jak się rusza maleństwo :) ja przez chwilę zamarłam bez ruchu i myślałam że mam omamy, taka bestia ruchliwa we mnie mieszka :D cudowne :*

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Malinowa90 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, możecie mi pomóc?
    Jeszcze mało się znam na wykresach itp..
    Mam od 3-4 dni ok 37 temperatur, a dziś zauważyłam że mam taki dziwny śluz..
    Biało- kremowy, trochę rozciągliwy i gęsty i jest go dość sporo..
    Nie wiem co o tym myśleć dodam że jestem 2 dni przed spodziewaną miesiączką.
    Reszta objawów jak na zbliżający się @..

Malinowa90

ttp://ovufriend.pl/thumb/1cb855d7de88fb8fbd403215f4c33047.png[/img][/url]
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski z ta prolaktyną...wiecie co jest bardzo ważne? jakis czas temu-jeszcze dawno przed staraniami-miałam podwyższoną cos koło 28 czy coś...to było z dobrych 5 lat temu..chodzilam wtedy do takiego gina który mi powiedział że ważny jest stały tryb zycia chodzenie spać np o 9 i wstawanie o 6 i takie tam...wtedy to nie było wogóle możliwe...dał mi więc bromergon po ktorym czulam sie fatalnie...odstawiłam go jakos po 3 tyg, zmieniłam tez gina-ale to z rożnych względów i olałam sprawe-bo wtedy sie nie zamierzałam starać, więc miałam tą prolaktyne tak naprawde w dup.e..;)
    od jakiś dwóch lat mam koty...:) te koty wprowadziły taki schemat w moje życie że chodze spać ok 22(no chyba ze impreza czy cos wiadomo) i wstaje ok 8...i tak od dobrych dwóch lat....(koty trzeba połozyc spać..;) a rano nakarmić..;) )
    jakis rok temu mierzyłam prolaktyne i miałam super fajną-bez zadnych leków itp...

takze naprawde w przypadku prolaktyny ważny jest : schematyczny tryb zycia(wiem że to brzmi strasznie), wysypianie się(ważne też są np ciemne zasłony), no i oczywiście no-stres-ale to juz wiecie....

Nats lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa90 wrote:
    Temperatura bez porównania z resztą cyklu jest mało wskazująca, śluz miałam taki sam zarówno w zwyklych cyklach jak i w tym szczęśliwym. Jutro będzie 1 dzień przed @ więc na Twoim miejscu zrobiłabym test, po co się stresować, na pewno już wyjdzie :)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa90 wrote:

a jak długo masz faze lutealną? generalnie rozciągliwy sluz często to dobry objaw, ale niektóre dziewczyny maja go tez przed @...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, a mierzyłaś temp w cyklu? bo ja ogólnie mam niską, więc u mnie ponad 37 stopni przez kilka dni już dało mi pewność, że się udało, a do tego rozdrażnienie, płaczliwość i senność do potęgi N :)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Kasia,
    A coś mówiła Ginowa o Prolaktynie?
    Bo mamy na podobnym poziomie i ciekawi mnie czy będą konieczne leki na obnizenie?
    :)

Powiedziala zeby takim poziomem absolutnie sobie glowy nie zawracac bo to minimalnie ponad norme i powiedziala ze to by byla przesada gdyby mi juz na taki poziom leki dawala. Mowila to co dziewczyny tu- ze prolaktyna skacze z byle powodu i takie cos to za malo. Pytala czy mialam kiedykolwiek wyciek z piersi albo cos takiego - ja ze nie - wiec wg niej nie mam na stale ponad norme.

Nats lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Malinowa90 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mierzyłam właśnie i zazwyczaj średnio miałam 36,7 w fazie lutealnej.
    fazy lutealnej mam ok 13 dni.
    Ale tak właśnie myślę że może za bardzo się nakręcam i poczekam jeszcze 2 dni do @, jak nie dostane to już będzie kroczek do szczęścia i zrobię teścik.
    Bardziej mnie martwi to że czuje takie gorąco w okolicy czoła a teraz już raczej całej głowy.
    jestem zmęczona i drażliwa ale przed @ tak mam.
    Dzięki kochane za wszelkie rady.
    To też mój pierwszy cykl z luteiną.. może też dla tego tak jest..

Malinowa90

ttp://ovufriend.pl/thumb/1cb855d7de88fb8fbd403215f4c33047.png[/img][/url]
  • Nats Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Powiedziala zeby takim poziomem absolutnie sobie glowy nie zawracac bo to minimalnie ponad norme i powiedziala ze to by byla przesada gdyby mi juz na taki poziom leki dawala. Mowila to co dziewczyny tu- ze prolaktyna skacze z byle powodu i takie cos to za malo. Pytala czy mialam kiedykolwiek wyciek z piersi albo cos takiego - ja ze nie - wiec wg niej nie mam na stale ponad norme.
    Kurde każdy inaczej z ta prolaktyna mówi. Na jednym forum czytałam, ze musi ona być w okolicach 15, żeby była mowa o ciazy. Dziwne to wszystko. Ale jak Ci tak lekarka powiedziała to chyba coś coś tym jest. ZobacZymy co mój doktorek powie.
    Ale tak jak Almita pisze podobno PRL lubi sobie skakać i byle co ja może podwyższyć.

3500 g 54 cm <3
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    jak masz późne owulacje to może faktycznie tam jeszcze nic nie byc widac...
    a jakie to Twoje objawy maja potwierdzac owu- ból owu ,sluz czy co? :)
    dobrze ze idziesz za tydzien-moze coś tam się juz pokaże..:)
    a ogólnie zadowolona jestes z ginki i wizyty czy jak?

Wg niej regularne skoki tempki, dwie fazy jasno oddzielone i sluz daja bardzo duza pewnosc ale usg daje 100%.
    Babka ma dobre opinie, wszystko chetnie opowiadala, byla mila, raczej pozytywnie. Uwazala ze za bardzo sie przejmuje a to ma spory wplyw. Powiedziala ze psychika jest kluczowa- ze z takimi wynikami nie powinno byc problemow jesli facet ma zdrowe plemniki. Ogolnie dosc mnie uspokoila choc mam lekkie obawy czy lekarze nie bagatelizuja pewnych rzeczy.

Nats lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ