SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ha ha, a bo my kobiety tak mamy jak widać :D
    Ja zaś miałam dzisiaj chwilowy ból @ i czułam jakby mnie chciało naciągnąć przez chwilę, ale wczesniej mnie nie mdliło.

Na pewno jest wszystko dobrze, a delikatne bóle @ ponoć są normalne w początkowej ciąży :) Daj znać jak będziesz po wizycie :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Na pewno jest wszystko dobrze, a delikatne bóle @ ponoć są normalne w początkowej ciąży :) Daj znać jak będziesz po wizycie :)

Tak wiem, wiem :) U mnie ból @ jest na porządku dziennym, mogłabym to tak powiedzieć... Rzadko odnotowuje jego brak. Dzisiaj nawet skurcz więzadła mnie chwycił, bo za szybko wstałam z krzesła. A Ty jak się czujesz? Nie masz też przypadkiem jutro wizyty? :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Tak wiem, wiem :) U mnie ból @ jest na porządku dziennym, mogłabym to tak powiedzieć... Rzadko odnotowuje jego brak. Dzisiaj nawet skurcz więzadła mnie chwycił, bo za szybko wstałam z krzesła. A Ty jak się czujesz? Nie masz też przypadkiem jutro wizyty? :D

No ja wciąż się czuję niepokojąco dobrze, choć tak jak wspomniałam wróciły mdłości ale trochę inne niż wcześniej, które dają mi nadzieję, że może jednak jest dobrze :) i strasznie mnie piersi zaczęły boleć, muszę trzymać jak schodzę po schodach :D też mam wizytę jutro, zwariuję chyba do niej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 12:54

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    No ja wciąż się czuję niepokojąco dobrze, choć tak jak wspomniałam wróciły mdłości ale trochę inne niż wcześniej, które dają mi nadzieję, że może jednak jest dobrze :) i strasznie mnie piersi zaczęły boleć, muszę trzymać jak schodzę po schodach :D też mam wizytę jutro, zwariuję chyba do niej :)

Mnie piersi nie bolą, ale miałam tak, że 3 dni z rzędu swędział mnie lewy cycek, potem przez kolejne 3 dni prawy. Jedna laseczka z forum napisała mi, ze miala mdłości do 8 tyg, potem zniknęły i z tego co wiem to już nie powróciły. Czuje się bardzo dobrze, może i u Nas tak będzie... A o której h masz wizytę? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Mnie piersi nie bolą, ale miałam tak, że 3 dni z rzędu swędział mnie lewy cycek, potem przez kolejne 3 dni prawy. Jedna laseczka z forum napisała mi, ze miala mdłości do 8 tyg, potem zniknęły i z tego co wiem to już nie powróciły. Czuje się bardzo dobrze, może i u Nas tak będzie... A o której h masz wizytę? :)

może nie wiem co mówię, ale chyba wolałabym te mdłości i inne ciążowe przypadłości :) przynajmniej spokojniejsza bym była ;) wizyta o 18:00

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • channah Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja mam nadzieje ze mdłości mieć nie będę :) ostatnie ciążę wspominam okropnie,właśnie przez nie. Całymi dniami dawały mi do wiwatu i to dluuuuuugie tygodnie.

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    może nie wiem co mówię, ale chyba wolałabym te mdłości i inne ciążowe przypadłości :) przynajmniej spokojniejsza bym była ;) wizyta o 18:00
    Ja mam o 17:45 :D
    Ja tam już nie wiem co bym wolała... Czytałam o kobietach, które miały cały czas objawy, nawet w dniu w którym dowiedziały się, że ciąża obumarła :(

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu przestańcie czytać bo zaczynacie sobie wkręcać niepotrzebnie ;)

foxylady lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja mam o 17:45 :D
    Ja tam już nie wiem co bym wolała... Czytałam o kobietach, które miały cały czas objawy, nawet w dniu w którym dowiedziały się, że ciąża obumarła :(

Czy mi się wydaje, czy masz spadek formy dzisiaj?
    Teraz pewnie nieuniknione, że będę o Tobie myśleć przed 18:00 :) Sama idziesz?

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Jezu przestańcie czytać bo zaczynacie sobie wkręcać niepotrzebnie ;)

Gdzieś usłyszałam, nie wiem czy jako historia z życia czy w formie żartu, jak kobieta pytała się, czy komputer szkodzi ciąży. Na to Pan dr odpowiedział, że nie, o ile jest odcięty od internetu ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Czy mi się wydaje, czy masz spadek formy dzisiaj?
    Teraz pewnie nieuniknione, że będę o Tobie myśleć przed 18:00 :) Sama idziesz?
    Ja od kilku dni chodzę smutna, przybita. Nie, z partnerem :)
    A Ty, sama?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Gdzieś usłyszałam, nie wiem czy jako historia z życia czy w formie żartu, jak kobieta pytała się, czy komputer szkodzi ciąży. Na to Pan dr odpowiedział, że nie, o ile jest odcięty od internetu ;)
    To każdej by się przydało :)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w weekend popadłam w histerię, teraz czuję w sobie stoicki spokój.. tłumaczę sobie to hormonami, że robią ze mną co chcą.
    Idę z mężem bo bardzo chciał, a ja nie do końca jestem przekonana. Nie wiem czego :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Zrób sobie badania. Ja wiem ze mialam z vit d kłopot. Poza kwasem foliowy brałam magnez vit c wiesiołek. Mój chłop to samo i do tego zma brał. To kompleks witamin jakiś. Orzechy brazylijskiej wlaczylam w jadłospis.

Za tydz jak ta wredota pojdzie sobie to ide na badania. Bylam w starym roku to bylo wszystko ok , sam gin powiedzial ze na nastepnej wizycie widzi mnie z brzuszkien, to bylo w listopadzie . Za duzo pracuje i o :) a jak tam Ty sie czujesz ?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Ja w weekend popadłam w histerię, teraz czuję w sobie stoicki spokój.. tłumaczę sobie to hormonami, że robią ze mną co chcą.
    Idę z mężem bo bardzo chciał, a ja nie do końca jestem przekonana. Nie wiem czego :)
    Nie widzę u Ciebie suwaczka, który u Ciebie jest tydzień i dzień?
    Ja bym się cieszyła na Twoim miejscu, że partner chce ze mną iść :) Zawsze to wsparcie :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 tydz i 4 dzień. Podświadomie się boję, że może się rozczarować i chciałabym mu może pewnych rzeczy oszczędzić.. no sama nie wiem. Tak czy inaczej idzie :) Suwaczka nie mam bo nie potrafię ustawić, a dwa - czekam na potwierdzenie od gina, jutro będzie dopiero moja pierwsza wizyta

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnio czytam co wolno, a co nie wolno jesć i pić w ciaży i dopiero popadłam w histerie..;)
    z tego co czytam wynika że praktycznie wiekszośc przypraw szkodzi, reszte produktów zniosę: ale przypraw jest cała masa...jak ja mam robic zupy i sałatki!! ;) masakra.....na czarnej liście jest min tymianek, rozmaryn, cząber, cynamon, gałka muszkatałowa, szałwia. lubczyk.....ja w każdej mojej mieszance ziołowej mam tymianek-mam je teraz wszystkie wyrzucić? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 13:43

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    6 tydz i 4 dzień. Podświadomie się boję, że może się rozczarować i chciałabym mu może pewnych rzeczy oszczędzić.. no sama nie wiem. Tak czy inaczej idzie :) Suwaczka nie mam bo nie potrafię ustawić, a dwa - czekam na potwierdzenie od gina, jutro będzie dopiero moja pierwsza wizyta

Aha, ja już myślałam, że miałaś jakąś wizytę :D Moja to będzie 3 ;)
    W razie co pomogę Ci ustawić suwaczek :)
    Musimy być dobrej myśli :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a ja ostatnio czytam co wolno, a co nie wolno jesć i pić w ciaży i dopiero popadłam w histerie..;)
    z tego co czytam wynika że praktycznie wiekszośc przypraw szkodzi, reszte produktów zniosę: ale przypraw jest cała masa...jak ja mam robic zupy i sałatki!! ;) masakra.....na czarnej liście jest min tymianek, rozmaryn, cząber, cynamon, gałka muszkatałowa, szałwia. lubczyk.....ja w każdej mojej mieszance ziołowej mam tymianek-mam je teraz wszystkie wyrzucić? :(

Allmita, a jak Ty się kobieto czujesz? :)
    Też o tym czytałam... :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie boje wizyty...dopiero za tydzien mam...niby byłam w poniedziałek o gina-ale wiedziałam że jest za wczsenie-potwierdził niby ciaże-ale tak naprawde to niewiele było na usg widać...nie mam do niego zaufania, a poszłam tylko dlatego że moja ginka na urlopie jeszcze jest

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ