Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Evelin wrote:Ja juz tez tak robie :*
I wg to caly dzien bez fajki
Ta dam!
BrawoEvelin lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Magdal czy badałaś tarczycę?
Tzn oprócz TSH? Byłaś u endokrynologa?
Ja przy takim wyniku jak Ty, bym umierała.
Jeżeli TSH samoczynnie Ci się obniżyło, to musiał być jakiś wpływ, albo dieta, albo właśnie tendencja do choroby tarczycy.
Co prawda Twoje objawy są takie "na dwoje babka wróżyła":
Uderzenia gorąca i pocenie się są typowe dla nadczynności, a sucha skóra, ciągłe zmęczenie, senność dla niedoczynności.
czemu byś umierała przy takim wyniku? jest b.zły? wydawało mi się, że jak dla staraczki to dobryMagdal90 -
Tissaia wrote:Szatnia, gratuluję. Faktycznie zaskoczenie wielkie miałaś. Owulacji wyczekiwalas, a tu ciąża!
dzięki, faktycznie zaskoczenie mega. Dzwoniłam do mojego gina kazal mi przyjść w przyszły czwartek na 15.00 zapytałam go czy możliwe jest to iż mimo ciąży pojawiły się cztero dniowe krwawienia w terminie spodziewanej @, powiedział że czasem tak bywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:00
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:dzięki, faktycznie zaskoczenie mega. Dzwoniłam do mojego gina kazal mi przyjść w przyszły czwartek na 15.00 zapytałam go czy możliwe jest to iż mimo ciąży pojawiły się cztero dniowe krwawienia w terminie spodziewanej @, powiedział że czasem tak bywa.
Moja kolezanka miala bedac w ciazy krwawienia przez 3 pierwsze miesiace w terminie miesiaczki...
To dopiero szok jak natura potrafi byc nieprzewidywalna.
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Pączek wrote:To ja mam w planie sukienke, buty, spodnie, moze jakas spódnice i kilka bluzek by mi sie przydało
Ale Ci dobrzeJa jestem na etapie wykańczania mieszkania i na razie nie mam co marzyć o porządnych zakupach
-
szatynka wrote:Kasia oj i to bardzo nieprzewidywalna. Pocieszyłaś mnie tym że Twoja koleżanka też krwawiła bo już zaczęłam się martwić.
Ona miala tak przy obu ciazach i obie byly szczesliwe i dzieciaczki ma super wiec sie nie przejmuj33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Magdal90 wrote:czemu byś umierała przy takim wyniku? jest b.zły? wydawało mi się, że jak dla staraczki to dobry
TSH to kwestia bardzo indywidualna. Niektóre osoby mają TSH bliskie 4, a dobrze się czują i są zdrowe, a dla niektórych 1,8 jest znacznie za wysokie. Dobrze jest zrobić pozostałe badania na tarczycę FT3, FT4 i przeciwciała.
Ja mam wynik bliski 0 i bardzo dobrze się przy tym czuję, mój endo twierdzi, że w moim przypadku tak powinno być. Co prawda myśląc o ciąży chcę spróbować troszkę go podwyższyć, może do 0,5, ale jeśli wrócą objawy, to nie będzie miało sensu.
Twój opis bardzo mi się skojarzył z tarczycą. Czy byłaś u endokrynologa? Lekarze często lekceważą TSH jeżeli mieści się w granicy "normy".
Ja nie jestem lekarzem i absolutnie nic nie chcę diagnozować, tylko pamiętam co się ze mną działo, zanim zaczęłam się leczyć. Nie miałam pojęcia co się ze mną dzieje, a było naprawdę źle. Nawet w głowie się nie mieści, że taki mały narząd, o którym nikt bardzo nie myśli, może aż tak namieszać w organizmie. -
AniaŁ123 wrote:TSH to kwestia bardzo indywidualna. Niektóre osoby mają TSH bliskie 4, a dobrze się czują i są zdrowe, a dla niektórych 1,8 jest znacznie za wysokie. Dobrze jest zrobić pozostałe badania na tarczycę FT3, FT4 i przeciwciała.
Ja mam wynik bliski 0 i bardzo dobrze się przy tym czuję, mój endo twierdzi, że w moim przypadku tak powinno być. Co prawda myśląc o ciąży chcę spróbować troszkę go podwyższyć, może do 0,5, ale jeśli wrócą objawy, to nie będzie miało sensu.
Twój opis bardzo mi się skojarzył z tarczycą. Czy byłaś u endokrynologa? Lekarze często lekceważą TSH jeżeli mieści się w granicy "normy".
Ja nie jestem lekarzem i absolutnie nic nie chcę diagnozować, tylko pamiętam co się ze mną działo, zanim zaczęłam się leczyć. Nie miałam pojęcia co się ze mną dzieje, a było naprawdę źle. Nawet w głowie się nie mieści, że taki mały narząd, o którym nikt bardzo nie myśli, może aż tak namieszać w organizmie.FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:a co endo mówi o ciaży z takim TSH jaki Ty masz? bo mi troszkę spadło.. zawsze miałam w okolicy 1.0 a teraz mam 0,77 i trochę się stresuję że to za nisko.. no bo najlepszy wynik na ciążę to od 1,0 do 1,5
A jaką masz normę dla TSH?
Co Twój endo na to?
Właśnie mówił mi, że dobry mam wynik jak na zajście w ciążę i miał wiele ciężarnych z takimi wynikami (tylko że jak na razie nie jestem).
Twierdzi, że podczas leczenia wynik TSH jest zaniżany, gdyż cała dzienna dawka hormonu dostarczana jest jednorazowo, a nie tak jak w zdrowym organizmie, przez całą dobą równomiernie. Dlatego trzeba patrzyć tylko na FT3 i FT4.
Ja mam teraz mętlik w głowie, bo inny znowu mówi coś innego, że TSH ma być wyższe.
Mam zamiar w przyszłym tygodniu iść do tego mojego "starego" i przeczesać go dokładnie, więc jak się czegoś nowego dowiem to dam znać
To jest trudna sprawa, ale wiem jedno, że nie można porównywać swoich wyników do innych, bo każdy organizm jest inny. Trzeba się zdać na dobrego lekarza. -
Aha, mówił mi jeszcze, żebym nie słuchała innych, zwłaszcza ginekologów, którzy będą mnie namawiać do podwyższenia TSH i mam do niego zaraz dzwonić
Pewny siebie, ale czy ma rację niestety nie wiem