SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatko ma jutro urodziny więc mykam jakiegoś torta zmajstrowac także do później :* muuuuaaa :*

Evelin lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poka potem coś zmajstrowała :) :*

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewyczny :):):)
    Kupiliśmy termometr owulacyjny z 2 miejscami po przecinku i olej z wiesiołka. 3x2 tabl. Narzeczony też ma brać? Bo ja do owu

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, moj okres od kilku cykli trwa 2 dni pozniej pozostałe 2 to plamienie. Czy to jest normalne czy powinnam z tym sie zgłosić do gina?

Moje okresy ogólnie tak wyglądały z tym że zaczynały się zawsze plamieniem i nie było to dziwne dopiero od dwóch cykli czyli od kąd się staram (teraz zaczęłam 3 cykl) mam plamienie 1 dzień okresu i plamienie potem i koniec. Byłam u gina nic nie stwierdził dziwnego, powiedział że to mogło być zaburzenie czynnościowe zobaczymy co będzie dalej.

Dla pewności zawsze możesz to skonsultować i sprawdzić co się tam dzieje :) ale może tak być bez większej przycyzny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Kupiliśmy termometr owulacyjny z 2 miejscami po przecinku i olej z wiesiołka. 3x2 tabl. Narzeczony też ma brać? Bo ja do owu

chyba ktoś tutaj wspominiał że nie zaszkodzi jak będzie brał ale nie jestem pewna bo jeszcze moja przygoda z wiesiołkiem się nie zaczęła :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Tak

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Pierwsza?

To fakt, ja nie wiem kiedy zlecial ten dzień :)
    A wesele trwało do 8 :p

si :)

• Pączek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Pączek ! <3 B-)
    Pojawiam sie i znikam B-)
    Ciężkie życie....napić sie trzeba....prawie środek tygodnia :D

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :* chciałam Wam tylko dać znać co u mnie, a mianowicie dzisiaj była wizyta i dzidziuś waży 430g <3 pani doktor ptaka nie widziała i mówi że póki co dziewczynka ale nie kazała się nastawiać bo dzidziuś się wypiął dupcią do brzuszka i nie chciał bardzo pokazać co chowa między nóżkami :P ale moje przeczucie się sprawdza hehe no i są też gorsze wieści. Szyjka krótka i lekko otwarta więc zakładamy pessar może w czwartek. Już zamówiłam ciekawe czy przyjdzie do czwartku.

misia1989, Gaduaaa, Tuliska lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje :) Jak długo się starałaś? :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Witajcie :* chciałam Wam tylko dać znać co u mnie, a mianowicie dzisiaj była wizyta i dzidziuś waży 430g <3 pani doktor ptaka nie widziała i mówi że póki co dziewczynka ale nie kazała się nastawiać bo dzidziuś się wypiął dupcią do brzuszka i nie chciał bardzo pokazać co chowa między nóżkami :P ale moje przeczucie się sprawdza hehe no i są też gorsze wieści. Szyjka krótka i lekko otwarta więc zakładamy pessar może w czwartek. Już zamówiłam ciekawe czy przyjdzie do czwartku.
    hihi będzie Basia ;)super :) cieszę się że jest w miarę okey.. z tą szyjką sprawnie sobie poradzicie ;) będzie wszystko dobrze

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Właśnie przyszła @. Od koedy mierzyć temp?

Wisienka przytulam mocno <3 Szybko Ci zleci do kolejnej ovu, a przełom czerwca i lipca to już pełny sezon na groszki ;)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, moj okres od kilku cykli trwa 2 dni pozniej pozostałe 2 to plamienie. Czy to jest normalne czy powinnam z tym sie zgłosić do gina?

Ja miewam bardzo skąpy okres, 2, max 3 dni, później dzień przerwy i plamienie, nigdy nic mnie nie boli, nigdy nic nie czuję, przy tamponach nawet nie pamiętam że mam okres. Ale u mnie się okazało, że mam cykle bezowulacyjne. Nie wiem czy to jest z tym powiązane. Najlepiej się zapytaj.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Sylwia gratulacje :) Jak długo się starałaś? :)
    1,5 roku. Udało mi się tutaj z dziewczynami :* za co zawsze będę im wdzięczna bo jednak wsparcie dużo daje! <3
    A tak na marginesie to że się nie udzielam noe znaczy że nie zaglądam :P czuwam i paczam :*

Cherry_Blossom, Tuliska lubią tę wiadomość

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje!!!

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ja miewam bardzo skąpy okres, 2, max 3 dni, później dzień przerwy i plamienie, nigdy nic mnie nie boli, nigdy nic nie czuję, przy tamponach nawet nie pamiętam że mam okres. Ale u mnie się okazało, że mam cykle bezowulacyjne. Nie wiem czy to jest z tym powiązane. Najlepiej się zapytaj.

Ania a miewałaś torbiele? Cysty na jajnikach?
    Jesteś z okolic krakowa? ;) gdzieś tak chyba przecyztałam, ale mogłam coś pogmatwać

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    1,5 roku. Udało mi się tutaj z dziewczynami :* za co zawsze będę im wdzięczna bo jednak wsparcie dużo daje! <3
    A tak na marginesie to że się nie udzielam noe znaczy że nie zaglądam :P czuwam i paczam :*

To tym bardziej gratuluje i jesteś dowodem na to, że na każdego przychodzi właściwy czas :) życzę zdrówka dla ciebie i dzidzi :)

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Sylwia wlasnie na Twoj wykres patrze :)
    Tempke mialas super!
    Jakie mialas cykle?

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super <3 <3 a pessarem sie nie martw, mam kilka kolezanekl ktore miały i potem porod bezproblemowy

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Sylwia wlasnie na Twoj wykres patrze :)
    Tempke mialas super!
    Jakie mialas cykle?
    Bywało różnie ale w ostatnim czasie przed zajściem raczej regularne około 27-29 dni. A dużo było wcześniej problemów z progesteronem i przez to cykle raz 15 dni a raz 45 :/

‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ