Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
marciaa wrote:ojj nie! niech nie będzie zakazu bo my oboje się załamiemy ; p
no ... chyba że mi libido spadnie przez hormony ciążowe
wątpię, podobno seks w ciąży jest meeeeeega
w 1 i 2 trymestrze
<w 3 pewnie gorzej, bo brzuszek spory>
Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:Evelin, z moich bliskich znajomych, nikt nie sikał na testy, nie badał temp. jedynie wcinanie kwasu foliowego
na spontana, bez spiny i nie wiem, czy to nie jest dobry pomysł 
pewnie jak się jeszcze doda do tego spore ilości wina w tle, to kto wie
lepsze krążenie 
Dokładnie!
Ja też nie badałam temperatury, nie wiedziałam kiedy mam dni płodne.. I akurat w tym cyklu kiedy się nie obserwowałam zaszłam
wczesniej tez niby nie mierzyłam temp. Ale sprawdzałam śluz i te
to takie były,,na siłę"..
Chodź rozumiem te dziewczynki które starają sie juz długo i łapią sie juz wszelkich sposobów..
Ja chciałam dziecko juz od wakacji zeszłego roku. Ale bez szaleństw. Po prostu odłożyliśmy wszelkie zabezpieczenia. I tyle. W lutym stwierdziłam ze cos jest nie tak bo tak dlugo bez zabezpieczeń i nic.. Wtedy zaczelam czytać właśnie o badaniu śluzu, mierzeniu tempki itp. Nakręciłam sie na to. Dwa miesiące z badaniem śluzu, bez efektów i dalam sobie z tym wszystkim spokój. Kolejny cykl okazał sie tym szczęśliwym. Bez spiny, bez stresów czy była owu..
Czasem trzeba troszkę odpuścić i naładować akumulatory
Evelin lubi tę wiadomość

02.02.2017 - Błażejek
3080 g i 54 cm do kochania 
-
Myślę, że największą rolę odgrywa w tym wszystkim psychika

czas wskoczyć w fajną bielizną, wciągnąć lampkę wina i mieć w nosie śluzy
(no dobra, może niezbyt w nosie, bo katar może byc męczący podczas
)
marciaa lubi tę wiadomość
-
Cześć Sandrulka

Jak się masz?
Zgadzam się z tym co napisałaś aczkolwiek... jeśli ktoś nie ma hormonów w normie albo nie ma jajeczkowania, to największy luz nie pomoże.. Więc moim zdaniem trzeba jechać na 2 fronty- posprawdzać się i pobadać, jak coś dłużej nie idzie ze staraniami, ale też starać się wrzucać na luz i nie myśleć o tym ciągle
(heh jakby się tak dało- chyba tylko faceci tak potrafią!
)
marciaa, sandrula lubią tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane

-
Kasia1987 wrote:Cześć Sandrulka

Jak się masz?
Zgadzam się z tym co napisałaś aczkolwiek... jeśli ktoś nie ma hormonów w normie albo nie ma jajeczkowania, to największy luz nie pomoże.. Więc moim zdaniem trzeba jechać na 2 fronty- posprawdzać się i pobadać, jak coś dłużej nie idzie ze staraniami, ale też starać się wrzucać na luz i nie myśleć o tym ciągle
(heh jakby się tak dało- chyba tylko faceci tak potrafią!
)
ja myślę, że faceci też się stresują...
może nie każdy, nie zawsze, ale czują presję
-
Kasia1987 wrote:Oni mają fajnie, bo nie mają tykającego zegara biologicznego jak my... dłużej mogą płodzić...
no to prawda, jest to przewaga, chociaż teraz widać, jak wiele kobiet planuje dzieci nie tyle przed 30, co już nawet przed 40... sami lekarze często podkreślają, że do 35 można się spokojnie starać. Wszystko zależy od tego, czy kobieta o siebie dba, czy nie.
Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
Kim87 wrote:da się przeżyć
w ciąży bez sexu 
pewnie, że się da, bo człowiek martwi się bardziej o to maleństwo pod serduszkiem, niż o siebie, ale nie zmienia to faktu, że nie jest łatwo
ciąża, połóg... dłuuga droga
-
nie miałam ale wydaje mi się że może. Jajniki podejmują pracę i wytwarzają proga na samym początku. Wiec może to toKasia1987 wrote:"dziewczyny, czy przy zagnieżdżaniu można odczuwać ból jajnika? "
JA nie wiem- bo nigdy nie byłam w ciąży -a co na to nasze ciężarne?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH