Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEvelin wrote:Ja uciekam troche porzadki trzeba zrobic, dzis imieniny Pawla
mego taty
Tu macie link o tym pakiecie, w laboratorium trzeba sie dowiadywac..
U mnie cena 120 zl..
Wiec mysle, ze warto
Ale kazde laboratorium indywidualnie
Cmoki
http://www.pakiety.diag.pl/dla_kobiet_planujacych_ciaze,32.html
Cena jak za taki pakiet jest mega przzwoita, naprawdę...i rzeczywiscie powinno się zrobic te badania, brakuje mi tam tylko TSH
Moj gin mi zalecił większość tych badań poza chyba 4. Plus robilam wymaz z kanału szyjki macicy na chlamydie i takie tam.
Najbardziej zwracął uwage na te, które mają wpływ na możliwe poronienie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarciaa wrote:które są na NFZ, a które nie?
czy lekarz chętnie wypisze skierowanie?
kurcze nie pamietam juz wszytkiego, ale morfologia, ob, mocz, elektrolity i te podatawowe itp mozna zrobić na ubezpieczenie, wiem że toxoplazmoza nie jest na ubezpieczenie bo sam ogólny przy mnie sprawdzał i powiedział, że nie jest i musze sama sobie zrobić. Jeszcze na swój koszt robiłam wymazy.
Czy chętnie da skeirowanie to zależy już od lekarza, moj dał ale zaznaczyl żebym tez nie przychodziła często po skeirowanie bo jak to powiedział " ginekolodzy zalecają dużo badań niepotrebnych" ....
Powinien ci dać jeśli pwoiesz, że takie masz zalecenie od lekarza. Ja powiedziałam że ze względu na ostatnie problemy zdrowotne dostałam takei zalecenie i dąłam mu całaą karteczke z badaniami od ginekologa. -
Dziewczyny odrobiłam się to jakiś cud chyba
Teraz z tego wszystkiego to chyba popędzę po coś dobrego do zjedzeniaWaldhauzerM, Evelin lubią tę wiadomość
-
Co do badań to faktycznie są drogie.
W ogóle to na tyle co nam zabierają zr składek to wszystkie bez wyjątku badania powinny być bezpłatne bo nie każdego jest stać żeby płacićmisia1989 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane, ja szczęśliwsza
mąż w domu , czekam na owulke. Ciekawa jestem co nam dziewczyny lipiec pokaże , chciałabym żeby był tak owocny jak czerwiec
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:super
działajcie !
no zobaczymy, dla mnie najtrudnieszy czas przed @, nie znosze tej niepewności; -/
-
MMadziula wrote:
no zobaczymy, dla mnie najtrudnieszy czas przed @, nie znosze tej niepewności; -/
o, ja też nie znoszę
ja bym już chciała wiedzieć, już, już... ale ten cykl do bani, więc może nastepny
Cherry co u Ciebie? mocno Ci się owu przesunęła, pewnie stres i te temp. -
U mnie na razie testy bladziochy. Mam nadzieje , że Cherry wczoraj nie próżnowała
test owu juz miała ładny , także czekam na same dobre wieści od Was kochane :-*
Evelin lubi tę wiadomość
-
Bierka wrote:Cherry patrzyłam na twoj wykres mi tez sie owu przesunęła, mam nadzieje ze nadejdzie bo jajnik mi daje w kość i czuje to napięcie jak na owu. Powodzenia!
to chyba u większości przesunięcia, u mnie tak samo, akurat w czas rozłąki