Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Evelin wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cce9e43be0aa.jpg
I co myslisz ??
jestem prawie pewna ze nie miałaś ovu w 11dc... także kobieto niech stary szybko zalewa formę.. zobaczysz że jak dziś zaznaczysz na OF pozytywny test owulacyjny to program Ci owu przesunie na 17dc lub 18dc..Evelin lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
AniaŁ123 wrote:A to Ty odstawiłaś też nabiał, wow! szacun
ja wcinam
Dobra jesteś. No widzisz, organizm się już odzwyczaił i teraz intensywnie czujesz to, na co wcześniej może nie zwracałaś uwagi, bo to było normalne. To dlatego tak chudniesz
A jak ze słodyczami, lodami, kawą z mlekiem itd?
no i jogurt naturalny używam do surówek, sałat... więc odstawiłam jogurty te takie owocowe z glutenem są prawie wszystkie...
ze słodyczy jem wszystko gluten free... i chipsy też gluten free...te takie wafle ryżowe z czekoladką najczesciej podjadam.. ale też nie jest tego dużo... lody jem.. ale tylko na patyku no i jak nie ma na opakowaniu nic napisane ze jest tam jakaś mąka.. a kawa codziennie rano jedna... póki co się tego nie oduczę...FabianCyprian
Tymuś
-
aaa i jem dużo kaszy gryczanej.. ryżu.. makaron oczywiście bezglutenowy już dla całej rodziny kupuje... nawet płatki kukurydziane kupuje bezglutenowe dla moich dzieciaków...
i zakupiłam mąke kokosową wczoraj.. więc myślę o naleśnikach na tej mące... jem więcej warzyw i owoców.. czuje sie chyba lepiej na tej diecie..
tylko boje się jak to będzie w Polsce... aaaaaaaFabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:aaa i jem dużo kaszy gryczanej.. ryżu.. makaron oczywiście bezglutenowy już dla całej rodziny kupuje... nawet płatki kukurydziane kupuje bezglutenowe dla moich dzieciaków...
i zakupiłam mąke kokosową wczoraj.. więc myślę o naleśnikach na tej mące... jem więcej warzyw i owoców.. czuje sie chyba lepiej na tej diecie..
tylko boje się jak to będzie w Polsce... aaaaaaa
To Ty naprawde duzo sie poswiecasz..
Ja pomimo staran, jak narazie zyje jak zylamNO prawie.. duzo nie zmieniam, ale jesc raczej zawsze staralam sie zdrowo
I dlatego mimo, ze wpierdalam za dwoch - nie tyje -
Tuliska.. Gratulejszyn kochana Wariatko!!
My też się cieszymy że z nami jesteś.. Twój avatar jest tak boski że kurka chcę go ukraść od początku.. Ale spoko nie jestem taka..Tuliska lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Gaduaaa wrote:aaa i jem dużo kaszy gryczanej.. ryżu.. makaron oczywiście bezglutenowy już dla całej rodziny kupuje... nawet płatki kukurydziane kupuje bezglutenowe dla moich dzieciaków...
tylko boje się jak to będzie w Polsce... aaaaaaa
Ja ostatnio mniej zwracam uwagi na produkty które "mogą zawierać gluten". Kiedyś przeglądałam analizy takich produktów i większość z nich jednak go nie zawierała, ale to różnie może być.
W ogóle przez te wesela trochę się złamałam, bo tam ciężko na coś bezglutenowego, a przez całą noc muszę coś zjeść
Poczytaj sobie o stosowaniu mąki kokosowej, bo ona zachowuje się zupełnie inaczej niż zwykła. Raczej trzeba domieszać trochę kukurydzianej, ziemniaczanej lub innych. Kokosowa strasznie chłonie wilgoć i robi się z tego taka papka, którą później źle się smaży, bo wszystko się rozwala.
Ja jem ser żółty i twarogi, jogurty owocowe czasami, ale muszę w takim razie odstawić. Ale wczoraj też miałam dziwną sytuację...zjadłam serek wiejski i chwilę po złapał mnie taki mocny ból brzucha, takie skurcze. Pewnie po serku.Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Ja ostatnio mniej zwracam uwagi na produkty które "mogą zawierać gluten". Kiedyś przeglądałam analizy takich produktów i większość z nich jednak go nie zawierała, ale to różnie może być.
W ogóle przez te wesela trochę się złamałam, bo tam ciężko na coś bezglutenowego, a przez całą noc muszę coś zjeść
Poczytaj sobie o stosowaniu mąki kokosowej, bo ona zachowuje się zupełnie inaczej niż zwykła. Raczej trzeba domieszać trochę kukurydzianej, ziemniaczanej lub innych. Kokosowa strasznie chłonie wilgoć i robi się z tego taka papka, którą później źle się smaży, bo wszystko się rozwala.
Ja jem ser żółty i twarogi, jogurty owocowe czasami, ale muszę w takim razie odstawić. Ale wczoraj też miałam dziwną sytuację...zjadłam serek wiejski i chwilę po złapał mnie taki mocny ból brzucha, takie skurcze. Pewnie po serku.
dzięki za radę z mąką... domieszam wtedy kukurydzianej..
ostatnio tez sie nasłuchałam i naczytałam o kukurydzy.. ze kukurydza jest tak mocno modyfikowana że właściwie tak szkodliwa że strach ją jesć..kurde niedługo człowiek nic nie będzie jadł...
FabianCyprian
Tymuś
-
ankaa81 wrote:A ja dziś kupiłam 2 kg czereśni i będę się obżerała mniam mniam. Jak są wakacje to mięsa może nie być. Jest tyle owoców i warzyw, że nawet nie mam ochoty na ziemniaki i mięsiwo. Dziś ugotuję też bób, który wszyscy uwielbiamy:)Fabian
Cyprian
Tymuś
-
U mnie dziś 36 dc i @ nie widać. Brzuch przestał boleć. Cycuchy też zamilkły. Test ciążowy robiłam w 34 dc i był negatywny. Nawet nie myślę o tym jakoś specjalnie ale chciałabym żeby @ już przylazła no... W środę jadę do mojego gina i będę rozmawiała o mojej laparoskopii. Może się uda w wakacje mnie podziurkować he he.
-
Gaduaaa wrote:nawet mi nie mów nic o czereśniach... u mnie kosztuje 13euro jeden kilo ;( a uwielbiam czereśnie.. więc strasnzie ubolewam..
Czereśnie zawierają bardzo dużo jodu. Dużo więcej niż ryby morskie. Nie mam problemów z tarczycą ale wyjątkowo dobrze się po nich czuję. Jem codziennie od tygodnia mniam mniam. Czekam też na nasze polskie brzoskwinie i morele.Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Evelin wrote:Do mnie przed chwilka przyszla przyjaciolka z dziecinstwa, ktora obecnie mieszka w Poznaniu i dziewczyny.. uuwaagaaa... powiedziala, zebym przyszla do niej narwac sobie czeresni
I jak tu odmowic -
Dzięki dziewczyny za rady co do owu
cieszymnie tylko, że temp urosła. Dziwi mnie tak późna owu, to do mnie nie podobne raczej żebym miała dłuższy cykl niż 28... mam nadzieję, że jakieś plemniory się zachowały
Evelin Ty to masz z tymi testami owu
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:Dzięki dziewczyny za rady co do owu
cieszymnie tylko, że temp urosła. Dziwi mnie tak późna owu, to do mnie nie podobne raczej żebym miała dłuższy cykl niż 28... mam nadzieję, że jakieś plemniory się zachowały
Evelin Ty to masz z tymi testami owu
Ciekawa jestem czy zbladną czy bedzie tak jak w tamtym cyklu
Ale wtedy zgłupieje -
Gaduaaa wrote:no na pewno to po serku...
dzięki za radę z mąką... domieszam wtedy kukurydzianej..
ostatnio tez sie nasłuchałam i naczytałam o kukurydzy.. ze kukurydza jest tak mocno modyfikowana że właściwie tak szkodliwa że strach ją jesć..kurde niedługo człowiek nic nie będzie jadł...
Tylko kurcze właśnie najlepiej się z niej pieczechyba nie ma co się tak tym wszystkim stresować.
Aha...miałam Ci jeszcze jedno napisać. Byłam ostatnio na usg tarczycy. Wcześniej miałam 3 lata temu. Przez te trzy lata jadłam normalnie gluten i wszystko inne, i okazało się że nie ma jakichś znaczących zmian. Jeden płat minimalnie mniejszy, a drugi minimalnie większy. Czyli nie została mocno wyniszczona. Na pewno ten gluten aż tak mocno nie atakuje tarczycy w sposób "fizyczny" jak można wyczytać w necieNo ale wpływ na samopoczucie jest oczywisty
Endokrynolog mi też powiedział, że skoro jestem na diecie bg to najprawdopodobniej nie będę potrzebować aż tak dużo leku