X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Czasem mi tylko szkoda, ze nie uczestniczylam w jej zyciu, ze nie widzialam jak przechodzi ciaze, jakie jest jej teraz dziecko..
    A kiedys bylysmy nie rozlaczne
    U mnie też tak było to.jej druga ciąża i jeszcze na fb wrzuciła usg 6 tygodniowej ciąży. Zostawiam to bez komentarza

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 tydzień ciąży i na fb? Nie odważyłabym się

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    6 tydzień ciąży i na fb? Nie odważyłabym się
    Powaga napisałam jej wiadomość że jej gratuluję i podziwiam że nie boi się wrzucać usg z tak wczesną ciąża na fb. Może to zabrzmiało jakbym zazdroscila bądź jej źle zyczyla ale ja patrze z perspektywy osoby która poronila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 21:43

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie dziewczyny, ta moja koleżanka naprawdę zachowuje się w porządku, w porównaniu z Waszymi przypadkami... przykre to jest :(

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Powaga napisałam jej wiadomość że jej gratuluję i podziwiam że nie boi się wrzucać usg z tak wczesną ciąża na fb. Może to zabrzmiało jakbym zazdroscila bądź jej źle zyczyla ale ja patrze z perspektywy osoby która poronila
    No to jest oczywiste...nie Daj Boże coś by się stało i potem odkrecac i tłumaczyć każdemu po kolei. Przecież znajomi pytają o takie rzeczy

Kim87 lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochanie ja.nie mówię.tu o tobie. Jasne dla.ciebie to będzie najlepsza wiadomość pod słońcem. Ja mówię z perspektywy osoby która.tego nie ma. Coś dzisiaj moje posty chyba źle brzmią... Jak kogoś zdenerwowalalam to przepraszam.
    Kimi! Kimi! Kimi! Ty głupolku :) co ty opowiadasz? Ty mnie nigdy przenigdy nie denerwujesz :* i doskonale Cię rozumiem :) napisałam tylko co ja czuję i na co mam ogromne nadzieję :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Kimi! Kimi! Kimi! Ty głupolku :) co ty opowiadasz? Ty mnie nigdy przenigdy nie denerwujesz :* i doskonale Cię rozumiem :) napisałam tylko co ja czuję i na co mam ogromne nadzieję :*
    Uff to dobrze bo na innym watku napisałam dzisiaj i chyba baby się zdenerwowaly. Wątek o poronieniu więc temat delikatny ale nie miałam złych intencji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 21:48

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    No faktycznie dziewczyny, ta moja koleżanka naprawdę zachowuje się w porządku, w porównaniu z Waszymi przypadkami... przykre to jest :(
    Nooo czasem laski nie mają wyczucia. Mam nadzieje że cie to ominie ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Uff to dobrze bo na innym watku napisałam dzisiaj i chyba baby się zdenerwowaly. Wątek o poronieniu więc temat delikatny ale nie miałam złych intencji.
    Eee tam bo nasze wątki są najlepsze hehe :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nikt do nikogo nie ma pretensji :)
    Procz pierwszego motta
    " poki nie ma @ ,jest nadzieja"
    Drugie brzmi
    "Liczy sie prawda" :)
    <3

Kim87, Caro, Tuliska, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Eee tam bo nasze wątki są najlepsze hehe :*
    Toż to oczywista oczywistość ;) :-*

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    U mnie też tak było to.jej druga ciąża i jeszcze na fb wrzuciła usg 6 tygodniowej ciąży. Zostawiam to bez komentarza

Ich zycie :)
    Ja tylko Ani naszej mowie, ze potrzebna jest szczera rozmowa i wszystko sie wyjasni :)
    A potem razem beda chodzic z dziecioszkami na plac zabaw :*

Kim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniajac temat, owu wyznaczyl mi termin @ na 17go, ja uwazam ze powinna byc 18go, na liscie jestem 20go.
    Kiedy test jak cus? :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 22:14

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Zmieniajac temat, owu wyznaczyl mi termin @ na 17go, ja uwazam ze powinna byc 18go, na liscie jestem 20go.
    Kiedy test jak cus? :*

Kochana myslemyślęże tego 20 to już wyjdą Ci murowane dwie krechy :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano cieszyłam się ze skoku temperatury a teraz pojawiło się plamienie :(

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Rano cieszyłam się ze skoku temperatury a teraz pojawiło się plamienie :(

Kochana plamienie jeszcze nic nie znaczy, trzymam kciuki!

Bella_Bella lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Kochana plamienie jeszcze nic nie znaczy, trzymam kciuki!

Ja miewam plamienie przed @ dlatego zasmutalam :(
    Mam jednak cichą nadzieję poki małpy nie ma...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja miewam plamienie przed @ dlatego zasmutalam :(
    Mam jednak cichą nadzieję poki małpy nie ma...

I dobrze kochana, trzymam mocno mocno kciuki!

Bella_Bella lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem tu nowa - zarejestrowałam się bo potrzebuje porady. Mam 28 lat, staramy się z mężem o dziecko od lipca. Mam bardzo nieregularne cykle (nawet 5 miesięczne przerwy). Byłam u lekarza, stwierdził że anatomicznie wszystko jest ok, zrobił usg itd. i odesłał na wyniki tsh i prolaktyny. Prolaktyne mam dwukrotnie wyższą niż norma a tsh tylko troszkę wyższą. Miałam już iść z wynikami do ginekologa ale... dostałam miesiączki - której nie było od 5 miesięcy. Musiałam poczekać, czytałam dużo w internecie. Kupiłam testy lh i w 10dc okazał się pozytywny, w kolejnych dniach też, około 15dc nastąpił gwałtowny wzrost lh (kreska była bardzo ciemna w porównaniu do drugiej). Miałam nadzieje ze może nawet obędzie się bez wywoływania lekami i dalismy sobie 2/3 tygodnie przerwy od lekarza dzieki temu że coś sie ruszyło zupełnie samo. Jednak rezultatów brak, minął już prawie 3 tydzień test lh nadal pozytywny choć słabiej. W ciąży nie jestem. Wiem, muszę pójść do lekarza i wybieram się w tym tygodniu jeszcze. Ale proszę pomóżcie mi zinterpretować, czego mogę się spodziewać? Czy ktoś miał podobnie jak ja? Z góry będę bardzo wdzieczna za pomoc a po wizycie u lekarza mogę podzielić się z Wami wnioskami. Pozdrawiam serdecznie wszystkie "staraczki" i zyczę powodzenia :)

Wysłany: 12 lipca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    Witajcie. Jestem tu nowa - zarejestrowałam się bo potrzebuje porady. Mam 28 lat, staramy się z mężem o dziecko od lipca. Mam bardzo nieregularne cykle (nawet 5 miesięczne przerwy). Byłam u lekarza, stwierdził że anatomicznie wszystko jest ok, zrobił usg itd. i odesłał na wyniki tsh i prolaktyny. Prolaktyne mam dwukrotnie wyższą niż norma a tsh tylko troszkę wyższą. Miałam już iść z wynikami do ginekologa ale... dostałam miesiączki - której nie było od 5 miesięcy. Musiałam poczekać, czytałam dużo w internecie. Kupiłam testy lh i w 10dc okazał się pozytywny, w kolejnych dniach też, około 15dc nastąpił gwałtowny wzrost lh (kreska była bardzo ciemna w porównaniu do drugiej). Miałam nadzieje ze może nawet obędzie się bez wywoływania lekami i dalismy sobie 2/3 tygodnie przerwy od lekarza dzieki temu że coś sie ruszyło zupełnie samo. Jednak rezultatów brak, minął już prawie 3 tydzień test lh nadal pozytywny choć słabiej. W ciąży nie jestem. Wiem, muszę pójść do lekarza i wybieram się w tym tygodniu jeszcze. Ale proszę pomóżcie mi zinterpretować, czego mogę się spodziewać? Czy ktoś miał podobnie jak ja? Z góry będę bardzo wdzieczna za pomoc a po wizycie u lekarza mogę podzielić się z Wami wnioskami. Pozdrawiam serdecznie wszystkie "staraczki" i zyczę powodzenia :)

Cześć kochana!
    Ja niestety nie pomogę ale wpadnij jutro, jest tu wiele mądrych i życzliwych dziewczyn, więcna pewno Ci coś doradza :)
    Pisz z nami
    Trzymam kciuki mocno

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
‹‹ 2485 2486 2487 2488 2489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ