X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Czasem mi tylko szkoda, ze nie uczestniczylam w jej zyciu, ze nie widzialam jak przechodzi ciaze, jakie jest jej teraz dziecko..
    A kiedys bylysmy nie rozlaczne
    U mnie też tak było to.jej druga ciąża i jeszcze na fb wrzuciła usg 6 tygodniowej ciąży. Zostawiam to bez komentarza

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 tydzień ciąży i na fb? Nie odważyłabym się

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    6 tydzień ciąży i na fb? Nie odważyłabym się
    Powaga napisałam jej wiadomość że jej gratuluję i podziwiam że nie boi się wrzucać usg z tak wczesną ciąża na fb. Może to zabrzmiało jakbym zazdroscila bądź jej źle zyczyla ale ja patrze z perspektywy osoby która poronila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 21:43

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie dziewczyny, ta moja koleżanka naprawdę zachowuje się w porządku, w porównaniu z Waszymi przypadkami... przykre to jest :(

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Powaga napisałam jej wiadomość że jej gratuluję i podziwiam że nie boi się wrzucać usg z tak wczesną ciąża na fb. Może to zabrzmiało jakbym zazdroscila bądź jej źle zyczyla ale ja patrze z perspektywy osoby która poronila
    No to jest oczywiste...nie Daj Boże coś by się stało i potem odkrecac i tłumaczyć każdemu po kolei. Przecież znajomi pytają o takie rzeczy

Kim87 lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochanie ja.nie mówię.tu o tobie. Jasne dla.ciebie to będzie najlepsza wiadomość pod słońcem. Ja mówię z perspektywy osoby która.tego nie ma. Coś dzisiaj moje posty chyba źle brzmią... Jak kogoś zdenerwowalalam to przepraszam.
    Kimi! Kimi! Kimi! Ty głupolku :) co ty opowiadasz? Ty mnie nigdy przenigdy nie denerwujesz :* i doskonale Cię rozumiem :) napisałam tylko co ja czuję i na co mam ogromne nadzieję :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Kimi! Kimi! Kimi! Ty głupolku :) co ty opowiadasz? Ty mnie nigdy przenigdy nie denerwujesz :* i doskonale Cię rozumiem :) napisałam tylko co ja czuję i na co mam ogromne nadzieję :*
    Uff to dobrze bo na innym watku napisałam dzisiaj i chyba baby się zdenerwowaly. Wątek o poronieniu więc temat delikatny ale nie miałam złych intencji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 21:48

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    No faktycznie dziewczyny, ta moja koleżanka naprawdę zachowuje się w porządku, w porównaniu z Waszymi przypadkami... przykre to jest :(
    Nooo czasem laski nie mają wyczucia. Mam nadzieje że cie to ominie ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Uff to dobrze bo na innym watku napisałam dzisiaj i chyba baby się zdenerwowaly. Wątek o poronieniu więc temat delikatny ale nie miałam złych intencji.
    Eee tam bo nasze wątki są najlepsze hehe :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nikt do nikogo nie ma pretensji :)
    Procz pierwszego motta
    " poki nie ma @ ,jest nadzieja"
    Drugie brzmi
    "Liczy sie prawda" :)
    <3

Kim87, Caro, Tuliska, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Eee tam bo nasze wątki są najlepsze hehe :*
    Toż to oczywista oczywistość ;) :-*

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    U mnie też tak było to.jej druga ciąża i jeszcze na fb wrzuciła usg 6 tygodniowej ciąży. Zostawiam to bez komentarza

Ich zycie :)
    Ja tylko Ani naszej mowie, ze potrzebna jest szczera rozmowa i wszystko sie wyjasni :)
    A potem razem beda chodzic z dziecioszkami na plac zabaw :*

Kim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniajac temat, owu wyznaczyl mi termin @ na 17go, ja uwazam ze powinna byc 18go, na liscie jestem 20go.
    Kiedy test jak cus? :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 22:14

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Zmieniajac temat, owu wyznaczyl mi termin @ na 17go, ja uwazam ze powinna byc 18go, na liscie jestem 20go.
    Kiedy test jak cus? :*

Kochana myslemyślęże tego 20 to już wyjdą Ci murowane dwie krechy :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano cieszyłam się ze skoku temperatury a teraz pojawiło się plamienie :(

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Rano cieszyłam się ze skoku temperatury a teraz pojawiło się plamienie :(

Kochana plamienie jeszcze nic nie znaczy, trzymam kciuki!

Bella_Bella lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Kochana plamienie jeszcze nic nie znaczy, trzymam kciuki!

Ja miewam plamienie przed @ dlatego zasmutalam :(
    Mam jednak cichą nadzieję poki małpy nie ma...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja miewam plamienie przed @ dlatego zasmutalam :(
    Mam jednak cichą nadzieję poki małpy nie ma...

I dobrze kochana, trzymam mocno mocno kciuki!

Bella_Bella lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem tu nowa - zarejestrowałam się bo potrzebuje porady. Mam 28 lat, staramy się z mężem o dziecko od lipca. Mam bardzo nieregularne cykle (nawet 5 miesięczne przerwy). Byłam u lekarza, stwierdził że anatomicznie wszystko jest ok, zrobił usg itd. i odesłał na wyniki tsh i prolaktyny. Prolaktyne mam dwukrotnie wyższą niż norma a tsh tylko troszkę wyższą. Miałam już iść z wynikami do ginekologa ale... dostałam miesiączki - której nie było od 5 miesięcy. Musiałam poczekać, czytałam dużo w internecie. Kupiłam testy lh i w 10dc okazał się pozytywny, w kolejnych dniach też, około 15dc nastąpił gwałtowny wzrost lh (kreska była bardzo ciemna w porównaniu do drugiej). Miałam nadzieje ze może nawet obędzie się bez wywoływania lekami i dalismy sobie 2/3 tygodnie przerwy od lekarza dzieki temu że coś sie ruszyło zupełnie samo. Jednak rezultatów brak, minął już prawie 3 tydzień test lh nadal pozytywny choć słabiej. W ciąży nie jestem. Wiem, muszę pójść do lekarza i wybieram się w tym tygodniu jeszcze. Ale proszę pomóżcie mi zinterpretować, czego mogę się spodziewać? Czy ktoś miał podobnie jak ja? Z góry będę bardzo wdzieczna za pomoc a po wizycie u lekarza mogę podzielić się z Wami wnioskami. Pozdrawiam serdecznie wszystkie "staraczki" i zyczę powodzenia :)

Wysłany: 12 lipca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    Witajcie. Jestem tu nowa - zarejestrowałam się bo potrzebuje porady. Mam 28 lat, staramy się z mężem o dziecko od lipca. Mam bardzo nieregularne cykle (nawet 5 miesięczne przerwy). Byłam u lekarza, stwierdził że anatomicznie wszystko jest ok, zrobił usg itd. i odesłał na wyniki tsh i prolaktyny. Prolaktyne mam dwukrotnie wyższą niż norma a tsh tylko troszkę wyższą. Miałam już iść z wynikami do ginekologa ale... dostałam miesiączki - której nie było od 5 miesięcy. Musiałam poczekać, czytałam dużo w internecie. Kupiłam testy lh i w 10dc okazał się pozytywny, w kolejnych dniach też, około 15dc nastąpił gwałtowny wzrost lh (kreska była bardzo ciemna w porównaniu do drugiej). Miałam nadzieje ze może nawet obędzie się bez wywoływania lekami i dalismy sobie 2/3 tygodnie przerwy od lekarza dzieki temu że coś sie ruszyło zupełnie samo. Jednak rezultatów brak, minął już prawie 3 tydzień test lh nadal pozytywny choć słabiej. W ciąży nie jestem. Wiem, muszę pójść do lekarza i wybieram się w tym tygodniu jeszcze. Ale proszę pomóżcie mi zinterpretować, czego mogę się spodziewać? Czy ktoś miał podobnie jak ja? Z góry będę bardzo wdzieczna za pomoc a po wizycie u lekarza mogę podzielić się z Wami wnioskami. Pozdrawiam serdecznie wszystkie "staraczki" i zyczę powodzenia :)

Cześć kochana!
    Ja niestety nie pomogę ale wpadnij jutro, jest tu wiele mądrych i życzliwych dziewczyn, więcna pewno Ci coś doradza :)
    Pisz z nami
    Trzymam kciuki mocno

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
‹‹ 2485 2486 2487 2488 2489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ