Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa w tym cyklu zbadac zaplanowalam wszystkie hormony. w czwartym dniu cyklu i w 12, przed owu, zrobilam fsh, lh, prolaktyne i estradiol. Wyniki z czwartego dnia juz mam i sa jak najbardziej ok. W piatek bede miec wyniki tych sprzed owu. aa w ponniedzialek progesteron plus lh fsh prolaktyne i estradiol tez.
Stwierdzialam ze jak juz robie to wszystko od razu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:50
-
nick nieaktualny
-
Witam bardzo serdecznie
Jestem tu nowa
od kilku miesięcy staramy się o dzidziusia..
w tym miesiącu już tak na poważnie
wizyta u lekarza powierzchowna niby jest ok zaproponował zakup testów owulacyjnych.. kupione i zrobione już po owulacji było by cudownie gdyby najbliższy okres się nie pojawił ale mam pytanie
czy to możliwe że owulacja miala miejsce na 8-9 dni przed planowaną miesiączką?
-
91patka91 wrote:Witam bardzo serdecznie
Jestem tu nowa
wizyta u lekarza powierzchowna niby jest ok zaproponował zakup testów owulacyjnych.. kupione i zrobione już po owulacji było by cudownie gdyby najbliższy okres się nie pojawił ale mam pytanie
czy to możliwe że owulacja miala miejsce na 8-9 dni przed planowaną miesiączką? -
91patka91 wrote:Witam bardzo serdecznie
Jestem tu nowa
czy to możliwe że owulacja miala miejsce na 8-9 dni przed planowaną miesiączką?
Według mojego lekarza owulacja nie powinna występować tak późno bo to znaczy że może być problem z fazą lutealną z drugiej strony nie ufam do końca testom więc mogła ovu być wcześniej. Polecam monitoring cyklu i żeby nie tracić kasy to w dniu prawdopodobnej owulacji, aczkolwiek nie wyklucza to możliwości zajścia więc oby było owocnie. -
Patkaaa wrote:Jeju dziewczyny ja się boję tych badań bo najgorzej jak będzie wszystko okej a dalej fasolki nie będzie dobija mnie perspektywa kończących się opcji...
Jak ma się zafasolkować to się zafasolkuje. -
Witam imienniczkę.
Według mojego lekarza owulacja nie powinna występować tak późno bo to znaczy że może być problem z fazą lutealną z drugiej strony nie ufam do końca testom więc mogła ovu być wcześniej. Polecam monitoring cyklu i żeby nie tracić kasy to w dniu prawdopodobnej owulacji, aczkolwiek nie wyklucza to możliwości zajścia więc oby było owocnie.
Witam Patkaaa
tylko nie wiem jak to jest z tym monitoringiem byłam u lekarza i o niczym takim nie wspomniał niby jestem jeszcze młoda to może stwierdził ze mam jeszcze czas .. wiec jeżeli @ mnie dopadnie to zaraz po pójdę i się z nim skonsultuje na ten temat -
nick nieaktualnyPatkaaa wrote:Jeju dziewczyny ja się boję tych badań bo najgorzej jak będzie wszystko okej a dalej fasolki nie będzie dobija mnie perspektywa kończących się opcji...
Patka, oby te badania wszystkie wyszły Ci pozytywnie. Myślę, że wtedy wyluzujesz i odetchniesz w końcu. Czego bardzo mocno Ci życzę Świadomość, że wszystko jest w jak najlepszym porządku może tylko poprawić sytuację.
Wg mnie nie ma nic gorszego jak niepewność, bo wtedy w głowie powstaje milion scenariuszy, tych złych oczywiście
Ja od tego cyklu też zaczęłam gruntowne badania. W zeszły piątek jak dostałam na maila wyniki hormonów to aż bałam się otworzyć plik Na szczęście wyniki okazały się ok. -
nick nieaktualnyTissaia wrote:Waldek, dzis rano zrobilam male dochodzenie bo dziwilam sie tez czemu nie wykryl mi owu. i wyszlo na to ze to przez ta moja dzisiejsza temperature. Dzis mialam 36.51, nizsza niz wczoraj 36.55. I kurde to przez to ;/ bo jak zmienilam na chwile z 36.51 na 36.59 to wykrylo owu i aznaczylo ciagla krecha w niedziele.
Zobaczymy co jutro bedzie.
Chwilę temu też zastanawiałysmy się nad tym z Waldkiem