X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciężko obliczyć kiedy. Trza bazowac na testach ovu.. A badałas Progesteron??

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide w poniedzialek zbadac, bo boje sie ze moze byc zbyt niski. Zobaczymy co wyjdzie...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zgadza się. Wtedy będziesz wiedziała co dalej. Koniecznie daj znać jak będziesz miała wyniki. Zbadaj sobie od razu Prolaktynę bo często jest za wysoka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu zbadac zaplanowalam wszystkie hormony. w czwartym dniu cyklu i w 12, przed owu, zrobilam fsh, lh, prolaktyne i estradiol. Wyniki z czwartego dnia juz mam i sa jak najbardziej ok. W piatek bede miec wyniki tych sprzed owu. aa w ponniedzialek progesteron plus lh fsh prolaktyne i estradiol tez.
    Stwierdzialam ze jak juz robie to wszystko od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzednim cyklu ladnie temperatura podrosla a teraz cos sie skwasila :/
    No nic zobaczymy co jutro bedzie...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to super.to będziemy czekać na efekty..

Tissaia lubi tę wiadomość

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam bardzo serdecznie ;-)

Jestem tu nowa ;)
    od kilku miesięcy staramy się o dzidziusia..
    w tym miesiącu już tak na poważnie ;)
    wizyta u lekarza powierzchowna niby jest ok zaproponował zakup testów owulacyjnych.. kupione i zrobione już po owulacji było by cudownie gdyby najbliższy okres się nie pojawił ale mam pytanie
    czy to możliwe że owulacja miala miejsce na 8-9 dni przed planowaną miesiączką?

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91patka91 wrote:

Jestem tu nowa ;)
    wizyta u lekarza powierzchowna niby jest ok zaproponował zakup testów owulacyjnych.. kupione i zrobione już po owulacji było by cudownie gdyby najbliższy okres się nie pojawił ale mam pytanie
    W dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe, są przypadki że kobiety zachodzą w ciąże ostatniego bądź pierwszego dnia cyklu

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny ja się boję tych badań bo najgorzej jak będzie wszystko okej a dalej fasolki nie będzie dobija mnie perspektywa kończących się opcji...

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91patka91 wrote:

Jestem tu nowa ;)
    Witam imienniczkę.
    Według mojego lekarza owulacja nie powinna występować tak późno bo to znaczy że może być problem z fazą lutealną z drugiej strony nie ufam do końca testom więc mogła ovu być wcześniej. Polecam monitoring cyklu i żeby nie tracić kasy to w dniu prawdopodobnej owulacji, aczkolwiek nie wyklucza to możliwości zajścia więc oby było owocnie.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa wrote:
    Jeju dziewczyny ja się boję tych badań bo najgorzej jak będzie wszystko okej a dalej fasolki nie będzie dobija mnie perspektywa kończących się opcji...
    Jak wyjdzie wszystko ok to chyba największą przeszkodą stres się okaże. Tak sobie myślę od dłuższego czasu :) wiele kobiet ma wyniki luks a groszka nie widać. I zastanawiam się nad tymi wszystkimi wyliczeniami, obserwacjami...Czy to wszystko ma sens? Skoro to wszystko sprawa natury, a ona lubi płatać figle :)
    Jak ma się zafasolkować to się zafasolkuje.:)

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam imienniczkę.
    Według mojego lekarza owulacja nie powinna występować tak późno bo to znaczy że może być problem z fazą lutealną z drugiej strony nie ufam do końca testom więc mogła ovu być wcześniej. Polecam monitoring cyklu i żeby nie tracić kasy to w dniu prawdopodobnej owulacji, aczkolwiek nie wyklucza to możliwości zajścia więc oby było owocnie.

Witam Patkaaa :D
    tylko nie wiem jak to jest z tym monitoringiem byłam u lekarza i o niczym takim nie wspomniał niby jestem jeszcze młoda to może stwierdził ze mam jeszcze czas .. wiec jeżeli @ mnie dopadnie to zaraz po pójdę i się z nim skonsultuje na ten temat

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a swoją drogą Gizmo to właśnie jest największy problem.. stres.. związany z tym że się tego chce a nie ma.. ile jest przypadków że ktoś nawet nie pomyśli a jest w ciąży a im bardziej się chce tym jest gorzej :(

Gizmo lubi tę wiadomość

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wracając do testów to wyniki miałam pozytywne ale też miałam ten śluz owulacyjny wiec myślę ze nie oszukały.. ale może być problem że za późno..

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową staraczkę.
    No rzeczywiście dziwna sytuacja.. A jak długie masz cykle??

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Cykle mam 29 dni

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zbadaj Progesteron 7 dni przed następną @ to będzie wiadomo czy ovu była. I tak jak koleżanka pisała polecam monitoring.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa wrote:

Patka, oby te badania wszystkie wyszły Ci pozytywnie. Myślę, że wtedy wyluzujesz i odetchniesz w końcu. Czego bardzo mocno Ci życzę :) Świadomość, że wszystko jest w jak najlepszym porządku może tylko poprawić sytuację.

Wg mnie nie ma nic gorszego jak niepewność, bo wtedy w głowie powstaje milion scenariuszy, tych złych oczywiście :(

Ja od tego cyklu też zaczęłam gruntowne badania. W zeszły piątek jak dostałam na maila wyniki hormonów to aż bałam się otworzyć plik :D Na szczęście wyniki okazały się ok.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia czemu OF nie zaznaczyło Ci owulki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Waldek, dzis rano zrobilam male dochodzenie bo dziwilam sie tez czemu nie wykryl mi owu. i wyszlo na to ze to przez ta moja dzisiejsza temperature. Dzis mialam 36.51, nizsza niz wczoraj 36.55. I kurde to przez to ;/ bo jak zmienilam na chwile z 36.51 na 36.59 to wykrylo owu i aznaczylo ciagla krecha w niedziele.
    Zobaczymy co jutro bedzie.

Chwilę temu też zastanawiałysmy się nad tym z Waldkiem :D

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ