X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciężko obliczyć kiedy. Trza bazowac na testach ovu.. A badałas Progesteron??

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide w poniedzialek zbadac, bo boje sie ze moze byc zbyt niski. Zobaczymy co wyjdzie...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zgadza się. Wtedy będziesz wiedziała co dalej. Koniecznie daj znać jak będziesz miała wyniki. Zbadaj sobie od razu Prolaktynę bo często jest za wysoka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu zbadac zaplanowalam wszystkie hormony. w czwartym dniu cyklu i w 12, przed owu, zrobilam fsh, lh, prolaktyne i estradiol. Wyniki z czwartego dnia juz mam i sa jak najbardziej ok. W piatek bede miec wyniki tych sprzed owu. aa w ponniedzialek progesteron plus lh fsh prolaktyne i estradiol tez.
    Stwierdzialam ze jak juz robie to wszystko od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzednim cyklu ladnie temperatura podrosla a teraz cos sie skwasila :/
    No nic zobaczymy co jutro bedzie...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to super.to będziemy czekać na efekty..

Tissaia lubi tę wiadomość

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam bardzo serdecznie ;-)

Jestem tu nowa ;)
    od kilku miesięcy staramy się o dzidziusia..
    w tym miesiącu już tak na poważnie ;)
    wizyta u lekarza powierzchowna niby jest ok zaproponował zakup testów owulacyjnych.. kupione i zrobione już po owulacji było by cudownie gdyby najbliższy okres się nie pojawił ale mam pytanie
    czy to możliwe że owulacja miala miejsce na 8-9 dni przed planowaną miesiączką?

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91patka91 wrote:

Jestem tu nowa ;)
    wizyta u lekarza powierzchowna niby jest ok zaproponował zakup testów owulacyjnych.. kupione i zrobione już po owulacji było by cudownie gdyby najbliższy okres się nie pojawił ale mam pytanie
    W dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe, są przypadki że kobiety zachodzą w ciąże ostatniego bądź pierwszego dnia cyklu

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny ja się boję tych badań bo najgorzej jak będzie wszystko okej a dalej fasolki nie będzie dobija mnie perspektywa kończących się opcji...

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91patka91 wrote:

Jestem tu nowa ;)
    Witam imienniczkę.
    Według mojego lekarza owulacja nie powinna występować tak późno bo to znaczy że może być problem z fazą lutealną z drugiej strony nie ufam do końca testom więc mogła ovu być wcześniej. Polecam monitoring cyklu i żeby nie tracić kasy to w dniu prawdopodobnej owulacji, aczkolwiek nie wyklucza to możliwości zajścia więc oby było owocnie.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa wrote:
    Jeju dziewczyny ja się boję tych badań bo najgorzej jak będzie wszystko okej a dalej fasolki nie będzie dobija mnie perspektywa kończących się opcji...
    Jak wyjdzie wszystko ok to chyba największą przeszkodą stres się okaże. Tak sobie myślę od dłuższego czasu :) wiele kobiet ma wyniki luks a groszka nie widać. I zastanawiam się nad tymi wszystkimi wyliczeniami, obserwacjami...Czy to wszystko ma sens? Skoro to wszystko sprawa natury, a ona lubi płatać figle :)
    Jak ma się zafasolkować to się zafasolkuje.:)

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam imienniczkę.
    Według mojego lekarza owulacja nie powinna występować tak późno bo to znaczy że może być problem z fazą lutealną z drugiej strony nie ufam do końca testom więc mogła ovu być wcześniej. Polecam monitoring cyklu i żeby nie tracić kasy to w dniu prawdopodobnej owulacji, aczkolwiek nie wyklucza to możliwości zajścia więc oby było owocnie.

Witam Patkaaa :D
    tylko nie wiem jak to jest z tym monitoringiem byłam u lekarza i o niczym takim nie wspomniał niby jestem jeszcze młoda to może stwierdził ze mam jeszcze czas .. wiec jeżeli @ mnie dopadnie to zaraz po pójdę i się z nim skonsultuje na ten temat

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a swoją drogą Gizmo to właśnie jest największy problem.. stres.. związany z tym że się tego chce a nie ma.. ile jest przypadków że ktoś nawet nie pomyśli a jest w ciąży a im bardziej się chce tym jest gorzej :(

Gizmo lubi tę wiadomość

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wracając do testów to wyniki miałam pozytywne ale też miałam ten śluz owulacyjny wiec myślę ze nie oszukały.. ale może być problem że za późno..

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową staraczkę.
    No rzeczywiście dziwna sytuacja.. A jak długie masz cykle??

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Cykle mam 29 dni

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zbadaj Progesteron 7 dni przed następną @ to będzie wiadomo czy ovu była. I tak jak koleżanka pisała polecam monitoring.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa wrote:

Patka, oby te badania wszystkie wyszły Ci pozytywnie. Myślę, że wtedy wyluzujesz i odetchniesz w końcu. Czego bardzo mocno Ci życzę :) Świadomość, że wszystko jest w jak najlepszym porządku może tylko poprawić sytuację.

Wg mnie nie ma nic gorszego jak niepewność, bo wtedy w głowie powstaje milion scenariuszy, tych złych oczywiście :(

Ja od tego cyklu też zaczęłam gruntowne badania. W zeszły piątek jak dostałam na maila wyniki hormonów to aż bałam się otworzyć plik :D Na szczęście wyniki okazały się ok.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia czemu OF nie zaznaczyło Ci owulki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Waldek, dzis rano zrobilam male dochodzenie bo dziwilam sie tez czemu nie wykryl mi owu. i wyszlo na to ze to przez ta moja dzisiejsza temperature. Dzis mialam 36.51, nizsza niz wczoraj 36.55. I kurde to przez to ;/ bo jak zmienilam na chwile z 36.51 na 36.59 to wykrylo owu i aznaczylo ciagla krecha w niedziele.
    Zobaczymy co jutro bedzie.

Chwilę temu też zastanawiałysmy się nad tym z Waldkiem :D

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ