Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
LILITH.P wrote:Sama się skusiłam
stwierdziłam, że wolę wiedzieć, jak moja rezerwa jajnikowa się trzyma. Cena powalająca, 150 zł. U nas jest pod nazwą hormon antymullerowski czy coś w ten deseń
wiem przynajmniej, że mam szansę na bobasa. Jak jego poziom jest niski, to może być problem nawet przy in vitro. Ponad normę sygnalizuje pcos
o kuźwa niezła cena i to za jedno badanie.
Powiadasz że się nazywa hormon antymullerowski no to luknę na cennik mojego labo czy cuś takiego mają ... nie mają09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:ja robię w "Diagnostyka laboratoria medyczne"
a czy ceny dobre, hmmm nie mam porównania więc sam nie wiem czy dobre.
Może przykładowo napiszę ile dziś za poszczególne zapłaciłam to same ocenicie:
TSH, FT3 i FT4 każde po 18zł
FSH, LH każde po 21 zł
Estriadol - 22 zł
Beta HCG - 30 zł
Testosteron 25 zł
CMV IgM i IgG każde po 35 zł
dziś będąc w laboratorium zrobiłam zdjęcie cennikowi który jest wywieszony na poczekalni więc teraz już wiem jakie badania można wykonać i ile kosztują
Pamiętam jeszcze te czasy kedy TSH w diagnostyce kosztowało ok 8 zł
Ja też robię w diagnostyce. Ciekawe czy wszędzie są takie same ceny.
CMV IgM i IgG drogie -
szatynka wrote:o kuźwa niezła cena i to za jedno badanie.
Powiadasz że się nazywa hormon antymullerowski no to luknę na cennik mojego labo czy cuś takiego mają ... nie mają
no niezła cena... ja zrobiłam, bo jednak 30 mi piknęła i stwierdzilam, że jak już płacę 240 zł za inne badania, to 150 można dołożyć i mieć z głowy.
To badania wykonuje się jak para stara się ponad rok o bobasa i nic nie widać na horyzoncie. Nie chciałam czekać. Szkoda życia, stresow. Tak przynajmniej wiem, że moja rezerwa dobrze się trzyma -
Bella_Bella wrote:Już mam wyniki. Prolaktyna spadła z 51 na 6,63
Pięknie! Ty zaczynałaś brać bromka jakoś tak jak ja, więc u mnie pewnie też jest już dobrzeBella_Bella lubi tę wiadomość
-
Rzeszów:
TSH 10zł,
FT 3, FT 4 po 11zł,
Anty TGO i Anty TP po 25zł,
FSH i LH po 14zł,
Progesteron 18zł,
Prolaktyna 14zł,
beta HCG 24 zł
... więc chyba nie najgorzej!
Ja byłam dziś ze skierowaniem na pobieraniu krwi, ale dostałam na morfologię, glukozę, mocz, TSH - ftki i anty chyba zrobię prywatnie.29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
szatynka wrote:dam znać jakie wyniki.
Mój też chciał syna i to bardzo. Nawet głupio żartował, że jak urodzę córkę to mam mojego tatę poprosić aby odebrał nas ze szpitala he he głupek. No i co? Syn się urodził a i tak mój tato nas odbierał bo mój musiał jechać na uczelnię
No właśnie o to mi chodziło o upieczeniu dwóch pieczeni na jednym ogniu, czyli umówienie kontrolnej wizyty w dni płodne aby od razu podejrzeć jajo
Ja też się umowilam na 11dca owu mi wypada przeważnie 12dc
Liczę na piękne jajo
Prolaktyna już w normie więc mam nadzieję że teraz się uda
Chciałabym zbadać jeszcze poziom progesteronu po owu. Mam pytanie, czy zbadać tylko 7 dni po owu żeby sprawdzić czy wzrasta? Czy zbadać 4dc plus drugi raz po owu żeby zobaczyć różnicę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 13:18
-
szatynka wrote:LILITH.P AMH miałaś ze skierowaniem czy na własną rękę robiłaś, bo ciekawi mnie ile takie badanie kosztuje. Patrze na foto cennika jakie dziś zrobiłam w labo i nie widzę aby mieli na liści wykonywanych badań AMH
Moja siostra robiła w diagnostyce i zapłaciła prawie 300zl za to badanie -
Parsleyek wrote:Rzeszów:
TSH 10zł,
FT 3, FT 4 po 11zł,
FSH i LH po 14zł,
Progesteron 18zł,
Prolaktyna 14zł,
beta HCG 24 zł
... więc chyba nie najgorzej!
Ja byłam dziś ze skierowaniem na pobieraniu krwi, ale dostałam na morfologię, glukozę, mocz, TSH - ftki i anty chyba zrobię prywatnie.
Dobre ceny -
LILITH.P wrote:no niezła cena... ja zrobiłam, bo jednak 30 mi piknęła i stwierdzilam, że jak już płacę 240 zł za inne badania, to 150 można dołożyć i mieć z głowy.
To badania wykonuje się jak para stara się ponad rok o bobasa i nic nie widać na horyzoncie. Nie chciałam czekać. Szkoda życia, stresow. Tak przynajmniej wiem, że moja rezerwa dobrze się trzyma
no ja mam 35 lat na karku i też ciekawi mnie jaka u mnie ta rezerwa jojek
ale my dopiero zaczynamy starania więc puki co odpuszczę to badanie.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Bella_Bella wrote:Ja też się umowilam na 11dc
a owu mi wypada przeważnie 12dc
Liczę na piękne jajo
Prolaktyna już w normie więc mam nadzieję że teraz się uda
Chciałabym zbadać jeszcze poziom progesteronu po owu. Mam pytanie, czy zbadać tylko 7 dni po owu żeby sprawdzić czy wzrasta? Czy zbadać 4dc plus drugi raz po owu żeby zobaczyć różnicę?
Moja gin i endo zalecają w 3-4dc, ale niektórzy podobno zalecają po owu -
marciaa wrote:SZATYNKA, bo to niby jakaś promocja - ale ja ją widzę ciągle.
to labo dosłownie rzut beretem ode mnie
w takim razie bardzo długa ta promocjaale dobrze przynajmniej taniej
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Parsleyek wrote:Rzeszów:
TSH 10zł,
FT 3, FT 4 po 11zł,
FSH i LH po 14zł,
Progesteron 18zł,
Prolaktyna 14zł,
beta HCG 24 zł
... więc chyba nie najgorzej! /QUOTE]
no nie najgorzej, zdecydowanie taniej niż u mnie w labo.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Bella_Bella wrote:Na pewno
zrób badania e kolejnym cyklu
Taki mam zamiar, plus tarczyca i krzywą glukozową i insulinową. Chciałabym jeszcze FSH i LH, cyto i toxo, ale jeszcze zobaczę