Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
powiedzcie kochane co stosować przeciwbólowego żeby nie szkodzić płodności???
-
szatynka wrote:ok.
tak czy siak to chyba najstarsza tu jestem
justyś tulam
-
LILITH.P wrote:apap
lub nospa
a jak nie nospa to buscopan
bo słuchy mnie doszły że któreś szkodzą tylko które??? -
LILITH.P wrote:apap
lub nospa
a jak nie nospa to buscopan
dokładnie nospę, no i apap też bezpieczny ..
Niesteroidowe Leki Przeciwzapalne (tych należy unikać przed planowaną ciążą).
diclofenac
Diclofenac, Majamil, Voltaren, Olfen, ApoDiclo, Dicloratio, Dicloreum, Feloran, Rewodina, Cataflam, Naklofen, Dicloberl, Diclac
Piroxicam, ApoPiroxicam, Feldene,meloxicam,Movalis,ibuprofen
Advil, Ibuprom, Brufen, Ibuprofen, Ibutad, Nurofen, Dolgit, Ardinex,naproxen
Naproxen, Anapran, Apranax, ApoNaproxen
ketoprofen,Profenid, Ketonal,Mefacit,kwas acetylosalicylowy,Aspiryna,noramidopirynaPyralgina
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Justyś91 wrote:U mnie w sierpniu dwie porażki i na początku i na końcu @
Justyś głowa do góry! to dokładnie tak jak u mnie. Ale dwa minusy w tym miesiącu to plus w następnym29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
czarnulka24 wrote:dokładnie nospę, no i apap też bezpieczny ..
Niesteroidowe Leki Przeciwzapalne (tych należy unikać przed planowaną ciążą).
diclofenac
Diclofenac, Majamil, Voltaren, Olfen, ApoDiclo, Dicloratio, Dicloreum, Feloran, Rewodina, Cataflam, Naklofen, Dicloberl, Diclac
Piroxicam, ApoPiroxicam, Feldene,meloxicam,Movalis,ibuprofen
Advil, Ibuprom, Brufen, Ibuprofen, Ibutad, Nurofen, Dolgit, Ardinex,naproxen
Naproxen, Anapran, Apranax, ApoNaproxen
ketoprofen,Profenid, Ketonal,Mefacit,kwas acetylosalicylowy,Aspiryna,noramidopirynaPyralgina
diclofenac ??
no ja to właśnie dostałam na bolesne @ - poszłam w zeszłym tyg do gina, i mówiłam mu o naszych staraniach. więc nie rozumiem, dlaczego mi to przepisał... -
czarnulka24 wrote:hej Parsleyek zaczęłam czytać trochę pamiętnik i wyczytałam że u Ciebie w tsh , ft4,ft3 nie są rewelacyjne , mi wyszły niby wyniki w normie ale tak czytając mi wyszło 2,190 myślisz że to dobrze? w labo nonrma 0,4 do 4
ft4 wyszło mi 1,07 przy normie 0,87 do 1,76
ft3 3,06 norma 1,8 do 4,2
wiem że czasem mimo normy jest coś nie tak ,,
to było robione jakieś 14 dni po poronieniu więc mogły wyniki wyjść trochę inne ???
w ciąży gdzieś około 7tc tsh wyszło mi 1,37
Co do poronienia to niestety nie wiem jaki to mogło mieć wpływ.. Może powtórz badania dla swojego spokoju?
TSH dla starającej podobno najlepsze w granicy 1-1,5 do 2.. Co do ft3 i ft4 po przeliczeniu na procenty to: FT4 22.47% [ wynik 1.07, norma (0.87 - 1.76)] FT3 52.50% [ wynik 3.06, norma (1.8 - 4.2)]
Z tego co się zdążyłam na ten temat dowiedzieć to powinny one sięgać minimum 50% więc u Ciebie ft3 przy dolnej granicy, a ft4 słabo. Nie jestem jeszcze dobrze obeznana w temacie tarczycowym - 12.09 mam umówioną wizytę do endokrynologa, więc na pewno o tym jeszcze napisze.czarnulka24 lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Mój kochany mąż wrócił z zakupów "zestawem okresowym" tak na pocieszenie i mówi mi nie smutaj się przed nami całe życie nie dziś to następnym razem.
Kochany jest
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2540619cf0fa.pngdobuska, daga_00, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
a ja się zdecydowałam wczoraj i odstawiłam Acard bo odkąd go biorę mam dziwne cykle , co najlepsze wyczytałam że Acard - aspiryna, możesz obniżyć szanse na zajście w ciążę te leki należą do dużej grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych
dobuska lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
dobuska wrote:Zołza no to walnęłaś sobie miniaturkę. Myślałam, że wyglądasz młodziej...
Pączek mój mąż 82 więc nie powiem Ci, że jestes stara:P
Justyś psitulam:* jak to któraś tutaj napisała, dwa minusy w sierpniu dadzą plusik we wrześniu!
Nie idzie Was nadrobić, jak Wy tu działacie:D
chyba sobie dzisiaj odpuszczę wszystkie te prace i zrobie sobie wagary a jutro to skończę
dobuska lubi tę wiadomość
-
misiaq wrote:diclofenac ??
no ja to właśnie dostałam na bolesne @ - poszłam w zeszłym tyg do gina, i mówiłam mu o naszych staraniach. więc nie rozumiem, dlaczego mi to przepisał...
bo tak naprawdę teraz prawie każdy lek jest szkodliwy, sporadycznie są leki które w ogóle nie szkodzą te co podałam są leki które maja wpływ na płodność , jedne w większym stopniu drugie w mniejszym , nawet niektóre witaminy szkodzą bo są sztuczne i zaleca się jeść w postaci naturalnej - owoce , warzywa.
no ale , jedna tabletka w cyklu nie powinna ci zaszkodzić, mi się wydaję że tu jest mowa bardziej o regularnym przyjmowaniu - typu zapalenie stawów i wtedy bierzesz kuracje miesięczną a nie jedną tabletkę ,27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Justyś91 wrote:Mój kochany mąż wrócił z zakupów "zestawem okresowym" tak na pocieszenie i mówi mi nie smutaj się przed nami całe życie nie dziś to następnym razem.
Kochany jest
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2540619cf0fa.png
ojejjjj... słodkiego masz tego swojego męża!!!ehhh... mój zero romantyzmu... wrrr normalnie nóż się sam otwiera w kieszeni. Minimum starania a jaką przyjemność można komuś zrobić
-
jestem dzisiaj jak z grobu wyjęta blada słaba i nie do życia kompletnie
zwijam się do chaty bo tylko straszę klientów swoim wyglądem -
LILITH.P wrote:dobrze by było, dla mnie sierpień też pechowy
test negatywny, heh... a nawet zrobiony popołudniu dałby 2 kreskę, bo już jutro @
Walczymy dalej :*
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"