X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    ojejjjj... słodkiego masz tego swojego męża!!! :) ehhh... mój zero romantyzmu... wrrr normalnie nóż się sam otwiera w kieszeni. Minimum starania a jaką przyjemność można komuś zrobić :)
    To prawda jest naprawdę kochany i bardzo troskliwy
    W nocy jak mam silne bóle to nie śpi tylko czuwa przy mnie przynosi ciepłą herbatkę robi termofory i masuje brzuszek

dobuska, Kim87 lubią tę wiadomość

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałyście o diecie dr Ewy Dąbrowskiej??

http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/odchudzajace/dieta-dabrowskiej-zasady-efekty-diety-warzywno-owocowej-dr-dabrowskiej_41939.html

dla kogo??

dla osób z problemami natury hormonalnej, np. cierpiące na zaburzenia miesiączkowania, dolegliwości związane z menopauzą, niedoczynność i guzki tarczycy, nadmiar estrogenów czy prolaktyny, torbiele jajników, mięśniaki macicy;

czarnulka24 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej. Nie ma mnie kilka godzin, a tu takie rewolucje:* dziewczyny @ nas nie zalamie, wrzesień bedzie nasz:*:* jutro nowy miesiac, nowe nadzieje:* nowe jajeczka i plemniczki:* Zołzusia, ale szybko sie starzejesz. W jakims filmie to kiedys widziałam:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    czytałyście o diecie dr Ewy Dąbrowskiej??

http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/odchudzajace/dieta-dabrowskiej-zasady-efekty-diety-warzywno-owocowej-dr-dabrowskiej_41939.html

dla kogo??

dla osób z problemami natury hormonalnej, np. cierpiące na zaburzenia miesiączkowania, dolegliwości związane z menopauzą, niedoczynność i guzki tarczycy, nadmiar estrogenów czy prolaktyny, torbiele jajników, mięśniaki macicy;

oooo... zaraz będę czytać , nie zależy mi na figurze bo mam odpowiednią . ale prolaktyna, torbiele , zaburzenia hormonalne to coś dla mnie .. bo chyba mam problem z prolaktyna a owoce uwielbiam ;) i sałatki warzywne więc dieta odpowiednia

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rozmowy. Napisalismy podanie, wypisalismy oswiadczenia i pozostalo czekac... Na razie na termin szkolenia... Kobitka chciala nas jawnie zniechęcić, nie wiem czy to jeden z elementow ich postepowania... Powiedziała, ze jestesmy bardzo mlodzi i jest tak duzo ludzi, ktorzy nie maja innego wyjscia poza adopcja... Hmmm ciekawe dlaczego, jesli ponoc jest tylu chetnych rodzicow, tak wiele dzieci przevmbywa w ddomach dziecka, pogotowiach opiekunczych itd.

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo nawet jest przy stwierdzonych chorobach autoimmunologicznych , i polepsza jakość snu ;) coś dla mnie

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski...

Wrocilam z roboty, masakra... zaczyna się rok szkolny i bhp-owiec potrzebny wszedzie i na juz...

Justyś tule Cie mocno i tak jak dziewczyny napisaly, 2 minusy w sierpniu muszą dać plus we wrześniu :)Dobrze, ze Mąż Cie wspiera i sie Tobą opiekuje.. :) Lubie to :D

Kim87 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha odnośnie grejpfrutów i soków grejpfrutowych uwielbiam je ale teraz nie piję bo kiedyś czytałam że wpływa na niektóre leki tzw może podwoić ich działanie

07.06.2019 synek

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    A co do rozmowy. Napisalismy podanie, wypisalismy oswiadczenia i pozostalo czekac... Na razie na termin szkolenia... Kobitka chciala nas jawnie zniechęcić, nie wiem czy to jeden z elementow ich postepowania... Powiedziała, ze jestesmy bardzo mlodzi i jest tak duzo ludzi, ktorzy nie maja innego wyjscia poza adopcja... Hmmm ciekawe dlaczego, jesli ponoc jest tylu chetnych rodzicow, tak wiele dzieci przevmbywa w ddomach dziecka, pogotowiach opiekunczych itd.

możliwe, że to takie podejście taktyczne... zabronić Wam nie mogą starać się o adpocje :) staracie się o maleństwo, czy starszego dzieciaczka?

0b52cec6da.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    to ja lepiej w tym temacie będę cicho
    Szatynka my chyba ten sam rocznik jesteśmy? :) Ja jestem 1983 :)

zem3anlixz38accb.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    aha odnośnie grejpfrutów i soków grejpfrutowych uwielbiam je ale teraz nie piję bo kiedyś czytałam że wpływa na niektóre leki tzw może podwoić ich działanie

ja po urlopie wystartuje z dietką :)

żal mi jedynie chlebka, choć go nie jem wiele i serów ;(

bez mięsa mogę funkcjonować :D

już widzę, jak wciągam puree z kalafiora i selera z koperkiem i górą surówek, dużo zup kremów i zakiszę buraczki na sok i będę pić :D

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Szatynka my chyba ten sam rocznik jesteśmy? :) Ja jestem 1983 :)

jak Pączuś :)

daga_00 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcielibysmy Malenstwo. Ale w sumie preferencje podaje sie dopiero po szkoleniu. No nic zobaczymy. To nie zmienia faktu, ze walcze wraz z Wami by wrzesień byl szczesliwy. W tamtym roku byl...

czarnulka24, Violet146 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Chcielibysmy Malenstwo. Ale w sumie preferencje podaje sie dopiero po szkoleniu. No nic zobaczymy. To nie zmienia faktu, ze walcze wraz z Wami by wrzesień byl szczesliwy. W tamtym roku byl...

ja we wrześniu stawiam na spontaniczne <3 i bez mierzenia, sikania na testy owu :) urlop przed nami, podobno w górach zawsze zwiększa się płodność :D :D

daga_00, Bella_Bella, misiaq lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:

u mnie był listopad szczęśliwy bo wtedy I raz zaciążyłam , mam nadzieję że teraz wrzesień nam przyniesie szczęście ..

trzymam kciuki ;* za wszystkie abyśmy za fasolkowały

daga_00 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja po urlopie wystartuje z dietką :)

żal mi jedynie chlebka, choć go nie jem wiele i serów ;(

bez mięsa mogę funkcjonować :D

już widzę, jak wciągam puree z kalafiora i selera z koperkiem i górą surówek, dużo zup kremów i zakiszę buraczki na sok i będę pić :D
    Ja wychodzę z założenia, że lepiej jeść wszystko, ale z umiarem ;)
    Sama wiem po sobie. Eliminacja niektorych produktow moze powodować efekt jojo w przyszłości. Sukcesem nie jest zrzucić, ale utrzymac wagę :) Na stałe warto wyrzucić typową smieciowke... ale wiadomo, ze czasem i człowiek ma na to ochote ;) Ja schudlam z 70 kg na 55 kg ;) tym sposobem :D

zem3anlixz38accb.png

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja we wrześniu stawiam na spontaniczne <3 i bez mierzenia, sikania na testy owu :) urlop przed nami, podobno w górach zawsze zwiększa się płodność :D :D
    Ja temp mierzyc bede bo sie uzaleznilam:) ale tez planuje wyluzowac. Mamy bardzo bogaty w wydarzenia wrzesien, wiec mysle ze troche mniej bede myslec i analizowac. Bedzie co ma byc:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • daga_00 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja tak samo... nawet cięzko nazwać ten cykl u mnie "staraniowy"... kupilam karnet na silkę i przewiduje @ :P

zem3anlixz38accb.png
  • czarnulka24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

ja mieszkam w górach ;/ mam je za oknem heh

ale oby Tobie przyniosły szczęście ;* ja już długo w górach to na mnie nie działają ale Ty zmieniając klimat jak najbardziej korzystnie może wpłynąć

07.06.2019 synek

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Ja wychodzę z założenia, że lepiej jeść wszystko, ale z umiarem ;)
    Sama wiem po sobie. Eliminacja niektorych produktow moze powodować efekt jojo w przyszłości. Sukcesem nie jest zrzucić, ale utrzymac wagę :) Na stałe warto wyrzucić typową smieciowke... ale wiadomo, ze czasem i człowiek ma na to ochote ;) Ja schudlam z 70 kg na 55 kg ;) tym sposobem :D

ja np. nie jem żadnych kupnych wędlin, sama robię szyneczki, piekę pasztety :) cierpię jednak na brak ruchu i gubią mnie słodkości :D

daleki znajomy polecił mi raz na tydzien wciągnąć co się tylko lubi, a tak się mocno pilnować, taki dzień rozpusty przyspiesza metabolizm ;)

kiedyś ogladałam jakiś program o żywieniu i niby są badania, że wszelkiego rodzaju głodówki są wskazane medyczne, regulują przemianą materii, wpływają na cholesterol, hormony. Wystarczy 1 dzień w tygodniu na samej wodzie :D

W sumie nie o schudnięcie chodzi, bo wolę ruch, ale jestem ciekawa wpływu na wyniki tarczycowe :) np. w samej niedoczynności zaleca się ograniczenie nabiału i węglowodanów

0b52cec6da.png
‹‹ 3020 3021 3022 3023 3024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ