Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
ewa231 wrote:Nadzieja jest zawsze dopóki nie ma @
melduj jutro czy wzrosła czy nie, a ja w tym czasie skupie się na odpychaniu twojej @!!!!
ok
w takim razie odpychaj skutecznie09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
dobuska wrote:Dzięki dziewczyny!
Przeglądnęłam 51 stron wykresów ciążowych (tak, 51....) i bardzo często testy w 10-11 dniu wychodziły negatywne, a później pozytywne.
Także dalej mam nadzieję.
Ovu pokazało mi, że jeżeli jestem w ciąży to mam 35 % szans na to, że test pokaże ciążę.
kochana nie sugeruj się programemi czasem nie bierz do serca że faktycznie masz tylko 35% szans
kciukam za o wiele większy %
dobuska lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
kochane a jeszce takie pytanie bo mam poważny niedobór wit D będąc 2 mies temu w aptece mówię o tym facetowi i żeby dał jakieś tabsy więc mówił coś o dawce 4000 ale mówił że lepiej kupić dawkę 2000 i brać 2 razy dziennie żeby to rozdzielić ...
no ale zaczęłam brać witaminy w których jest d3 ale nie wiem czy nie zamało więc dokupiłam witaminę D optymalną dawkę dla kobiet w ciąży i teraz pytanie za 100 punktów hihi :
ta sama witamina D3 ma dawkę 1500IU 1 tabletka 37,5 i w nawiasie pisze 750%
a w tym pakiecie co mam witaminy tam wit D3 ma 10 a nawiasie pisze 200 %
i myślicie czy jakbym brała i to i to będzie za dużo ??
lepiej zrezygnować z witamin i brać tylko wit d3 i kwas foliowy , czy nie brać tej d3 a brać ten zestaw witamin w której też jest D3 ale mniej ?
nie chce też brać za dużo bo gdyby był groszek to żeby nie zaszkodzić a znów chce brać tak żeby trochę ten niedobór podnieś by go nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 12:52
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Parsleyek wrote:Szatynko w takim razie szybkiego powrotu do zdrowia dla męża, byście nie musieli odkładać starań :*
oby oby
a wiecie co? jeśli teraz dostanę @ i zacznę nowy cykl i jakby nam się w nim udało podziałać to nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała aby to właśnie ten cykl był szczęśliwy. A to dlatego że wtedy miałabym bardzo zbliżony termin porodu do terminu w którym urodziłam syna (9 czerwiec).
Tak z ciekawości luknęłam do kalendarza z 2009r i mam tam zaznaczone że ostatnią @ przed zajściem w ciążę z synem miałam 11 września
A dodam że mam siostrę 5 lat starszą i obie jesteśmy z marca ona z 6 a ja z 9
A co najfajniejsze to ona ma dwoje dzieci z różnicą 5 lat i dzieciaczki z tego samego miesiąca syn 1 kwiecień a córcia 9 kwiecień
I cudownie by było jakby i u mnie była taka sama sytuacja, że dzieciaczki z jednego miesiąca, czerwca09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
czarnulka24 wrote:kochane a jeszce takie pytanie bo mam poważny niedobór wit D będąc 2 mies temu w aptece mówię o tym facetowi i żeby dał jakieś tabsy więc mówił coś o dawce 4000 ale mówił że lepiej kupić dawkę 2000 i brać 2 razy dziennie żeby to rozdzielić ...
no ale zaczęłam brać witaminy w których jest d3 ale nie wiem czy nie zamało więc dokupiłam witaminę D optymalną dawkę dla kobiet w ciąży i teraz pytanie za 100 punktów hihi :
ta sama witamina D3 ma dawkę 1500IU 1 tabletka 37,5 i w nawiasie pisze 750%
a w tym pakiecie co mam witaminy tam wit D3 ma 10 a nawiasie pisze 200 %
i myślicie czy jakbym brała i to i to będzie za dużo ??
lepiej zrezygnować z witamin i brać tylko wit d3 i kwas foliowy , czy nie brać tej d3 a brać ten zestaw witamin?
Lepiej nie bierz wszystkiego, hiperwitaminoza jest równie niebezpieczna co awitaminoza.
brałabym pakiet witamin i jesli jest za mało kwasu foliowego w nim to brałabym go też dodatkowo. -
szatynka wrote:sandrula kocham Twój suwaczek
tak patrzę na niego i wspomnienia wracają
Kochana a ja z niecierpliwością czekam na to, aż zobaczę twój! ! Ogólnie, Was wszystkich tam, po fioletowej stronie!;*
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
szatynka wrote:dokładnie
taki nasz żywot
Podczas starania o pierwsze dziecko miałam totalny LWD. Jakoś na spokojnie do tego podchodziłam. Zaszłam szybko. Ciążę miałam bezproblemową, jakoś czułam wewnętrzny spokój.
Teraz po upływie kilku lat gdy staramy się o drugie dziecko to zauważyłam, że nie jestem już tak wyluzowana jak za pierwszym razem. Nie wiem czemu tak, może ze względu na wiek. Mam wrażenie że czas mnie goni ... już sama nie wiem.
no rozumiem , ;( ja też przy pierwszej się nie stresowałam pracowałam do 3 miesiąca ale po tym jak poroniłam druga ciąża była już w stresie a teraz to jak się okaże to w ogóle już chyba będę za dużo myślała czy donoszę czy nie ...
ja dopiero mam drugi cykl po poronieniu więc nie spinam się tak fest bo wiem jak naprawdę czasem dziewczyny długo czekają ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
dobuska wrote:Lepiej nie bierz wszystkiego, hiperwitaminoza jest równie niebezpieczna co awitaminoza.
brałabym pakiet witamin i jesli jest za mało kwasu foliowego w nim to brałabym go też dodatkowo.
kwasu foliowego jest 400 um w nawiasie 200 % więc chyba to wystarcza ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Kim87 wrote:Łeee to damy rade kochana
no jasne że damy
mój po powrocie ze szpitala będzie udupiony w domu z racji nogi więc będzie miał przejebane bo nie dam mu żyć w łóżkuA że mi zależy aby w tym cyklu zajść w ciążę to tym bardziej będzie miał przejebane
właśnie z nim przez telefon rozmawiałam, powiedziałam mu o tym to powiedział że w takim razie po wyjściu ze szpitala zabiera samochód + kemping i wyjeżdża na miesiąc na rybyżartowniś
Na co ja że jak wykona dobrze swoją robotę to i na dwa miesiące może jechaćKim87, dobuska, Parsleyek, Dzezabella, Violet146 lubią tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:no jasne że damy
mój po powrocie ze szpitala będzie udupiony w domu z racji nogi więc będzie miał przejebane bo nie dam mu żyć w łóżkuA że mi zależy aby w tym cyklu zajść w ciążę to tym bardziej będzie miał przejebane
właśnie z nim przez telefon rozmawiałam, powiedziałam mu o tym to powiedział że w takim razie po wyjściu ze szpitala zabiera samochód + kemping i wyjeżdża na miesiąc na rybyżartowniś
Na co ja że jak wykona dobrze swoją robotę to i na dwa miesiące może jechaćdobrze
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
szatynka wrote:no jasne że damy
Na co ja że jak wykona dobrze swoją robotę to i na dwa miesiące może jechać
No ta owca wymiata29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:No ta owca wymiata
tą owcą będzie mój mążw nowym cyklu wyobracam go z każdej strony
już mu współczuję, chłop leży w szpitalu a jego żona ma względem niego niecne zamiary se se se niech no ino wróci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 13:13
dobuska, Parsleyek lubią tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
dobuska wrote:A to spokojnie:)
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
nick nieaktualnyMam wyniki
robilam jew2 fazie z zalecenia lekarza
Estriadol2- 335,07 norma (f.lute.D.<+3do+15> 29.0-318)
Fsh- 2.88 (f.lute.D.<+3do+15>1,5-7,0)
Lh- 2,6 (f.lute.D. <+3do+15> 0,2-6,5)
Progesteron - 19,10 (f.lute.D <+3do+15> 1,5-20,0
Prolaktyna -50,7 (f.lute.D <+3do+15> 1,3-25.0
Testosteron - 0,64 norma 0,23-0,73
Glukoza 91 norma 70 do 100
Lat 22 mam
-
nick nieaktualny