X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani nie śpię ani nie bzykam :(

• magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa coś nie w humorze jesteś. Nie smuc się słonko ☺

35 lat, 2 ciąża
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Pisz nawet o dupie Maryny :p
    Brak Tu Cię :D
    Zołzita <3

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie pewnie spią... :P a ja pracuje... juz mam dosc, na jutro mam 3 roboty do sprzedania i szkolenie w jednej gminie... mam zajob totalny...
    Byle do końca wrzesnia...

Własnie tez dlatego rzadziej tu jestem, bo normalnie nie mam czasu... nawet o 5 wstaje biegac zeby o 6 miec z głowy bo w ciągu dnia potem nie mam kiedy.. do 16 jazdy po tych szkolach i realizacja umow, Wojtek moj tez ma teraz fuche to jestem slomiana wdowa na 2 tyg :P mam nadzieje, ze bzykac sie da rade ;)
    Dziecko na taekwondo, ogarnac chalupe i schodzi...

Ale mimo wszystko czytam Was :) tylko sie nie oddzywam bo jestem a potem zaraz uciekam.. :P ale tak jak mówie, byle do konca wrzesnia... ;)

Tak czy siak... ciesze sie ze Was mam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 23:43

Justyś91 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, a ogólnie trudny czas dla mnie teraz... Dzięki :*

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem!
    Żyję, czytam Was i nadrabiam.
    Szybko opowiadam:
    O kilku dni non stop się szarpię z moim, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o hajsy albo sex. Ewentualnie sex za hajsy ;)
    Bilans jest taki, że jest sex, jest nowa pralka, a hajsów nie ma :D

Testy owu pięknie ujemne, skończyłam paczkę i je*nę sobie facelle od jutra, może przyniosą szczęście, skoro tak polecacie.

Zestawiłam mój wykres z moim grafikiem w pracy i doszłam do wniosku, że to wszystko jest o dupę rozbić - chyba muszę sobie wybrać jedną godzinę do mierzenia temperatury. Myślicie, że mogę to zrobić jeszcze ot tak, w tym cyklu, czy tak jak miejsca mierzenia, nie powinno się zmieniać?
    Wydaje mi się, że najlepsza będzie 4:30-5 rano. W domu gitara, bo włączę budzik. Gorzej w pracy - praca co prawda siedząca i o tej np 5 nic specjalnie poza siedzeniem nie robię, ale generalnie jestem na nogach 12h lub więcej. Sądzicie, że to może mieć duży wpływ?

Buziam Was wszystkie! :*

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia mam nadzieje, ze jednak nie jest tak zle...
    co sie stalo? komu się wygadasz, jak nie nam? :)

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Jestem!
    Żyję, czytam Was i nadrabiam.
    Szybko opowiadam:
    O kilku dni non stop się szarpię z moim, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o hajsy albo sex. Ewentualnie sex za hajsy ;)
    Bilans jest taki, że jest sex, jest nowa pralka, a hajsów nie ma :D

Testy owu pięknie ujemne, skończyłam paczkę i je*nę sobie facelle od jutra, może przyniosą szczęście, skoro tak polecacie.

Zestawiłam mój wykres z moim grafikiem w pracy i doszłam do wniosku, że to wszystko jest o dupę rozbić - chyba muszę sobie wybrać jedną godzinę do mierzenia temperatury. Myślicie, że mogę to zrobić jeszcze ot tak, w tym cyklu, czy tak jak miejsca mierzenia, nie powinno się zmieniać?
    Wydaje mi się, że najlepsza będzie 4:30-5 rano. W domu gitara, bo włączę budzik. Gorzej w pracy - praca co prawda siedząca i o tej np 5 nic specjalnie poza siedzeniem nie robię, ale generalnie jestem na nogach 12h lub więcej. Sądzicie, że to może mieć duży wpływ?

Buziam Was wszystkie! :*

Kochana wiem jak jest... u nas też jak jest dym to o brak hajsu i brak sexu ;) z mojej strony, moj to by mogl non stop ;) ale hajs to w końcu nie wszystko a pralka cieszy :D
    co do tempki mysle, ze po 12 h odpada... nie bedzie to wiarygodne... sama wiem po sobie ze jak leze i zmierze o 6 i dalej spie i zmierze juz o 7... to juz jest róznica... wiec przy zmianowym trybie pracy lipa.. a temperatura po spaniu a po funkcjonowaniu sięga różnicy nawet w stopniach... ;/

zem3anlixz38accb.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Kochana wiem jak jest... u nas też jak jest dym to o brak hajsu i brak sexu ;) z mojej strony, moj to by mogl non stop ;) ale hajs to w końcu nie wszystko a pralka cieszy :D
    co do tempki mysle, ze po 12 h odpada... nie bedzie to wiarygodne... sama wiem po sobie ze jak leze i zmierze o 6 i dalej spie i zmierze juz o 7... to juz jest róznica... wiec przy zmianowym trybie pracy lipa.. a temperatura po spaniu a po funkcjonowaniu sięga różnicy nawet w stopniach... ;/

Cholera... Zerknij sobie na mój wykres, nic z niego nie wyciągnę jak to będzie tak wyglądało... :/

Może lepiej byłoby mierzyć w ciągu dnia (10-11-12-13?) zwykle jestem wtedy w domu (o ile nie mam dniówki), a po nocce kładę się spać najpóźniej ok 10, więc może to jest wyjście, żeby koło południa budzić się na mierzenie?

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Cholera... Zerknij sobie na mój wykres, nic z niego nie wyciągnę jak to będzie tak wyglądało... :/

Może lepiej byłoby mierzyć w ciągu dnia (10-11-12-13?) zwykle jestem wtedy w domu (o ile nie mam dniówki), a po nocce kładę się spać najpóźniej ok 10, więc może to jest wyjście, żeby koło południa budzić się na mierzenie?
    Musiałabys zmierzyc po nocy po min 2 h snu... po jakiejkolwiek aktywności dziennej nie ma sensu... wiem po sobie, bo eksperymentowałam... potrafiłam mieć rano temp. 36,48 w pochwie a po południu 37,02...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 01:09

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to masz góry i doliny na tym wykresie... ;/ Nie miarodajny pomiar jest po prostu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 01:08

zem3anlixz38accb.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Musiałabys zmierzyc po nocy po min 2 h snu...

Niby wiem, ale w nocy w domu śpię średnio co drugi dzień. :/

edit: a jak mierzę codziennie po śnie (pilnuję, żeby trwał minimum 6h) to wykres wygląda tak jak wygląda :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 01:10

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Niby wiem, ale w nocy w domu śpię średnio co drugi dzień. :/
    Powiem Ci, ze ciezko Ci bedzie w tym systemie zmianowym miec miarodajny pomiar... a testow owulacyjnch probowałas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 01:12

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jak Kimi jutro bedzie to Ci cos podpowie.. ona dużo wie :D Znaczy sie dzisiaj ale o jakiejs ludzkiej godzinie... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 01:12

Dzezabella lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Powiem Ci, ze ciezko Ci bedzie w tym systemie zmianowym miec miarpdajny pomiar... a testow owulacyjnch probowałas?

Robię, ale przy moich nieregularnych cyklach podejrzewam owulację ok 20dc albo i później. Z samym robieniem testów czy sprawdzaniem szyjki też mam ciężko bo nie umiem znaleźć dogodnej pory, żebym niezależnie od pracy miała miarodajne i niezafałszowane wyniki.

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam.. jestem wykamana... skonczyłam prawie wszystko a jutro mnie czeka mega ciezki dzien od rana do 17... a potem jeszcze taka laska przychodzi na pazury, co wcale mnie nie cieszy bo ja robie tylko sobie i komus nie mam czasu a głupio było odmówić... juz nie wspomne, ze ja na tym nie zarabiam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 01:17

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Robię, ale przy moich nieregularnych cyklach podejrzewam owulację ok 20dc albo i później. Z samym robieniem testów czy sprawdzaniem szyjki też mam ciężko bo nie umiem znaleźć dogodnej pory, żebym niezależnie od pracy miała miarodajne i niezafałszowane wyniki.
    Rozumiem. To ja kochana nie wiem. Tak jak mówie... moze bardziej doswiadczone dziewczyny sie wypowiedza... jeszcze mozesz ewentualnie myslec o monitoringu...

zem3anlixz38accb.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Rozumiem. To ja kochana nie wiem. Tak jak mówie... moze bardziej doswiadczone dziewczyny sie wypowiedza... jeszcze mozesz ewentualnie myslec o monitoringu...

Mój gin przyjmuje tylko prywatnie, więc taniej będzie jak mu od razu kupię mercedesa... :D
    Ale, chyba wymyśliłam!
    Idę do niego 20go, czyli przed układaniem mojego grafiku, więc poproszę gina, żeby coś wymyślił i wypisał jakieś zaświadczenie, że nie mogę pracować na nockach. :D
    I'm fuc*ing genius. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 01:32

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Ja uciekam.. jestem wykamana... skonczyłam prawie wszystko a jutro mnie czeka mega ciezki dzien od rana do 17... a potem jeszcze taka laska przychodzi na pazury, co wcale mnie nie cieszy bo ja robie tylko sobie i komus nie mam czasu a głupio było odmówić... juz nie wspomne, ze ja na tym nie zarabiam ;)

Ja też nie robię nikomu paznokci, a szlag mnie trafia jak słyszę np od ciotki, która zapytała mojej mamy (!!!) "a czemu lakierów nie wzięłaś? miałaś mi pazury zrobić!" - dodam tylko, że do ciotki mamy 30km w jedną stronę, cały sprzęt i hybrydy są moje (nawet mama pyta czy może dla siebie pożyczyć) a ciotka zarabia sprzątając domy (chemia + woda + hybrydy = ...)

Spokojnej nocy Kochana i dziękuję! :*

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeń dooooobryyyyy! <3 ;)

Pięknego poranka Wam życzę! :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
‹‹ 3157 3158 3159 3160 3161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ