Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
ines. wrote:Laaaaski ratunku nie potrafie interpretować śluzuw ciagu dnia wydawał mi sie wodnisty, po południu na bieliźnie bardziej kremowy a teraz znowu wzielam w palce i sie rozciągnął na jakieś 1-1,5 cm. No i niby jak ja mam to zapisać
ja też mam wiecznie z tym problem. Jedynie w tym cyklu odnotowałam na wykresie śluz w 6 i 7dc bo byłam na 100% jego pewna jaki to. Był szklisty rozciągliwy. A później już gorzej z jego rozpoznawaniem. Mam teraz podobnie jak u Ciebie, np. dziś niby czuję mokrość a na bieliźnie widzę kremowy, przed chwilą byłam na siusiu podcieram się a tam taki glutkowy rozciągliwy wylazł ... no i bądź babo mądra. Także nie wpisuję na wykres bo musiałabym zaznaczyć "mieszany" a takiej opcji do wyboru nie ma09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
no właśnie Szatynka, miło, że wspomniałaś bo znowu chciałam wrócić do problemu śluzu. muszę się tego nauczyć.
no i tak po badaniu i bieliźne byłam pewna, no kremowy - jak balsam. potem na papierze stwierdzam, że znowu jakby się ciut rozciągał ale nie jestem w stanie stwierdzić czy wodnisty.
no i co w związku z tym? mam wodnisty zaznaczać czy zostac przy kremowym?
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:no nareszcie ktoś zechciał mi pomóc
to ile sie powinien rozciągać żeby mozna było uznać za rozciągliwy?
mój się mega rozciąga. Dziś jak się podcierałam to wylazł taki że go na co najmniej 6 cm rozciągnęłam bez żadnego problemu. Taki glutek09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
ines. wrote:no właśnie Szatynka, miło, że wspomniałaś bo znowu chciałam wrócić do problemu śluzu. muszę się tego nauczyć.
no i tak po badaniu i bieliźne byłam pewna, no kremowy - jak balsam. potem na papierze stwierdzam, że znowu jakby się ciut rozciągał ale nie jestem w stanie stwierdzić czy wodnisty.
no i co w związku z tym? mam wodnisty zaznaczać czy zostac przy kremowym?
skopiowałam to z ovufriend
,,Jeśli zaobserwowany przez Ciebie śluz, znajduje się gdzieś pomiędzy opisanymi rodzajami, zapisz ten śluz, który jest najbardziej płodny. Na przykład, jeśli w ciągu dnia zaobserwowałaś zarówno śluz kremowy jak i wodnisty, zapisz ten wodnisty.
Pamiętaj, zawsze rejestruj najbardziej płodny śluz zaobserwowany danego dnia."
Mam nadzieję że pomogłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 09:16
-
magnolia82222 wrote:hej dziewczynki, nareszcie piąteczek
nie mogę się doczekać kiedy pojadę po pracy na działeczkę
u mnie dziś 25dc i dużo białego śluzu
ja mam przed domem mini ogródek i przed wczoraj wzięłam się za niego. Oczyściłam skalniak i posadziłam mnóstwo kwiatów cebulkowych (m.in. żonkile, tulipany, hiacynty, przebiśniegi, szafirki). Poobcinałam jeżynę, te pędy które w tym roku owocowały, no i chryzantemę również.
A jeśli chodzi o śluz biały to bardzo dobrze że masz go sporo oby na grochamagnolia82222, Bella_Bella lubią tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
wiem czytałam to milion razy
tylko czy mało rozciągliwy zalicza się do wodnistego?
bo ja właściwie mam mieszankę kremowego z takim minimalnie rozciągliwym.
sory że tak drąże i was męcze, ale kogo jak nie WasCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
19Biedroneczka91 przeczytałam Twojego bloga. Nie będę się rozpisywać, bo wiem, że to jest Ci najmniej potrzebne. Podziwiam Cie i ściskam mocno, jesteś mega silną kobietą! :*
A tak w ogóle to dzień dobry!Wstałam dziś chyba lewą nogą, a jeszcze całe popołudnie i wieczór spędzę przy garach i piekarniku, bo mój M. ma jutro imieninową imprezę
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
ines. wrote:no i co w związku z tym? mam wodnisty zaznaczać czy zostac przy kremowym?
nie mam bladego pojęcia, niestety
Zaznaczam tylko w tedy kiedy jestem go pewna na 100% a jeśli mam jakieś wątpliwości to nic nie zaznaczam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 09:45
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
ines. wrote:wiem czytałam to milion razy
tylko czy mało rozciągliwy zalicza się do wodnistego?
bo ja właściwie mam mieszankę kremowego z takim minimalnie rozciągliwym.
sory że tak drąże i was męcze, ale kogo jak nie Was
Niepłodny śluz kremowy jest ,, Lekko" rozciągliwy, ale szybko się rwie. Śluz płodny jest bardziej rozciągliwy. Jeśli nie jesteś pewna, może włóż sobie palec..., tam znajdziesz go więcej i może łatwiej Ci będzie go ocenić
-
agape wrote:19Biedroneczka91 przeczytałam Twojego bloga. Nie będę się rozpisywać, bo wiem, że to jest Ci najmniej potrzebne. Podziwiam Cie i ściskam mocno, jesteś mega silną kobietą! :*
agape lubi tę wiadomość
emidomi wrote:Jak ja Ci zazdroszczę
)
ja niestety o 6.30 ehhhhemidomi lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
witam się dupeczki kochane
u mnie już po owu i czuję że faza urojeń już w pełniEvelin lubi tę wiadomość
-
Komu herbatki z miodzikiem i cytrynką ???
uwielbiam herbatkę z miodem z prawdziwej pasieki mmmmm pychotka