X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • ines. Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

Znowu spałam 10h :O dobrze ze sie tak trafiło ze mam urlop bo w robocie bym chyba padła...

Zbieram sie betę i resztę dziadostwa :/

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Lilitku, mówmy o przyjemnych sprawach... jak Ty się czujesz?

dobrze :)

śpię chyba całkiem sporo - choć wybudzają mnie brzydkie koszmary, silnie reaguje na dziwne zapachy, czuję melonka w macicy (jak to kiedyś Kim określiła) no i mam taką mega wrażliwość, że jak widzę małe dzieci ,to mam lzy w oczach... wczoraj poszliśmy na mszę studencką i super chór jest w kościele, no to praktycznie ciągle łzy :D :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Dzień doberek,

Znowu spałam 10h :O dobrze ze sie tak trafiło ze mam urlop bo w robocie bym chyba padła...

Zbieram sie betę i resztę dziadostwa :/

trzymam kciuki!!!

0b52cec6da.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilitku <3 <3 <3
    To Twoja pierwsza ciąża?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 09:26

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Lilitku <3 <3 <3
    To Twoja pierwsza ciąża?

mhmmm :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pewnie z tym tematem to jak kulą w płot ale co tam....Kurcze - biore magnez - no łykam jak cukierki
    A dziś co - no lewa powieka lata mi jak bumerang - w prawo i w lewo...i jeszcze raz....w prawo i lewo...a teraz szybciej - oszaleje zaraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 10:11

• Agaa89 Znajoma

Wysłany: 3 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie, może któraś się orientuję;) staram się zajść w drugą cie od 6 cykli,za kilka dni powinnam dostac @. Myślicie że jak pójdę do gin. i powiem ze staram się, ale póki co nic mi nie wychodzi to da mi skierowanie na jakieś badania, czy to za wcześnie... Na necie wszędzie pisze żeby dopiero po 12miesiącach bezowocnych starań zgłosić się do lekarza..
    Nie wiem co robić ;(

c55f3e3kykkmnp65.png

Wysłany: 3 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co sądzicie o dzisiejszej akcji w kraju?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 3 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Pewnie z tym tematem to jak kulą w płot ale co tam....Kurcze - biore magnez - no łykam jak cukierki
    A dziś co - no lewa powieka lata mi jak bumerang - w prawo i w lewo...i jeszcze raz....w prawo i lewo...a teraz szybciej - oszaleje zaraz

A kawę pijesz?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U nas szaro buro i ponuro aż żyć się nie chce :( musiałam dziecko zająć jakąś zabawa bo ona nauczona na podwórku a tu dzisiaj bez szans na zabawę na podwórku :(

W związku z tymi plamieniami jutro mam wizytę może przy okazji czegoś się dowiem na temat owulki :) oby tylko nie zakazał seksu jeśli dziadoska infekcja jakaś jest :/

• Pączek Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    A kawę pijesz?

Pije ze 3 tygodniowo - jak nie mam kawy to nie ma tragedii - nie przepadam za kawą

• Pączek Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Dziewczyny, co sądzicie o dzisiejszej akcji w kraju?

Ja ubrałam sie na czarno - musze niestety być w pracy ale robie dziś minimalne minimum - razem z koleżanką z biura - a jest nas tylko dwie - powiedziałysmy że protestujemy i panowie mają sobie radzić dziś sami - chyba że bedzie mega podbramkowa sytuacja to pomożemy a tak to strajk
    Generalnie obawiam się - i to moje prywatne zdanie - że ta akcja moze nic nie dac - że te dranie zrobią i tak po swojemu - bedzie średniowiecze. Dla mnie to jest nie do ogranięcia to co się wyrabia - jak można rządzić czyimś ciałem i sumieniem. Ja mogę tak w nieskończoność pisać ale nie chce tu zaśmiecać wątku moimi przemyśleniami

• Pączek Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa89 wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie, może któraś się orientuję;) staram się zajść w drugą cie od 6 cykli,za kilka dni powinnam dostac @. Myślicie że jak pójdę do gin. i powiem ze staram się, ale póki co nic mi nie wychodzi to da mi skierowanie na jakieś badania, czy to za wcześnie... Na necie wszędzie pisze żeby dopiero po 12miesiącach bezowocnych starań zgłosić się do lekarza..
    Nie wiem co robić ;(
    Cześć
    Ja nie wiem jakiego masz lekarza i jak podchodzi do tych spraw bo wiadomo, jest lekarz i lekarz - ale ja bym poszła i powiedziała że zalezy mi by sprawdzić wszystko po kolei bo chce mieć pewność ze wszystko jest ok bo tak to niepotrzebnie się stresuję jak nie wychodzi i martwie się tym co też nie służy zachodzeniu i juz. Powinien dać Ci skierowanie na badania bo ważny jest twój spokój

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek ją się z tobą zgadzam w stu procentach. Też uważam że to nic nie da bo oni nas mają głęboko w .... no tam właśnie. Zrobią to co im się podoba i na nas kobiety napewno uwagi zwracać nie będą...

• Pączek Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Pączek ją się z tobą zgadzam w stu procentach. Też uważam że to nic nie da bo oni nas mają głęboko w .... no tam właśnie. Zrobią to co im się podoba i na nas kobiety napewno uwagi zwracać nie będą...
    Tylko mnie zastanawia jedno - co jeden z drugim zrobią jak nie daj Boże
    (nie chce pisać co - każdy chyba wie o czym mówie) dotknie to jego córkę, żonę itd - dopiero bedzie płacz i tragedia

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Tylko mnie zastanawia jedno - co jeden z drugim zrobią jak nie daj Boże
    (nie chce pisać co - każdy chyba wie o czym mówie) dotknie to jego córkę, żonę itd - dopiero bedzie płacz i tragedia

wtedy wyjadą po cichu zagranicę i zrobią, co trzeba ;)

to są politycy - ich te prawa nie dotyczą, kasa, znajomości...

0b52cec6da.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    wtedy wyjadą po cichu zagranicę i zrobią, co trzeba ;)

to są politycy - ich te prawa nie dotyczą, kasa, znajomości...
    straszne to jest - to jest straszne !
    Ehhh...no co za czasy

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni mają większe prawa jako politycy oni sobie poradzą a ty kobieto martw się jak cię nie będzie stać na zagraniczny wyjazd . Taką prawda. Myślałam że ten temat aborcji mnie nie dotyczy ale gdyby to np miało zagrażać mojemu życiu to bym się zdecydowała nie że względów egoistycznch ale dlatego że mam małą córkę która trzeba wychować. Jeśli dziecko miałoby być ciężko chore to myślę że też byśmy to rozwazyli ale nie na 100 procent a wiem że gdyby to zagrazalo mojemu życiu to mąż by się w życiu na kontynuowanie takiej ciąży nie zgodził. Z resztą cały czas mi tak mówi

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szanuję Wasze zdania. Ale mam swoje. Nigdy nie będę za aborcją, nawet w małym stopniu. Po tym co mnie spotkało, uprawnilam sie w przekonaniu ze kazde życie jest bezcenne.

Dziewczyny u mnie podobnie. Ciągle śpię i budze sie niewyspana:):) no i mam zaparcia, tak jak z Marysią:* myślę, ze to dobry znak:* buziaki i miłego poniedzialku wszystkim:)

Violet146 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Oni mają większe prawa jako politycy oni sobie poradzą a ty kobieto martw się jak cię nie będzie stać na zagraniczny wyjazd . Taką prawda. Myślałam że ten temat aborcji mnie nie dotyczy ale gdyby to np miało zagrażać mojemu życiu to bym się zdecydowała nie że względów egoistycznch ale dlatego że mam małą córkę która trzeba wychować. Jeśli dziecko miałoby być ciężko chore to myślę że też byśmy to rozwazyli ale nie na 100 procent a wiem że gdyby to zagrazalo mojemu życiu to mąż by się w życiu na kontynuowanie takiej ciąży nie zgodził. Z resztą cały czas mi tak mówi

zresztą właśnie o to chodzi o to prawo do rozważania i wybrania. każdy ma swoje sumienie, i nikomu jest to oceniać czy wybierać za niego.

to co próbują zrobić to cios poniżej pasa. nie sądziłam, że w cywilizowanym społeczeństwie to sie może jeszcze wydarzyć.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
‹‹ 3282 3283 3284 3285 3286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ