X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Oni mają większe prawa jako politycy oni sobie poradzą a ty kobieto martw się jak cię nie będzie stać na zagraniczny wyjazd . Taką prawda. Myślałam że ten temat aborcji mnie nie dotyczy ale gdyby to np miało zagrażać mojemu życiu to bym się zdecydowała nie że względów egoistycznch ale dlatego że mam małą córkę która trzeba wychować. Jeśli dziecko miałoby być ciężko chore to myślę że też byśmy to rozwazyli ale nie na 100 procent a wiem że gdyby to zagrazalo mojemu życiu to mąż by się w życiu na kontynuowanie takiej ciąży nie zgodził. Z resztą cały czas mi tak mówi
    Wiesz to jest kwestia sumienia każdej z nas. Poza tym do cholery nie tylko katolicy żyją w pl

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Wiesz to jest kwestia sumienia każdej z nas. Poza tym do cholery nie tylko katolicy żyją w pl

masz rację, bez względu na wyznanie, na światopogląd człowiek powinien mieć prawo wyboru, gdyby tak nie miało być, to...

Bóg, bez względu na to, czy się w Niego wierzy, czy nie, nie dałby człowiekowi wolnej woli

PiS zabiera nam to,co jest wpisane w naszą naturę... co jest zgodne z nauczaniem KK - prawo do wyboru, wolna wola.

Pączek lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    masz rację, bez względu na wyznanie, na światopogląd człowiek powinien mieć prawo wyboru, gdyby tak nie miało być, to...

Bóg, bez względu na to, czy się w Niego wierzy, czy nie, nie dałby człowiekowi wolnej woli

PiS zabiera nam to,co jest wpisane w naszą naturę... co jest zgodne z nauczaniem KK - prawo do wyboru, wolna wola.
    To co pis uskutecznia to już nie katolicyzm ale fanatyzm. I oczywiście wypowiadają się w tym zakresie ludzie którzy macicy nie mają

3jgxflw1867zd36k.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego poniedziałku kochane :* <3

Pączek, Kim87 lubią tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi wywaliło...pobolewa - cycki lekko mrowią - @ nadciąga !
    Ja dziś o 18 mam rwanie zęba :/
    Jak mi się to skumuluje - ból po puszczającym znieczuleniu i @ to ja zwariuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:30

• szatynka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    A ilu dniowe masz cykle ?
    Ja wczoraj sikałam na ten sam test co Ty i też negatyw

26 dni ... i nie wiem co jest grane z tempką bo zawsze przed @ mi spadała, tak dzień góra dwa dni przed szła w dół. I tak było przez ostatnie 2 dni że szła w dół i spodziewałam się że dziś @ a tu nagle z 37,03 tempka poszła na 37,19 ... a chora nie jestem. A dziś sporo białego gęstego ze mnie wylazło a normalnie przed @ mam sucho. Dziwne to. A do tego test negatyw ... zbaraniałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:44

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dzioszki :* pamiętają mnie tu jeszcze któreś? :*
    Widzę znajome osóbki jeszcze :* Pączuś i AniaŁ o was mówię :) Kimis z tobą ciągle kontakt mam więc Ty się nie liczysz hehe :*
    Los zdecydował że chyba będę do was powoli wracać... może nie nałogowo jak wcześniej ale cuś tu czasami malnę może :D mogemmmm?

Co do czarnego poniedziałku...
    Ja w żadnym razie nie jestem za aborcja na widzi mi się. Bo kariera, bo szkoła, bo pieniądze... kurczę kazda z nas ma wolny wybór, jeśli jestesmy na tyle odpowiedzialni żeby to dziecuszko począć to bądźmy odpowiedzialni na tyle żeby je wychować.
    Aleee.... ja ostatnio swoje przeszłam i nic nie jest czarne albo białe! Za nic nie zrozumiem przymusu rodzenia we wszystkich przypadkach kompromisu aborcyjnego. Pragnelam tego dziecuszka najbardziej na świecie... Ale Bóg zdecydowal ze była chora... gdyby nie skończyło się to teraz to nie wiem czy byłabym w stanie czekać kilka miesięcy aż sama przestanie kopać w brzuszku... nie była w stanie żyć... A mnie by to zabilo na wiele trudnych miesięcy.
    Te gnomy nie mają prawa decydować o naszym życiu! Mąż będzie siedział przy naszym łóżku czekajac na naszą śmierć i śmierć dziecka które bez mamy nie będzie moglo się rozwinąć? Zakaża badań genetycznych które w tysiącach przypadków ratują życie maluchom (operacje w brzuchu mamy)...?

Nie rozumiem i nie zrozumiem...
    I baaa...
    Jestem katoliczką, wierzaca i praktykujaca a cholernych pisiorow nie nawidze z całego serca!

To się wygadalam hehe :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:48

Kim87, Parsleyek, worldbyme, Pączek lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulis kurde ja cie widzę tu ino juz;-). Usiądź wygodnie i zostań; *

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ta wizyta u ginekologa trochę się denerwuje. Fajnie jakby powiedział że jest szansa w tym cyklu na ciążę ale no nie liczę na to...

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kimiś, Kimiś <3

Kim87 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu masz w 100 procentach racje. To czy dokonamy aborcji jest tylko i wyłącznie nasz sprawa. Nikt nie powinien zmuszać nas do rodzenia chorych dzieci które i tak umrą albo ryzykowania własnym życiem. Nie wiem czy poddałabym się aborcji eutanazji czy in vitro. Ale szanując to ze ludzie maja wolna wole jestem za tym aby były one uregulowane w pl. To że aborcja nie istniej w prawie nie znaczy ze jej nie ma. Znam kilka dziewczyn które jej się poddaly. Ich sprawa. Fajnie ze było je na to stać bo to nie każdego.
    A ile jest dziewczyn które na własną rękę nieudolnie chcą się pozbyć ciąży ? I płacą za to własnym życiem bądź zdrowiem

Tak samo z eutanazja. Nie wiem czy poddałabym się ale pracowałam z osobami nieuleczalnie chorymi i szczerze to mordenga. To nie życie to egzystencja pełna bólu którego nie łagodzą żadne leki, cierpienie jest tak ogromne że ludzie wyją po nocach aby im dać umrzeć. Nikomu nie życzę takiego losu. Dlatego moim zdaniem oni tez powinni mieć możliwość odejścia z tego ściana na własnych warunkach.

O in vitro nie musze chyba pisać bo każda z was wie o co chodzi. PiS kaze adoptować dzieci a sam wie ile trzeba się namęczyć aby adoptować dziecko które juz niejednokrotnie jest zwichrowane przez zycie i osoby z otoczenia. Łatwo powiedzieć. To nie chodzi o wywiad i opinie o potencjalnych rodzicach ale o te cholerne procedury które ciągną się latami.

Kurde żyje w kraju gdzie to co opisalam jest legalne. Eutanazja aborcja in vitro. I wiecie co jakoś nie widzę aby było tu źle z tego powodu. Prawda jest też ze religia tu to sprawa drugorzędna. W multikuturowym społeczeństwie nikt nie pozwoli siebie na dywagacje na ten temat.

Jestem katoliczka ale jestem też człowiekiem...

Tuliska, Pączek, daga_00, ines., Parsleyek lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    26 dni ... i nie wiem co jest grane z tempką bo zawsze przed @ mi spadała, tak dzień góra dwa dni przed szła w dół. I tak było przez ostatnie 2 dni że szła w dół i spodziewałam się że dziś @ a tu nagle z 37,03 tempka poszła na 37,19 ... a chora nie jestem. A dziś sporo białego gęstego ze mnie wylazło a normalnie przed @ mam sucho. Dziwne to. A do tego test negatyw ... zbaraniałam.
    Poczekaj jeszcze z dzien - dwa i jak @ nie bedzie to zatestuj znowu :)

• Pączek Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Cześć dzioszki :* pamiętają mnie tu jeszcze któreś? :*
    Widzę znajome osóbki jeszcze :* Pączuś i AniaŁ o was mówię :) Kimis z tobą ciągle kontakt mam więc Ty się nie liczysz hehe :*
    Los zdecydował że chyba będę do was powoli wracać... może nie nałogowo jak wcześniej ale cuś tu czasami malnę może :D mogemmmm?

Co do czarnego poniedziałku...
    Ja w żadnym razie nie jestem za aborcja na widzi mi się. Bo kariera, bo szkoła, bo pieniądze... kurczę kazda z nas ma wolny wybór, jeśli jestesmy na tyle odpowiedzialni żeby to dziecuszko począć to bądźmy odpowiedzialni na tyle żeby je wychować.
    Aleee.... ja ostatnio swoje przeszłam i nic nie jest czarne albo białe! Za nic nie zrozumiem przymusu rodzenia we wszystkich przypadkach kompromisu aborcyjnego. Pragnelam tego dziecuszka najbardziej na świecie... Ale Bóg zdecydowal ze była chora... gdyby nie skończyło się to teraz to nie wiem czy byłabym w stanie czekać kilka miesięcy aż sama przestanie kopać w brzuszku... nie była w stanie żyć... A mnie by to zabilo na wiele trudnych miesięcy.
    Te gnomy nie mają prawa decydować o naszym życiu! Mąż będzie siedział przy naszym łóżku czekajac na naszą śmierć i śmierć dziecka które bez mamy nie będzie moglo się rozwinąć? Zakaża badań genetycznych które w tysiącach przypadków ratują życie maluchom (operacje w brzuchu mamy)...?

Nie rozumiem i nie zrozumiem...
    I baaa...
    Jestem katoliczką, wierzaca i praktykujaca a cholernych pisiorow nie nawidze z całego serca!

To się wygadalam hehe :) :)
    TULISKA !!!
    Ale mi się buzia cieszy na Twój widok ! <3 <3 <3
    i co za głupie pytania zadajesz czy mozesz do nas pisać ! Pewnie ze TAK !
    I tak - podpisuje się pod tym co napisałas obiema rękami i nogami :D

Tuliska lubi tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Jutro ta wizyta u ginekologa trochę się denerwuje. Fajnie jakby powiedział że jest szansa w tym cyklu na ciążę ale no nie liczę na to...
    Nie denerwuj się - nie ma czym !
    Stres jest złym doradcą i nie potrzebnym elementem podczas starania się o maluszka !
    Głowa do góry - my jesteśmy tu aby się wspierać i pomagać sobie w różnych życiowych sytuacjach !

Kim87 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczek dobrze prawi :)

Pączek lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane nie wiem co robić doradźcie , jutro powinnam testować ale nie wiem czy nie poczekać z dwa dni bo u mnie zawsze późno testy ciążowe wychodziły około 30dc a jutro dopiero 26dc nie było by problemu ale mam tylko jeden test i jak zmarnuje to lipa bo nie wiadomo czy w 26dc coś wykaże test. druga sprawa to taka że koleżanka leci w niedziele w moje strony więc jakby się okazało że jest ciąża to wysłałabym mamę do mojej gin przyjmuje w czwartek o ile jeszcze będą miejsca i by mi przepisała clexane i koleżanka by mi wzięła nie musiałabym lecieć od razu do Polski tym bardziej że w robocie cienko z ludźmi bo niektórzy mają urlop .. więc kurde nie wiem ! dwa dni mnie tak brzuch boli że dziś byłam pewna w pracy że okres przyjdzie tak brzuch bolał .. ale jeszcze nie przyszedł

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj ;)
    Co do dzisiejszego czarnego poniedziałku, ja jestem za tą akcją. I wydaje mi się, że większość osób w proteście uczestniczących nie jest zwolennikami aborcji i nie o to w tym chodzi. Według mnie i tak jak ja uważam to jest apel o to, aby kobiety w Polsce mogły decydować o sobie i swoim ciele! Mogły same podjąć tą odpowiedzialność i mieć wolność wyboru. Kobiety są tak samo pełnoprawnymi obywatelami jak mężczyźni i mają prawo wyrażać własne zdanie oraz decydować o sobie. Taka moja dygresja :)

A zmieniając temat, byłam dziś w rossmannie i półka "Chcę być mamą" do mnie przemówiła :P No i wróciłam do domu z pakietem testów owulacyjnych i ciążowych ;)

Kim87, Judi22 lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    kochane nie wiem co robić doradźcie , jutro powinnam testować ale nie wiem czy nie poczekać z dwa dni bo u mnie zawsze późno testy ciążowe wychodziły około 30dc a jutro dopiero 26dc nie było by problemu ale mam tylko jeden test i jak zmarnuje to lipa bo nie wiadomo czy w 26dc coś wykaże test. druga sprawa to taka że koleżanka leci w niedziele w moje strony więc jakby się okazało że jest ciąża to wysłałabym mamę do mojej gin przyjmuje w czwartek o ile jeszcze będą miejsca i by mi przepisała clexane i koleżanka by mi wzięła nie musiałabym lecieć od razu do Polski tym bardziej że w robocie cienko z ludźmi bo niektórzy mają urlop .. więc kurde nie wiem ! dwa dni mnie tak brzuch boli że dziś byłam pewna w pracy że okres przyjdzie tak brzuch bolał .. ale jeszcze nie przyszedł
    Kochana co do testu poczekaj skoro zawsze późno wychodzą. Co do leków to weź poproś o te leki. Niech mama wykupi . Leki maja długi termin ważności. Ja bym tak zrobila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 14:19

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie stres jest złym doradcą ale ja czuję że coś złego lekarz mi powie... no nic. Trzeba do jutra poczekać. Jeszcze na wizytę muszę córkę zabrać bo ona z nikim nie zostanie w domu . Mąż z nami pojedzie to najwyżej zaczeka z nią na poczekalni.może nie rozniesie tej poczekalni :)

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana co do testu poczekaj skoro zawsze późno wychodzą. Co do leków to weź poproś o te leki. Niech mama wykupi . Leki maja długi termin ważności. Ja bym tak zrobila

no niby tak ale zanim nie będę pewna że jest ciąża nie chciałabym nikomu mówić a jak mamie powiem żeby poszła leki przepisać to się będzie cieszyć wszyscy będą już wiedzieć siostra itd a może się okazać że ciąży nie ma ..
    więc nie wiem chyba za testuje , dziś robiłam test owulacyjny z rana ale prawie niewidoczna druga krecha więc nie wiem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 14:33

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 3283 3284 3285 3286 3287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ