Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór ( taka szarówa, że już czuję noc
)
Ines fajnie, że beta pięknie rośnieMam nadzieję, że unormujesz tarczyce i będzie wszystko ok
Pączek nie strasz, bo mnie też czeka wyrywanie ósemki, które odkładam już o pół roku, bo sram w gacie na samą myśl o tym
Czarnulka trzymam kciuki za pozytywny test!
U mnnie dzisiaj 26dc. Od wczoraj mam ciężkie piersi i wrażliwe sutki, dzisiaj już brzuch lekko pobolewał na okresdo tego od 3 dni męczą mnie gazy
i nieustannie czuję lewy jajnik... w 23 dc robiłam progesteron- wynik 9,8 -więc owulacja była , co mnie cieszy niezmiernie przy moim PCO i stymulacji jajników
Jutro mam dzień wolnego, mega mnnie kusi, żeby podejść na betę jak będę na mieście, kosztuje niewiele więcej jak test a przynajmniej będę mieć czarno na białym
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
ines. wrote:W stresie aktualnie... zajmuje sobie czas zeby nie zeswirowac do 19.
A do tej pory było super
Ines a z jakiego tsh startowałaś? i z jaką dawką Euthyroxu tak Ci spadło?29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
ines. wrote:Wiesz normalnie bym sie nie przejęła zbytnio, tego sie w sumie spodziewałam ostatnio ft4 było na poziomie 92% i dostałam większa dawkę, , ale tsh spadło od lipca z 1,92 do 0,014 to sporo... no i jestem w ciąży... jak wynika wiec tymbardziej sie boje bo nadczynność jest tak samo niebezpieczna jak niedoczynnosc.
Mam nadzieje ze uda mi sie go dzis złapać i cos wymyśli.
Ines spokojnie, normy dla ciężarnych są inne, TSH masz w normie jak dla I trymestru, tak samo FT3, a FT4 faktycznie wysokie, ale niektórzy endo w ogóle nie zwracają na nie uwagi, bo uważają że jest niemiarodajne. Nie stresuj się! Mój endo zawsze mi powtarza, że w ciąży lepsza jest nadczynność niż niedoczynność, więc spokojnieNa pewno stres może Ci bardziej zaszkodzić
-
Pączek wrote:No Dziewczyny - trzymajcie kciuki - ja Malgorzata zwana Pączkiem ide rwać zęba !
Strach w oczach poziom 1500 w skali od 1 do 10
Pączku ja mam za sobą wyrywanie jednej ósemki, ale było proste, bez nacięć, samo wyrywanie bezproblemowe, gorzej było później, męczyłam się przez jakieś 3 tygodnie. Mam do wyrwania pozostałe trzy i jakoś nie mogę się do tego zabrać.
Trzymam kciuki!!!Pączek lubi tę wiadomość
-
Parsleyek wrote:Ines a z jakiego tsh startowałaś? i z jaką dawką Euthyroxu tak Ci spadło?
Startowałam w marcu z tsh 4,9 i ft4 0,2 %także tego byłam wielka leżąca na kanapie kupa.... tak sie przynajmniej czułam,
Zaczynałam od dawki stopniowo zwiększanej od 25tki teraz od lipca 62,5. No i wszystko szło pięknie aż do terazCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
AniaŁ123 wrote:Ines spokojnie, normy dla ciężarnych są inne, TSH masz w normie jak dla I trymestru, tak samo FT3, a FT4 faktycznie wysokie, ale niektórzy endo w ogóle nie zwracają na nie uwagi, bo uważają że jest niemiarodajne. Nie stresuj się! Mój endo zawsze mi powtarza, że w ciąży lepsza jest nadczynność niż niedoczynność, więc spokojnie
Na pewno stres może Ci bardziej zaszkodzić
Jak któryś endo nie zwraca uwagi na ft4 i ft3 to raczej kiepski endo....
Dobra juz sie troche uspokoiłam, gdyby nie ciąża to po prostu obniżyłabym dawkę (nawet sama) i take it easy, ale w tej sytuacji kompletnie nie wiem co robic. Dobrze ze endo dzis jest to pewnie mnie uspokoi.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:W stresie aktualnie... zajmuje sobie czas zeby nie zeswirowac do 19.
A do tej pory było super27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewuszki
Melduje ze juz po !!
Mega szybko poszło !! Nie ma sie co bać - mowie wam to ja - tchórz nad tchórzami !
Moj pojechał ze mna i sam sie zdziwił ze tak szybko poszło !
Dziekuje za wsparcie i kciuki !
Aj lof ju all
Jestem najszczęśliwsza ! Jak ja sie cieszę ze to juz za mna !Parsleyek lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:A co to będzie o 19 że się tak stresujesz ?
Bede próbować złapać endo... odebrałam wyniki i jak beta pięknie urosła tak tarczyca do dupy. Bardzo do dupy.
Orientuje sie ktos jak to jest z tym progesteronem? Zakładam ze dzis jest 4t1d to wynik 19,67 ng/ml jest ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 18:14
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Evelin wrote:Hej Witam , mam juz neta
( dzieki Kim)
Przytulam ..tak mocno AniaŁ i Pączunia,Parsleyek czesc dzieczynki :* :* Cherry, milo Cie widziec
Czarnulka, 3mam kciuki!
Reszte cmokam
Evelin miło Cię widzieć! :* za kilka dni wizyta ginekologiczna...?Jak czujesz, chłopczyk czy dziewczynka?
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
ines. wrote:Bede próbować złapać endo... odebrałam wyniki i jak beta pięknie urosła tak tarczyca do dupy. Bardzo do dupy.
Orientuje sie ktos jak to jest z tym progesteronem? Zakładam ze dzis jest 4t1d to wynik 19,67 ng/ml jest ok?ines. lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
ines. wrote:Jak któryś endo nie zwraca uwagi na ft4 i ft3 to raczej kiepski endo....
Dobra juz sie troche uspokoiłam, gdyby nie ciąża to po prostu obniżyłabym dawkę (nawet sama) i take it easy, ale w tej sytuacji kompletnie nie wiem co robic. Dobrze ze endo dzis jest to pewnie mnie uspokoi.
Są dwie szkoły. Ja akurat doświadczyłam ego na własnej skórze. Chodziłam jednocześnie do dwóch i jeden patrzył tylko na TSH, a drugi tylko na FT3 i FT4, ufam temu drugiemu, ale skądś takie myślenie się bierze -
Pączek wrote:Dziewuszki
Melduje ze juz po !!
Mega szybko poszło !! Nie ma sie co bać - mowie wam to ja - tchórz nad tchórzami !
Moj pojechał ze mna i sam sie zdziwił ze tak szybko poszło !
Dziekuje za wsparcie i kciuki !
Aj lof ju all
Jestem najszczęśliwsza ! Jak ja sie cieszę ze to juz za mna !
Pączuś teraz uważaj na ranę, może się łatwo zanieczyścić i później boli jak cholera, ale w razie czego jedź na ambulatorium, nie warto się męczyć, bo oni raz dwa i oczyszczają ranę. Z drugiej strony trzeba uważać na skrzep.
Miałaś nacięcia i szycie? -
Evelin wrote:Hej malutka :*
A co tu pisac o mnie ?
Ja jestem, zeby Was wspierac
Myślę ze chlopak!
A co u Ciebie ? :*
No a u mnie... tak jakby bez zmian
ten cykl na regeneracje, bez wspomagaczy owulacji, bez mierzenia tempki, bez monitoringu.. ale moja nie dość silna wola dziś wygrała i testu owu zakupiłam@ się spakowała, więc 11cs czas start
Czekamy na wieści kto mieszka w brzuszku29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Evelin wrote:Lili, gratuluje bety
Ewelinka
Co tam u Ciebie? Pisz tu zaraz
Ja doświadczam mega długiego cyklu, już mnie to męczy, mam nadzieję że wreszcie @ przyjdzie. -
Parsleyek wrote:No a u mnie... tak jakby bez zmian
ten cykl na regeneracje, bez wspomagaczy owulacji, bez mierzenia tempki, bez monitoringu.. ale moja nie dość silna wola dziś wygrała i testu owu zakupiłam@ się spakowała, więc 11cs czas start
Czekamy na wieści kto mieszka w brzuszku
Wiec zostanie mi jedynie zyczyc powodzenia i zarazac do bolu :*
Napewno dam znac!