Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Tuliska to chyba kupie dzisiaj termometr i będę mierzyć
to trzeba o tej samej porze przed wstaniem z łóżka? Czy to tylko teoria?
Stokrotka ja w pierwszym cyklu z CLO też czułam się tragicznie,ale później organizm się pzyzwyczaja.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Cześć dziewczyny, u mnie 3 dpo. Jajnik mnie boli od 1 dpo, nospa forte nie pomaga. Aż chodzić nie mogę
Dzisiaj mam spóźniony ( weekend był) 3 monitoring. Sprawdzimy czy ovu była. Ja z obserwacji zakładam że była 14 dc.Program też mi tak zaznaczyl. Pierwszy raz grubą nieprzerywana kreską.31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Parsleyek wrote:Ja biorąc clo praktycznie nie odczułam skutków ubocznych, ale różnie bywa. Czytałam nawet o stanach depresyjnych przy braniu tych tabletek.
Ja jedyne co to czułam czasem po prostu jajnikiPączek lubi tę wiadomość
-
stokrotka666 wrote:A długo bralas? Może to po prostu przesilenie jesienne:-/
Brałam 3 cykle, w tym mam przerwę na regenerację, no i potem pewnie jeszcze max. 3 cykle. Co do senności to ja chętnie nie wstawałabym z łóżka więc może być coś w pogodzie29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
agape wrote:Tuliska to chyba kupie dzisiaj termometr i będę mierzyć
Stokrotka ja w pierwszym cyklu z CLO też czułam się tragicznie,ale później organizm się pzyzwyczaja.
Jeśli będziesz mierzyć o tej samej godzinie to wykres będzie najbardziej miarodajny. I przed wstaniem z łóżka.
Powodzenia w przygodzie z termometrem.Ja na ten cykl odpuściłam mierzenie i zobaczymy czy do niego jeszcze wróce
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Emidomi na pewno potwierdzi się,ze owu byłaPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
emidomi wrote:Cześć dziewczyny, u mnie 3 dpo. Jajnik mnie boli od 1 dpo, nospa forte nie pomaga. Aż chodzić nie mogę
Dzisiaj mam spóźniony ( weekend był) 3 monitoring. Sprawdzimy czy ovu była. Ja z obserwacji zakładam że była 14 dc.Program też mi tak zaznaczyl. Pierwszy raz grubą nieprzerywana kreską.
Zatem kciuki za potwierdzenie owulacji na wizycie! &&&29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
emidomi wrote:Cześć dziewczyny, u mnie 3 dpo. Jajnik mnie boli od 1 dpo, nospa forte nie pomaga. Aż chodzić nie mogę
Dzisiaj mam spóźniony ( weekend był) 3 monitoring. Sprawdzimy czy ovu była. Ja z obserwacji zakładam że była 14 dc.Program też mi tak zaznaczyl. Pierwszy raz grubą nieprzerywana kreską.
Też miałam teraz monitoring cyklu, wyszło na to, że w czwartek była ovu i był to 13 dzień cyklu- mam nadzieję, że nie przyniesie nam pecha, a szczęście -
agape wrote:Tuliska to chyba kupie dzisiaj termometr i będę mierzyć
Stokrotka ja w pierwszym cyklu z CLO też czułam się tragicznie,ale później organizm się pzyzwyczaja.
Tak kochana, właśnie takW miarę możliwości i tej samej godzinie, nie wystając z łóżka w między czasie. Ja w praktyce stosuje myk że jeśli wstane godzinę wczesciej to dodaję 0,1 stopnia a jeśli śpię dłużej godzinkę to odejmuje tyle samo
dziewczyny potwierdzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 14:08
-
Tuliska wrote:Tak kochana, właśnie tak
W miarę możliwości i tej samej godzinie, nie wystając z łóżka w między czasie. Ja w praktyce stosuje myk że jeśli wstane godzinę wczesciej to dodaję 0,1 stopnia a jeśli śpię dłużej godzinkę to odejmuje tyle samo
dziewczyny potwierdzą
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
agape wrote:A masz spcjalny termometr owulacyjny?Czy zwykły elektroniczny? Bo nie wiem czy kupię w aptece specjalny czy nie pchać się w to
chociaż na poczatku (dawno, dawno temu... hehe) miałam zwykły, też dawał radę
-
Pączek wrote:Zieeeeeeeewaaaam
O matko co za paskudna pogoda
Siedzę i normalnie oczy mi się same zamykają
Chciałam dziś zaraz po pracy isc pobiegać - ciekawe czy mi się uda przy tym moim obecnym sennym stanie
Ja też dzisiaj planowałam bieganie, ale jak jest tak paskudnie, to nie wiem czy się przemogęSpać mi się nie chce, ale cały czas mi zimno, siedzę w pracy i okrywam się grubym szalem
Widzę że pada, a miało nie padać i przyjechałam na rowerze. Jak mnie zleje w drodze powrotnej, to obstawiam, że już nosa z domu nie wystawię.
-
Judi22 wrote:U mnie 1dc 10cs
Judi nie lubięBardzo mi przykro
Ale trzymamy mocno kciuki za "okrągły" cykl
-
sunshine26 wrote:Hej dziewczyny!
I ja chciałabym dołączyć do grona staraczek:) Z narzeczonym staramy się o pierwsze dziecko długo, tzn na początku była po prostu rezygnacja z zabezpieczeń i co będzie to będzie. Ostatnio wzięłam się na odwagę iść do lekarza. Obecnie czekamy na wyniki nasienia, które mają przyjść do jutra. Ja zrobiłam badania hormonalne, na karcie wypisu ze szpitala (robiłam na NFZ) jest diagnoza:
Niepłodność pierwotna, Dysfunkcja hormonalna jajników, hiperprolaktynemia czynnościowa.
Narazie od lekarza dostałam Bromergon, który biorę od 3 dni.
Mam nadzieję, że niedługo wszystko się uda i będę mogła odetchnąć z ulgą
Witaj sunshineRozgość się i napisz coś więcej o sobie
Mocno kibicuję, aby szybko się powiodło!