X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Trzy do przodu, dwa do tyłu

<3 z każdym dniem jest ociupinke lepiej :* damy radę kochana! Damy i już <3

Cherry_Blossom, Kim87 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Witaj sunshine :) Rozgość się i napisz coś więcej o sobie :) Mocno kibicuję, aby szybko się powiodło!
    A ja taka niewychowana! Sunshine witamy :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Mam owulacyjny, zawsze dokladniejszy ;) chociaż na poczatku (dawno, dawno temu... hehe) miałam zwykły, też dawał radę :)
    A temperaturę mierzysz w pochwie czy pod językiem?

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    A temperaturę mierzysz w pochwie czy pod językiem?
    Dowcipnie ;) pod językiem to musisz głęboko koło ósemki mierzyć :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Dowcipnie ;) pod językiem to musisz głęboko koło ósemki mierzyć :)
    Dobrze,że jeszcze ich nie usunęłam :D :D :D

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. W czwartek zabieg w szpitalu... Wracam na różową stronę...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w takim razie i ja się przyłączę. Otóż, w grudniu 2014 r. po wykonanej laparoskopii, twierdzono u mnie endometriozę i wycięto większe ogniska zapalne(wcześniejsze objawy to bardzo bolesne i obfite miesiączki). Aż do czerwca b.r. przyjmowałam Visanne (przytyłam 20kg, ale nie miałam okresów, więc ulga w bólu). Od lipca staram się z mężem o dzidziusia, ale oczywiście nic się nie dzieje, prócz tego, że mój cykl całkiem się rozregulował (raz 15 dni cyklu, raz 35). Jestem pod stałą opieką lekarza, ale prócz przyjmowania kwasu foliowego nic innego nie zażywam. Wiem, że to krótki czas starań, ale w mojej rodzinie kobiety mają z tym duże problemy. Dodam, że mam 23 lata i tyłozgięcie macicy. Mąż jest starszy ode mnie o kilka lat, ale wątpię, aby to miało jakieś znaczenie. Proszę o pomocne odpowiedzi i pozdrawiam :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ja też dzisiaj planowałam bieganie, ale jak jest tak paskudnie, to nie wiem czy się przemogę :/ Spać mi się nie chce, ale cały czas mi zimno, siedzę w pracy i okrywam się grubym szalem :/ Widzę że pada, a miało nie padać i przyjechałam na rowerze. Jak mnie zleje w drodze powrotnej, to obstawiam, że już nosa z domu nie wystawię.

No dobra - ja podjęłam wyzwanie - troche kropi ale co tam - kaptur na głowę i do przodu :D

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    I lof ju !
    Trzymaj się !
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella kochanie dużo siły. Wyczyszcza Cię porządnie, wszystko bezpiecznie, nie martw się. Kochana przesyłam mnóstwo energii <3 <3 <3 jak coś to wiesz, priv

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Bella współczuje. Trzymaj się kochana ☺ powiedzieli ci dokładnie co się stało ?? Tulę mocno . .. jakby Ci było źle pisz do nas , pomożemy ☺

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Kochanie wiesz jak mocno Cię wspieram... Mimo wszystko masz teraz aniołka który będzie czuwał i mam nadzieję, że da Ci jeszcze większą siłę do walki <3

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Bella :( Kochana jestem myślami z Tobą <3 Przetrwasz to, jesteś silną kobietą, która na 100% będzie szczęśliwą mamą, jestem tego pewna! Jesteś zdrowa, młoda, jeszcze masz dużo czasu. Niestety czasem życie jest niesprawiedliwe i tak paskudnie doświadcza takie wspaniałe osóbki jak Ty, ale jeszcze będzie dobrze <3 Jesteśmy tutaj po to aby Cię wspierać! :*

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo-Ala wrote:
    Hej, w takim razie i ja się przyłączę. Otóż, w grudniu 2014 r. po wykonanej laparoskopii, twierdzono u mnie endometriozę i wycięto większe ogniska zapalne(wcześniejsze objawy to bardzo bolesne i obfite miesiączki). Aż do czerwca b.r. przyjmowałam Visanne (przytyłam 20kg, ale nie miałam okresów, więc ulga w bólu). Od lipca staram się z mężem o dzidziusia, ale oczywiście nic się nie dzieje, prócz tego, że mój cykl całkiem się rozregulował (raz 15 dni cyklu, raz 35). Jestem pod stałą opieką lekarza, ale prócz przyjmowania kwasu foliowego nic innego nie zażywam. Wiem, że to krótki czas starań, ale w mojej rodzinie kobiety mają z tym duże problemy. Dodam, że mam 23 lata i tyłozgięcie macicy. Mąż jest starszy ode mnie o kilka lat, ale wątpię, aby to miało jakieś znaczenie. Proszę o pomocne odpowiedzi i pozdrawiam :)

Witaj Endo-Ala! Miło Cię u nas gościć :) Zapraszamy do dyskusji.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No dobra - ja podjęłam wyzwanie - troche kropi ale co tam - kaptur na głowę i do przodu :D

Jesteś MEGA! Ja chyba już ie pójdę :/ Co prawda nawet mam taką małą ochotę, ale mam strasznie dużo roboty w domu, bo musiałam dłużej zostać w pracy.
    Wiem...każda wymówka jest dobra :P

Pączek lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Jesteś MEGA! Ja chyba już ie pójdę :/ Co prawda nawet mam taką małą ochotę, ale mam strasznie dużo roboty w domu, bo musiałam dłużej zostać w pracy.
    Wiem...każda wymówka jest dobra :P
    No pacz i płacz :D 5km w deszczu - mokra wrocilam jak mops :D
    Ale jak mi sie dobrze zrobiło :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a16f6edc8288.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f356930f053.jpg

Parsleyek, AniaŁ123, Bella_Bella lubią tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo-Ala wrote:
    Haaaaj

Miło Cie poznać :)

• sunshine26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Witaj sunshine :) Rozgość się i napisz coś więcej o sobie :) Mocno kibicuję, aby szybko się powiodło!
    No wiec, mam 26 lat. Narzeczony 31. Szczerze, myslelismy, ze brak ciazy jest ze wzgledu na wysoki cholesterol z ktorym walczy moj M. Jutro, pojutrze maja byc jego wyniki, ale jestem dobrej mysli, bo Pani w klinice mowila ze im szybciej przyjda, tym gorzej, ze jak juz na nastepny dzien po badaniu to ze beznadziejne :-) No, ale na 100% dowiemy sie pewnie jutro, bo mija tydzien. U mnie wystepuje owulacja, bo bylam kilka razy u lekrza w tym terminie, i mam tez klucia w jajniku, ktorym jest jajeczko, wiec ja odczuwam. Myslalam, ze wszystko bedzie ok, jednak ta diagnoza troche mnie zasmuciła. Prolaktyna normalnie mieści się w normie, a po obciazeniu po 120min wzrosła do 377. Mam tez tylozgiecie macicy.
    Bromek łykam po pół tabletki na noc. nie wiem co znaczy dysfunkcja hormonalna jajnikow? Czy jest to spowodowane ta Prolaktyna, orientuje sie ktos? Nastepny krok, to jak przyjda wyniki M. mam isc z nimi do mojej ginekolog, ktora powiedziala ze nie bedzie mnie faszerowac lekami, poki nie bedzie wiadome, ze nasienie jest ok.
    Przepraszam, za haotyczna odpowiedz, ale zapomnialam komputera z pracy, a nienawidze/ nie potrafie pisa na tablecie.

w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Strasznie mi przykro kochana.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 3320 3321 3322 3323 3324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ