Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim87 wrote:Hej jak się czujesz.? U nas bez większych zmian
LILITH.P wrote:Dziewczynki...
Byłam dzisiaj u ginekologa, jakoś nie mogłam się powstrzymać. No i mam pęcherzyk ciążowy 11,7 mm. Pęcherzyk żółtkowy śr. 4,7 mm. Trofoblast bez cech oddzielenia.
Choć nie do końca wiem o czym piszesz, ale rozumiem że wszystko dobrzecieszę się bardzo :*
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Biedroneczko a co u Ciebie? co tak mało do nas zaglądasz? kichaj tu dużo :*
Tuliska wrote:Sunshine jestescie w wieku moim i mojego męża
taki zonk :*
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
Kim87 wrote:Tulis nie ma.co się bać. Nie mowie aby od razy maraton zrobić ale powolutku krok po kroczku i osiągnie się rezultaty. A aktywność wpływa pozytywnie na płodność
Rozmawiałam z kolezanka i ona uparcie twierdziła ze bieganie nie jest najlepsze przy staraniach
Wiesz cos o tym ? Rozmawiałas z gin na ten temat kiedyś ? -
Ja tu to chyba na stałe się zamelduje
Byłam na 3 monitoringu.
Brak ciałka żółtego.
Endometrium zmniejszyło się z 8,2 do 7,6
Mam zrobić w nowym cyklu TSH i prolaktyne po obciążeniu.
Prawy jajnik znowu,, pusty,, żadne pęcherzyki nie czekają na następny cykl.
Już trzeci miesiąc nic nie produkuje ten jajnik. A z lewego niby rosną do 21-22 mm a potem idą w piz....
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Pączek wrote:Myslalam ze uda mi sie miedzy opadami ale nie udało sie
Mimo to i tak było superowo
Wczoraj 7,5 dzis 5troche za mało ale zawsze
Pączek lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
19Biedroneczka91 wrote:Hej:* pojawiły się mdłości. Mam nadzieję, że to dobry znak i moje ziarenko rośnie, bo chcialabym Wam w czwartek przekazac tylko dobre wiesci:* Oprocz tego ciagle bym spala:)Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Lilitku kochany superowo, teraz czekamy na serducho
Biedronko nie ale ciagle wierze... poza tym, co ja mowie,mam wdpaniala zdrowa corke, najwspanialszego meza... sama jestem zdrowa... codziennie jest cos cudownego!
Trzymam mocno kciuki
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Pączek wrote:Kimi a słyszałas takie rzeczy ze bieganie nie jest wskazane przy staraniach ?
Rozmawiałam z kolezanka i ona uparcie twierdziła ze bieganie nie jest najlepsze przy staraniach
Wiesz cos o tym ? Rozmawiałas z gin na ten temat kiedyś ?
To samo tyczy się diety w ciazy. Mówi się że nie wolno stosować diety w ciąży a to nie prawda. Najnowsze badania na oxfordzie dotyczący diety kobiet w ciąży mówią o tym ze miała ona pozytywny wpływ na kobiety w czasie ciąży oraz ich dochodzenie do siebie po porodzie. Na bobo dieta nie miala wpływu. Dieta oczywiście rozumiana jako zdrowe odżywianie a nie drastyczne cięcie kalorii.
Zatem z całym szacunkiem do twojej koleżanki ale jak dla mnie to kieruje się jakimiś starymi przesadami które nie mają żadnego poparcia w nauce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 19:36
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
emidomi wrote:Ja tu to chyba na stałe się zamelduje
Byłam na 3 monitoringu.
Brak ciałka żółtego.
Endometrium zmniejszyło się z 8,2 do 7,6
Mam zrobić w nowym cyklu TSH i prolaktyne po obciążeniu.
Prawy jajnik znowu,, pusty,, żadne pęcherzyki nie czekają na następny cykl.
Już trzeci miesiąc nic nie produkuje ten jajnik. A z lewego niby rosną do 21-22 mm a potem idą w piz....Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Bo co jajo się wytrzesie? Przy staraniach nie jestem wskazane przechodzenie na dietę i zaczynanie przygody z aktywnością. Mowie tu o jakiś drastycznych akrobacjach. Sama aktywność i zdrowa dieta jako sposób żywienie nie ma wpływu. Co prawda nie gadalalm na ten temat z gin ale zaszłam kiedy ćwiczyłam intensywnie.
To samo tyczy się diety w ciazy. Mówi się że nie wolno stosować diety w ciąży a to nie prawda. Najnowsze badania na oxfordzie dotyczący diety kobiet w ciąży mówią o tym ze miała ona pozytywny wpływ na kobiety w czasie ciąży oraz ich dochodzenie do siebie po porodzie. Na bobo dieta nie miala wpływu. Dieta oczywiście rozumiana jako zdrowe odżywianie a nie drastyczne cięcie kalorii.
Zatem z całym szacunkiem do twojej koleżanki ale jak dla mnie to kieruje się jakimiś starymi przesadami które nie mają żadnego poparcia w nauce.
Ja za tydzien ide do gin to az ja zapytam bo kurna az cos mi sie nie chce wierzyć -
Pączek wrote:No wariatka nastraszyla mnie dzis ze jak sie stara o dziecko to zero intensywnego wysiłku bo to podobno opoźnia zajście w ciąże
Ja za tydzien ide do gin to az ja zapytam bo kurna az cos mi sie nie chce wierzyćMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Cherry_Blossom wrote:Ja zaszłam jak mialam kontuzję i właśnie miałam dwa miesiące bez aktywności a w pracy mam jej dużo
Wychodzę z założenia że jak ćwiczysz i jeszcze dobrze tym lepiej dla ciebie i dla przyszłego bobo.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat