Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny ponownie, rana robiłam test owulacyjny wyszedł pozytywny ( druga kreska byłam bardziej mocniejsza od tej pierwszej) a o 15 i teraz o 19 robiłam ponownie testy owulacyjne i wyszły negatywne ( ta druga kreska słabsza od tej pierwszej) czy to oznacza że jestem juz po owulacji? bardzo prosze o pomoc czy owu już u mnie była jak testy wychodzą negatywne?Ewelina
-
Znalazłam takie coś
NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO ---- 5 - 50
12 DPO ---- 10 - 100
14 DPO ---- 20 - 200
16 DPO ---- 40 - 400
18 DPO ---- 70 - 800
20 DPO ---- 140 - 1600
22 DPO ---- 180 - 3200Margaretka89 lubi tę wiadomość
-
Ewelina17007 wrote:hej dziewczyny ponownie, rana robiłam test owulacyjny wyszedł pozytywny ( druga kreska byłam bardziej mocniejsza od tej pierwszej) a o 15 i teraz o 19 robiłam ponownie testy owulacyjne i wyszły negatywne ( ta druga kreska słabsza od tej pierwszej) czy to oznacza że jestem juz po owulacji? bardzo prosze o pomoc czy owu już u mnie była jak testy wychodzą negatywne?
-
nick nieaktualnyEwelina17007 wrote:hej dziewczyny ponownie, rana robiłam test owulacyjny wyszedł pozytywny ( druga kreska byłam bardziej mocniejsza od tej pierwszej) a o 15 i teraz o 19 robiłam ponownie testy owulacyjne i wyszły negatywne ( ta druga kreska słabsza od tej pierwszej) czy to oznacza że jestem juz po owulacji? bardzo prosze o pomoc czy owu już u mnie była jak testy wychodzą negatywne?
to znaczy ze jestes juz po szczycie LH, i teraz ono spada. Jajo sie juz uwolnilo i pewnie wedruje jajowodem. Przydaloby sie jakies serduszkowanieEwelina17007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelina17007 wrote:hej dziewczyny ponownie, rana robiłam test owulacyjny wyszedł pozytywny ( druga kreska byłam bardziej mocniejsza od tej pierwszej) a o 15 i teraz o 19 robiłam ponownie testy owulacyjne i wyszły negatywne ( ta druga kreska słabsza od tej pierwszej) czy to oznacza że jestem juz po owulacji? bardzo prosze o pomoc czy owu już u mnie była jak testy wychodzą negatywne?
testy owulacyjne powinno robic sie po poludniu, a nie jak ciazowe z ranca wiec proponuje Ci przyjac ten poranny falszywy. Nie spotkalam sie jeszcze z przypadkiem, zeby poziom LH spadal tak szybko, aby w ciagu jednego dnia test wyszedl inny. Na ogol LH spada powoli i testy zaczynaja wychodzic negatywne kilka dni po piku. Zrob test jeszcze raz jutro po poludniu i nie pij na 2 godziny przed.
Lek bez recepty mozna "uprosic" w aptece na tzn dowod. Wystarczy grzecznie powiedziec, ze przyjmuje sie ten lek regularnie i zwyczajnie go zabraklo, a lekarz dopiero jutro np. Robilam tak niedawno i dostalam lek, a mila Pani spisala dane z dowodu i nawet nie kazala recepty przynosic. No ale to oczywiscie nie w kazdej aptece, zalezy na kogo sie trafiEwelina17007 lubi tę wiadomość