Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Pączek wrote:Lili a Ty mialas taki sam prog jak ja ?
Jakie mialas ft4 ?
Ja jestem ciekawa tego cyklu bo tempa mi ladnie idzie do gory - tfu tfu nie zapeszam
tak10,7
walnęłam sobie 8 dni po owu
jak już zaszłam, to ft4 i ft3 mi się pięknie wyrównało - byłam miesiąc na tabletkach
pogrzebię w wynikach i wkleję Ci za chwilkęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 17:55
-
już mam... ja jednak ft4 miałam nisko, ft3 całkiem ok
FT4 25.10% [ wynik 11.53, norma (9.01 - 19.05)]
FT3 80.78% [ wynik 5.11, norma (2.63 - 5.7)]
i tsh wyższe, bo 4,5
endo zalecił euthyrox 25 mg,czyli ft4którego Ci brakuje, a mnie wtedy brakowało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 17:56
-
Tuliska wrote:A widzicie, mnie zastępcza ginka na poczatku starań kazała zrobić proga i mówiła że jeśli będzie na poziomie 17 to super ale jeśli mniej (miałam 14) to luteine mi zapisała... co gin to obyczaj
ja ze swoim progiem nie zdążyłam pójść do gina... pojawiła się ciąża
w 4 tyg, mój prog. wynosił 16 i biorę profilaktycznie dupka 2 razy dziennie
przyjmuje się, że prog. powinien być wyższy niż ta 10, najlepiej właśnie ok. 20
no i ja na monitoringu nie byłam, zdarzyło mi się być w tamtym roku jakoś intensywniej u gina z inną kwestią i akurat byłam przed i po owu -
nikola2877 wrote:Ojejejejej! Ale mnie ominęło!! Sie dzialo!
)
Sciskam wszystkie i każde z osobna!
Kim a co u Ciebie kochana?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
LILITH.P wrote:Zołza, Persley, Marciaa gdzie jesteście??
chociaż Marciaa rzuciła mi się gdzieś wczoraj na innym wątku
Lilitku dziękuję za pamięćpoczułam się wywołana do tablicy więc jestem
U mnie nieciekawie.. Okres jak na złość się spóźnia - cykl bez monitoringu, bez mierzenia tempki (a od stycznia fr@nca była przed czasem lub punktualnie). W ciąży na pewno nie jestem - potwierdziłam to badaniem krwi. Więc gdzie się zgubiła?
Z moim jestem w fazie kryzysu, mamy ciche dni... Starania na pewno zostają zawieszone, pytanie na jak długo...
Także tego.. nie tryskam pozytywną energią i nie chce zasmucać.
Witam przy okazji nowe koleżanki, bo widzę, że nas tu przybyło
Ściskam Was wszystkie i życzę zagroszkowanym zdrówkaa staraczkom owocnych owulacji
Kim87 lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Lilitku dziękuję za pamięć
poczułam się wywołana do tablicy więc jestem
U mnie nieciekawie.. Okres jak na złość się spóźnia - cykl bez monitoringu, bez mierzenia tempki (a od stycznia fr@nca była przed czasem lub punktualnie). W ciąży na pewno nie jestem - potwierdziłam to badaniem krwi. Więc gdzie się zgubiła?
Z moim jestem w fazie kryzysu, mamy ciche dni... Starania na pewno zostają zawieszone, pytanie na jak długo...
Ściskam Was wszystkie i życzę zagroszkowanym zdrówkaa staraczkom owocnych owulacji
spóźnienie @ to zapewne oznaka odstawienia wszystkich specyfików, organizm musi nieco dojść do siebie...
co do kryzysu, myślę, że spora część z nas, w tym ja, przechodziła przez taki kryzys... gdzie właściwie robiło się test owulacyjny i oczekiwało
Oczywiście prowadzi to do frustracji, szczególnie u mężczyzn, którzy jednak lubią spontaniczność i nie oszukujmy się też dobrą, intymną atmosferę... zapominamy, że w tym wszystkim nie chodzi tylko o poczęcie dziecka, ale właściwie o nas, naszą bliskość i miłość -
LILITH.P wrote:już mam... ja jednak ft4 miałam nisko, ft3 całkiem ok
FT4 25.10% [ wynik 11.53, norma (9.01 - 19.05)]
FT3 80.78% [ wynik 5.11, norma (2.63 - 5.7)]
i tsh wyższe, bo 4,5
endo zalecił euthyrox 25 mg,czyli ft4którego Ci brakuje, a mnie wtedy brakowało
Ide do Endo 7 listopada i zobaczymy
Narazie sie nie nastawiam na nic nie licze
Dzięki rady ❤️ -
Parsleyek wrote:Lilitku dziękuję za pamięć
poczułam się wywołana do tablicy więc jestem
♡♡♡♡♡♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:15
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Tuliska wrote:No i takiego proga miałam przy pecherzyki który nie zupełnie pękł... jak to u mnie...
Ja miałam proga 25,05 w 8dpo wg ovufriend. Gin twierdził że owu nie było bo pecherzyk się wchłonął.
Także nie wiem o co kaman...
Kim dlaczego progesteron mógł być taki wysoki skoro do ovu wg mojego gina nie doszło?
Łamie sobie nad tym głowę już od tygodni31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Ja miałam proga 25,05 w 8dpo wg ovufriend. Gin twierdził że owu nie było bo pecherzyk się wchłonął.
Także nie wiem o co kaman...
Kim dlaczego progesteron mógł być taki wysoki skoro do ovu wg mojego gina nie doszło?
Łamie sobie nad tym głowę już od tygodniMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Lili, Kimi
dziękuję
Kim87, LILITH.P lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Kim87 wrote:Może twój gin nie dojrzał po prostu. Jakby nie było to taki prog by nie był. Chyba ze ciaza:-D ale to było kilka tyg temu. Biochemiczna? Kurczę nie wiem kochana
No i bądź tu mądra i pisz wierszebeta była wtedy 0,1 więc raczej nie biochemiczna. Jak pójdę do endo to się go zapytam bo nie lubię jak nie znam na cos odpowiedzi. Strasznie mnie to męczy
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
wiecie z progiem to jest tak, że zakłada się, że poziom od 10 świadczy o tym, że owu była...
ale poziom progesteronu nie świadczy o tym, że do owulacji w 100% doszło... od tego jest praktycznie monitoring
niektóre kobiety mają po owulacji poziom proga na poziomie 30-40 i taki ich urok... a niekoniecznie ciążaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:18
-
Dobra dziewczyny , bo ja zielona jestem , drugi cykl staran a pierwszy obserwowania tempki i śluzu i szyjki
No więc to mój 26 dc10 dpo
I teraz pierwsze pytanie :
czy przed okresem 4 dni - szyjka powinna być wysoko i zamknięta? Ogólnie przez ostatni tydzien była : 3 dni nisko i otwarta , później 1 dzień średnio i otwarta , jeden dzien wysoko tak że nie mogłam jej sięgnąć , wczoraj wysoko i średnio otwarta i dzisiaj wysoko i zamknięta.
Śluz od 9 dni kremowy.
Drugie pytanie :
Raz w miesiącu kontroluje piersi , sprawdzam sobie czy nie ma guzków itp.
od wczoraj dostrzegam żyłki na piersiach i dekoldzie , ale dodatkowo pojawiły mi się 3 małe rozstępy. Czy to to może o czymś świadczyć ?
Trzecie pytanie :
dzisiaj tempka spadła mi z 37,3 na 37,1 to chyba niedobrze ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:20
dwurożność macicy.
cykle 31 dniowe.
27.10.2016 (+) beta 830,2