Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
katt23 wrote:Dobra dziewczyny , bo ja zielona jestem , drugi cykl staran a pierwszy obserwowania tempki i śluzu i szyjki
No więc to mój 26 dc10 dpo
I teraz pierwsze pytanie :
czy przed okresem 4 dni - szyjka powinna być wysoko i zamknięta? Ogólnie przez ostatni tydzien była : 3 dni nisko i otwarta , później 1 dzień średnio i otwarta , jeden dzien wysoko tak że nie mogłam jej sięgnąć , wczoraj wysoko i średnio otwarta i dzisiaj wysoko i zamknięta.
Śluz od 9 dni kremowy.
Drugie pytanie :
Raz w miesiącu kontroluje piersi , sprawdzam sobie czy nie ma guzków itp.
od wczoraj dostrzegam żyłki na piersiach i dekoldzie , ale dodatkowo pojawiły mi się 3 małe rozstępy. Czy to to może o czymś świadczyć ?
Trzecie pytanie :
dzisiaj tempka spadła mi z 37,3 na 37,1 to chyba niedobrze ?
Sluz kremowy zawsze jest po owu. Progesteron tak dziala.
Co do drugiego pytania może ale nie musi;)
Takie małe wahania temp się zdarzają. WAŻNE aby ciągle była w fazie wyższych temp. Czyli tych od owuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:27
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Luccecita wrote:2x1 tab. moze juz zahamowac owulację, wiec wazne zeby zaczać brać PO owulce
najpierw chodzilam na monitoringi, ale szkoda mi kasy, wiec teraz tempkę mierzę, sluz, testy owu itp
Dawka od 30mg na dobę zwykle hamuje owulację. W dwóch tabletkach jest 20mg. Wczoraj wyczytałam że w małej ilości progesteron ułatwia owulację, ale nie wiem na jakiej zasadzie.
-
Tuliska wrote:A ja za Ciebie kochanie :*
Na razie czekam na wizytę w przyszłą sobotę u innej ginki a później będę się modlila żeby jajnik chciał ze mną wspolpracowac :*
Będzie chciał na pewno, już za długo wariowałTuliska lubi tę wiadomość
-
Pączek wyniki nie są złe
Ja ostatnio miałam FT4 1,3 przy takich samych normach i endo wczoraj mi powiedziała że jest ok. Ft-ki w ciągu dnia idą do góry, rano mają najniższy wynik, dlatego w ciągu dnia na 100% Twój wynik jest wyższy, ale oczywiście co lekarz to opinia
FT3 faktycznie by się przydałoi te przeciwciała. Ale to TSH przy nieleczeniu jest w miarę, może pod względem ciąży troszkę za wysokie, ale ostatnio koleżanka zrobiła TSH i miała chyba 2,7 i lekarz jej powiedział że wynik jest dobry na starania.
Tulisiaaaaa!!!! Superowo
Witaj NikolaTuliska, nikola2877 lubią tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Pączek wyniki nie są złe
Ja ostatnio miałam FT4 1,3 przy takich samych normach i endo wczoraj mi powiedziała że jest ok. Ft-ki w ciągu dnia idą do góry, rano mają najniższy wynik, dlatego w ciągu dnia na 100% Twój wynik jest wyższy, ale oczywiście co lekarz to opinia
FT3 faktycznie by się przydałoi te przeciwciała. Ale to TSH przy nieleczeniu jest w miarę, może pod względem ciąży troszkę za wysokie, ale ostatnio koleżanka zrobiła TSH i miała chyba 2,7 i lekarz jej powiedział że wynik jest dobry na starania.
Tulisiaaaaa!!!! Superowo
Witaj Nikola
Ide do endo 7.11 i zobaczymy co mi powie
Narazie to ja wiesz - faza urojeń
A Ty jak się czujesz ? -
Aha, co do progesteronu się nie wypowiadam, bo ja ostatnio miałam 3,94
Moja nowa pani gin aż się przeraziła, powtarzam w piątek, zobaczę co wyjdzie. Ale trochę się martwię, bo aż tak niski wynik w 21dc nie świadczy dobrze o przysadce mózgowej
-
Pączek wrote:No właśnie co lekarz to opinia. Ja miałam rok temu TSH 2,7 i usłyszałam że to ładnie w normie i nic nie trzeba robic.
Ide do endo 7.11 i zobaczymy co mi powie
Narazie to ja wiesz - faza urojeń
A Ty jak się czujesz ?
Spałam chyba 4 godziny po południu, teraz w nocy będę czuwaćNo tak chorobowo, ale póki siedzę w domku i odpoczywam to jest dobrze
No zobaczysz co Ci powie. Ale mi się wydaje że jeżeli wynik nie jest jakoś bardzo poniesiony, nie mówię o wynikach ponad normę, bo to wiadomo, ale taki np jak Twój, to chyba nie ma co majstrować z hormonami. Jak się sztucznie dostarcza całą dzienną dawkę hormonu o jednej porze dnia, to wiadomo, że ten wynik później będzie inny niż u osoby, która nigdy się nie leczyła, bo zdrowa osoba całą dobę produkuje hormony. Ale ja nie jestem lekarzem, tylko w swoim życiu nasłuchałam się wielu opinii i ta wydaje mi się całkiem rozsądna
Wczoraj edno powiedziała mi tylko, żeby dbać o zdrową dietę, czyli dostarczać selenu (ale nie suplementować, tylko w pożywieniu) 2x w tyg ryby morskie - u mnie nie do osiągnięcia, unikać tłuszczów trans, cukrów prostych, dostarczać tłuszcze omega, itd -
AniaŁ123 wrote:Spałam chyba 4 godziny po południu, teraz w nocy będę czuwać
No tak chorobowo, ale póki siedzę w domku i odpoczywam to jest dobrze
No zobaczysz co Ci powie. Ale mi się wydaje że jeżeli wynik nie jest jakoś bardzo poniesiony, nie mówię o wynikach ponad normę, bo to wiadomo, ale taki np jak Twój, to chyba nie ma co majstrować z hormonami. Jak się sztucznie dostarcza całą dzienną dawkę hormonu o jednej porze dnia, to wiadomo, że ten wynik później będzie inny niż u osoby, która nigdy się nie leczyła, bo zdrowa osoba całą dobę produkuje hormony. Ale ja nie jestem lekarzem, tylko w swoim życiu nasłuchałam się wielu opinii i ta wydaje mi się całkiem rozsądna
Wczoraj edno powiedziała mi tylko, żeby dbać o zdrową dietę, czyli dostarczać selenu (ale nie suplementować, tylko w pożywieniu) 2x w tyg ryby morskie - u mnie nie do osiągnięcia, unikać tłuszczów trans, cukrów prostych, dostarczać tłuszcze omega, itd
Orzeszki brazylijskie i rybki jem - najczęściej tuńczyki, łosośki
Ja się chyba zbieram spać bo czuje że powoli odpływamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 21:03
-
Dziewczynki a skoro testy owulacjyjne pokazały mi owulacje tzn test był pozytywny i wykres też mi pokazał owulacje to myślicie, że faktycznie była i że mój progesteron jest ok?
Tak się zastanawiam czy wszystko jest ok, szukam sobie powodu moich niepowodzeń...
Martwią mnie też moje bardzo krótkie @ 2 i pół dnia i bardzo średnie krwawienie, a badania niby w normie...
Czy coś jest ze mną nie tak czy to tylko brak szczęścia...
-
Dzwonilam dzis do nowego gina w sprawie monitoringu gdy by był konieczny a babka z front desk ktora odebrała mowi ze lekarz robi tylko monitoring jak kobieta jest w ciązy,wiec juz nic nie rozumiem:( Chcialam sie za wczasów dowiedziec gdyby @ przyszyszła zeby byc gotowo do ktorego gina isc,ręce opadająNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
czekajacanacud1 wrote:witam chcialam sie w koncu przywitac a nie tylko obserwowac. jakos tak mi smutno i źle...
im
Witaj, rozgosc się kochana. Jesteśmy tu po to żeby się wspierać31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Karolciaaa26 wrote:Dzwonilam dzis do nowego gina w sprawie monitoringu gdy by był konieczny a babka z front desk ktora odebrała mowi ze lekarz robi tylko monitoring jak kobieta jest w ciązy,wiec juz nic nie rozumiem:( Chcialam sie za wczasów dowiedziec gdyby @ przyszyszła zeby byc gotowo do ktorego gina isc,ręce opadają
Może Cię nie zrozumiała. Powiedziałaś że chodzi o monitoring owulacji? Może trzeba jak krowie na rowie powiedzieć że chcesz sprawdzić czy masz owulke. Zadzwoń jutro jeszcze raz i zapytaj albo poproś o rozmowę z lekarzem. Ewentualnie umów się na wizytę normalnie a jak pójdziesz to powiesz ginowi po co przyszlas. Najwyżej powiesz ze pani z rejestracji cie źle zrozumiała31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Violet146 wrote:Dziewczynki a skoro testy owulacjyjne pokazały mi owulacje tzn test był pozytywny i wykres też mi pokazał owulacje to myślicie, że faktycznie była i że mój progesteron jest ok?
Tak się zastanawiam czy wszystko jest ok, szukam sobie powodu moich niepowodzeń...
Martwią mnie też moje bardzo krótkie @ 2 i pół dnia i bardzo średnie krwawienie, a badania niby w normie...
Czy coś jest ze mną nie tak czy to tylko brak szczęścia...
Dla pewności możesz sprawdzić proga w 8 dpo. Tylko że ja już w nic tak na 100 % nie wierzę
Nic z tobą nie jest nie takprzyjdzie i na ciebie pora kochanie
Violet146 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
czekajacanacud1 wrote:witam chcialam sie w koncu przywitac a nie tylko obserwowac. jakos tak mi smutno i źle...
imnie smutaj
wszystkie mamy dołki, ale tutaj łatwiej jest sobie z nimi poradzić
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy