Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Lili, Kimi <3 dziękuję <3

my się w kryzysach dobrze sprawdzamy...

ja wiem, jak to jest z chłopem programistą :D :D
    trzeba kochać i tyle :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katt23 wrote:
    Dobra dziewczyny , bo ja zielona jestem , drugi cykl staran a pierwszy obserwowania tempki i śluzu i szyjki ;)
    No więc to mój 26 dc ;) 10 dpo ;)
    I teraz pierwsze pytanie :
    czy przed okresem 4 dni - szyjka powinna być wysoko i zamknięta? Ogólnie przez ostatni tydzien była : 3 dni nisko i otwarta , później 1 dzień średnio i otwarta , jeden dzien wysoko tak że nie mogłam jej sięgnąć , wczoraj wysoko i średnio otwarta i dzisiaj wysoko i zamknięta.
    Śluz od 9 dni kremowy.

Drugie pytanie :
    Raz w miesiącu kontroluje piersi , sprawdzam sobie czy nie ma guzków itp.
    od wczoraj dostrzegam żyłki na piersiach i dekoldzie , ale dodatkowo pojawiły mi się 3 małe rozstępy. Czy to to może o czymś świadczyć ? :)

Trzecie pytanie :
    dzisiaj tempka spadła mi z 37,3 na 37,1 to chyba niedobrze ?
    Hej co.do szyjki sprawa indywidualna. Generalnie wędruje w ciągu dnia. Po owu może być wysoko bądź nisko zamknięta twarda. PRZED okresem bądź w trakcie wysoko i się otwiera.

Sluz kremowy zawsze jest po owu. Progesteron tak dziala.

Co do drugiego pytania może ale nie musi;)

Takie małe wahania temp się zdarzają. WAŻNE aby ciągle była w fazie wyższych temp. Czyli tych od owu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:27

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    2x1 tab. moze juz zahamowac owulację, wiec wazne zeby zaczać brać PO owulce
    najpierw chodzilam na monitoringi, ale szkoda mi kasy, wiec teraz tempkę mierzę, sluz, testy owu itp ;)

Dawka od 30mg na dobę zwykle hamuje owulację. W dwóch tabletkach jest 20mg. Wczoraj wyczytałam że w małej ilości progesteron ułatwia owulację, ale nie wiem na jakiej zasadzie.

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Aaaaaa superrrr <3 <3 <3 <3
    No to do boju
    Do boju, do boju, do bojuuuu JAJNIKU !!! :D:D:D

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Do boju, do boju, do bojuuuu JAJNIKU !!! :D:D:D

Nawet nie wiesz jak mocno trzymam kciuki <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Nawet nie wiesz jak mocno trzymam kciuki <3
    A ja za Ciebie kochanie :*
    Na razie czekam na wizytę w przyszłą sobotę u innej ginki a później będę się modlila żeby jajnik chciał ze mną wspolpracowac :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A ja za Ciebie kochanie :*
    Na razie czekam na wizytę w przyszłą sobotę u innej ginki a później będę się modlila żeby jajnik chciał ze mną wspolpracowac :*

Będzie chciał na pewno, już za długo wariował ;)

Tuliska lubi tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wyniki nie są złe :) Ja ostatnio miałam FT4 1,3 przy takich samych normach i endo wczoraj mi powiedziała że jest ok. Ft-ki w ciągu dnia idą do góry, rano mają najniższy wynik, dlatego w ciągu dnia na 100% Twój wynik jest wyższy, ale oczywiście co lekarz to opinia ;)
    FT3 faktycznie by się przydało :) i te przeciwciała. Ale to TSH przy nieleczeniu jest w miarę, może pod względem ciąży troszkę za wysokie, ale ostatnio koleżanka zrobiła TSH i miała chyba 2,7 i lekarz jej powiedział że wynik jest dobry na starania.

Tulisiaaaaa!!!! Superowo :)

Witaj Nikola <3

Tuliska, nikola2877 lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Pączek wyniki nie są złe :) Ja ostatnio miałam FT4 1,3 przy takich samych normach i endo wczoraj mi powiedziała że jest ok. Ft-ki w ciągu dnia idą do góry, rano mają najniższy wynik, dlatego w ciągu dnia na 100% Twój wynik jest wyższy, ale oczywiście co lekarz to opinia ;)
    FT3 faktycznie by się przydało :) i te przeciwciała. Ale to TSH przy nieleczeniu jest w miarę, może pod względem ciąży troszkę za wysokie, ale ostatnio koleżanka zrobiła TSH i miała chyba 2,7 i lekarz jej powiedział że wynik jest dobry na starania.

Tulisiaaaaa!!!! Superowo :)

Witaj Nikola <3
    No właśnie co lekarz to opinia. Ja miałam rok temu TSH 2,7 i usłyszałam że to ładnie w normie i nic nie trzeba robic.
    Ide do endo 7.11 i zobaczymy co mi powie :D
    Narazie to ja wiesz - faza urojeń :D
    A Ty jak się czujesz ?

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, co do progesteronu się nie wypowiadam, bo ja ostatnio miałam 3,94 :/ Moja nowa pani gin aż się przeraziła, powtarzam w piątek, zobaczę co wyjdzie. Ale trochę się martwię, bo aż tak niski wynik w 21dc nie świadczy dobrze o przysadce mózgowej :(

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No właśnie co lekarz to opinia. Ja miałam rok temu TSH 2,7 i usłyszałam że to ładnie w normie i nic nie trzeba robic.
    Ide do endo 7.11 i zobaczymy co mi powie :D
    Narazie to ja wiesz - faza urojeń :D
    A Ty jak się czujesz ?

Spałam chyba 4 godziny po południu, teraz w nocy będę czuwać :P No tak chorobowo, ale póki siedzę w domku i odpoczywam to jest dobrze :)

No zobaczysz co Ci powie. Ale mi się wydaje że jeżeli wynik nie jest jakoś bardzo poniesiony, nie mówię o wynikach ponad normę, bo to wiadomo, ale taki np jak Twój, to chyba nie ma co majstrować z hormonami. Jak się sztucznie dostarcza całą dzienną dawkę hormonu o jednej porze dnia, to wiadomo, że ten wynik później będzie inny niż u osoby, która nigdy się nie leczyła, bo zdrowa osoba całą dobę produkuje hormony. Ale ja nie jestem lekarzem, tylko w swoim życiu nasłuchałam się wielu opinii i ta wydaje mi się całkiem rozsądna ;)
    Wczoraj edno powiedziała mi tylko, żeby dbać o zdrową dietę, czyli dostarczać selenu (ale nie suplementować, tylko w pożywieniu) 2x w tyg ryby morskie - u mnie nie do osiągnięcia, unikać tłuszczów trans, cukrów prostych, dostarczać tłuszcze omega, itd

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Spałam chyba 4 godziny po południu, teraz w nocy będę czuwać :P No tak chorobowo, ale póki siedzę w domku i odpoczywam to jest dobrze :)

No zobaczysz co Ci powie. Ale mi się wydaje że jeżeli wynik nie jest jakoś bardzo poniesiony, nie mówię o wynikach ponad normę, bo to wiadomo, ale taki np jak Twój, to chyba nie ma co majstrować z hormonami. Jak się sztucznie dostarcza całą dzienną dawkę hormonu o jednej porze dnia, to wiadomo, że ten wynik później będzie inny niż u osoby, która nigdy się nie leczyła, bo zdrowa osoba całą dobę produkuje hormony. Ale ja nie jestem lekarzem, tylko w swoim życiu nasłuchałam się wielu opinii i ta wydaje mi się całkiem rozsądna ;)
    Wczoraj edno powiedziała mi tylko, żeby dbać o zdrową dietę, czyli dostarczać selenu (ale nie suplementować, tylko w pożywieniu) 2x w tyg ryby morskie - u mnie nie do osiągnięcia, unikać tłuszczów trans, cukrów prostych, dostarczać tłuszcze omega, itd
    Jak tylko usłyszę opinię to się podzielę :)
    Orzeszki brazylijskie i rybki jem - najczęściej tuńczyki, łosośki

Ja się chyba zbieram spać bo czuje że powoli odpływam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 21:03

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczynki a skoro testy owulacjyjne pokazały mi owulacje tzn test był pozytywny i wykres też mi pokazał owulacje to myślicie, że faktycznie była i że mój progesteron jest ok?
    Tak się zastanawiam czy wszystko jest ok, szukam sobie powodu moich niepowodzeń...
    Martwią mnie też moje bardzo krótkie @ 2 i pół dnia i bardzo średnie krwawienie, a badania niby w normie...
    Czy coś jest ze mną nie tak czy to tylko brak szczęścia...

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam chcialam sie w koncu przywitac a nie tylko obserwowac. jakos tak mi smutno i źle...
    im

6sutskjolve431gm.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam dzis do nowego gina w sprawie monitoringu gdy by był konieczny a babka z front desk ktora odebrała mowi ze lekarz robi tylko monitoring jak kobieta jest w ciązy,wiec juz nic nie rozumiem:( Chcialam sie za wczasów dowiedziec gdyby @ przyszyszła zeby byc gotowo do ktorego gina isc,ręce opadają:(

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    witam chcialam sie w koncu przywitac a nie tylko obserwowac. jakos tak mi smutno i źle...
    im

Witaj, rozgosc się kochana. Jesteśmy tu po to żeby się wspierać :)

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Dzwonilam dzis do nowego gina w sprawie monitoringu gdy by był konieczny a babka z front desk ktora odebrała mowi ze lekarz robi tylko monitoring jak kobieta jest w ciązy,wiec juz nic nie rozumiem:( Chcialam sie za wczasów dowiedziec gdyby @ przyszyszła zeby byc gotowo do ktorego gina isc,ręce opadają:(

Może Cię nie zrozumiała. Powiedziałaś że chodzi o monitoring owulacji? Może trzeba jak krowie na rowie powiedzieć że chcesz sprawdzić czy masz owulke. Zadzwoń jutro jeszcze raz i zapytaj albo poproś o rozmowę z lekarzem. Ewentualnie umów się na wizytę normalnie a jak pójdziesz to powiesz ginowi po co przyszlas. Najwyżej powiesz ze pani z rejestracji cie źle zrozumiała :)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    im

Czesc :)
    Co się dzieje?
    Napisz coś o sobie, może pomożemy.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczynki a skoro testy owulacjyjne pokazały mi owulacje tzn test był pozytywny i wykres też mi pokazał owulacje to myślicie, że faktycznie była i że mój progesteron jest ok?
    Tak się zastanawiam czy wszystko jest ok, szukam sobie powodu moich niepowodzeń...
    Martwią mnie też moje bardzo krótkie @ 2 i pół dnia i bardzo średnie krwawienie, a badania niby w normie...
    Czy coś jest ze mną nie tak czy to tylko brak szczęścia...

Dla pewności możesz sprawdzić proga w 8 dpo. Tylko że ja już w nic tak na 100 % nie wierzę :)
    Nic z tobą nie jest nie tak :) przyjdzie i na ciebie pora kochanie <3

Violet146 lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    im
    cześć :) nie smutaj :) wszystkie mamy dołki, ale tutaj łatwiej jest sobie z nimi poradzić ;)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
‹‹ 3450 3451 3452 3453 3454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ