Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    witam chcialam sie w koncu przywitac a nie tylko obserwowac. jakos tak mi smutno i źle...
    im

Napisz coś o sobie. Pomożemy jeśli coś wiemy wiecej niż ty :)

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Może Cię nie zrozumiała. Powiedziałaś że chodzi o monitoring owulacji? Może trzeba jak krowie na rowie powiedzieć że chcesz sprawdzić czy masz owulke. Zadzwoń jutro jeszcze raz i zapytaj albo poproś o rozmowę z lekarzem. Ewentualnie umów się na wizytę normalnie a jak pójdziesz to powiesz ginowi po co przyszlas. Najwyżej powiesz ze pani z rejestracji cie źle zrozumiała :)
    Własnie to samo powiedziałam do męza ze osoby pracujące w recepji mogo sie nie znac na badaniach ktore robi lekarz.Zadzwonie jutro i sie dowiem jeszcze raz.

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Własnie to samo powiedziałam do męza ze osoby pracujące w recepji mogo sie nie znac na badaniach ktore robi lekarz.Zadzwonie jutro i sie dowiem jeszcze raz.

Jak nie drzwiami to oknem moja droga :) powodzenia :)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Jak nie drzwiami to oknem moja droga :) powodzenia :)
    Dzieki Emidomi :)

emidomi lubi tę wiadomość

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Mania84 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Dobry wykres jest . Temp ciągle w fazie wyzszych. Jest git

A o oznacza ze jest w fazie wyższych, obecnie ta temperatura spadła bo powinnam mieć okres ale okresu nie ma no i test negatywny

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Pączek wyniki nie są złe :) Ja ostatnio miałam FT4 1,3 przy takich samych normach i endo wczoraj mi powiedziała że jest ok. Ft-ki w ciągu dnia idą do góry, rano mają najniższy wynik, dlatego w ciągu dnia na 100% Twój wynik jest wyższy, ale oczywiście co lekarz to opinia ;)
    FT3 faktycznie by się przydało :) i te przeciwciała. Ale to TSH przy nieleczeniu jest w miarę, może pod względem ciąży troszkę za wysokie, ale ostatnio koleżanka zrobiła TSH i miała chyba 2,7 i lekarz jej powiedział że wynik jest dobry na starania.

Tulisiaaaaa!!!! Superowo :)

Witaj Nikola <3
    Noooo superowo :D chociaz jeden powód do uśmiechu ;)

A Ty śpij ile wlezie, odpoczywaj i szybko się kuruj <3

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak zupełnie z innej bajki i w innym temacie, bo może któraś z Was coś na ten temat wie...

Jak to jest z umowami na czas określony od 22.02.16? Konkretnie chodzi mi o moją sytuację: umowa próbna na 3 miesiące, umowa na rok, umowa na rok i teraz od września kolejna umowa na rok. Rozumiem, ze kolejna powinna być juz na stałe bez liczenia tych 33 miesięcy (tak się doczytałam)? I czy zmiana spółki z Sp zoo na SA, to zmiana pracodawcy? Bo taka w miedzy czasie nastąpiła...

Nic nie rozumiem z tych nowinek :/ a co gorsza odwlekałam moje starania ze względu na pracę i chciałam się zacząć starać tak, żeby dostać umowę na stałe, a tu bach i zmiana przepisów :/

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczynki a skoro testy owulacjyjne pokazały mi owulacje tzn test był pozytywny i wykres też mi pokazał owulacje to myślicie, że faktycznie była i że mój progesteron jest ok?
    Tak się zastanawiam czy wszystko jest ok, szukam sobie powodu moich niepowodzeń...
    Martwią mnie też moje bardzo krótkie @ 2 i pół dnia i bardzo średnie krwawienie, a badania niby w normie...
    Czy coś jest ze mną nie tak czy to tylko brak szczęścia...
    No niestety ale to nie jest kochana takie proste :( wiem po swoim przykładzie :/
    Testy pozytywne, temperatura ładnie rośnie, więc prog raczej w porządku, śluz ok, szyjka ok, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że owu jest a jak nie ma, pecherzyk nie pęka właściwie i lipaaa :( tylko monitoring może powiedzieć coś więcej... co do badań... prolaktyna chyba u mnie jest winna a podstawową mam ok, dopiero po obciążeniu wariuje :/ pokręcone z pogmatwanym :/

8p3ovfxm8uset94e.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    A ja tak zupełnie z innej bajki i w innym temacie, bo może któraś z Was coś na ten temat wie...

Jak to jest z umowami na czas określony od 22.02.16? Konkretnie chodzi mi o moją sytuację: umowa próbna na 3 miesiące, umowa na rok, umowa na rok i teraz od września kolejna umowa na rok. Rozumiem, ze kolejna powinna być juz na stałe bez liczenia tych 33 miesięcy (tak się doczytałam)? I czy zmiana spółki z Sp zoo na SA, to zmiana pracodawcy? Bo taka w miedzy czasie nastąpiła...

Nic nie rozumiem z tych nowinek :/ a co gorsza odwlekałam moje starania ze względu na pracę i chciałam się zacząć starać tak, żeby dostać umowę na stałe, a tu bach i zmiana przepisów :/

Z tego co pamiętam od 22.02 była zmiana w okresach wypowiedzenia od umów na czas określony i np. na zastępstwo. ( aktualnie wynosi miesiąc a nie jak do tej pory 2 tygodnie).
    Dziwne jest dla mnie to że otrzymalas po raz kolejny umowę na czas określony :( coś mi tu nie pasuje...
    Ines jest prawnikiem. Tylko nie wiem czy specjalizuje się w prawie pracy. Może się odezwie :)

pola89 lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No niestety ale to nie jest kochana takie proste :( wiem po swoim przykładzie :/
    Testy pozytywne, temperatura ładnie rośnie, więc prog raczej w porządku, śluz ok, szyjka ok, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że owu jest a jak nie ma, pecherzyk nie pęka właściwie i lipaaa :( tylko monitoring może powiedzieć coś więcej... co do badań... prolaktyna chyba u mnie jest winna a podstawową mam ok, dopiero po obciążeniu wariuje :/ pokręcone z pogmatwanym :/

Tuliska bierzesz coś na tą prolaktyne? Czytałam że ta podwyższona czynnosciowo ładnie zabija się np.bromkiem.

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim pójdę do endo to zrobię doktorat z endokrynologii :)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Dzwonilam dzis do nowego gina w sprawie monitoringu gdy by był konieczny a babka z front desk ktora odebrała mowi ze lekarz robi tylko monitoring jak kobieta jest w ciązy,wiec juz nic nie rozumiem:( Chcialam sie za wczasów dowiedziec gdyby @ przyszyszła zeby byc gotowo do ktorego gina isc,ręce opadają:(
    Esz tam babka z księżyca spadła ;) nie wiedziała o co chodzi po prostu. Zadzwoń jeszcze raz i wytłumacz. Swoją drogą chyba powinna się orientować w "ofercie" swojego pracodawcy ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Tuliska bierzesz coś na tą prolaktyne? Czytałam że ta podwyższona czynnosciowo ładnie zabija się np.bromkiem.
    Tak, Bromka właśnie biorę. Wcześniej bałam 2 tygodnie i mieliśmy nasze szczęście. Więc chyba działa. Tyle ze teraz boję się że za bardzo ją sobie zbilam :/

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Esz tam babka z księżyca spadła ;) nie wiedziała o co chodzi po prostu. Zadzwoń jeszcze raz i wytłumacz. Swoją drogą chyba powinna się orientować w "ofercie" swojego pracodawcy ;)
    Tez tak mi sie wydaje :/ Pozatym monitoring owulki kazdy gin powinien zrobic tak mysle:/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Z tego co pamiętam od 22.02 była zmiana w okresach wypowiedzenia od umów na czas określony i np. na zastępstwo. ( aktualnie wynosi miesiąc a nie jak do tej pory 2 tygodnie).
    Dziwne jest dla mnie to że otrzymalas po raz kolejny umowę na czas określony :( coś mi tu nie pasuje...
    Ines jest prawnikiem. Tylko nie wiem czy specjalizuje się w prawie pracy. Może się odezwie :)
    no właśnie zmieniła się też liczba umów na czas określony z 2 na 3. I właściwie już nie wiem jak to wszystko się liczy... Wyczytałam, że czas od dnia wejścia umowy, ale liczba umów od początku. Chciałabym wiedzieć na czym stoję :P a narazie to nie mam pojęcia :P i weź człowieku coś zaplanuj :P

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Zanim pójdę do endo to zrobię doktorat z endokrynologii :)
    Im więcej wiesz tym więcej rozumiesz i więcej możesz od lekarza wyegzekwować ;) tutaj nie jedna już spokojnie pierwszy rok specjalizacji ginekologicznej spokojnie by zaliczyła :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Tez tak mi sie wydaje :/ Pozatym monitoring owulki kazdy gin powinien zrobic tak mysle:/
    Mój był aż nadcierpliwy w kwestii monitoringu hehe ;) latalam jak uzależniona ;) ;)
    Swoją drogą młodego i przystojnego gina mam hehe ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Tak, Bromka właśnie biorę. Wcześniej bałam 2 tygodnie i mieliśmy nasze szczęście. Więc chyba działa. Tyle ze teraz boję się że za bardzo ją sobie zbilam :/

Może zrób sobie krew? Zawsze to lepiej wiedzieć niż się domyślać.
    Jakie miałaś TSH przy podwyższonej czynnosciowo PRL? Ja mam 3,93 :(
    PRL po obciążeniu 15x wyższa niż przed podaniem tabletki

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    ja właśnie też brałam na czynnościową bromka :)jutro albo w piątek idę na badania i zobaczymy jaka zmiana nastąpiła :)

30 lat

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Mój był aż nadcierpliwy w kwestii monitoringu hehe ;) latalam jak uzależniona ;) ;)
    Swoją drogą młodego i przystojnego gina mam hehe ;)
    Hihi :D ja mam babkie,ale dzis do ktorego dzwoniłam to facet,pewnie młodoscio nie swieci jak kazdy tu facet gin :D

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
‹‹ 3451 3452 3453 3454 3455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ