Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
czekajacanacud1 wrote:witam chcialam sie w koncu przywitac a nie tylko obserwowac. jakos tak mi smutno i źle...
im
Napisz coś o sobie. Pomożemy jeśli coś wiemy wiecej niż ty31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Może Cię nie zrozumiała. Powiedziałaś że chodzi o monitoring owulacji? Może trzeba jak krowie na rowie powiedzieć że chcesz sprawdzić czy masz owulke. Zadzwoń jutro jeszcze raz i zapytaj albo poproś o rozmowę z lekarzem. Ewentualnie umów się na wizytę normalnie a jak pójdziesz to powiesz ginowi po co przyszlas. Najwyżej powiesz ze pani z rejestracji cie źle zrozumiałaNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Własnie to samo powiedziałam do męza ze osoby pracujące w recepji mogo sie nie znac na badaniach ktore robi lekarz.Zadzwonie jutro i sie dowiem jeszcze raz.
Jak nie drzwiami to oknem moja drogapowodzenia
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
AniaŁ123 wrote:Pączek wyniki nie są złe
Ja ostatnio miałam FT4 1,3 przy takich samych normach i endo wczoraj mi powiedziała że jest ok. Ft-ki w ciągu dnia idą do góry, rano mają najniższy wynik, dlatego w ciągu dnia na 100% Twój wynik jest wyższy, ale oczywiście co lekarz to opinia
FT3 faktycznie by się przydałoi te przeciwciała. Ale to TSH przy nieleczeniu jest w miarę, może pod względem ciąży troszkę za wysokie, ale ostatnio koleżanka zrobiła TSH i miała chyba 2,7 i lekarz jej powiedział że wynik jest dobry na starania.
Tulisiaaaaa!!!! Superowo
Witaj Nikolachociaz jeden powód do uśmiechu
A Ty śpij ile wlezie, odpoczywaj i szybko się kurujAniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
A ja tak zupełnie z innej bajki i w innym temacie, bo może któraś z Was coś na ten temat wie...
Jak to jest z umowami na czas określony od 22.02.16? Konkretnie chodzi mi o moją sytuację: umowa próbna na 3 miesiące, umowa na rok, umowa na rok i teraz od września kolejna umowa na rok. Rozumiem, ze kolejna powinna być juz na stałe bez liczenia tych 33 miesięcy (tak się doczytałam)? I czy zmiana spółki z Sp zoo na SA, to zmiana pracodawcy? Bo taka w miedzy czasie nastąpiła...
Nic nie rozumiem z tych nowineka co gorsza odwlekałam moje starania ze względu na pracę i chciałam się zacząć starać tak, żeby dostać umowę na stałe, a tu bach i zmiana przepisów
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Violet146 wrote:Dziewczynki a skoro testy owulacjyjne pokazały mi owulacje tzn test był pozytywny i wykres też mi pokazał owulacje to myślicie, że faktycznie była i że mój progesteron jest ok?
Tak się zastanawiam czy wszystko jest ok, szukam sobie powodu moich niepowodzeń...
Martwią mnie też moje bardzo krótkie @ 2 i pół dnia i bardzo średnie krwawienie, a badania niby w normie...
Czy coś jest ze mną nie tak czy to tylko brak szczęścia...wiem po swoim przykładzie
Testy pozytywne, temperatura ładnie rośnie, więc prog raczej w porządku, śluz ok, szyjka ok, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że owu jest a jak nie ma, pecherzyk nie pęka właściwie i lipaaatylko monitoring może powiedzieć coś więcej... co do badań... prolaktyna chyba u mnie jest winna a podstawową mam ok, dopiero po obciążeniu wariuje
pokręcone z pogmatwanym
-
pola89 wrote:A ja tak zupełnie z innej bajki i w innym temacie, bo może któraś z Was coś na ten temat wie...
Jak to jest z umowami na czas określony od 22.02.16? Konkretnie chodzi mi o moją sytuację: umowa próbna na 3 miesiące, umowa na rok, umowa na rok i teraz od września kolejna umowa na rok. Rozumiem, ze kolejna powinna być juz na stałe bez liczenia tych 33 miesięcy (tak się doczytałam)? I czy zmiana spółki z Sp zoo na SA, to zmiana pracodawcy? Bo taka w miedzy czasie nastąpiła...
Nic nie rozumiem z tych nowineka co gorsza odwlekałam moje starania ze względu na pracę i chciałam się zacząć starać tak, żeby dostać umowę na stałe, a tu bach i zmiana przepisów
Z tego co pamiętam od 22.02 była zmiana w okresach wypowiedzenia od umów na czas określony i np. na zastępstwo. ( aktualnie wynosi miesiąc a nie jak do tej pory 2 tygodnie).
Dziwne jest dla mnie to że otrzymalas po raz kolejny umowę na czas określonycoś mi tu nie pasuje...
Ines jest prawnikiem. Tylko nie wiem czy specjalizuje się w prawie pracy. Może się odezwiepola89 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Tuliska wrote:No niestety ale to nie jest kochana takie proste
wiem po swoim przykładzie
Testy pozytywne, temperatura ładnie rośnie, więc prog raczej w porządku, śluz ok, szyjka ok, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że owu jest a jak nie ma, pecherzyk nie pęka właściwie i lipaaatylko monitoring może powiedzieć coś więcej... co do badań... prolaktyna chyba u mnie jest winna a podstawową mam ok, dopiero po obciążeniu wariuje
pokręcone z pogmatwanym
Tuliska bierzesz coś na tą prolaktyne? Czytałam że ta podwyższona czynnosciowo ładnie zabija się np.bromkiem.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Karolciaaa26 wrote:Dzwonilam dzis do nowego gina w sprawie monitoringu gdy by był konieczny a babka z front desk ktora odebrała mowi ze lekarz robi tylko monitoring jak kobieta jest w ciązy,wiec juz nic nie rozumiem:( Chcialam sie za wczasów dowiedziec gdyby @ przyszyszła zeby byc gotowo do ktorego gina isc,ręce opadają
nie wiedziała o co chodzi po prostu. Zadzwoń jeszcze raz i wytłumacz. Swoją drogą chyba powinna się orientować w "ofercie" swojego pracodawcy
emidomi lubi tę wiadomość
-
emidomi wrote:Tuliska bierzesz coś na tą prolaktyne? Czytałam że ta podwyższona czynnosciowo ładnie zabija się np.bromkiem.
-
Tuliska wrote:Esz tam babka z księżyca spadła
nie wiedziała o co chodzi po prostu. Zadzwoń jeszcze raz i wytłumacz. Swoją drogą chyba powinna się orientować w "ofercie" swojego pracodawcy
Pozatym monitoring owulki kazdy gin powinien zrobic tak mysle:/
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
emidomi wrote:Z tego co pamiętam od 22.02 była zmiana w okresach wypowiedzenia od umów na czas określony i np. na zastępstwo. ( aktualnie wynosi miesiąc a nie jak do tej pory 2 tygodnie).
Dziwne jest dla mnie to że otrzymalas po raz kolejny umowę na czas określonycoś mi tu nie pasuje...
Ines jest prawnikiem. Tylko nie wiem czy specjalizuje się w prawie pracy. Może się odezwiea narazie to nie mam pojęcia
i weź człowieku coś zaplanuj
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
emidomi wrote:Zanim pójdę do endo to zrobię doktorat z endokrynologii
tutaj nie jedna już spokojnie pierwszy rok specjalizacji ginekologicznej spokojnie by zaliczyła
emidomi lubi tę wiadomość
-
Karolciaaa26 wrote:Tez tak mi sie wydaje
Pozatym monitoring owulki kazdy gin powinien zrobic tak mysle:/
latalam jak uzależniona
Swoją drogą młodego i przystojnego gina mam heheemidomi lubi tę wiadomość
-
Tuliska wrote:Tak, Bromka właśnie biorę. Wcześniej bałam 2 tygodnie i mieliśmy nasze szczęście. Więc chyba działa. Tyle ze teraz boję się że za bardzo ją sobie zbilam
Może zrób sobie krew? Zawsze to lepiej wiedzieć niż się domyślać.
Jakie miałaś TSH przy podwyższonej czynnosciowo PRL? Ja mam 3,93
PRL po obciążeniu 15x wyższa niż przed podaniem tabletki31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Tuliska wrote:Tak, Bromka właśnie biorę. Wcześniej bałam 2 tygodnie i mieliśmy nasze szczęście. Więc chyba działa. Tyle ze teraz boję się że za bardzo ją sobie zbilamAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Tuliska wrote:Mój był aż nadcierpliwy w kwestii monitoringu hehe
latalam jak uzależniona
Swoją drogą młodego i przystojnego gina mam heheja mam babkie,ale dzis do ktorego dzwoniłam to facet,pewnie młodoscio nie swieci jak kazdy tu facet gin
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡