X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    witam chcialam sie w koncu przywitac a nie tylko obserwowac. jakos tak mi smutno i źle...
    im

Napisz coś o sobie. Pomożemy jeśli coś wiemy wiecej niż ty :)

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Może Cię nie zrozumiała. Powiedziałaś że chodzi o monitoring owulacji? Może trzeba jak krowie na rowie powiedzieć że chcesz sprawdzić czy masz owulke. Zadzwoń jutro jeszcze raz i zapytaj albo poproś o rozmowę z lekarzem. Ewentualnie umów się na wizytę normalnie a jak pójdziesz to powiesz ginowi po co przyszlas. Najwyżej powiesz ze pani z rejestracji cie źle zrozumiała :)
    Własnie to samo powiedziałam do męza ze osoby pracujące w recepji mogo sie nie znac na badaniach ktore robi lekarz.Zadzwonie jutro i sie dowiem jeszcze raz.

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Własnie to samo powiedziałam do męza ze osoby pracujące w recepji mogo sie nie znac na badaniach ktore robi lekarz.Zadzwonie jutro i sie dowiem jeszcze raz.

Jak nie drzwiami to oknem moja droga :) powodzenia :)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Jak nie drzwiami to oknem moja droga :) powodzenia :)
    Dzieki Emidomi :)

emidomi lubi tę wiadomość

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Mania84 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Dobry wykres jest . Temp ciągle w fazie wyzszych. Jest git

A o oznacza ze jest w fazie wyższych, obecnie ta temperatura spadła bo powinnam mieć okres ale okresu nie ma no i test negatywny

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Pączek wyniki nie są złe :) Ja ostatnio miałam FT4 1,3 przy takich samych normach i endo wczoraj mi powiedziała że jest ok. Ft-ki w ciągu dnia idą do góry, rano mają najniższy wynik, dlatego w ciągu dnia na 100% Twój wynik jest wyższy, ale oczywiście co lekarz to opinia ;)
    FT3 faktycznie by się przydało :) i te przeciwciała. Ale to TSH przy nieleczeniu jest w miarę, może pod względem ciąży troszkę za wysokie, ale ostatnio koleżanka zrobiła TSH i miała chyba 2,7 i lekarz jej powiedział że wynik jest dobry na starania.

Tulisiaaaaa!!!! Superowo :)

Witaj Nikola <3
    Noooo superowo :D chociaz jeden powód do uśmiechu ;)

A Ty śpij ile wlezie, odpoczywaj i szybko się kuruj <3

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak zupełnie z innej bajki i w innym temacie, bo może któraś z Was coś na ten temat wie...

Jak to jest z umowami na czas określony od 22.02.16? Konkretnie chodzi mi o moją sytuację: umowa próbna na 3 miesiące, umowa na rok, umowa na rok i teraz od września kolejna umowa na rok. Rozumiem, ze kolejna powinna być juz na stałe bez liczenia tych 33 miesięcy (tak się doczytałam)? I czy zmiana spółki z Sp zoo na SA, to zmiana pracodawcy? Bo taka w miedzy czasie nastąpiła...

Nic nie rozumiem z tych nowinek :/ a co gorsza odwlekałam moje starania ze względu na pracę i chciałam się zacząć starać tak, żeby dostać umowę na stałe, a tu bach i zmiana przepisów :/

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczynki a skoro testy owulacjyjne pokazały mi owulacje tzn test był pozytywny i wykres też mi pokazał owulacje to myślicie, że faktycznie była i że mój progesteron jest ok?
    Tak się zastanawiam czy wszystko jest ok, szukam sobie powodu moich niepowodzeń...
    Martwią mnie też moje bardzo krótkie @ 2 i pół dnia i bardzo średnie krwawienie, a badania niby w normie...
    Czy coś jest ze mną nie tak czy to tylko brak szczęścia...
    No niestety ale to nie jest kochana takie proste :( wiem po swoim przykładzie :/
    Testy pozytywne, temperatura ładnie rośnie, więc prog raczej w porządku, śluz ok, szyjka ok, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że owu jest a jak nie ma, pecherzyk nie pęka właściwie i lipaaa :( tylko monitoring może powiedzieć coś więcej... co do badań... prolaktyna chyba u mnie jest winna a podstawową mam ok, dopiero po obciążeniu wariuje :/ pokręcone z pogmatwanym :/

8p3ovfxm8uset94e.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    A ja tak zupełnie z innej bajki i w innym temacie, bo może któraś z Was coś na ten temat wie...

Jak to jest z umowami na czas określony od 22.02.16? Konkretnie chodzi mi o moją sytuację: umowa próbna na 3 miesiące, umowa na rok, umowa na rok i teraz od września kolejna umowa na rok. Rozumiem, ze kolejna powinna być juz na stałe bez liczenia tych 33 miesięcy (tak się doczytałam)? I czy zmiana spółki z Sp zoo na SA, to zmiana pracodawcy? Bo taka w miedzy czasie nastąpiła...

Nic nie rozumiem z tych nowinek :/ a co gorsza odwlekałam moje starania ze względu na pracę i chciałam się zacząć starać tak, żeby dostać umowę na stałe, a tu bach i zmiana przepisów :/

Z tego co pamiętam od 22.02 była zmiana w okresach wypowiedzenia od umów na czas określony i np. na zastępstwo. ( aktualnie wynosi miesiąc a nie jak do tej pory 2 tygodnie).
    Dziwne jest dla mnie to że otrzymalas po raz kolejny umowę na czas określony :( coś mi tu nie pasuje...
    Ines jest prawnikiem. Tylko nie wiem czy specjalizuje się w prawie pracy. Może się odezwie :)

pola89 lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No niestety ale to nie jest kochana takie proste :( wiem po swoim przykładzie :/
    Testy pozytywne, temperatura ładnie rośnie, więc prog raczej w porządku, śluz ok, szyjka ok, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że owu jest a jak nie ma, pecherzyk nie pęka właściwie i lipaaa :( tylko monitoring może powiedzieć coś więcej... co do badań... prolaktyna chyba u mnie jest winna a podstawową mam ok, dopiero po obciążeniu wariuje :/ pokręcone z pogmatwanym :/

Tuliska bierzesz coś na tą prolaktyne? Czytałam że ta podwyższona czynnosciowo ładnie zabija się np.bromkiem.

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim pójdę do endo to zrobię doktorat z endokrynologii :)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Dzwonilam dzis do nowego gina w sprawie monitoringu gdy by był konieczny a babka z front desk ktora odebrała mowi ze lekarz robi tylko monitoring jak kobieta jest w ciązy,wiec juz nic nie rozumiem:( Chcialam sie za wczasów dowiedziec gdyby @ przyszyszła zeby byc gotowo do ktorego gina isc,ręce opadają:(
    Esz tam babka z księżyca spadła ;) nie wiedziała o co chodzi po prostu. Zadzwoń jeszcze raz i wytłumacz. Swoją drogą chyba powinna się orientować w "ofercie" swojego pracodawcy ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Tuliska bierzesz coś na tą prolaktyne? Czytałam że ta podwyższona czynnosciowo ładnie zabija się np.bromkiem.
    Tak, Bromka właśnie biorę. Wcześniej bałam 2 tygodnie i mieliśmy nasze szczęście. Więc chyba działa. Tyle ze teraz boję się że za bardzo ją sobie zbilam :/

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Esz tam babka z księżyca spadła ;) nie wiedziała o co chodzi po prostu. Zadzwoń jeszcze raz i wytłumacz. Swoją drogą chyba powinna się orientować w "ofercie" swojego pracodawcy ;)
    Tez tak mi sie wydaje :/ Pozatym monitoring owulki kazdy gin powinien zrobic tak mysle:/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Z tego co pamiętam od 22.02 była zmiana w okresach wypowiedzenia od umów na czas określony i np. na zastępstwo. ( aktualnie wynosi miesiąc a nie jak do tej pory 2 tygodnie).
    Dziwne jest dla mnie to że otrzymalas po raz kolejny umowę na czas określony :( coś mi tu nie pasuje...
    Ines jest prawnikiem. Tylko nie wiem czy specjalizuje się w prawie pracy. Może się odezwie :)
    no właśnie zmieniła się też liczba umów na czas określony z 2 na 3. I właściwie już nie wiem jak to wszystko się liczy... Wyczytałam, że czas od dnia wejścia umowy, ale liczba umów od początku. Chciałabym wiedzieć na czym stoję :P a narazie to nie mam pojęcia :P i weź człowieku coś zaplanuj :P

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Zanim pójdę do endo to zrobię doktorat z endokrynologii :)
    Im więcej wiesz tym więcej rozumiesz i więcej możesz od lekarza wyegzekwować ;) tutaj nie jedna już spokojnie pierwszy rok specjalizacji ginekologicznej spokojnie by zaliczyła :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Tez tak mi sie wydaje :/ Pozatym monitoring owulki kazdy gin powinien zrobic tak mysle:/
    Mój był aż nadcierpliwy w kwestii monitoringu hehe ;) latalam jak uzależniona ;) ;)
    Swoją drogą młodego i przystojnego gina mam hehe ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Tak, Bromka właśnie biorę. Wcześniej bałam 2 tygodnie i mieliśmy nasze szczęście. Więc chyba działa. Tyle ze teraz boję się że za bardzo ją sobie zbilam :/

Może zrób sobie krew? Zawsze to lepiej wiedzieć niż się domyślać.
    Jakie miałaś TSH przy podwyższonej czynnosciowo PRL? Ja mam 3,93 :(
    PRL po obciążeniu 15x wyższa niż przed podaniem tabletki

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    ja właśnie też brałam na czynnościową bromka :)jutro albo w piątek idę na badania i zobaczymy jaka zmiana nastąpiła :)

30 lat

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Mój był aż nadcierpliwy w kwestii monitoringu hehe ;) latalam jak uzależniona ;) ;)
    Swoją drogą młodego i przystojnego gina mam hehe ;)
    Hihi :D ja mam babkie,ale dzis do ktorego dzwoniłam to facet,pewnie młodoscio nie swieci jak kazdy tu facet gin :D

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
‹‹ 3451 3452 3453 3454 3455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ