X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    na zapodaj.pl spróbuj
    Kurcze probuje ale nie potrafie moze dlatego ze z tel a nie z kompa

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra niewazne,jutro zatestuje i dam Wam znac. Milego dnia dla wszystkich

• Pączek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    No wiem wiem...
    Wiśniowa - ja mam to samo
    Niby mam nie patrzec nie wierzyć w to co pokazuje a mimo wszystko lookam co jakiś czas jabym nie wiem - objawienia jakiegoś tam szukała

Dzezabella lubi tę wiadomość

• pola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Niby mam nie patrzec nie wierzyć w to co pokazuje a mimo wszystko lookam co jakiś czas jabym nie wiem - objawienia jakiegoś tam szukała
    to wy też tak? :D może coś się objawi hehe

Pączek, Dzezabella lubią tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    to wy też tak? :D może coś się objawi hehe
    Hehehe
    licze na to :D Cały czas licze na objawienie :D

pola89 lubi tę wiadomość

• nadziejka91 Nowa

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka91 napisała:
    Witam,

Jestem tu nowa. Od pół roku staramy się z mężem o dziecko.

W lipcu zaskoczyło. Udało się. BHCG 20sierpnia 85mIU/ml. 29 sierpnia zaplanowałam wizytę u ginekologa jednak 28 sierpnia trafiłam do szpitala z silnymi bólami brzucha i krwawieniem. Ciąża zakończyła się w 6tyg. Miałam zabieg łyżeczkowania. Musieliśmy z mężem odczekać 2 miesiące ze staraniami. W między czasie wykonałam szereg badań na zlecenie mojej ginekolog aby znaleźć przyczynę poronienia. Okazało się, że mam problemy z progesteronem.
    W ubiegłym miesiącu miałam przeprowadzony monitoring owulacji. Byłam stale pod nadzorem mojego lekarza.
    W 16 dniu cyklu przyjęłam zastrzyk pregnyl ponieważ mój pęcherzyk dobijał do 23mm. Rósł w najlepsze i nie zapowiadało się, że pęknie. W 19 dniu cyklu pojawiłam się ponownie na badaniu. Pęcherzyk pękł :-) czyli owulacja się odbyła nie wiemy dokładnie kiedy, ale miało to z pewnością miejsce między 16-19 dniem cyklu.
    od 20 dnia cyklu przyjmuję luteinę/progesteron w dużych dawkach. 2x1 tabletka (100) dopochwowo. 2x2 tabletki (50) do ssania.

15-16 listopada powinnam dostać okres. Moja faza lutealna jest dosyć krótka trwa przeważnie 10 dni nieraz 11. Mierzę codziennie temperaturę utrzymuje się stale na wyższym poziomie już około 14 dzień. Żyję nadzieją!
    Od około tyg mam okresowe bóle brzuch i każdego dnia idąc do toalety boję się, że zobaczę krew miesiączkową. Strasznie się tym przejmuję. Nie mogę zapanować nad tym stresem. Boję się, że jeśli się udało mogę sobie tym stresem tylko zaszkodzić.
    Dziś rano robiłam betę, wyniki najprawdopodobniej dopiero w pn. Choć jest szansa niewielka, ale jest, że będą dziś wieczorem. Ja chyba wszystkie włosy zgubię do tego czasu. :-(

Zerknijcie proszę na mój wykres czy jest cień szansy, że mogę być w ciąży?

bc7247e502c34ce694e3e8dbcda98a46.png

Dziś odebrałam wynik bety: 8,60 mIU/ml. Jestem poważnie zaniepokojona tak niskim wynikiem. :-(
    Czy jest możliwe, że późno doszło do zagnieżdzenia tj. 11-12 dzień od owulacji i stąd tak niska beta? :-(

nadziejka91
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka91 wrote:
    nadziejka91 napisała:
    Witam,

Jestem tu nowa. Od pół roku staramy się z mężem o dziecko.

W lipcu zaskoczyło. Udało się. BHCG 20sierpnia 85mIU/ml. 29 sierpnia zaplanowałam wizytę u ginekologa jednak 28 sierpnia trafiłam do szpitala z silnymi bólami brzucha i krwawieniem. Ciąża zakończyła się w 6tyg. Miałam zabieg łyżeczkowania. Musieliśmy z mężem odczekać 2 miesiące ze staraniami. W między czasie wykonałam szereg badań na zlecenie mojej ginekolog aby znaleźć przyczynę poronienia. Okazało się, że mam problemy z progesteronem.
    W ubiegłym miesiącu miałam przeprowadzony monitoring owulacji. Byłam stale pod nadzorem mojego lekarza.
    W 16 dniu cyklu przyjęłam zastrzyk pregnyl ponieważ mój pęcherzyk dobijał do 23mm. Rósł w najlepsze i nie zapowiadało się, że pęknie. W 19 dniu cyklu pojawiłam się ponownie na badaniu. Pęcherzyk pękł :-) czyli owulacja się odbyła nie wiemy dokładnie kiedy, ale miało to z pewnością miejsce między 16-19 dniem cyklu.
    od 20 dnia cyklu przyjmuję luteinę/progesteron w dużych dawkach. 2x1 tabletka (100) dopochwowo. 2x2 tabletki (50) do ssania.

15-16 listopada powinnam dostać okres. Moja faza lutealna jest dosyć krótka trwa przeważnie 10 dni nieraz 11. Mierzę codziennie temperaturę utrzymuje się stale na wyższym poziomie już około 14 dzień. Żyję nadzieją!
    Od około tyg mam okresowe bóle brzuch i każdego dnia idąc do toalety boję się, że zobaczę krew miesiączkową. Strasznie się tym przejmuję. Nie mogę zapanować nad tym stresem. Boję się, że jeśli się udało mogę sobie tym stresem tylko zaszkodzić.
    Dziś rano robiłam betę, wyniki najprawdopodobniej dopiero w pn. Choć jest szansa niewielka, ale jest, że będą dziś wieczorem. Ja chyba wszystkie włosy zgubię do tego czasu. :-(

Zerknijcie proszę na mój wykres czy jest cień szansy, że mogę być w ciąży?

bc7247e502c34ce694e3e8dbcda98a46.png

Dziś odebrałam wynik bety: 8,60 mIU/ml. Jestem poważnie zaniepokojona tak niskim wynikiem. :-(
    Czy jest możliwe, że późno doszło do zagnieżdzenia tj. 11-12 dzień od owulacji i stąd tak niska beta? :-(
    Może być. Znam.dzieczyne która ma syna z takiej bety ale musisz powtórzyć bo jak nie przyrost prawidłowo to może być np.ciąża pozamaciczna. Pamiętaj wartości mogą być różne ale to przyrost jest najważniejszy

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Oczywiście życzę Ci aby krechy od razu się pokazały :-P

<3

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka musisz sprawdzić przyrost. Są kobiety, które mają z tego dzieci a ja np miesiąc temu miałam dokładnie taka sama betę a dzidzio brak...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:

Też czekam na jakieś objawienie ;(

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Też czekam na jakieś objawienie ;(
    Kochana, ale dlaczego z takim smutkiem? :*

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wisniowa - czemu ze smutkiem ?
    Wes sie nie smuc - głowa so góry !

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane..

Dochodze do siebie powoli.. Bylo bawione.. Wrocilam o 4 do domu :D juz jestem po apapie ekstra i pizzy <3 zaczynam zyc :)

Dziekuje Wam za kazde dobre slowo i za wywolywanie @ :* choc nadal czekam na nia ;)

Mialam tez dzis w planach sprzatac ale na razie leze w lozku, nie jestem w stanie tego zrobic :D

Moj wczoraj zrobil awanture jak wrocilam, potem przepraszal jak sie okazalo, ze bezpodstawnie a teraz jakis taki obrazony.. I zrozum tu faceta ;)

Milego dnia :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej Kochane..

Dochodze do siebie powoli.. Bylo bawione.. Wrocilam o 4 do domu :D juz jestem po apapie ekstra i pizzy <3 zaczynam zyc :)

Dziekuje Wam za kazde dobre slowo i za wywolywanie @ :* choc nadal czekam na nia ;)

Mialam tez dzis w planach sprzatac ale na razie leze w lozku, nie jestem w stanie tego zrobic :D

Moj wczoraj zrobil awanture jak wrocilam, potem przepraszal jak sie okazalo, ze bezpodstawnie a teraz jakis taki obrazony.. I zrozum tu faceta ;)

Fajnie ze sie wybawiałas :)
    Pizzzzaaaa - cholerka zjadłabym a nie moge :/
    Ja wlasnie ostatnia faza sprzątania i na urodziny lecę :) ale nie pije bo prowadze
    A za facetami nie nadarzysz - ja sie juz nie raz zgubiłam - jakas instrukcja obsługi by sie przydała czasami

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• pola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej Kochane..

właśnie się zastanawiałam co u Ciebie :D wracaj szybko do żywych ;) sprzątanie możesz sobie odpuścić :P w inny dzień też posprzatasz hehe

30 lat

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Fajnie ze sie wybawiałas :)
    Pizzzzaaaa - cholerka zjadłabym a nie moge :/
    Ja wlasnie ostatnia faza sprzątania i na urodziny lecę :) ale nie pije bo prowadze
    A za facetami nie nadarzysz - ja sie juz nie raz zgubiłam - jakas instrukcja obsługi by sie przydała czasami
    Paczus, zycze Ci udanej zabawy nawet bez alko :D

Czemu nie mozesz jesc pizzy?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    właśnie się zastanawiałam co u Ciebie :D wracaj szybko do żywych ;) sprzątanie możesz sobie odpuścić :P w inny dzień też posprzatasz hehe
    :D dzisiaj dzien w lozku :D

pola89, Pączek lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    :D dzisiaj dzien w lozku :D
    i dobrze :D

30 lat

• Pączek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Paczus, zycze Ci udanej zabawy nawet bez alko :D

Czemu nie mozesz jesc pizzy?
    Dzięki :)
    Bo gluten - ja sobie zafundowałam diete bezglutenowa i unikam laktozy

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Dzięki :)
    Bo gluten - ja sobie zafundowałam diete bezglutenowa i unikam laktozy
    A masz celiakie? Czy tak dla zdrowotnosci? Lepiej sie czujesz jak tak jesz?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3643 3644 3645 3646 3647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ