X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Zawsze jak przyjdę to nikogo tu nie ma....
    No i teraz ja i cisza :D

emidomi lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 10 grudnia 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ja nie spie :) ;) <3
    Ooo jest tu ktos :) czemu nie spisz Kochana?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 10 grudnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mi tu mowi, ze mam isc spac :( to ide.. Do jutra :*

Pola, o ktorej to porze nad ranem nas zaskoczysz ? :) :****

Buziak

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ooo jest tu ktos :) czemu nie spisz Kochana?

Nie umiem. Od tygodnia tak mam :p

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż tak...
    Jestem i ja, byłam cały czas...
    Ale jakoś nikt za mną nie tęsknił jak się nie odzywalam ;)

Emidomi jak już pewnie Evelin Cię poinformowała (sądzę po privie) oddelegowalam się na drugi wątek
    ... bo tak chciałam, bo tesknilam za dziewczynami.
    Przepraszam ale to z nimi mam większy kontakt i tam bardziej mi odpowiada.
    Szczerze,tam mamy klimat jaki miałyśmy kiedyś, bez ciągłych obserwacji siebie, wszystko jest w rozsądnych granicach.
    Tym tutaj byłam już najnormalniej zmęczona.
    Decyzja o dzieciatku zapadła już 15 miesięcy temu, na forum jestem od marca... prawie 2 tyś postów wyskrobalam chociaż nałogowo czas nie pozwala mi pisać. Na początku temp, śluzy itd bardzo mnie interesowało, ciekawa bylam tak jak wy teraz, ale po takimczasie mnie to po prostu męczy...
    Po naszej ciemnej stronie mocy mamy "weselej", ciagniemy to bardziej na luzie, przyjacielsko bo di Po prostu lubimy i uwielbiamy pisać o dupie Maryni...
    Was też naprawdę lubię i baaa czytałam cały czas, ale nie mialam co pisać więc się nie odzywalam.
    Mnie nerwy ostatnio ostatnio szwamkowly, też miałam ciężkie dni i Marudzilam, kazda z nas takie ma ale forum powinno byc polepszaczem humoru, tak mi się przynajmniej wydaje.

Lili tak pisałam, doskonale to pamiętam i zdania nie zmieniłam.. ja tam nic do ciebie nie mam, a w sprawie "castingu" ja sie nie wypowiadalam, wiedzialam co zdecydowały dziewczyny, mamy prawo odpocząć więc odpoczywamy nawet jeśli zabrzmi to okrutnie też od ovufriendowych znajomości... ja Ci życzę wszyskoego naj, niech wszystko ci się układa.

Evelin, oj zaszlas mi kochana dzisiaj za skórę... ten tekst o poronieniach był bardzo słaby...
    Wiesz,zaluj że nie poronilas, bo taką okazję stracić żeby na nowy wątek zostać zaproszoną.. noooo po prostu ja nie wiem... tosz to skandal. pomysl kochana co piszesz zanin napiszesz. Nie masz pojecia co my aniolkowe mamy czujemy, tez kiedyś nie wiedziałam, mowilam Eee tam przecież to takie maleństwo tylko,a to maleństwo było całym moim światem. I faktycznie z dziewczynami lepiej się rozumiemy bo mamy podobne doświadczenia czy tez czas nas połączył. Tak wybralysmy i tak już jest.
    Roztrzasanie tego wszystkiego przez cały dzień to mocna przesada. Nikt was tam nie obgaduje broń Boże,nie mam pojęcia skąd takie insynuacje...
    co my jakieś wiedźmy jesteśmy tylko dlatego że mamy inne zdanie, sabat stworzyliśmy bo pasujemy do siebie jak ulał? Takie złe, niedobre i okrutne czarownice ;) czary prowadzimy i uroki rzucamy, bo jak to wy możecie w ciążę zajść a mam jakoś nie wychodzi?
    No kurde, na Boga jak to brzmi?

Byłam na belly,tylko 2 miesiące ale byłam. I w tym czasie na owu bylam może ze dwa razy bo wiem że dziewczyną które akurat mają dołka sam widok radosnego, pełnego "nowego zycia" powitania sprawia przykrość. Tak już jest,jesteśmy tylko kobietami, z różnymi humorem, fochami... nie wszystkie musimy tryskac energia zawsze, i nie zawsze musimy się udzielać jak nam źle... każdy post każda odczytuje na swój sposób, jesteśmy różne, nie identyczne... Tak jak w realnym życiu kogoś mamy prawo lubić bardziej, kogoś mniej.

A ciągle uwadzanie przez caluski dzień na Kim, jest już przesadą...
    Kto ją zna, dobrze wie że jeśli tylko może odpowie na każde pytanie. To weteranka postów tutaj. Ja ją strasznie cenię, pomogła mi się podnieść i spojrzeć na pewne rzeczy zupełnie w inny sposób. I jestem pewna że większości z was też odpowiedziała na nurtujące pytania. To fair tak kopać w tyłek?

Takie moje zdanie kochane... taka juz jestem, takie jestesmy i się nie zmienimy, albo nas ktoś kocha albo wprost przeciwnie ♡
    A jeśli ktoras szuka trochę więcej "normalnej codzienności" zapraszamy, tam staramy sie nie narzekac tylko żyć jak dawniej, tylko spokoj nas może uratować :) :)
    Powodzenia dziewczyny, jeśli coś priv czeka... my odpoczywamy na "Przyladku Dobrej Nadziei" :* :*

pola89, Lubię_czekoladę, Pączek, Parsleyek, AniaŁ123, Evelin, emidomi lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Moj mi tu mowi, ze mam isc spac :( to ide.. Do jutra :*

Pola, o ktorej to porze nad ranem nas zaskoczysz ? :) :****

Buziak
    heeej :)

no to już :D niestety dzisiaj też do pracy, więc witam się jak zwykle :D

kto za mnie te porządki świąteczne będzie robił, to nie wiem :P już wymyśliłam, że zrobię sobie plan i może to mnie zmotywuje :D

miłej soboty dziewuszki :*

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Otóż tak...
    Jestem i ja, byłam cały czas...
    Ale jakoś nikt za mną nie tęsknił jak się nie odzywalam ;)

Emidomi jak już pewnie Evelin Cię poinformowała (sądzę po privie) oddelegowalam się na drugi wątek
    ... bo tak chciałam, bo tesknilam za dziewczynami.
    Przepraszam ale to z nimi mam większy kontakt i tam bardziej mi odpowiada.
    Szczerze,tam mamy klimat jaki miałyśmy kiedyś, bez ciągłych obserwacji siebie, wszystko jest w rozsądnych granicach.
    Tym tutaj byłam już najnormalniej zmęczona.
    Decyzja o dzieciatku zapadła już 15 miesięcy temu, na forum jestem od marca... prawie 2 tyś postów wyskrobalam chociaż nałogowo czas nie pozwala mi pisać. Na początku temp, śluzy itd bardzo mnie interesowało, ciekawa bylam tak jak wy teraz, ale po takimczasie mnie to po prostu męczy...
    Po naszej ciemnej stronie mocy mamy "weselej", ciagniemy to bardziej na luzie, przyjacielsko bo di Po prostu lubimy i uwielbiamy pisać o dupie Maryni...
    Was też naprawdę lubię i baaa czytałam cały czas, ale nie mialam co pisać więc się nie odzywalam.
    Mnie nerwy ostatnio ostatnio szwamkowly, też miałam ciężkie dni i Marudzilam, kazda z nas takie ma ale forum powinno byc polepszaczem humoru, tak mi się przynajmniej wydaje.

Lili tak pisałam, doskonale to pamiętam i zdania nie zmieniłam.. ja tam nic do ciebie nie mam, a w sprawie "castingu" ja sie nie wypowiadalam, wiedzialam co zdecydowały dziewczyny, mamy prawo odpocząć więc odpoczywamy nawet jeśli zabrzmi to okrutnie też od ovufriendowych znajomości... ja Ci życzę wszyskoego naj, niech wszystko ci się układa.

Evelin, oj zaszlas mi kochana dzisiaj za skórę... ten tekst o poronieniach był bardzo słaby...
    Wiesz,zaluj że nie poronilas, bo taką okazję stracić żeby na nowy wątek zostać zaproszoną.. noooo po prostu ja nie wiem... tosz to skandal. pomysl kochana co piszesz zanin napiszesz. Nie masz pojecia co my aniolkowe mamy czujemy, tez kiedyś nie wiedziałam, mowilam Eee tam przecież to takie maleństwo tylko,a to maleństwo było całym moim światem. I faktycznie z dziewczynami lepiej się rozumiemy bo mamy podobne doświadczenia czy tez czas nas połączył. Tak wybralysmy i tak już jest.
    Roztrzasanie tego wszystkiego przez cały dzień to mocna przesada. Nikt was tam nie obgaduje broń Boże,nie mam pojęcia skąd takie insynuacje...
    co my jakieś wiedźmy jesteśmy tylko dlatego że mamy inne zdanie, sabat stworzyliśmy bo pasujemy do siebie jak ulał? Takie złe, niedobre i okrutne czarownice ;) czary prowadzimy i uroki rzucamy, bo jak to wy możecie w ciążę zajść a mam jakoś nie wychodzi?
    No kurde, na Boga jak to brzmi?

Byłam na belly,tylko 2 miesiące ale byłam. I w tym czasie na owu bylam może ze dwa razy bo wiem że dziewczyną które akurat mają dołka sam widok radosnego, pełnego "nowego zycia" powitania sprawia przykrość. Tak już jest,jesteśmy tylko kobietami, z różnymi humorem, fochami... nie wszystkie musimy tryskac energia zawsze, i nie zawsze musimy się udzielać jak nam źle... każdy post każda odczytuje na swój sposób, jesteśmy różne, nie identyczne... Tak jak w realnym życiu kogoś mamy prawo lubić bardziej, kogoś mniej.

A ciągle uwadzanie przez caluski dzień na Kim, jest już przesadą...
    Kto ją zna, dobrze wie że jeśli tylko może odpowie na każde pytanie. To weteranka postów tutaj. Ja ją strasznie cenię, pomogła mi się podnieść i spojrzeć na pewne rzeczy zupełnie w inny sposób. I jestem pewna że większości z was też odpowiedziała na nurtujące pytania. To fair tak kopać w tyłek?

Takie moje zdanie kochane... taka juz jestem, takie jestesmy i się nie zmienimy, albo nas ktoś kocha albo wprost przeciwnie ♡
    A jeśli ktoras szuka trochę więcej "normalnej codzienności" zapraszamy, tam staramy sie nie narzekac tylko żyć jak dawniej, tylko spokoj nas może uratować :) :)
    Powodzenia dziewczyny, jeśli coś priv czeka... my odpoczywamy na "Przyladku Dobrej Nadziei" :* :*
    Kochana...
    Wpadaj do nas jak najczęściej... jeśli tylko będziesz mogła :) nie izolujcie się od nas aż tak bardzo ;) dobre rady zawsze się przydadzą ;) no i oczywiście przy kropce musicie się pochwalić! :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane staraczki oraz ciężarówki. Wszystkie z was które macie jakieś pytania bądź chcecie z nami utrzymywac kontakt zapraszam na nasz nowy wątek. Ja stąd wychodzę bo bzdury ,pierdoly i wredne słowa które tu padły pod moim adresem otworzyly mi oczy na to jak bardzo prymitywne osoby tu siedzą . A ja nie potrzebuje tego rodzaju negatywizmu w swoim życiu. Ten wątek dla mnie już nie istnieje. Szkoda...

Dlatego jak ktoś ma chęć to niech wbija do koła gospodyń wiejskich na belly w zakładce 3 trymestr. Nasza Jury zarządza
    "casting otwarty" dla wszystkich co chcą.
    :*:*:*
    Ciotka Kim

Lubię_czekoladę, Pączek, AniaŁ123, pola89 lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu odchodzicie? Kim? Tuliska?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Mogę wziąć tą listę dziewczęta. Może Kimi przekaże razem z listą krótką instrukcje obsługi. Ja później chodzę do pracy i zresztą cały dzień na kompie także będę miała kiedy. Chyba że któraś inna jest chętna to się nie upieram
    Kochana, priv :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    heeej :)

no to już :D niestety dzisiaj też do pracy, więc witam się jak zwykle :D

kto za mnie te porządki świąteczne będzie robił, to nie wiem :P już wymyśliłam, że zrobię sobie plan i może to mnie zmotywuje :D

miłej soboty dziewuszki :*
    A ja wiem kto :P moze Cie malz wyreczy? :)

Pola a w jakiej branzy pracujesz? Bo nie wiem czy mowilas czy nie :)

Milego dnia :* p.s. Ja dzis musze posprzatac bo wjezdza choinka :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Nie umiem. Od tygodnia tak mam :p
    A pracujesz czy juz odpoczywasz?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    ile tego nazamawialas? :)

Ja mam na ten cykl 7owu i 6 ciazowych :)
    Ja mam 20 owu i 5 ciążowych:)

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Ja mam 20 owu i 5 ciążowych:)
    Wygralas :P

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Wygralas :P
    Hehehe, życzę Nam żebyśmy obie wygrały ;)
    Miłego dnia!
    PS. Ja dopiero wstaję z lóżka....

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek!

Boże, co za paskudny dzień, szaro, buro nic się nie chce :/ Mam w planach zacząć świąteczne porządki, ale już sama nie wiem w co mam ręce włożyć. Cała chałupa do ogarnięcia, bo moi mężczyźni zrobili wczoraj sajgon. Ten większy chyba większy bałaganiarz niż malutki ;) Do pracy mam masę papierów do ogarnięcia i jeszcze pracę zaliczeniową na podyplomówkę! Niech moc będzie ze mną! Wam też życzę dużo energii na sobotnie ogarnięcie wszystkich spraw.

ps. Bogu niech będą dzięki, że nie wiem ktos, co z kim i dlaczego odnośnie tej całej "gównoburzy". Mam nadzieję, że ten wątek będzie funkcjonował i będziemy się nadal wspierać w dążeniu do celu. Co do nowego wątku, to rozumiem, że on jest dla tych "weteranek", które znają się już x czasu tak? Mi na razie tutaj dobrze i jestem jeszcze za dużym "świeżakiem".

cb7w3e3k5o2hfu1b.png

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie piszmy juz o wczorajszej sytuacji, prosze :)

mysia09, emidomi lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Hehehe, życzę Nam żebyśmy obie wygrały ;)
    Miłego dnia!
    PS. Ja dopiero wstaję z lóżka....
    Tak wlasnie! Podwojny win :D

Wstawaj wstawaj, jest sobiota, robota albo przyjemnosci czekaja :D u mnie niestety najpierw robota :) ale mam taki balagan ze nie moge przestac sie smiac :D aaaaaaaaa ;) zaczelam od tego ze przenioslam sie z lozka na kanape w salonie :D i trawie to co mam do zrobienia :D ukladam w glowie kolejnosc haha i chyba zaczne od sniadania :D i kawy <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Tak wlasnie! Podwojny win :D

Wstawaj wstawaj, jest sobiota, robota albo przyjemnosci czekaja :D u mnie niestety najpierw robota :) ale mam taki balagan ze nie moge przestac sie smiac :D aaaaaaaaa ;) zaczelam od tego ze przenioslam sie z lozka na kanape w salonie :D i trawie to co mam do zrobienia :D ukladam w glowie kolejnosc haha i chyba zaczne od sniadania :D i kawy <3

Otóż to, ja właśnie piję kawę, siedzę w fotelu i zastanawiam się w co najpierw ręce włożyć ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
‹‹ 3780 3781 3782 3783 3784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ