Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlena24 wrote:Dziewczyny, czytam i czytam i mam pytanie.
CYkl 38 dniowy.
W 15 dc wizyta u ginekologa- stwierdza że nie widzi jeszcze żadnego pęcherzyka rosnącego.
W 17 i 18 dc czuję jajniki jakby coś tam jednak rosło.
Powiedzcie czy możliwe że w 15 dc jeszcze dr nic nie widziała ? W którym dc powinna coś widzieć? Tzn. ile przed pęknięciem pęcherzyka widać rosnący pęcherzyk?
Może głupie pytania, ale w to się dopiero zagłębiam
A jak długo trwa Twoja faza lutealna? U mnie np 13-14 dni. Jeśli cykle masz po 38 dni to musisz od tego odjąć swoją długość fazy lutealnej i będziesz miała przybliżony termin owu. Około 3 dni przed owu można już zobaczyć pęcherzyk.
Czyli np. jesli 38-14 to daje nam termin owu około 24dc i około 21dc można iść na monitoring -
Cześć dziewczyny!
Staram się z mężem o dziecko już od roku. Mam niedoczynność tarczy. Moja endokrynolog mówi, że powinnam zajść w ciążę bo wyniki mam ok. Mimo tego dalej nic. Skierowała mnie na jakieś badania. Do ginekologa jeszcze się nie umówiłam bo myślałam, że brak ciąży to wina tarczycy. Początkiem tygodnia mam zamiar umówić się do doktora Przybycienia w Tarnowie bo słyszałam, że jest dobry. Dzisiaj mam 4 dzień cyklu. W 2 dniu zaczęłam brać OVARIN a kilka dni wcześniej kwas foliowy.
Chciałam zapytać czy dobrze zrobiłam zaczynając brać Ovarin podczas miesiączki?? Nigdzie nie mogłam znaleźć inf na temat tego kiedy zacząć go stosować. Dodatkowo proszę o informację jak na was zadziałał i czy zaszłyście w ciąże dzięki niemu.Anette93
-
Anette witaj,
Dobrze że już bierzesz Ovarin. Ja trzy miesiące brałam Inofem ale ginekolog polecił mi Ovarin i od dwóch tygodni go biorę. Nie mam jeszcze za dużo z nim doświadczenia tak więc nie powiem Ci czy przynosi efekty ale bądźmy dobrej myśli.31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
nick nieaktualnyBella_Bella wrote:A jak długo trwa Twoja faza lutealna? U mnie np 13-14 dni. Jeśli cykle masz po 38 dni to musisz od tego odjąć swoją długość fazy lutealnej i będziesz miała przybliżony termin owu. Około 3 dni przed owu można już zobaczyć pęcherzyk.
Czyli np. jesli 38-14 to daje nam termin owu około 24dc i około 21dc można iść na monitoring
Po tych 3 cyklach nieudanych stwierdziliśmy, że trzeba zacząć to wszystko obserować, ale od razu chcemy się też przebadać i też chcę na monitoringach zobaczyć czy czasem moje cykle nie są bezowulacyjne. Na lewym jajniku wiem że mam około 8 pęcherzyków niepękniętych.
21 dc mam właśnie wizytę umówioną ale teraz mam wrażenie że już w tym 17-18 dc zachodzi owulacja (ból podbrzusza i testy LH wykonane tylko te kreseczki trochę bladsze od kontrolnych). Mam nadzieję że ewentualnie jeśli by się udało teraz, to wizyta 21 z USG nie zaszkodzi? -
emidomi wrote:Czekolada jak u ciebie?
Mam dzisiaj 6dc, choduje sobie powoli chemiczne jajo na Aromku po owulce mam zamiar brac Acard na zagniezdzenie i zobaczymy tonacy brzytwy sie chwyta, jak to mowia zreszta naczytalam sie o skrzepach podczas @ i zdiagnozowalam u siebie problem z zagniezdzeniem tym razem
A jak u Ciebie? Troche mnie tu pewnie ominelo.. Dzieciaki zdrowe? Teraz taki okres masakra jak tam psina? Doszla juz do siebie? No i powodzenia w nowym cyklu :* -
Anette93 wrote:Cześć dziewczyny!
Staram się z mężem o dziecko już od roku. Mam niedoczynność tarczy. Moja endokrynolog mówi, że powinnam zajść w ciążę bo wyniki mam ok. Mimo tego dalej nic. Skierowała mnie na jakieś badania. Do ginekologa jeszcze się nie umówiłam bo myślałam, że brak ciąży to wina tarczycy. Początkiem tygodnia mam zamiar umówić się do doktora Przybycienia w Tarnowie bo słyszałam, że jest dobry. Dzisiaj mam 4 dzień cyklu. W 2 dniu zaczęłam brać OVARIN a kilka dni wcześniej kwas foliowy.
Chciałam zapytać czy dobrze zrobiłam zaczynając brać Ovarin podczas miesiączki?? Nigdzie nie mogłam znaleźć inf na temat tego kiedy zacząć go stosować. Dodatkowo proszę o informację jak na was zadziałał i czy zaszłyście w ciąże dzięki niemu. -
kochane, mam problem z OF.. Albo z internetem.. Zamelduje sie jutro, mam nadzieje, ze bedzie juz git tymczasem dobranoc i do jutra :*
-
Marlena24 wrote:Nie obserwowałam tego. Przez te ostatnie cykle serduszkowaliśmy jak mieliśmy ochotę, celując w te dni "na oko" bez głębszych wyliczeń.
Po tych 3 cyklach nieudanych stwierdziliśmy, że trzeba zacząć to wszystko obserować, ale od razu chcemy się też przebadać i też chcę na monitoringach zobaczyć czy czasem moje cykle nie są bezowulacyjne. Na lewym jajniku wiem że mam około 8 pęcherzyków niepękniętych.
21 dc mam właśnie wizytę umówioną ale teraz mam wrażenie że już w tym 17-18 dc zachodzi owulacja (ból podbrzusza i testy LH wykonane tylko te kreseczki trochę bladsze od kontrolnych). Mam nadzieję że ewentualnie jeśli by się udało teraz, to wizyta 21 z USG nie zaszkodzi?
Jeśli cykle masz 38 dniowe to za wcześnie na owulacje. Faza lutealna z tego co mi wiadomo powinna trwać około 15 dni. Dłuższa może być problemem. Jeśli jesteś w 17 dc i uważasz że masz owu tzn ze Twoja II faza jest za długa bo trwalaby około 20 dni a tak nie powinno być. Myślę że lekarz wie co robi umawiajac Cię na wizytę na 21dc. -
Lubię_czekoladę wrote:Kochana, dochodze do siebie wlasnie po chorobie Po sylwestrze tak mnie rozlozylo, ze myslalam, ze zejde ale juz esktra jeszcze mi z zatok schodzi ale to juz pikus ogarnelam te chorobe bez lekarza i ciezkich dragow, wiec duma mnie rozpiera haha
Mam dzisiaj 6dc, choduje sobie powoli chemiczne jajo na Aromku po owulce mam zamiar brac Acard na zagniezdzenie i zobaczymy tonacy brzytwy sie chwyta, jak to mowia zreszta naczytalam sie o skrzepach podczas @ i zdiagnozowalam u siebie problem z zagniezdzeniem tym razem
A jak u Ciebie? Troche mnie tu pewnie ominelo.. Dzieciaki zdrowe? Teraz taki okres masakra jak tam psina? Doszla juz do siebie? No i powodzenia w nowym cyklu :*
Mówisz że skrzepy to problem z zagniexdzaniem? Ten acard to można kupić bez recepty?
Jezu jeszcze jedna tabletka do brania
U mnie ok prawie 1 dc dzisiaj mam cholera
Dzieci zdrowe. Czasem myślę że aż za zdrowe zwariować idzie
Pulpet już pomału zapomina o incydencie w lesie, dzisiaj próbował się przedostać przez żywopłot w celu ucieczki na szczęście dupsko za wielkie i plan nie wypalił31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Czekoladka nasza słodka miałam Ci wczoraj odpisać ale nie udało sie, bo... Zasnęłam z telefonem w ręku. Wybacz, ale nie było drzemki po południu to dlatego cieszę sie, ze wracasz do zdrowia i z optymizmem podchodzisz do nowego cyklu a co u mnie? Wszystko dobrze, az moze za dobrze ( abym tych słów zaraz nie pożałowała ) czuje sie ok, nie wymiotuje, nie mam mdłości czasami mnie cos ponudzi z lekka ale to pikus w porównaniu z innymi dziewczynami. Piersi troche bolą jak sie mocniej dotknie. Nadal pracuje i nadal czekam na wizytę. Gdyby nie to, ze w pierwszej ciazy miałam tak samo to chyba bym sie martwiła tym brakiem mdłości, a moze powinnam?
-
Emidoli acard to aspiryna chodzi o dawkę. Nie można brać więcej niż 80mg. Acard ma za 75mg.Bierze się do różnie. Ja brałam od początku cyklu. Ale baby tez biorą od owu; *
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 07:56
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Emidoli acard to aspiryna chodzi o dawkę. Nie można brać więcej niż 80mg. Acard ma za 75mg.Bierze się do różnie. Ja brałam od początku cyklu. Ale baby tez biorą od owu; *
Dziękuję Kim. Kurcze muszę poczytać jak lepiej brać. U mnie z owulacja to różnie. Dopiero niedawno wróciła.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
nick nieaktualny
-
emidomi wrote:Dziękuję Kim. Kurcze muszę poczytać jak lepiej brać. U mnie z owulacja to różnie. Dopiero niedawno wróciła.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Woesz kochanie to bierz tak jak się dupka bierze czyli 2-3dpo. Jajo i tak potrzebuje kilku dni aby dotrzeć do macicy.
Właśnie tak myślę że tak zrobię. Trzeba coś zrobić bo miesiące lecą jak zwariowane a dzidziusia nie ma31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne