Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka1 wrote:Czekoladka ja czuje piątkę oj czuje czekałam na niego od... Niedzieli hahahah
Witajcie nowe dziewczyny !
Zjadłam naleśniki z musem truskawkowym i idę zalec na kanapie, uwielbiam piatek i mam zamiar skorzystać z regeneracji sił hehe maz jeszcze leżakuje chociaz juz lepiej sie czuje, położył młodego na drzemkę wiec i ja idę poleżeć miłego wieczoru
a czekoladowa na diecie od poniedziałku normalnie dziś 5ty dzień a mi ślina cieknie jak myślę o tych wszystkich pysznościach, które mogłabym zjeść -
pestka1 wrote:Emidomi powodzenia i trzymam kciuki za pomyślne wyniki. Tak sie zastanawiam, skoro macie dzieci czy to nie znaczy, ze jego "żołnierzyki" sa ok? Chociaz pewnie to nie jest rzecz stała i moze sie zmienic dobrze myśle?
Właśnie nie znaczy ze to rzecz stała.
Zrobił badanie. Ilość plemników w ejakulacie bardzo ładna (147 mln/ml) 75% z nich w ruchu postepowym ( też bardzo dobrze) , żywotność aż 90 % tylko okazało się że aż 97% ma nieprawidłowa budowę morfologiczna. Te 3% zdolnych do zapłodnienia jaja daje nam małe szanse na naturalne poczęcie. WHO podaje że powinno być więcej niż 4% zdrowych,ruchliwych, o prawidłowej budowie plemników. Także potrzebna dalsza diagnostyka. Ponoć ciężko się to leczy - teratozoospermia jest wskazaniem do in vitro albo inseminacji.
Narazie jestem załamana....
Tak miałam nadzieję że jakoś nam się uda naturalnie zajść...31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Właśnie nie znaczy ze to rzecz stała.
Zrobił badanie. Ilość plemników w ejakulacie bardzo ładna (147 mln/ml) 75% z nich w ruchu postepowym ( też bardzo dobrze) , żywotność aż 90 % tylko okazało się że aż 97% ma nieprawidłowa budowę morfologiczna. Te 3% zdolnych do zapłodnienia jaja daje nam małe szanse na naturalne poczęcie. WHO podaje że powinno być więcej niż 4% zdrowych,ruchliwych, o prawidłowej budowie plemników. Także potrzebna dalsza diagnostyka. Ponoć ciężko się to leczy - teratozoospermia jest wskazaniem do in vitro albo inseminacji.
Tak miałam nadzieję że jakoś nam się uda naturalnie zajść...
Kurczę wydawałoby sie, ze wyniki bardzo fajne tylko te 3% rozumiem, ze maz wcześniej nie badał nasienia? Moze jednak te 3% plemników sobie poradzi do szczescia w koncu potrzebny tylko 1 zdrowy plemnik. A 3% z 147 mln to i tak sporo -
pestka1 wrote:Kurczę wydawałoby sie, ze wyniki bardzo fajne tylko te 3% rozumiem, ze maz wcześniej nie badał nasienia? Moze jednak te 3% plemników sobie poradzi do szczescia w koncu potrzebny tylko 1 zdrowy plemnik. A 3% z 147 mln to i tak sporo
Pierwszy raz badał kochanie. Mam nadzieję że tak będzie jak mówisz. Sama sobie też tak wyliczylam że trochę tych dobrych jednak jest ;(31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
nick nieaktualnyemidomi wrote:Właśnie nie znaczy ze to rzecz stała.
Tak miałam nadzieję że jakoś nam się uda naturalnie zajść...
Cześć dziewczynki, czytam was od czasu do czasu. Wtrącę się bo nie chce żebyś się załamywała macie świetną ilość, ruch i żywotność. Oblicz sobie wasze 3% to bardzo dużo !! Zajście w ciążę może wam po prostu zająć więcej czasu. A przy inseminacji macie duże szansa. Na invitro się nie nastawiaj bo myślę, że to za daleko.
Dziewczyną z 0% morfologią się udaje naturalnie, ale starają się długo to fakt.
Głowa do góry.
My mamy gorze wyniki i my się nastawiamy na ostateczność, ale ty masz duże szansee..
Dla pewności możesz zrobić za 3 miesiące powtórne badanie bo każdy lekarz ci powie, że jeden wynik nie określa stanu nasienia.
A wy macie już chyba dzieciaczki,więc nie będzie źle -
emidomi wrote:Właśnie nie znaczy ze to rzecz stała.
Tak miałam nadzieję że jakoś nam się uda naturalnie zajść... -
misia1989 wrote:Cześć dziewczynki, czytam was od czasu do czasu. Wtrącę się bo nie chce żebyś się załamywała macie świetną ilość, ruch i żywotność. Oblicz sobie wasze 3% to bardzo dużo !! Zajście w ciążę może wam po prostu zająć więcej czasu. A przy inseminacji macie duże szansa. Na invitro się nie nastawiaj bo myślę, że to za daleko.
Dziewczyną z 0% morfologią się udaje naturalnie, ale starają się długo to fakt.
Głowa do góry.
My mamy gorze wyniki i my się nastawiamy na ostateczność, ale ty masz duże szansee..
Dla pewności możesz zrobić za 3 miesiące powtórne badanie bo każdy lekarz ci powie, że jeden wynik nie określa stanu nasienia.
A wy macie już chyba dzieciaczki,więc nie będzie źle
Dziękuję Ci bardzo mnie podnioslas na duchu31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Lubię_czekoladę wrote:Kochana a to co piszesz to już po konsultacji z lekarzem? Mój też ma gorszą morfologię ale nadrabia ilością.. Tak jak Twój.. Na te wszystkie składowe trzeba jednoczenie patrzeć I daje to dopiero obraz.. Z tego co widzę to bardzo dobre te wyniki
Przed lekarzem. Kuzynka nas porownala z wynikami swojego męża. To mnie franca jedna nastraszyla. Wredna malpa....
Czekoladko ja Cię kocham normalnie
Co lekarz powiedział o wynikach twojego męża? Bo do wtorku umrę chyba...Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
A tak w ogóle to wam powiem dziewczynki że mąż mi zaimponowal. Wszedł, zrobił co trzeba i po krzyku. Tak się rano denerwowal biedny aż mi go szkoda było a jak przyszło co do czego to pokazał że ma jaja ( dosłownie ha ha). Mój kochany
Lubię_czekoladę, pola89, mysia09 lubią tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Przed lekarzem. Kuzynka nas porownala z wynikami swojego męża. To mnie franca jedna nastraszyla. Wredna malpa....
Czekoladko ja Cię kocham normalnie
Co lekarz powiedział o wynikach twojego męża? Bo do wtorku umrę chyba...
A teraz oddychaj oddychaj i Starego leć uspokoić Nie ma się czym na zapas stresować
Dodam, że wyniki nam interpretował specjalista do spraw związanych z niepłodnością w klinice, więc chyba wiedział o czym mówi Głowa do góry! -
emidomi wrote:A tak w ogóle to wam powiem dziewczynki że mąż mi zaimponowal. Wszedł, zrobił co trzeba i po krzyku. Tak się rano denerwowal biedny aż mi go szkoda było a jak przyszło co do czego to pokazał że ma jaja ( dosłownie ha ha). Mój kochany
emidomi lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Słoneczko, powiedział, że ma dobre wyniki i nawet się nad nimi dłużej nie pochylał, bo nie było sensu.. U nas też lipa z ruchem była ale też powiedział, że w ogólnym rozrachunku jest ok Niech chłopina łyka suple, kup mu Androvit albo coś takiego i mu się poprawią wyniki i normalnie będą superplemniki
A teraz oddychaj oddychaj i Starego leć uspokoić Nie ma się czym na zapas stresować
Dodam, że wyniki nam interpretował specjalista do spraw związanych z niepłodnością w klinice, więc chyba wiedział o czym mówi Głowa do góry!
Mój bierze teraz Parenton. Zawiera dużo cynku, selenu i tych innych pierdół na poprawę nasienia.
Masz rację idę go ukochac
Boże jak dobrze ze Was mamLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Lubię_czekoladę wrote:Haha "że ma jaja "- poplułam monitor
Sama się smialam jak pisałamLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Mój bierze teraz Parenton. Zawiera dużo cynku, selenu i tych innych pierdół na poprawę nasienia.
Masz rację idę go ukochac
Boże jak dobrze ze Was mam
No to dobrze, niech bierze Mój też, myślałam, że bierze.. okazało się, że guzik a nie bierze.. Więc mu teraz codziennie szykuję w kieliszek jak staremu dziadowi i łyka przy mnie!!!! -
Lubię_czekoladę wrote::*****
No to dobrze, niech bierze Mój też, myślałam, że bierze.. okazało się, że guzik a nie bierze.. Więc mu teraz codziennie szykuję w kieliszek jak staremu dziadowi i łyka przy mnie!!!!
Bo im to jak w ryj nie wepchniesz to sami nie wezmąLubię_czekoladę, Ewi28 lubią tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Lubię_czekoladę wrote::*****
No to dobrze, niech bierze Mój też, myślałam, że bierze.. okazało się, że guzik a nie bierze.. Więc mu teraz codziennie szykuję w kieliszek jak staremu dziadowi i łyka przy mnie!!!!
No i z kieliszka to tak nie uwlacza męskościLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Bo im to jak w ryj nie wepchniesz to sami nie wezmąemidomi wrote:No i z kieliszka to tak nie uwlacza męskości
Hahahahahahhahaha Dokładnie!!!!!!!!!!!!!!emidomi lubi tę wiadomość
-
Emidomi Ty tak sie martw... Wyniki inerpretuje lekarz nie kuzynka;) Wez gleboki oddech i wynagrodz mezowi, ze byl taki dzielny:) Wam sie nalezy:p
emidomi, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość