Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:Laski!!! Nie ruszylam ani ciasta, ani cissteczka ani faworka ani czekoladki!!! Bylam twarda!!! Jeszcze tylko kolacja i pierwszy dzien diety zaliczony ufffff bylo ciezko
wow! a ja dziś zjadłam eklerkę i 2 cinnabonsLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dopiero zacznę dietę po @ a tymczasem zjadła bym wszystko co widzę. Uwielbiam jeść. Na razie nie mam weny, żeby cokolwiek ze sobą zrobić. Idę niedługo testować owulację. Brzuch mnie boli okropnie, mam nadzieję że to żadna infekcja, bo wtedy kompletnie mi się wszystko poprzestawia.
-
palusia171 wrote:Dziewczyny..... zrobiłam te badania! Bardzo dziękuje za radę, żeby je wykonać jak najwcześniej :* nie byłam jeszcze z wynikami u lekarza, ale w tym tyg powinnam to załatwić. Już się nimi dziele:
Prolaktyna (PRL) - 521.6 mIU/l (Wartość referencyjna: Kobiety: 102 - 496 metoda ECLIA)
Hormon tyreotropowy (TSH) - 3.550 uU/ml
AMH, LH, FSH, SHBG, E2, TST, DHEAS, anty-TPO w normie wg wyników.
Z tego co czytam, prolaktyna i TSH podwyższona to niedoczynność tarczycy. Co możecie mi powiedzieć o tych wynikach?
Na tsh sie nie znam -
Uuuu yeaaa!! Czekolada dala rade taka jestem z siebie dumna, ze napieklam placuszkow owsianych, takich malych omlecikow na sniadanie, do tego sosik malinowy wszystko absolutnie bez cukru mam jeszcze sok wyciskany z marchwii na jutro
Kochane, dogadzajcie sobie za mniemysia09 lubi tę wiadomość
-
RoxRoxRox wrote:Ja dopiero zacznę dietę po @ a tymczasem zjadła bym wszystko co widzę. Uwielbiam jeść. Na razie nie mam weny, żeby cokolwiek ze sobą zrobić. Idę niedługo testować owulację. Brzuch mnie boli okropnie, mam nadzieję że to żadna infekcja, bo wtedy kompletnie mi się wszystko poprzestawia.
Robisz test czy monitoring? -
Emidomi, Czekoladka
Podczytuje cały czas, ale nie miałam czasu pisać :*
Cholernie się stresuję tym szpitalem i tym, co mi tam znajdą...
Obiecuję poprawę :* jutro już będę miała kuuuupę czasu na pisanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 21:03
emidomi, mysia09 lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Oj jedzenie to ogromna przyjemnosc
Robisz test czy monitoring? -
palusia171 wrote:Dziewczyny..... zrobiłam te badania! Bardzo dziękuje za radę, żeby je wykonać jak najwcześniej :* nie byłam jeszcze z wynikami u lekarza, ale w tym tyg powinnam to załatwić. Już się nimi dziele:
Prolaktyna (PRL) - 521.6 mIU/l (Wartość referencyjna: Kobiety: 102 - 496 metoda ECLIA)
Hormon tyreotropowy (TSH) - 3.550 uU/ml
AMH, LH, FSH, SHBG, E2, TST, DHEAS, anty-TPO w normie wg wyników.
Z tego co czytam, prolaktyna i TSH podwyższona to niedoczynność tarczycy. Co możecie mi powiedzieć o tych wynikach?
Prolaktyna często jest podwyższona przy niedoczynności.
TSH za wysokie dla staraczki. Powinno być około 2 . Ale nie martw się ja 3 miesiące temu miałam 3,93 a teraz 2,5 . Leć do endo po leki
Prolaktyne trzeba badać na czczo,dzień wcześniej nie wolno pamietalas o tym ?31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
pola89 wrote:Emidomi, Czekoladka
Żeby mi to było ostatni raz.martwilam się o Ciebiepola89 lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
pola89 wrote:Emidomi, Czekoladka
Bedzie wszystko dobrze, trzymam kciuki niech udroznia co maja udroznic i czas na male PolatkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 21:58
mysia09 lubi tę wiadomość
-
RoxRoxRox wrote:Robiłam test. Wczoraj była słaba kreska, a dziś już znowu nic. Podobno po poronieniu ma się większe szanse na ciążę a u mnie nawet owulacji nie ma. Kompletnie wszystko się pomieszało. Brzuch mnie boli strasznie tak jakby jajniki, tzytzki jakbym miała @ dostać a to jeszcze 2 tygodnie