Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
LILITH.P wrote:bardzo dobre postanowienie
jak już się człek poobserwuje, to mniej więcej wie, kiedy Małża wykorzystać niektórym mierzenie pomaga, innym nie. Dla mnie 2 połowa cyklu mega stresująca była
Oby mi to posłużyło tak jak Tobie :* -
Cherry_Blossom wrote:Emidomi generalnie tak, chociaż dzisiaj migrenus gigantus!!!!!!
Pola jak się czujesz? Wbijaj na fioletowa
Coco daj znać jak wrazenia, też kiedyś planowałem zakup i chyba po ciąży wrócę do tematu
Ja jestem bardzo zadowolona. teraz mam 1 cykl stosowania, wiec bestia uczy się mojego organizmu. Ogolnie przy pierwszym podejściu myślałam, że jest to taki trochę gadżet, ale wtedy udało się od razu... Myślę, że w marcu będę mogła powiedzieć zdecydowanie więcej. Wiadomo, że jest to spory wydatek, ale też potem można traktować to jako antykoncepcję. Nie będę ukrywać, że funkcja planowania płci szczególnie przypadła do gustu mojemu małżowi -
badania z dzisiaj 2 dc
Estradiol (E2) 46,12 pg/ml
faza folikularna: 19,5 - 144,2
środek cyklu: 63,9 - 356,7
faza lutealna: 55,8 - 214,2
wiek menopauzy: 0,0 - 32,2
Folikulotropina (FSH) 9,38 mIU/ml
faza folikularna : 2,5 - 10mIU/ml
LH 3,50 mIU/ml
faza folikularna:1,9 - 12,5 mIU/ml
mój stosunek LH do FSH to 0,34.... to juz w listopadzie było lepiej bo 0,46...nie wiem co mam robić..dno jak nic...
TSH - 0,124 (norma 0,55 - 4,78)
prolaktyna - 6,44 (norm nie ma dla faz lutalnych)
-
mysia09 wrote:Oj Czarnulka...trzymam za Ciebie mocno kciuki! Poprostu nie wiem skąd masz tyle siły!Ale masz racje walcz i nie przestawaj bo lepiej teraz na bieżąco działać jak się ma juz jakas wiedzę niż później....ale wierzę ze teraz juz będzie dobrze!❤
mysia09 dziękuje kochana też mam taką nadzieję
LILITH.P wrote:dobry wieczór
Czarnulko, trzymam kciuki za owocny cykl. Co do sterydów to może warto się wstrzymać. Nie pozostaje to bez wpływu na dzieciątko. Ja też się sporo naczytalam, że przy wyższym testosteronie, a taki mam, bierze się, bo np. u dziewczynki może to spowodować przerost narządów płciowych,ale endo wstrzymał się od ich aplikowania. Wiem, że u Ciebie sytuacja jest zupełnie inna, ale czasami trzeba zaufać lekarzowi. Mam nadzieję, że koniec z przykrymi doświadczeniami w Twoim życiu :*
LILITH.P
no właśnie wiem że sterydy to świństwo no ale czytałam historie dziewczyn które przy tych przeciwciałach co ja mam nie donosiły żadnej ciąży dopiero przy ich zastosowaniu ale wiadomo każdy przypadek jest inny ;/ mam nadzieję że te leki które mam w końcu mi pomogą a co u Ciebie?
Dzezabella wrote:Nieśmiało się przywitam...
Cześć Dziewczyny
Pamiętacie mnie jeszcze...?
Dzezabella kochana pewnie że pamiętamy - pisz co u Ciebie ???
Lubię_czekoladę wrote:Czarnulka, zycze Ci aby obylo sie bez sterydow ale to, ze w razie czego, w ostatecznosci jest ratunek- to dobra wiadomosc :*
Lubię_czekoladęno właśnie bynajmniej wiem że jak tym razem się nie uda to wtedy może dostanę sterydy i będzie git
Lubię_czekoladę wrote:Laski !!! Jest skok Jest owu !!! Nanananana
Lubię_czekoladę kochana super widzisz że jest teraz do dzieła
Cherry_Blossom & marciaa& emidomi Co tam u was dziewczyny ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:40
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ewi, odpuść LH/FSH. Wartości lubią się zmieniać i dopóki gin się nie czepia, to nic się z tym nie robi. Płodni jesteście. Synka macie. I niech Maz już wraca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:42
-
nie wiem która z was wpisuje na testowanie ? - jeszcze nie wiem czy będę chciała odczekać jeszcze jeden cykl czy nie .. ale tak wstępnie mogłybyście mnie wpisać na 15 marca
emidomi lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka, wiesz czego Ci życzę :* Oby te sterydy nie były potrzebne
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Czeko, Dzezabella wpiszę was na listę do testowania. Wieczorem wrzucę jak będę miała chwilę.
Lubię_czekoladę, Dzezabella lubią tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
czarnulka24 wrote:[/b]
Lubię_czekoladę kochana super widzisz że jest teraz do dzieła
Cherry_Blossom & marciaa& emidomi Co tam u was dziewczyny ?
U mnie ok jakoś w fazie owulacji jestem.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Juz czwarty dzień mam plamienia po hsg. Ciekawe jak to wpłynie na moje endometrium.
kochana a ty miałaś sprawdzaną drożność jajowodów ?podawali ci taki preparat i sprawdzali ?czy jakie to było badanie ?
moja znajoma miała robione badanie gdzie przedmuchiwali jej jajowody tzw podawali jakiś preparat widzieli co i jak i zrobili co trzeba ona nie mogła zajść dość długa a po tym udało jej się po 2 cyklach
wierzę że i u ciebie wpłynie to pozytywnie27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
marciaa wrote:czarnulka, u mnie nic ciekawego jeszcze dobry tydzień czekania
czekania na testowanie ? trzymam mocno kciuki ;*27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
emidomi wrote:Czeko, Dzezabella wpiszę was na listę do testowania. Wieczorem wrzucę jak będę miała chwilę.
kochana wpisz mnie na 15 marcaemidomi lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:kochana a ty miałaś sprawdzaną drożność jajowodów ?podawali ci taki preparat i sprawdzali ?czy jakie to było badanie ?
moja znajoma miała robione badanie gdzie przedmuchiwali jej jajowody tzw podawali jakiś preparat widzieli co i jak i zrobili co trzeba ona nie mogła zajść dość długa a po tym udało jej się po 2 cyklach
wierzę że i u ciebie wpłynie to pozytywnie
We wtorek mialam hsg - sprawdzali mi drożność jajowodow. Wstrzykuja przez szyjke macicy środek kontrastujacy. Podczas podawania kotrastu robią kilka zdjęć rtg . U mnie wszystko ok wyszło. Tylko martwi mnie to plamienie. Juz czwarty dzień31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:We wtorek mialam hsg - sprawdzali mi drożność jajowodow. Wstrzykuja przez szyjke macicy środek kontrastujacy. Podczas podawania kotrastu robią kilka zdjęć rtg . U mnie wszystko ok wyszło. Tylko martwi mnie to plamienie. Juz czwarty dzień
hmm a może poprostu naruszyli jakiś nabłonek w środku lub ten płyn coś podrażnił ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity