X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja w ogóle nie mam planu za bardzo na nic. Czemu sie nie udaje? Kto by pomyślał ze robienie dzieci jest take trudne. A te co lapia facetów na dziecko? Kurde...
    Ewi, nie załamuj się....nie jest tak zle przecież z tego co sie orientuję nie starasz sie aż tak długo...mężuś wróci i zobaczysz odrazu będzie groch! A teraz zdrowo sir odżywiają, poruszaj sie troszkę i nie myśl tyle kochana bo nam tu popadniesz w dola! Wiec uszy do góry!!!!

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór ;)

Czarnulko, trzymam kciuki za owocny cykl. Co do sterydów to może warto się wstrzymać. Nie pozostaje to bez wpływu na dzieciątko. Ja też się sporo naczytalam, że przy wyższym testosteronie, a taki mam, bierze się, bo np. u dziewczynki może to spowodować przerost narządów płciowych,ale endo wstrzymał się od ich aplikowania. Wiem, że u Ciebie sytuacja jest zupełnie inna, ale czasami trzeba zaufać lekarzowi. Mam nadzieję, że koniec z przykrymi doświadczeniami w Twoim życiu :*

Czeko, Emidomi - polecam odstawienie termometru :D Ja najpierw odstawiłam w 2 połowie cyklu, jak mi system owu wyznaczył, a później tak mi się spodobała ta wolność, brak stresu, że totalnie olałam mierzenie temp. Miałam ostatnie 2 dobre testy owu z Rossmanna i je wykorzystałam :) relax chyba dobrze nam zrobił ;)

Trzymajcie się Laseczki :*

emidomi, pola89, czarnulka24 lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to jest recepta... Musimy głowę zarejestrowac że chcemy mężów złapać na dziecko xD i wtedy się uda =p hihi

emidomi lubi tę wiadomość

• emidomi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Elmo ? Gdzie Pestka ?
    Evelin się nie pokazuje , Cherry też nie :-(

Ja tam was znajdę dziewczyny na fioletowym wątku to zobaczycie :-)

A tak w ogóle to na testowanie się proszę zapisywać kochane bo lista mi się kurzy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 01:00

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się przywitam...

Cześć Dziewczyny <3

Pamiętacie mnie jeszcze...?

pola89, czarnulka24 lubią tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Czytalam bardzo dużo na ten temat. . Byłam tez ostatnio u kilku lekarzy którzy stwierdzili że faktycznie mam przeciwciała i które mogą świadczyć np o toczniu ale że nie wystarcza tylko badania tylko trzeba jeszcze mieć objawy i spełniać 5 warunków z 10 .. i oni nie przepisza mi encortonu. . Ale mój gin w ostateczności da mi clexane 0.6 plus większe dawki duphasonu. . Do tego lek na tarczyce...
    Jak się kolejny raz nie uda to może wtedy dadzą mi steryd. . Masakra ile to człowiek musi stracić ciąży tylko przez to że lekarze nie chcą dać leków które powinno się brać ... tak dużo o tych przeciwciałach czytałam i ciężko bez sterydów będzie donosic. . No ale musze próbować. .
    <3 <3 <3

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Nieśmiało się przywitam...

Cześć Dziewczyny <3

Pamiętacie mnie jeszcze...?
    Dzezabella!!!
    Już kilka razy zastanawiałyśmy się co u Ciebie! Na tym wątku i na gospodyniach. Martwiłyśmy się :* opowiadaj! :) praca ta sama? Po godzinie wiadomości domyślam się, że tak :) jak Wam się układa z partnerem??? No i jak starania??? :D milion pytań :P

Dzezabella lubi tę wiadomość

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polunia, skarbie, przede wszystkim bardzo, bardzo Ci gratuluję :*

Praca ta sama, partner ten sam... Niby nie mieszkamy razem, ale o ile nie mam nocnej zmiany, to śpimy w jednym łóżku, także no ;)

Praca mam nadzieję, że zmieni się najpóźniej od początku kwietnia na biurową, w stałych godzinach i za lepszy hajs, a hajs musi się zgadzać :) Tutaj znowu są jakieś cyrki, aktualnie z zaległymi urlopami, szkoda słów...

A starania, niby odpuszczone chwilowo były, ale od paru dni cyc mnie swędzi że nie umiem wytrzymać, sutki bolą przy najlżejszym dotyku, a u gina w tym cyklu nie byłam i nie pójdę, bo hajs się nie zgadza, więc zobaczymy co wyjdzie z opcji full naturals :D

emidomi, Coco55 lubią tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Ewi, nie załamuj się....nie jest tak zle przecież z tego co sie orientuję nie starasz sie aż tak długo...mężuś wróci i zobaczysz odrazu będzie groch! A teraz zdrowo sir odżywiają, poruszaj sie troszkę i nie myśl tyle kochana bo nam tu popadniesz w dola! Wiec uszy do góry!!!!
    6 Cs zaczęłam ale go nie liczę bo dawcy brak

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Polunia, skarbie, przede wszystkim bardzo, bardzo Ci gratuluję :*

Praca ta sama, partner ten sam... Niby nie mieszkamy razem, ale o ile nie mam nocnej zmiany, to śpimy w jednym łóżku, także no ;)

Praca mam nadzieję, że zmieni się najpóźniej od początku kwietnia na biurową, w stałych godzinach i za lepszy hajs, a hajs musi się zgadzać :) Tutaj znowu są jakieś cyrki, aktualnie z zaległymi urlopami, szkoda słów...

A starania, niby odpuszczone chwilowo były, ale od paru dni cyc mnie swędzi że nie umiem wytrzymać, sutki bolą przy najlżejszym dotyku, a u gina w tym cyklu nie byłam i nie pójdę, bo hajs się nie zgadza, więc zobaczymy co wyjdzie z opcji full naturals :D
    Dziękuję <3
    Cieszę się, że wszystko w porządku :* no i oczywiście ze zmiany pracy! :) a za swędzący cyc trzymam kciuki ;) może właśnie tak się uda :)

30 lat

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Dziękuję <3
    Cieszę się, że wszystko w porządku :* no i oczywiście ze zmiany pracy! :) a za swędzący cyc trzymam kciuki ;) może właśnie tak się uda :)

Nie dziękuję ;)

Póki co faza urojeń w pełni, ale w cyckach to sobie chyba dziury wydrapię. Jak teraz się zastanawiam, to chyba jestem jakieś 5-6dpo, więc 24go będę sikać. A czy owu była, czy nie było to nie wiem, bo nie obserwowałam się za bardzo, od prawie dwóch miesięcy nie wiem jak wygląda termometr, więc generalnie to loteria :D

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella <3 cześć Kochana :** tak się martwiłyśmy! Dobrze, ze jesteś :* trzymam kciuki <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Czeko <3 <3 <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png

Wysłany: 17 lutego 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, zycze Ci aby obylo sie bez sterydow ale to, ze w razie czego, w ostatecznosci jest ratunek- to dobra wiadomosc :*

czarnulka24 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 17 lutego 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski !!! Jest skok :D Jest owu !!! Nanananana <3

Dzezabella, pola89, mysia09, emidomi, Coco55, czarnulka24 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Elmo przyszla, zaszla i se poszla :) mysle, ze tu grupowo trzeba sie obrazic :) Elmoooo!!! Where are you???

Pestka zaglada <3

Z Wisnia mam kontakt, dobrze u nich <3

Evelin, z tego co gdzies wyczytalam, zajela sie przgotowywaniami <3 bo to juz zaraz, za momencik :)

Ale nie powiem, ze milo by nam bylo jakby sobie o nas tu przypomnialy :)

Dzezabella, emidomi lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka, słońce, bo Ty na bieżąco: przybliż mi proszę w telegraficznym skrócie kto podczas mojej nieobecności w dwupaku, kto się rozpakował i w ogóle :D

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Czekoladka, słońce, bo Ty na bieżąco: przybliż mi proszę w telegraficznym skrócie kto podczas mojej nieobecności w dwupaku, kto się rozpakował i w ogóle :D
    Haha ale mamy refleks :) wlasnie Ci napisalam na priv :) mamy w dwupaku: Kim, Belle, Polcie, Madziule, Cuda, Pestke <3

Z dziewczyn, ktore znam jeszcze zadna sie nie rozpakowala :) ale pierwsza bedzie chyba Evelin :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O borze zielony, ile groszków! Jak mrówków! :D

Muszę częściej znikać, żeby Was wszystkie zapakować ;)

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    dobry wieczór ;)

Czarnulko, trzymam kciuki za owocny cykl. Co do sterydów to może warto się wstrzymać. Nie pozostaje to bez wpływu na dzieciątko. Ja też się sporo naczytalam, że przy wyższym testosteronie, a taki mam, bierze się, bo np. u dziewczynki może to spowodować przerost narządów płciowych,ale endo wstrzymał się od ich aplikowania. Wiem, że u Ciebie sytuacja jest zupełnie inna, ale czasami trzeba zaufać lekarzowi. Mam nadzieję, że koniec z przykrymi doświadczeniami w Twoim życiu :*

Czeko, Emidomi - polecam odstawienie termometru :D Ja najpierw odstawiłam w 2 połowie cyklu, jak mi system owu wyznaczył, a później tak mi się spodobała ta wolność, brak stresu, że totalnie olałam mierzenie temp. Miałam ostatnie 2 dobre testy owu z Rossmanna i je wykorzystałam :) relax chyba dobrze nam zrobił ;)

Trzymajcie się Laseczki :*
    Kochana, to ja w Marcu odstawiam w ogole :D od nowego cyklu nie mierze- to moje postanowienie :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3968 3969 3970 3971 3972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ