Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
pola89 wrote:Mysia
Widzisz, nie jest tak źle witaminki i będzie ok
Czeko
Miałaś czekać! Jest za wcześnie! Ja miałam w 11dc troszkę wyraźniejszy od Lilith ale nie w 8 czy 9 dc! Ty niecierpliwcu o niczym to nie przesądza nie ten czas -
Lubię_czekoladę wrote:No nie moglam no nie moglam no hihih
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:No widzę no! Kop w d... Ci się należy! a myślałam, że to ja jestem niecierpliwa hehe
-
Lubię_czekoladę wrote:To sikne jeszcze blizej @ jestem w tym cyklu bardzo niecierpliwa.. Ostatni raz sikalam chyba 4 cykle temu a teraz musze sie powstrzymywac i jakos mi nie wychodzi
Kochana jak to na wyjezdzie we wlasnym domku? o co kaman
Bo ja tak żyję na 2 domki jeden własny z hipoteką a drugi wynajmujemy, bo Mąż miał ciekawszą ofertę pracy poza miejscem zameldowania więc sobie przyjechałam na nasze śmieci, bo Mamie ściągają gips w czwartek i tak sobie spędzamy czas Ja, Mama, pies i kot no i nieco ogarniam pokój dla nowego Członka naszej rodzinki, bo w lipcu wracamy do siebie we 3
Sikaj, sikaj mnie też coś w tamtym cyklu wzięło i w ruch poszły testy owu, te gorszej jakości, znalezione w szuladzie łazienkowej zawsze takie blade były, a tu suprise aż się zdziwiłam, bo w sumie, ani nie robiłam we właściwej sobie godzinie i jeszcze się opiłam wodyLubię_czekoladę, pola89 lubią tę wiadomość
-
Czekolada nie nastawiaj się z tymi owulacyjnymi testami pod koniec cyklu. Ja w ostatnich dwóch cyklach mialam dużo ciemniejsze niz Lili i jakoś w ciąży nie byłam. Ja osobiście uważam że owulacyjne są do wyznaczania owulacji a ciazowe do ciąży.
Sprawdzilam sama na sobie niestety.
A teraz tak sobie myślę ze może coś nie halo z moimi hormonami.
W czwartek idę Tsh zbadać bo do endo muszę iść ( powinnam byla juz jechać w tamtym tygodniu)
Proga też zrobię bo coś mi ta owu jakąś podejrzana w tym cykluLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Czekolada nie nastawiaj się z tymi owulacyjnymi testami pod koniec cyklu. Ja w ostatnich dwóch cyklach mialam dużo ciemniejsze niz Lili i jakoś w ciąży nie byłam. Ja osobiście uważam że owulacyjne są do wyznaczania owulacji a ciazowe do ciąży.
W czwartek idę Tsh zbadać bo do endo muszę iść ( powinnam byla juz jechać w tamtym tygodniu)
Proga też zrobię bo coś mi ta owu jakąś podejrzana w tym cyklu
Ja się z Tobą zgadzam!! Jak jest ciąża, to testy owulacyjne ją pokażą. ALE sam test owulacyjny pozytywny ciąży nie oznacza. Równie dobrze mogą to być zawirowania hormonalne. Mnie w poprzednich cyklach testy owu przed @ wychodziły negatywne.emidomi, pola89 lubią tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:Bo ja tak żyję na 2 domki jeden własny z hipoteką a drugi wynajmujemy, bo Mąż miał ciekawszą ofertę pracy poza miejscem zameldowania więc sobie przyjechałam na nasze śmieci, bo Mamie ściągają gips w czwartek i tak sobie spędzamy czas Ja, Mama, pies i kot no i nieco ogarniam pokój dla nowego Członka naszej rodzinki, bo w lipcu wracamy do siebie we 3
Sikaj, sikaj mnie też coś w tamtym cyklu wzięło i w ruch poszły testy owu, te gorszej jakości, znalezione w szuladzie łazienkowej zawsze takie blade były, a tu suprise aż się zdziwiłam, bo w sumie, ani nie robiłam we właściwej sobie godzinie i jeszcze się opiłam wody
A co sobie Mama zlamala? nie wiem czy pisalas, moze tak jesli nie pamietam to przepraszam
To zobaczymy, moze jeszcze z raz sikne sobie -
LILITH.P wrote:Czeko,ja to bym Ci kopa w tyłek zasunęła.. za mierzenie temp.!!! co TO ma być??
-
emidomi wrote:Czekolada nie nastawiaj się z tymi owulacyjnymi testami pod koniec cyklu. Ja w ostatnich dwóch cyklach mialam dużo ciemniejsze niz Lili i jakoś w ciąży nie byłam. Ja osobiście uważam że owulacyjne są do wyznaczania owulacji a ciazowe do ciąży.
Proga też zrobię bo coś mi ta owu jakąś podejrzana w tym cyklu
Czemu uwazasz ze cos nie tak? Przez temp? Moze to termometr..?Dzezabella lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Ale super dwa miejsca zamieszkania i szykujecie pod Malego, aaaaa i wracacie razem i jest piekna rodzinka cudnie!
A co sobie Mama zlamala? nie wiem czy pisalas, moze tak jesli nie pamietam to przepraszam
To zobaczymy, moze jeszcze z raz sikne sobie
tak średnio super bo w sumie trzeba by się było kiedyś zdecydowac, co, gdzie i jak, a u nas nie jest to takie proste, bo przygarnęliśmy moich Rodziców pod swój dach, kiedy Mama poważnie onkologicznie zachorowała. A w Bydgoszczy najlepsza onkologia. A w Gdansku super rozwój...ale powoli się określamy, rozmawiamy z Rodzicami, żeby i oni nie czuli się zagubieni. Znajdzie się coś pomiędzy, bo to głównie ja żyję na 2 domy i jak jest jakaś awaria, to pakowanie,pociag i jazda...a z dzieckiem tak easy nie będzie. Póki co, wracamy do B. na 10 miesięcy od sierpnia, ograniczamy nieco pracę, dzielimy prawie na pół roczny zasiłek rodzicielski na Małego i będzie czas dla NAS
Mamcia złamała prawą rękę w nadgarstku... wychodząc zadowolona z kontroli onkologicznej -
Lubię_czekoladę wrote:Emidomi, glupio to zabrzmi ale caly dzien marzylam aby na cos nasikac hahaha
Czemu uwazasz ze cos nie tak? Przez temp? Moze to termometr..?
Nie wiem. Jakieś liche te temperatury.31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
LILITH.P wrote:i to jakie... tym bardziej, że wiek taki, że już chyba nie ma szans na zapłodnienie raczej po menopauzie
TO CUD!
Czekoladko ja w szczesliwym cyklu tez mierzylam temperaturke az do testu bo bez termometru jakos mi smutno bylo:)Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
emidomi wrote:Nie wiem. Jakieś liche te temperatury.
mnie liche temp. zaczęły się pokazywac, jak zaczęłam brac ethyrox... jak zazwyczaj miałam pod 37, tak z euthyroksem 36,5, max. 36,7, więc sie wkurzylam i przestałam mierzyć
https://ovufriend.pl/graph/c16f8ff03eb18b0c89520a10ba92ceb0
a
https://ovufriend.pl/graph/dee2e3ace5dff924aff4205bb56765a4
edit: poczekaj jeszcze 2-3 dni i zobaczysz, że podskoczy masz lepsze temp. niż jaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 21:27