X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzez, kochanie :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Karma a czyj czyj ? :)

Twój jest ładny. :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • kozodka Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny! :)
    Tutaj chyba jeszcze się nie przedstawiłam :). Przy okazji błagam Was o pomoc :*. Może któraś z Was była w podobnej sytuacji.

Staramy się ponad 1,5 roku, owulacje mam potwierdzone, @ regularne, anatomiczne wszystko działa :D. Nigdy żadnych problemów, żadnych metod wspomagania, żadnego wywoływania @, nic. Partner przebadany-niby ok.
    Biorę euthyrox 50, jodit 200, wit. B6, B12, kwas foliowy (jakiś na receptę, chyba w większej dawce), vigantol 2000 plus teraz jeszcze probiotyk Sanprobi IBS.

@ spóźnia mi się. Ostatnia była 23.01. Kolejną powinnam dostać 20.02 lub max 21.02 licząc czasami zdarzające się jednodniowe opóźnienie. Od poniedziałku chodzę z podpaską, bo czasami łapie mnie ból miesiączkowy i po minucie-trzech przechodzi. Zamiast @ mnóstwo, mnóstwo mlecznego, czasami wodnistego śluzu. Piersi bolą, czuję się trochę jak przy przeziębieniu. Brzuch czuję też cały czas, bo albo coś zakłuje, albo pociągnie albo rozpiera.

We wtorek rano zrobiłam test-cień cienia. Myślałam, że mi się przewidziało, więc szybko zrobiłam drugi i obudziłam narzeczonego-on też widział drugą kreskę.

W środę około południa zrobiłam beta hcg, a około godzinę po tym w toalecie zobaczyłam na papierze taką malutką smużkę jasnej krwi plus oczywiście śluz. Nigdy nie mam plamień przed @ a ból pojawia się dokładnie w momencie rozpoczęcia krwawienia, nigdy nic wcześniej. Nie miałam pojęcia co to.

Wczoraj (czwartek) rano nie miałam siły wstać z łóżka, czułam się jak w jakimś transie. Jak tylko się podniosłam to zaraz mdłości potworne, które przechodziły jak się położyłam. I ból miesiączkowy, więc nospa kolejne poszła w ruch. Przed południem zaczęłam mieć bardzo dziwne bóle, pierwszy raz w życiu. Bóle jakby w tylnej części miednicy, w dolnej części kręgosłupa, czasami poczułam też któryś pośladek. Pomogła nospa i pozycja półleżąca. Do tego senność, zmęczenie, mdłości, niechęć do jedzenia i uczucie gorąca w środku. Plus ciągle towarzyszący mi śluz-jakże by inaczej :P.
    Po południu był wynik bety: <1,2
    Po powrocie do domu poczułam jakby coś ze mnie wyleciało, więc od razu pomyślałam-@ przyszła :P. Ale nie. To było trochę gęstszego, zabarwionego na... beżowo-różowo śluzu. Dziwne... Ale już wszystko było dziwne :D.

Dzisiaj (5 dzień spóźnienia @) standardowo rano ból brzucha jak na @, który minął. Czuję cały czas podbrzusze, ale to raczej dyskomfort niż ból. @ nadal brak. Śluz nadal jest.

Jutro wizyta u gin.

Co jest grane? :D Miała któraś z Was takie doświadczenia?

Jesteście cudowne i mam nadzieję, że pomożecie, bo ja już nie wiem co mam o tym myśleć.

Ponad 1,5 roku starań, ponad rok łażenia po lekarzach...
    06.09.2016r. HyCoSy - jajowody drożne
    Niedoczynność tarczycy
    Zespół jelita drażliwego
    3kg nadwagi
    Cykle owulacyjne

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozodka wrote:
    Tutaj chyba jeszcze się nie przedstawiłam :). Przy okazji błagam Was o pomoc :*. Może któraś z Was była w podobnej sytuacji.

Staramy się ponad 1,5 roku, owulacje mam potwierdzone, @ regularne, anatomiczne wszystko działa :D. Nigdy żadnych problemów, żadnych metod wspomagania, żadnego wywoływania @, nic. Partner przebadany-niby ok.
    Biorę euthyrox 50, jodit 200, wit. B6, B12, kwas foliowy (jakiś na receptę, chyba w większej dawce), vigantol 2000 plus teraz jeszcze probiotyk Sanprobi IBS.

@ spóźnia mi się. Ostatnia była 23.01. Kolejną powinnam dostać 20.02 lub max 21.02 licząc czasami zdarzające się jednodniowe opóźnienie. Od poniedziałku chodzę z podpaską, bo czasami łapie mnie ból miesiączkowy i po minucie-trzech przechodzi. Zamiast @ mnóstwo, mnóstwo mlecznego, czasami wodnistego śluzu. Piersi bolą, czuję się trochę jak przy przeziębieniu. Brzuch czuję też cały czas, bo albo coś zakłuje, albo pociągnie albo rozpiera.

We wtorek rano zrobiłam test-cień cienia. Myślałam, że mi się przewidziało, więc szybko zrobiłam drugi i obudziłam narzeczonego-on też widział drugą kreskę.

W środę około południa zrobiłam beta hcg, a około godzinę po tym w toalecie zobaczyłam na papierze taką malutką smużkę jasnej krwi plus oczywiście śluz. Nigdy nie mam plamień przed @ a ból pojawia się dokładnie w momencie rozpoczęcia krwawienia, nigdy nic wcześniej. Nie miałam pojęcia co to.

Wczoraj (czwartek) rano nie miałam siły wstać z łóżka, czułam się jak w jakimś transie. Jak tylko się podniosłam to zaraz mdłości potworne, które przechodziły jak się położyłam. I ból miesiączkowy, więc nospa kolejne poszła w ruch. Przed południem zaczęłam mieć bardzo dziwne bóle, pierwszy raz w życiu. Bóle jakby w tylnej części miednicy, w dolnej części kręgosłupa, czasami poczułam też któryś pośladek. Pomogła nospa i pozycja półleżąca. Do tego senność, zmęczenie, mdłości, niechęć do jedzenia i uczucie gorąca w środku. Plus ciągle towarzyszący mi śluz-jakże by inaczej :P.
    Po powrocie do domu poczułam jakby coś ze mnie wyleciało, więc od razu pomyślałam-@ przyszła :P. Ale nie. To było trochę gęstszego, zabarwionego na... beżowo-różowo śluzu. Dziwne... Ale już wszystko było dziwne :D.

Dzisiaj (5 dzień spóźnienia @) standardowo rano ból brzucha jak na @, który minął. Czuję cały czas podbrzusze, ale to raczej dyskomfort niż ból. @ nadal brak. Śluz nadal jest.

Jutro wizyta u gin.

Jesteście cudowne i mam nadzieję, że pomożecie, bo ja już nie wiem co mam o tym myśleć.
    Cześć Kochana :*

Super, że jesteście zdrowi, to bardzo ważne!!

Niestety uważam, że na tym etapie cyklu beta powinna już coś wykazać.. Ale objawy ewidentnie wskazują na ciążę. Dziwne, że nie ma małpy a jest dużo śluzu- dziewczyny w ciąży bardzo często o takich zjawiskach mówią..

Daj znać koniecznie co u lekarza! Będę trzymać kciuki za pomyłkę labo!!! <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Jak tam stan paczkowego obrzarstwa?
    U mnie paczki: 2 sztuki plus jeden taki mini mini ale on sie nie liczy ;)
    Faworki: kilka... nascie, no ale jak nie zjesc jak małż zrobił :D

To wszystko zagryzlam salatka grecka... Znowu, moja nowa obsesja jedzeniowa :)

Pestka :) Te dwie sztuki też się nie liczą :D W tłusty czwartek można wszystko :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • kozodka Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę :*

A zagnieżdżenie zarodka może być dopiero w przewidywanym terminie @?
    Nospa jest bezpieczna, mogę ją brać codziennie?

Dziwne to wszystko. Torbiel to nie jest, bo miałam dwa razy po przetrwałym pęcherzyku i to zupełnie inne odczucia-po prostu silny ból jajnika nasilający się przy siadaniu, chodzeniu. Czyli to nie jest to. I nie podejrzewam nic poważnego, bo regularnie jestem badana i nic niepokojącego nie zauważono nigdy. No poza tyłozgięciem :p.

Dam na pewno znać jutro po wizycie rano! <3 Dziękuję bardzo za odzew!
    Wczoraj ryczałam całe popołudnie, że nie dość, że w ciążę nie mogę zajść, to jeszcze przypałętało mi się jakieś choróbsko i będę musiała @ wywoływać

Niedoczynność tarczycy
    Zespół jelita drażliwego
    3kg nadwagi
    Cykle owulacyjne

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Twój jest ładny. :)

:)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozodka wrote:
    Lubię_czekoladę :*

A zagnieżdżenie zarodka może być dopiero w przewidywanym terminie @?
    Nospa jest bezpieczna, mogę ją brać codziennie?

Dziwne to wszystko. Torbiel to nie jest, bo miałam dwa razy po przetrwałym pęcherzyku i to zupełnie inne odczucia-po prostu silny ból jajnika nasilający się przy siadaniu, chodzeniu. Czyli to nie jest to. I nie podejrzewam nic poważnego, bo regularnie jestem badana i nic niepokojącego nie zauważono nigdy. No poza tyłozgięciem :p.

Dam na pewno znać jutro po wizycie rano! <3 Dziękuję bardzo za odzew!
    Wczoraj ryczałam całe popołudnie, że nie dość, że w ciążę nie mogę zajść, to jeszcze przypałętało mi się jakieś choróbsko i będę musiała @ wywoływać
    Jasne, że może być!! :) Różnie się robal wgryza :) Wszystko zależy kiedy była dokładnie owulacja itd :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • kozodka Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie tracę nadziei :)

Jak Ty sobie radzisz z kolejnymi rozczarowaniami? Nie miałaś ochoty dać sobie spokój i rzucić w cholerę wszystkie suplementy?

Niedoczynność tarczycy
    Zespół jelita drażliwego
    3kg nadwagi
    Cykle owulacyjne

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozodka wrote:
    No to nie tracę nadziei :)

Jak Ty sobie radzisz z kolejnymi rozczarowaniami? Nie miałaś ochoty dać sobie spokój i rzucić w cholerę wszystkie suplementy?
    Nie trać :)

Nie wiem jak sobie radzę w sumie.. Ostatnio chyba średnio :) Już mam dość :) 20 miesięcy starań dało w kość :) Ale postanowiliśmy zrobić inseminację w Kwietniu, więc żyję tą nadzieją :) W Marcu właśnie odpuszczam :) Zaraz zaczynam nowy cykl i właśnie on będzie dla mnie luźny.. Będę brała leki, jasne! Ale nie będę się starać :) Zawieszam :)
    Muszę właśnie psychicznie troszkę odpocząć :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozodka ciążunia jak nic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 10:31

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* kocham Was <3

Kozodka, mnie to wygląda na ciążę biochemiczną, ale daj znać co na to lekarz :*

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozodka wrote:

Jutro wizyta u gin.

Witaj!:*
    Niestety ciężko mi powiedzieć, co to może być....wszystko wskazuje na ciążunie, tylko ta beta tu nie pasuje....trzymam kciuki i koniecznie daj znać co i jak:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:13

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżez ściskam mocno z całych sił, myslalam, ze jeszcze w lutym pojawi sie jakaś niespodzianka :)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Dżez ściskam mocno z całych sił, myslalam, ze jeszcze w lutym pojawi sie jakaś niespodzianka :)
    :( :(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • kozodka Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za powodzenie! :)
    Podziwiam kobietki, które potrafią sobie odpuścić, nie myśleć :) Ja jak tylko przechodzę koło sklepu z dziecięcą odzieżą to najchętniej wpadłabym tam i już kupowała ubranka :P No dobra...już kupiłam body... :D
    w każdym razie nie myśleć o ciąży nie potrafię :). Ale czuję, że jeśli tym razem też będzie rozczarowanie to chyba narzucę celibat narzeczonemu :D

Niedoczynność tarczycy
    Zespół jelita drażliwego
    3kg nadwagi
    Cykle owulacyjne
  • Paulaaa90 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mam takie pytanko nie wiem czy to aby na pewno najlepszy wątek ale pisze :) jestem 3 dni po owu i mam bardzo gesty śluz i wydaje mi się ze trochę dziwny zapach :/ lekko swędzi. Mam w domu gynalgin myślicie że to jest bezpieczne brać go teraz ? Czy mogły zaszkodzić przy ewentualnym zapłodnieniu / zagnieżdżani ?
    Będę super wdzięczna za rady

Pozdrawiam :)

Paula

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaaa90 wrote:
    Cześć dziewczyny :) mam takie pytanko nie wiem czy to aby na pewno najlepszy wątek ale pisze :) jestem 3 dni po owu i mam bardzo gesty śluz i wydaje mi się ze trochę dziwny zapach :/ lekko swędzi. Mam w domu gynalgin myślicie że to jest bezpieczne brać go teraz ? Czy mogły zaszkodzić przy ewentualnym zapłodnieniu / zagnieżdżani ?
    Będę super wdzięczna za rady

Pozdrawiam :)
    Hej Paula :)

Infekcję trzeba leczyć.. Ja bym aplikowała gynalgin.. Trzeba wyleczyć.. Chyba, że masz szansę skontaktować się z ginem?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Paulaaa90 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też zrobię, jeśli ten cykl pójdzie na straty to chciaz będę gotowa i wyleczona na nowy cykl :) wszystkie fora przeczytałam chyba już :p

Dzięki za radę :)

Paula
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:00

‹‹ 3995 3996 3997 3998 3999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ