Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 25 wrote:
    Tak naprawdę to moja druga poważna owulka oczywiscie wymuszana lekami, bo niestety nie mam owulacji :( w poprzednim cyklu miałam 1 pecherzyk i nic nie bolało po owu, Sądzisz że powinnam się skontaktować z lekarzem? boje się ponieważ te objawy są mi obce, i nie wiem co jest grane :(

Możesz isc na usg , gin potwierdzi czy owu była.
    Może ten ból to właśnie po owulacji

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    32 lata więc dlatego nastawiam się, że wyniki mogą być niezbyt korzystne

Nie przesadzaj. Ja niedługo skończę 31 , przecież to nieduzo :-)

A co do pappa to nie martw sie na zapas. Napewno będzie wszystko dobrze

basialsp lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja to zawsze po nocach przesiaduje. Idę spać dziewczyny. Dobranoc

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Niedzielnie ☺ jeszcze chwilę i idę siknąć na testa .. mogło by już pokazać że zbliża się owu ..☺
    A wy jak tam spędzacie czas?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja byłam w kościele, a teraz młodego położę na drzemkę i chyba sama się kimnę, bo pobudka była o 6:30.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w piżamie latam.
    Zaraz się ogarne bo do kina jedziemy z dziewczynkami.

Wczoraj kupiłam nowy termometr.
    Niby wielkiej różnicy nie ma bo 0,1 st . To jednak te moje temperatury dziwne.
    Do końca cyklu mierze starym później sobie wymienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 15:23

czarnulka24 lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • dada1415 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Nastroiliśmy się na rozpoczęcie starań, akurat wypada dobry czas pod koniec przyszłego tygodnia, a wczoraj wieczorem co? Na lewej wardze sromowej wyczułam kuleczkę jak ziarnko grochu, zaczęło puchnąć. Jakieś półtora roku temu pojawiło mi się coś podobnego, ale po kilku dniach samo zniknęło równie szybko się pojawiło. Poczytałam trochę w internetach (nie wiem czy dobrze zrobiłam), i wydaje mi się że to gruczoł Bartholiniego. Jutro dopiero dodzwonię się do ginekologa, ale nie wiem na kiedy uda mi się umówić wizytę. Miała kiedyś któraś z Was do czynienia z czymś takim? Jak na szybko domowymi sposobami zmniejszyć opuchliznę? Niby nie boli, ale czuję że coś tam jest, gorączki też nie mam. Macie na to jakieś domowe sposoby do przeczekania do wizyty? Boję się, ze za chwilę zacznie boleć czy coś, chciałabym temu zawczasu zapobiec. Czytałam że można to usunąć, albo przeciąć ale podejrzewam że to spowoduje przesunięcie starań co najmniej na kolejny cykl. Obawiam się też że taka interwencja może źle wpłynąć na zapłodnienie.. :( Jakieś porady?? :(

styczeń - Martynka - czekamy <3 =*
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny milej niedzieli ☺ ja juz wróciłam do standardowego życia po krótkim urlopie. Temperatura w ciągu dnia oscyluje w granicy 37, Życki trochę zaczęły boleć Ale zastanawiam się na ile to moje urojenia ☺ @ powinna być w przyszłym tygodniu ale korci żeby zrobić sikańca

Patka26, emidomi lubią tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Patka26 Nowa

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 15:22

emidomi lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dada1415 wrote:
    Dziewczyny pomocy! Nastroiliśmy się na rozpoczęcie starań, akurat wypada dobry czas pod koniec przyszłego tygodnia, a wczoraj wieczorem co? Na lewej wardze sromowej wyczułam kuleczkę jak ziarnko grochu, zaczęło puchnąć. Jakieś półtora roku temu pojawiło mi się coś podobnego, ale po kilku dniach samo zniknęło równie szybko się pojawiło. Poczytałam trochę w internetach (nie wiem czy dobrze zrobiłam), i wydaje mi się że to gruczoł Bartholiniego. Jutro dopiero dodzwonię się do ginekologa, ale nie wiem na kiedy uda mi się umówić wizytę. Miała kiedyś któraś z Was do czynienia z czymś takim? Jak na szybko domowymi sposobami zmniejszyć opuchliznę? Niby nie boli, ale czuję że coś tam jest, gorączki też nie mam. Macie na to jakieś domowe sposoby do przeczekania do wizyty? Boję się, ze za chwilę zacznie boleć czy coś, chciałabym temu zawczasu zapobiec. Czytałam że można to usunąć, albo przeciąć ale podejrzewam że to spowoduje przesunięcie starań co najmniej na kolejny cykl. Obawiam się też że taka interwencja może źle wpłynąć na zapłodnienie.. :( Jakieś porady?? :(

Witaj dada1415 -ja tu nie pomogę bo nie mam pojęcia co to takiego może być i co mogłoby pomóc .. ale może inna z dziewczyn się wypowie , która miała taki lub podobny problem .. mam nadzieję , że to nic poważnego .. Trzymaj się ..

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka26 wrote:
    Hej dziewczyny

hej hej ;)

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane melduję , że dziś test owulacyjny pozytywny ;)hehe jutro w południe dorwę męża .. i będzie <3 bo dziś nie mam jak bo on na nockę idzie więc zaraz się kładzie ale jutro nie popuszczę ;)

pola89, Patka26, Kasia 25 lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka dzialaj, dzialaj. Ja tez czekam na tesciora i lapie dziada swojego. I tak dzis przy spadku tempki tez bylo <3

pola89, czarnulka24 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście siknelan i nic

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Patka26 Nowa

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny pisałam post i wyświetliło się tylko hej dziewczyny, edytowałam go dodałam ponownie a dalej nic nie widać. Czy to tylko u mnie?

• emidomi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka26 wrote:
    Ej dziewczyny pisałam post i wyświetliło się tylko hej dziewczyny, edytowałam go dodałam ponownie a dalej nic nie widać. Czy to tylko u mnie?

Nie uzywaj emotikonow bo urywaja tekst. Buźki trzeba dodawać wpisujac z klawiatury

Patka26 lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie krwawienia implantacyjnego. Wiem że bardzo mało dziewczyn go ma i dlatego pytam z te z Was które tego doświadczyły. Otóż dzisiaj powinnam dostać @. Od czwartku a wiec dzis juz 4 dzien mam brunatny śluz przy podcieraniu,. Dodam że nie ma go aż tak dużo bym miała zakładac podpaski. Nigdy w życiu nie miałam takich sytuacji, co najwyzej miałam 1 dzień takiego plamienia a na drugi dzień zawsze rozkrcała się @, natomiast tym razem to juz 4 dzień plamienia i @ wcale nie chce sie rozkręcić. Czy któraś z Was miała podobną sytuacje? a moze to wina torbiela czy jakiejś choroby? czy to krwawienie implantacyjne? błagam pomóźcie bo nie wiem co myslec.

35 lat, 2 ciąża
  • Patka26 Nowa

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuje krwawienie implantacyjne ma występować w niewielkiej ilości dosłownie kropelkowej. Ale z opisana sytuacja raczej się nie spotkałam. Tez mi się wydawało ze miałam w tym cyklu te plamienie jednego dnia, termin @ na jutro. Czekam... Magnolia, nie myśl od razu o chorobach.

• magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka26 już z tego wszystkiego różne rzeczy mi do głowy przychodzą. Ja mam właśnie skąpy brudny śluz przy podcieraniu, nie mam ani brudnych majtek ani tyle śluzu bym musiała zakładac podpaske. Dziwne to bardzo, sama nie wiem co jest grane. Jutro rano podjade do apteki i zatestuje

35 lat, 2 ciąża
  • Patka26 Nowa

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko co dzieje się w głowie na pewno nie pomaga racjonalnie myśleć. Ja od dni płodnych mam już wszystkie objawy i urojenia ciążowe. Te plamienia były, bóle piersi, cera mi się zmienia gdzie nigdy przy okresie tego nie mam. Test zrobiłam 3 dni temu niestety był negatywny. Ale jeszcze jakas minimalna nadzieje mamy. Zobaczymy jutro czy będzie @. Spokojnej nocy Lejdis

‹‹ 4001 4002 4003 4004 4005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ