Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
emidomi wrote:Ja widzę 2 kropcie ??? Pyta sie matka dwójki dzieci jakby co czym jest ta druga kropcia ?
kochana nie wiem właśnie chyba ta jedna to zarodek a ta druga to to czym się żywi dzidzia .. na jednym z forum dziewczyny pisały ,że może bliźniaki hehe ale raczej nie ..emidomi lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Emidomi !!! nie poznałam cię po tym avatarze myślałam,że to ktoś nowy u nas na forum a tu nagle patrze że piszę Emidomi hehe fajny avatar27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Emidomi !!! nie poznałam cię po tym avatarze myślałam,że to ktoś nowy u nas na forum a tu nagle patrze że piszę Emidomi hehe fajny avatar
Już mi się poprzedni avatar znudził kochana:)
Sama sie czasem nie mogę przyzwyczaić ,ze to jaczarnulka24, Lubię_czekoladę, mysia09 lubią tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Gosiczek a mnie nic nie bolało to był raczej dyskomfort a bolał jedynie zastrzyk w dupeczke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 19:40
-
mysia09 wrote:Dziewczynki ja tez juz po wizycie...uff
Kropek ładnie zagnieżdżony w macicy.Według ostatniej miesiączki jest to 5 tydzień i 2 dni. Wielkość ciałka żółtego 1.8 mm,wielkość zarodka 1 mm. Za 10 dni mamy przyjść i posłuchać serduszka:) Mój Cudowny 1 mm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8beed14003af.jpgmysia09 lubi tę wiadomość
-
Czarnulka, Mysia piękne Kropeczki:) cieszę się, że jesteście po wizytach:)) no i oczywiscie, ze wszystko jest dobrze, teraz czekamy na serdusia:*
Czarnulko wydaje mi się, ze druga kropeczka to cialko zoltkowe czy jak to sie nazywa:)czarnulka24, mysia09 lubią tę wiadomość
czarnulka24 wrote:dziękuję czekoladko
Co u Ciebie ??czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Czekoladko Kochana, u nas oki:* troche się przeziebilam, a domowe sposoby średnio pomagają, ale się uporamy:D
Ignaś waży juz 1500g, rośnie zgodnie z terminem, co bardzo mnie cieszy:)Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
19Biedroneczka91 wrote:Czekoladko Kochana, u nas oki:* troche się przeziebilam, a domowe sposoby średnio pomagają, ale się uporamy:D
Ignaś waży juz 1500g, rośnie zgodnie z terminem, co bardzo mnie cieszy:)
Niech przeziębienie sobie idzie precz :* życzę zdrówka :* -
19Biedroneczka91 wrote:Droga taka przyjemnosc?
-
emidomi wrote:Już mi się poprzedni avatar znudził kochana:)
Sama sie czasem nie mogę przyzwyczaić ,ze to ja
Pewnie się za każdym razem zastanawiasz kto to pisze a to Ty Taki psikus seseseemidomi lubi tę wiadomość
-
19Biedroneczka91 wrote:Czarnulka, Mysia piękne Kropeczki:) cieszę się, że jesteście po wizytach:)) no i oczywiscie, ze wszystko jest dobrze, teraz czekamy na serdusia:*
Czarnulko wydaje mi się, ze druga kropeczka to cialko zoltkowe czy jak to sie nazywa:)
No też , tak myślę .
Kurcze zastanawiają mnie te plamienia , szyjka niby zamknięta a plamienia dziś było sporo. P.ginekolog mówiła,że w macicy nic nie widzi , może coś przeoczyła ? ostatnio były koloru różowego a dziś taka kawa z mlekiem .. za tydz kolejne usg może się coś więcej dowiem. Głównie te plamienia mam po pracy .. może jakoś uda mi się pójść na zwolnienie27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
emidomi wrote:hmmm....
nie chce nikogo straszyć bo, ja bardzo źle przeżyłam hsg.
Miałam robione w szpitalu na NFZ.
Dają przed zabiegiem jakąś tabletkę w stylu głupiego jasia i ketonal 150mg.
Później jedzie sie do sali z rentgenem.
Tam ginekolog zakłada na szyjkę macicy takie metalowe urządzenie w celu naciągnięcia szyjki i wprowadzeniu tak rurki przez którą podają kontrast. Mnie bolało strasznie chociaz tylko kilka sekund podczas zakładania potem ból był odczuwalny ale do zniesienia.
Najgorzej było przy podawaniu kontrastu. Tego się nie da opisać. Nie pamiętam czy przy porodzie tak się darłam teraz to wydaje mi sie śmieszne ale wtedy myślałam,ze zaraz umrę bo , ból był niewyobrażalny.Oczywiście ryk był bo, u mnie to norma - krzywda się dzieje trzeba płakać Lewy jajowód musiał mieć jakieś mikrozrosty które kontrast przerwał bo bardzo bolało. Przy prawym już mniej trochę.
W międzyczasie kiedy podawany jest kontrast robią zdjecia RTG.
U mnie po zdjęciach wyszło ,ze jajowody mam drożne na szczeście.
Następnie wiozą na salę na ginekologię. Po kilku godzinach można iść do domu na własne żądanie co zazwyczaj podsuwają sami lekarze bo nie widzą sensu żeby czekać z wyjściem do jutra. na własne żadanie dlatego zeby byli kryci w NFZ i dostali kasę za pacjenta.
Ja już dwie godziny po zabiegu wychodziłam bo, nie chciałam byc tam ani minuty dłużej. Dostałam wypis i płytę ze zdjęciami Rtg. I tyle mnie widzieli....
Krwawiłam jakieś 4 dni po zabiegu. Można powiedzieć ze bardziej plamiłam niż krwawiłam.
NIGDY WIĘCEJ TAM MOJA NOGA NIE POSTANIE PRZYSIĘGAM.
Co nie znaczy ,że wszystkie kobiety tak boli. Jak nie ma zrostów i innych anomalii w jajowodach to ponoc nie boli.
Polecam jednak przygotować się na najgorsze. Mi mówili że nie będzie boleć i szłam kompletnie nie przygotowana na aż taki ból. Wolałabym wiedzieć,że będzie boleć to bym sie psychicznie chociaż przygotowała....
Przepraszam jeśli Cie przestraszyłam, ale nie bedę ściemniać ,że nie ma sie czego bac
Teraz to mam dylemat czy prosić o te badanieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Lubię_czekoladę wrote:
Super, że zmiany Czyli jednak Uwijecie sobie gniazdko A rodzice? Zostają w B?
Duży Michaś Pewnie już nieźle daje mamie w kość
Kochana, to ja jestem taką czekoladką bez cukru! Specjalnie dla Ciebie
Rodzice idą z nami O to też nam chodzi, żeby mieć Mamę na oku i jakby co z 3M do Bydgoszczy mamy 2h jazdy autem. Lepsze to niż częste jazdy teraz, gdy coś zaboli, gdy dzieje się coś niepokojącego. Marker, USG można wykonać w dowolnym mieście, a jakby się coś działo (tfu, tfu,tfu) to powtórzyć badanie w B. Ja jako jedyna z całej ekipy żyję na dwa mieszkania, a jak pojawi się Maluch to na pewno nie będzie łatwiej. Poza tym utrzymywanie dwóch mieszkań (kredyt, wynajem, czynsz x 2, w każdym internet...) to też finansowa kiszka. Z tego, co wstępnie wyliczył nam bank, jest to rata za kredyt na dom pod Gdańskiem Jeszcze rok temu Mama na wieść o zmianie miasta panikowała, teraz widać, że woli z nami, szczególnie ze mną, niż sama. Tata ogarnia dom na wsi, który teraz należy do Brata,mieszkającego póki co w UK. Także sporo lokalizacji. A chodzi o to, żeby było jednak bardziej w kupie
Wiadomo, póki co trzeba sprzedać mieszkanie w B. I będziemy myśleć Jednak w 3M mamy dużo lepsze perspektywy, branża IT szaleje (stawki warszawskie, a jednak nie Wa-wa, jednak 3M ) a ja w zakresie finansowo-księgowym też nie będę narzekać na brak możliwości
Zobaczymy, co nam jednak życie przyniesie... bo planować to ja sobie mogę, a co z tego wyjdzie. Cholerka wie.
Synek trzęsie całym brzuszkiem Mamy prawdziwe szaleństwoLubię_czekoladę, mysia09 lubią tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:No też , tak myślę .
Kurcze zastanawiają mnie te plamienia , szyjka niby zamknięta a plamienia dziś było sporo. P.ginekolog mówiła,że w macicy nic nie widzi , może coś przeoczyła ? ostatnio były koloru różowego a dziś taka kawa z mlekiem .. za tydz kolejne usg może się coś więcej dowiem. Głównie te plamienia mam po pracy .. może jakoś uda mi się pójść na zwolnienie
a dźwigasz w pracy?? -
Dzisiejszy wieczor sponsoruje literka F jak frytki - ciążowa zachcianka, hamburgera domowej roboty odpuściłam na rzecz jutrzejszego obiadu to tak na marginesie
Emidomi Ty mnie zawsze wywalasz do odpowiedzi, wlasnie miałam pisać, tylko nadrabialam zaległości, bo dzis patrzę tu huczy jak w ulu
Elmo ale news bliźniaki podwójna miłość ale i podwójna odpowiedzialność- dasz rade, masz taki gratisowy jeden wyczekany kropek.
Czarnulka, Mysia piekne kropeczki w brzuszkach, niech zdrowo rosną! Czarnulka pilnuj plamienia i odpoczywaj jak najwiecej
Ewi ja nie wiem co Ci napisac, nigdy tak nie miałam, oby to dobry objaw
emidomi, czarnulka24, elmo88, mysia09 lubią tę wiadomość
-
Gosiczek wrote:Teraz to mam dylemat czy prosić o te badanie
Sprobuj. Mozesz miec całkiem inne odczucia niz ja. Czeko tez robila i ją nie bolalo31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne