Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • emidomi Autorytet
    Postów: 1743 794

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e8f71bd6d7b.jpg

    <3 <3 ZAFASOLKOWAŁY <3 <3 mini-graphics-baby-660831.gif
    14.07 - Nutka88 - pozytywny
    27.07 - Magdama - pozytywny
    29.07 - KingaJulia91 - pozytywny
    19.08 - Lokokoko - pozytywny
    25.08 - Flaming vel Bita Śmietana - pozytywny
    30.08 - Bbee - pozytywny
    1.09 - Młoda19, Pink Sky- pozytywny
    25.09 - Misiaq - pozytywny
    29.09 - Lilith.P, 19Biedroneczka91 - pozytywny
    30.09 - Ines - pozytywny
    4.10 - Szatynka pozytywny
    9.10 - Szaron pozytywny
    12.10 - Ewa231 pozytywny
    27.11 -Cherry_Blossom pozytywny
    11.12 -Amelia pozytywny
    11.12 –MamaMery pozytywny
    18.12 –Pestka1 pozytywny
    23.12 –Kim87 pozytywny
    31.01 –Elmo88 pozytywny
    02.02 –Bella_Bella pozytywny
    06.02 – Caro pozytywny
    11.02 – Pola89 pozytywny
    13.02 –Wvmvw pozytywny
    10.03 –Czarnulka24 pozytywny
    14.03 – Mysia09 pozytywny
    30.03 – Coco55 pozytywny
    06.04- Kasia25 pozytywny




    TESTUJĄ



    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28af41eb5df5.jpg


    Emidomi - 28.04.2017




    mini-graphics-baby-377766.gifmini-graphics-baby-377766.gifIm się udało <3 Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg mini-graphics-baby-377766.gifmini-graphics-baby-377766.gifmini-graphics-baby-377766.gif

    Flaming vel Bita Śmietana -TP -> 08.05.2017
    19Biedronka91-TP-> 03.06.2017
    Lilith.P -TP -> 09.06.2017
    Ines -TP->12.06.2017
    Cherry_Blossom -TP-> 06.08.2017
    Pestka -TP->24.08.2017

    FORUMOWE BOBASKI

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e02f965188ab.jpg


    Basia ur 12.10.2016 córunia Sylwii GRATULUJEMY <3 <3 <3

    Leoś ur 18.11.2016 synek Monii GRATULUJEMY <3 <3 <3

    Olgierd ur 4.12.2016 synek Dusii GRATULUJEMY <3 <3 <3

    Kornelia ur 10.12.2016 , córeczka Szuflady GRATULUJEMY <3 <3 <3

    Lilianka – ur 16.12.2016 , córeczka Anuli86 GRATULUJEMY <3 <3 <3

    Gabryś - ur 19.12.2016 , synuś Eveli_ny GRATULUJEMY <3 <3 <3

    Lucjan - ur 15.01.2017 , synuś Allmity GRATULUJEMY <3 <3 <3

    Błażej – ur. 02.02.17, synuś Sandruli GRATULUJEMY <3 <3 <3

    Zuza – ur 02.02.2016 , córeczka Nats GRATULUJEMY <3 <3 <3

    Mikołaj – ur.19.02.2017, synek Klaudysi GRATULUJEMY <3 <3 <3

    Kubuś – ur.17.03.2017, synek Evelin GRATULUJEMY <3 <3 <3

    Alex - ur 07.04.2017, synek Worldbyme GRATULUJEMY <3 <3 <3


    <3 <3 ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY <3 <3

    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 11:58

    31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Czikosz Autorytet
    Postów: 672 393

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołszki, jak się betę robi poprawnie, rano w środę i rano w piątek - po dwóch dniach tak?

    Czikosz, 29 lat - A RhD-
    Turtle, 33 lata - A RhD+
  • mysia09 Autorytet
    Postów: 699 461

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dziołszki, jak się betę robi poprawnie, rano w środę i rano w piątek - po dwóch dniach tak?
    Tak najlepiej po 48 h :)
    Sikalas?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:20

    Czikosz lubi tę wiadomość

    14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • Czikosz Autorytet
    Postów: 672 393

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Tak najlepiej po 48 h :)
    Sikalas?

    No co Ty, sikałam w 11 dniu i nawet cienia nie było, a dzisiaj okres jak się patrzy.

    W maju, w tydzień po okresie robię badania. Zerknijcie proszę na spis. :)

    Badania:
    - beta hCG (warunek - brak okresu);
    - progesteron (warunek - brak okresu);
    - żelazo;
    - TSH;
    - prolaktyna;
    - morfologia podstawowa.

    Czikosz, 29 lat - A RhD-
    Turtle, 33 lata - A RhD+
  • emidomi Autorytet
    Postów: 1743 794

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    No co Ty, sikałam w 11 dniu i nawet cienia nie było, a dzisiaj okres jak się patrzy.

    W maju, w tydzień po okresie robię badania. Zerknijcie proszę na spis. :)

    Badania:
    - beta hCG (warunek - brak okresu);
    - progesteron (warunek - brak okresu);
    - żelazo;
    - TSH;
    - prolaktyna;
    - morfologia podstawowa.



    Betę chyba tylko raz musisz zrobić jeśli po @


    Powtarza się w przypadku ciąży tylko żeby sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy

    Czikosz lubi tę wiadomość

    31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • emidomi Autorytet
    Postów: 1743 794

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyne zawsze robiłam ok. 3-5 dc . Bez <3 poprzedniego dnia.

    Tsh obojętnie w którym dc. Tylko bez tabletek jeśli się leczysz na niedoczynność lub nadczynność.

    Czikosz lubi tę wiadomość

    31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1047 275

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, lekarka kazała mi zrobić kolejną betę po tym plamieniu i wyszedł wynik 8516,29 :)

    czarnulka24, mysia09, Czikosz, 19Biedroneczka91, Caro lubią tę wiadomość

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • emidomi Autorytet
    Postów: 1743 794

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 25 wrote:
    Witajcie, lekarka kazała mi zrobić kolejną betę po tym plamieniu i wyszedł wynik 8516,29 :)


    No i super :-) :-) :-) :-)

    31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5607 2727

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 25 wrote:
    Witajcie, lekarka kazała mi zrobić kolejną betę po tym plamieniu i wyszedł wynik 8516,29 :)
    Super :)

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb
    2d4a9f826b.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c82b84ea0bf.jpg

    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • mysia09 Autorytet
    Postów: 699 461

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka co u Was? :*

    czarnulka24 lubi tę wiadomość

    14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5607 2727

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Która się orientuje dobrze w tsh . Byłam 3 tyg temu u lekarza i moje tsh było 1.12 ft4 1.20 lekarz mówił że b.ładnie i powtórzyć po świętach a więc teraz mam tsh 0.32 a ft4 1.24 czy czasem tsh nie za nisko?

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb
    2d4a9f826b.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c82b84ea0bf.jpg

    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5607 2727

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Czarnulka co u Was? :*

    O cześć Mysia :) u mnie nic ciekawego. Myślę jak przeżyć ten tydzień bez stresu bo już w sobotę najgorszy dla mnie dzień 9t3d to wtedy 2x w tym tygodniu i dniu ciążę obumierały a ja mam do lekarza we wtorek 25 . Będzie to już 9t6d i się troszkę okaże czy ciąża sie utrzymała. . Strasznie się boję ze będzie coś nie tak .


    A co u Ciebie?

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb
    2d4a9f826b.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c82b84ea0bf.jpg

    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • LILITH.P Autorytet
    Postów: 3800 2413

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Cześć dziewczyny. Która się orientuje dobrze w tsh . Byłam 3 tyg temu u lekarza i moje tsh było 1.12 ft4 1.20 lekarz mówił że b.ładnie i powtórzyć po świętach a więc teraz mam tsh 0.32 a ft4 1.24 czy czasem tsh nie za nisko?


    Tsh może w ciąży fałszywie się obniżać. W stanie błogosławionym zawsze patrzymy na ft4 i normy lab. Czy jest na poziomie pow. 50%

    czarnulka24 lubi tę wiadomość

    24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

    0b52cec6da.png
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5607 2727

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Tsh może w ciąży fałszywie się obniżać. W stanie błogosławionym zawsze patrzymy na ft4 i normy lab. Czy jest na poziomie pow. 50%

    U mnie
    Tsh 0.32 norma 0.27-4.20
    Ft4 1.24 norma 0.93-1.70
    Ft3 3.30 norma 2.60- 4.40

    A tak mi wychodzi według kalkulatora
    FT4 40.26%
    FT3 38.89%

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 19:41

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb
    2d4a9f826b.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c82b84ea0bf.jpg

    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Coco55 Autorytet
    Postów: 451 309

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki z całych sił! Zobaczysz 2 piękne serduszka ;)
    Ja całymi dniami mam mdłości. Niby nie wymiotuje Ale mam taką "gule" w gardle cały czas : (
    Jutro wieczorem mam usg prywatnie, w sobotę z przedziału w Luxmedzie. Bardzo się boję, żeby wsYstko było w porządku.

    czarnulka24 lubi tę wiadomość

    27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

    f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • LILITH.P Autorytet
    Postów: 3800 2413

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    U mnie
    Tsh 0.32 norma 0.27-4.20
    Ft4 1.24 norma 0.93-1.70
    Ft3 3.30 norma 2.60- 4.40

    A tak mi wychodzi według kalkulatora
    FT4 40.26%
    FT3 38.89%


    to nie jest tak źle :) samo tsh w ciąży nie jest miarodajne, więc nie patrz na ten wynik, ft4 jest do przyjęcia, chociaż wiadomo, mogłoby być wyższe. Mnie na początku ciąży endokrynolog zalecił podwyższenie dawki, bo dziecko wciąga ft4



    Edit:

    a co do mnie i 33 tc...bo widziałam Twój post, ale wiadomo, jak to przed świętami :D nie wiem, kiedy to minęło, zdecydowanie nie wiem ;) dzisiaj odebraliśmy już wózek

    trzymam za Waszą 3 kciuki <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 19:52

    czarnulka24 lubi tę wiadomość

    24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

    0b52cec6da.png
  • Coco55 Autorytet
    Postów: 451 309

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka, Emidomi, Mysia i cała reszta - z Wami też jestem cały czas myślami, żeby nie było:) piszcie trochę więcej co u Was ? Mój każdy dzień teraz to praca a porltem leżenie na kanapie. Dosłownie odechciewa mi się wszystkiego. Ten brak energii mnie dobija

    27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

    f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Ktosialinka Przyjaciółka
    Postów: 151 42

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nowego :( troche mnie zasmucilo,ze nie udalo sie w tamtym cyklu :( teraz nowy sie rozpoczal. Jak skonczy sie @ wybieram sie do ginekologa,powinien powiedziec kiedy owulacja itp. Tylko ile dni @ najlepiej isc, zeby byl w stanie powiedziec kiedy pracowac nad groszkiem?

    Ktosialinka
  • emidomi Autorytet
    Postów: 1743 794

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosia idz około 10 dc. Jesli cykl masz ok.28 dni to będzie w sam raz.

    31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Ktosialinka Przyjaciółka
    Postów: 151 42

    Wysłany: 18 kwietnia 2017, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Ktosia idz około 10 dc. Jesli cykl masz ok.28 dni to będzie w sam raz.
    No coz jestem 2 miesiace po odstawieniu anty i ostatnio cykl trwal 31 dni :/ wczesniej przed anty nie pamietam jak bylo chyba wlasnie miedzy 28 a 31,wtedy jak w zegarku mialam co do godziny.

    Ktosialinka
‹‹ 4088 4089 4090 4091 4092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego