Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:Lilith Kochana jak samopoczucie? Stresik jest? To już za chwile!
Nie dziękuje za kciuki :*
Maleńki chyba coraz bardziej nie mogę się doczekać i myślę, że nawet jak będzie ciężko rodzić, to mam nadzieję, że szybko o tym zapomnępola89, mysia09, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:No i stało się Dzisiaj zaczynamy zastrzyki aaaaaaaa
Ulalala! Trzymam bardzo mocno kciuki!! :**Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Czeko trzymam mocno za Was kciuki! To jest Twój czas! Zaslugujesz na to bardzo bardzo
Ja w sobotę mam niby badanie pierwszego trymestr Ale sądzę że nic z niego nie będzie. W 9t6d fasola miała 30 mm. A na badania zapisali mnie w sobotę czyli 11t1d. Nie ma opcji przecież żeby zarodek miał min. 45mm zupełnie bez ponyslunku, ale jak to mawiam to tylko luxmed
Dziewczyny, o Was też ciepło myślę. Czarnulka, Mysia - piszcie co u Was ??Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Witajcie Staraczki,
podczytuję Was od ok 2 miesięcy i tym razem chciałabym Was podpytać- jestem w pierwszym cyklu starań i już mam wątpliwości
12.05 doszło do zbliżenia wieczorem (wg wyliczeń dni płodne, a może nowe dzień owulacji ) i na drugi dzień obudziłam się z "dziwnym" brzuchem- jakby pobolewający? Od tego czasu mam lekko wzdęty brzuch (już 5 dzień)- takie dziwne uczucie, które nigdy mi nie towarzyszyło + zmęczenie (budzę się dosłownie zmęczona). Czy to jakiś zbieg okoliczności (przypadkowe osłabienie organizmu) czy możliwa jest taka reakcja organizmu na wędrówkę plemników do komórki jajowej?
Mam jeszcze hashimoto i zaczęłam się zastanawiać czy może organizm nie produkuje jakichś "przeciwciał" i stąd to osłabienie/zmęczenie?
Szukałam w necie odpowiedzi czy możliwe są jakiekolwiek symptomy potencjalnej ciąży już na drugi dzień po zbliżeniu, ale wychodzi na to, że to zbyt wcześnie.... A jakie Wy macie doświadczenia w tej materii?
Tak jak pisałam- to mój pierwszy cykl starań, więc raczej jestem daleka od wmawiania sobie objawów ciążowych, ale fakt, że ewidentnie mój organizm od 5 dni zachowuje się inaczej (co zbiega się ze współżyciem) nie daje mi spokoju...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 21:42
2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
LILITH.P wrote:Maleńki chyba coraz bardziej nie mogę się doczekać i myślę, że nawet jak będzie ciężko rodzić, to mam nadzieję, że szybko o tym zapomnę
Myślę, że Ci mały słodziak od razu wszystko wynagrodzi
Biedroneczko a jak u Ciebie? Gotowa na przyjście brzdąca?19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny bardzo Wam wszystkim dziękuję Mam nadzieję, że damy radę i będzie z tego mały czekoladowy groszek Byłabym najszczęśliwsza na świecie
Ktosialinka, Caro lubią tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Myślę, że Ci mały słodziak od razu wszystko wynagrodzi
Biedroneczko a jak u Ciebie? Gotowa na przyjście brzdąca?
Biedroneczka od dzisiaj jest w szpitalu Będą Ją i Ignasia bacznie obserwować. Ma dobrą opiekę. Pewnie sama się odezwie z braku zajęcia na oddzialeLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:Biedroneczka od dzisiaj jest w szpitalu Będą Ją i Ignasia bacznie obserwować. Ma dobrą opiekę. Pewnie sama się odezwie z braku zajęcia na oddziale
-
Lubię_czekoladę wrote:Emidomi, where are you? :*
Jestem, podczytuję Was ale mam taki młyn w pracy ,ze nie wiem w co ręce włożyć.
Biedroneczka już do porodu ???31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne