X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna_Nadziei_ wrote:
    Ja ostatnio byłam u takiej naszej miejscowej "znachorki".. wowww...

Dałam sie namówić, bo mam kłopoty z nerką (kamienie;/- także do porodu jestem przygotowana w sensie bólu:)

Krążą o niej wiele opini ze pomaga ludziom itp.. Pojechałam z mężem, myślę może mi nerke wyleczy.. A ona na dzień dobry rzuca nam takim o to tekstem: NIE MOZECIE MIEĆ DZIECI? WINA PO JEDNEJ I DR STRONIE. TY (PATRZY NA MNIE) MASZ MACICE NA PRAWĄ STR ZGIĘTĄ-ale nie przeszkadza to w płodności, A TY-DO MEŻA.. PLEMIKI UMIERAJĄ W ŚLUZIE ŻONY...

Nie wierze w taie znachorki, ale powiem szczerze że siedzi mi to w głowie i juz mam czarne scenariusze dzięki wujkowi google...

Jak się martwisz to jedyne wyjście to badania. Ale moim zdaniem nie powinnaś słuchać jakiejś nawiedzonej baby :P A bierzesz jakieś witaminki? Mąż bierze?

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Wybaczamy :D Też mam ten problem na tel, na szczęście teraz siedzę na lapto więc jest spokój :D :D

mam to samo. na szczęście teraz laptop :D

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na telefonie to po prostu szału dostaje :/ Klikam tam gdzie nie trzeba, pisze nie tak jak myśle :P w ogóle wszystko mi na odwrót wychodzi :D :D Wersja na tel by się przydała ;)

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Pełna_Nadziei_ Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Jak się martwisz to jedyne wyjście to badania. Ale moim zdaniem nie powinnaś słuchać jakiejś nawiedzonej baby :P A bierzesz jakieś witaminki? Mąż bierze?

No kwas foliowy:) dodatkowo męża zaczełam od mca karmic cynkiem selenem i wit c:) a ja ziółka popijam (len, dziurawiec)

Mam postanowienie urodzinowe:) w tym mc biorę za łeb męża i on robi badanie nasienia i badanie na to czy mój śluz nie zabija plemików..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    to może teraz kolejna lista??
    która dziś wieczorkiem będzie milosc.gif ??

Gizmo no wiesz....

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna_Nadziei_ wrote:
    Ja ostatnio byłam u takiej naszej miejscowej "znachorki".. wowww...

Dałam sie namówić, bo mam kłopoty z nerką (kamienie;/- także do porodu jestem przygotowana w sensie bólu:)

Krążą o niej wiele opini ze pomaga ludziom itp.. Pojechałam z mężem, myślę może mi nerke wyleczy.. A ona na dzień dobry rzuca nam takim o to tekstem: NIE MOZECIE MIEĆ DZIECI? WINA PO JEDNEJ I DR STRONIE. TY (PATRZY NA MNIE) MASZ MACICE NA PRAWĄ STR ZGIĘTĄ-ale nie przeszkadza to w płodności, A TY-DO MEŻA.. PLEMIKI UMIERAJĄ W ŚLUZIE ŻONY...

Nie wierze w taie znachorki, ale powiem szczerze że siedzi mi to w głowie i juz mam czarne scenariusze dzięki wujkowi google...
    Witaj, o wrogim śluzie to i ja słyszałam. Jest badanie które albo to wyklucza albo potwierdza.

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę teraz witaminki prenatalne, magnez a w I fazie cyklu wiesiołek. Mój brał salfazin, teraz bierze mace i jeszcze kwas foliowy.
    To trzymam kciuki żeby Twoje postanowienie się spełniło :D A robisz w końcu jutro teścik?

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:
    Ja przy pierwszej ciąży testowałam wcześniej- negatyw, potem jakie było zdziwienie bo niby test miał być taki czuły a tu taki zonk :D a to była ciąża bliźniacza :D

Gizmo ale lista jak wyrocznia :D MAlinka i Waldi czarujcie tam nad tą listą :D

No bo już myślałam że o mnie to zapomniałyscie... Tylko maliny Wam w głowach..

Margaretka89, zapachmalin lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo wróciły Panny :D Jak milusio i rodzinnie :D

Gizmo lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Witaj, o wrogim śluzie to i ja słyszałam. Jest badanie które albo to wyklucza albo potwierdza.

no wiem właśnie że są takie badania i zrobimy je na pewno... a jezeli wyjdzie że mój sluz zabija to tylko i wyl inseminacja... :(
    jezuuu jak tu wyrzucic czarne mysli z tej durnowatej głowy.. ehhh :.>

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    O mamo wróciły Panny :D Jak milusio i rodzinnie :D

A co ze mną było Ci smutno :/ wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

:D :D :D

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No bo już myślałam że o mnie to zapomniałyscie... Tylko maliny Wam w głowach..

Nikt nie zapomniał Ty jesteś pierwsza! Ja pamiętam <:

Wysłany: 7 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja biorę teraz witaminki prenatalne, magnez a w I fazie cyklu wiesiołek. Mój brał salfazin, teraz bierze mace i jeszcze kwas foliowy.
    To trzymam kciuki żeby Twoje postanowienie się spełniło :D A robisz w końcu jutro teścik?

Jak wstane rano i nie będzie tego dziwnego sluzu to zrobię:) a jak będzie śluz to i tak zrobie:) 10zł w tą czy w tą.. a kij tam:) dla fasolki warto wydawać każą złotówkę:D

Margaretka89, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dziurawca to raczej nie polecalabym przy staraniu sie o dziecko. Skoro w ciąży nie zalecają go pic to wydaje mi się ze i przy staraniu sie tez nie pomoze

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Margaretka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna_Nadziei_ wrote:
    no wiem właśnie że są takie badania i zrobimy je na pewno... a jezeli wyjdzie że mój sluz zabija to tylko i wyl inseminacja... :(
    jezuuu jak tu wyrzucic czarne mysli z tej durnowatej głowy.. ehhh :.>

Posiedź chwile z nami a Ci przejdzie :D :D U nas mózg się lasuje :D :D :D

• WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    spójrz na wykres Sylwii zafasolkowanej :) też plamiła a Groszka ma pod serduchem

Też tak miałam..

91patka91 lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    A co ze mną było Ci smutno :/ wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

:D :D :D

nie no gdzie. po prostu im nas więcej tym weselej :D
    mam ochotę na śledzia. Ale ja nie lubię śledzi. Nie wiem co robić :D -.-

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna_Nadziei_ wrote:
    Jak wstane rano i nie będzie tego dziwnego sluzu to zrobię:) a jak będzie śluz to i tak zrobie:) 10zł w tą czy w tą.. a kij tam:) dla fasolki warto wydawać każą złotówkę:D

LUBIE TO :D

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    nie no gdzie. po prostu im nas więcej tym weselej :D
    mam ochotę na śledzia. Ale ja nie lubię śledzi. Nie wiem co robić :D -.-

Zjedz :D

Wysłany: 7 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Co do dziurawca to raczej nie polecalabym przy staraniu sie o dziecko. Skoro w ciąży nie zalecają go pic to wydaje mi się ze i przy staraniu sie tez nie pomoze

O a mi babcia mowiła że on niby pomaga, ale żeby tylko do owu pic, później już nie... hmmmmm

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ