Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Pełna_Nadziei_ wrote:O a mi babcia mowiła że on niby pomaga, ale żeby tylko do owu pic, później już nie... hmmmmm
-
Gizmo wrote:Na nerki jest ok, ale ostatnie nadania potwierdzily ze to cos jak prozac jest. Za granica kapsulki z dziurawca sa stosowane w leczeniu lęków depresji i chorób psychicznych. Zreszta poczytaj na opakowaniu ze przeciwskane jest dla kobiet w ciąży i matek karmiących. Ja bym nie ryzykowala
W sumie by sie zgadzało:) na choroby psychiczne:) ja juz powoli wariuje:D heheheMargaretka89 lubi tę wiadomość
-
No sczytałam Was.. I tak.
Pełna Nadziei witam i proponuje jednak badanie..
A dla przyszłych testujących mam dobrą radę.. Jeśli jesteście po ovu i temp spadła na jeden dzień ok 7 dnia po ovu to śmiało możecie testować.
Z kolei jeśli spadek jednodniowy miał miejsce 10 dnia po ovu lub później to zaczekajcie jeszcze z testowaniem bo płytkowy nie wyjdzie a beta będzie niska a to dlatego że ten jednodniowy spadek to potencjalne zagniezdzenie.. Ja tak właśnie miałam. Późno mi się zagniezdził i beta wyszła bardzo niska. No.
To taka rada dla nowych bo reszta to wie.
Nie żebym się mądrowała czy cus nie..Gizmo, zapachmalin, Caro lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Niektóre zioła mają działanie antykoncepcyjne i wczesnoporonne, dlatego należy zaprzestać ich spożywania podczas ścisłych starań o dziecko i po owulacji, w oczekiwaniu na wynik testu ciążowego. Do preparatów, po które należy sięgać ostrożnie należą przede wszystkim żeńszeń koreański, lawsonia bezbronna (w dużych dawkach może doprowadzić nawet do niepłodności), róża chińska (wpływa niekorzystnie na funkcjonowanie męskich jąder, libido i produkcję estrogenów u kobiet, znacząca obniża też płodność), dziurawiec zwyczajny i nasiona bawełny (zaburzają ruchliwość plemników i utrudniają zagnieżdżenie się zarodka).
-
WaldhauzerM wrote:No sczytałam Was.. I tak.
A dla przyszłych testujących mam dobrą radę.. Jeśli jesteście po ovu i temp spadła na jeden dzień ok 7 dnia po ovu to śmiało możecie testować.
Z kolei jeśli spadek jednodniowy miał miejsce 10 dnia po ovu lub później to zaczekajcie jeszcze z testowaniem bo płytkowy nie wyjdzie a beta będzie niska a to dlatego że ten jednodniowy spadek to potencjalne zagniezdzenie.. Ja tak właśnie miałam. Późno mi się zagniezdził i beta wyszła bardzo niska. No.
Nie żebym się mądrowała czy cus nie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 22:11
zapachmalin lubi tę wiadomość
-
WaldhauzerM wrote:No sczytałam Was.. I tak.
Nie żebym się mądrowała czy cus nie..
Kochana niby nowa nie jestem ale jak możesz to zerknij na mój wykres bo jest tak poje**** że sama nie wiem co o nim myśleć. Jak myślisz mogę mieć nadzieje? -
Margaretka89 wrote:Kochana niby nowa nie jestem ale jak możesz to zerknij na mój wykres bo jest tak poje**** że sama nie wiem co o nim myśleć. Jak myślisz mogę mieć nadzieje?
Paczę..
Uważam że z Progesteronem jest coś nie halo albo z czymś co za Progesteron odpowiada. Wywnioskowałam to z dość niskiego spadku temp zaraz po ewentualnej ovu.. Bo tak myśląc logicznie jeśli Progesteron jest ok to po ovu wyższa temp utrzymuje się kilka dni..potem jeśli spada ale tylko na jeden dzień nisko znaczy że zarodek się zagniezdza.a jeśli tak się dzieje to organizm znów musi wytworzyć Progesteron który powoduje że temp znowu rośnie wysoko..
Ale oczywiście tak być nie musi..
No Twój wykres dziwny i raczej wydaje mi się że jeśli temp spadła praktycznie zaraz po ovu na moment to chyba raczej nic z tego.. Ale wcale tak być nie musi. Trochę wykresów widziałam ale podobnego nie za bardzo..
Tylko mnie nie bij plis..Margaretka89 lubi tę wiadomość
-
WaldhauzerM wrote:Paczę..
Uważam że z Progesteronem jest coś nie halo albo z czymś co za Progesteron odpowiada. Wywnioskowałam to z dość niskiego spadku temp zaraz po ewentualnej ovu.. Bo tak myśląc logicznie jeśli Progesteron jest ok to po ovu wyższa temp utrzymuje się kilka dni..potem jeśli spada ale tylko na jeden dzień nisko znaczy że zarodek się zagniezdza.a jeśli tak się dzieje to organizm znów musi wytworzyć Progesteron który powoduje że temp znowu rośnie wysoko..
Ale oczywiście tak być nie musi..
No Twój wykres dziwny i raczej wydaje mi się że jeśli temp spadła praktycznie zaraz po ovu na moment to chyba raczej nic z tego.. Ale wcale tak być nie musi. Trochę wykresów widziałam ale podobnego nie za bardzo..
Tylko mnie nie bij plis..
hehe nie będę Dzięki za interpretacje. Kiedyś jak badałam progesteron to był w normie, ale może teraz coś się poprzestawiał Ty to umiesz człowieka postawić na ziemię. No cóż może następny miesiąc będzie szczęśliwszy. -
Waldhauzer, Ty też powinnaś iść spać. Odpoczywać, zdrowo się odżywiać, wiesz jak przystało na przyszłą mamusiepoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Margaretka89 wrote:hehe nie będę Dzięki za interpretacje. Kiedyś jak badałam progesteron to był w normie, ale może teraz coś się poprzestawiał Ty to umiesz człowieka postawić na ziemię. No cóż może następny miesiąc będzie szczęśliwszy.
Zrób sobie Progesteron to będziesz wiedziała czy to co myślę pokrywa się z rzeczywistością..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Caro wrote:Waldhauzer, Ty też powinnaś iść spać. Odpoczywać, zdrowo się odżywiać, wiesz jak przystało na przyszłą mamusie
Dziękuję że się tak o mnie martwisz..
Po południu trochę lulałam.. Po za tym za jakąś godzinkę pójdę. To nie moja pora jeszcze.Caro lubi tę wiadomość