X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku kochane, co tu się dzieje. Ostatnio jakoś mało optymistycznie się zrobilo:*
    Malinka nie ma innej opcji, musisz mieć zdrowego groszka z silnym serduszkiem:*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze malinka - a to taka brazowa krew? badalas progesteron? dostalas duphaston? trzymamy kciuki za Ciebie <3

• Kasia1987 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakies smuteczki nastaly na naszym forum....
    Mysia Twoj spadek faktycznie bardzo duzy bo az do linii podstawowych temperatur... A na kiedy przewidujesz @?

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ewelina no pewnie ze fajny, cisnie elegancko do gory a Ty taka skromna jakas ;)
    Zapachmalin - przytulam... Trzymaj sie dzielnie, mysl pozytywnie, pomodl sie, bedzie dobrze!!

staram się. :|

• mysia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczesniej natknełam sie na temat o podtrzymaniu ciazy progesteronem, powiem wam że moja koleżanka też miała zagrozona ciążę, lekarz dał jej luteine na podtrzymanie i teraz ma zdrową śliczna córeczkę. także jeżeli o mnie chodzi tez uważam że jeżeli organizm po prostu za mało produkuje to trzeba ten niedobór uzupełnic, to tak samo jak z kwasem foliowym. A co innego biochemiczna.

myśka
    be29429a74764a3f49c23da492415aac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kto jutro testuje?????

muffinka
    Duska??

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapach malin spokojnie i myśl pozytywnie. To bardzo pomaga.

Kasiu ja nie skromna ja jednak wolałabym żeby to nie byl ten miesiąc ze względu na leki które brałam przez ostatnie 1.5 tyg. :/

zapachmalin lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    No jakies smuteczki nastaly na naszym forum....
    Mysia Twoj spadek faktycznie bardzo duzy bo az do linii podstawowych temperatur... A na kiedy przewidujesz @?
    No termin przewiduję na sobotę, w poniedziałek miałam testować ale nie wiem co wyjdzie z tego. Lutealną mam 13-15 dni więc nawet jeżeli @ to za wczesnie na spadek. Może ja źle zmierzyłam tempke. zastanawiam się czy nie przestawic sie na dowcipnie, bo teraz pod jezorem mierzyłam. No i o godzine wcześniej niz zwykle bo wczesniej sie obudziłam

myśka
  • czekoladowamufinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie dzisiaj strasznie w plecach łupie i to taki silny ból w okolicach lędźwi, nie wiem z czego, czy któraś coś może słyszała?? Ktoś miał taki objaw?

Nie wiem czy sobie nie wkręcam za dużo no ale ból jest nie da się ukryć i muszę leżeć bo na siedząco się nasila....

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka będzie dobrze na pewno :* musi! Ja idę spać chyba bo świruję totalnie a tak to szybciej będzie czwartek :) trzymam kciuki za naszą czekoladkę jutro i życzę dwóch kreseczek! Dobrej nocy i do jutra!

zapachmalin, Tuliska, rozowyflaming, czekoladowamufinka, Kasia1987, 91patka91 lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia przy niedoborach wiadomo ma to sens.

Kz9n.png

Wysłany: 16 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:

muffinka
    Duska??

JA!:)

rozowyflaming lubi tę wiadomość

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    A wczesniej natknełam sie na temat o podtrzymaniu ciazy progesteronem, powiem wam że moja koleżanka też miała zagrozona ciążę, lekarz dał jej luteine na podtrzymanie i teraz ma zdrową śliczna córeczkę. także jeżeli o mnie chodzi tez uważam że jeżeli organizm po prostu za mało produkuje to trzeba ten niedobór uzupełnic, to tak samo jak z kwasem foliowym. A co innego biochemiczna.

tak mysiu, tez mysle ze jezeli ktos ma niedobor progesteronu ( w mojej rodzinie to rodzinne :D moja mama, ja :D ) to powinien brac leki, ja pewnie bede chociaz bardzo chcialabym bez duphastonu bo to takie swinstwo :( ale wszystko dla bobaska :D

natomiast jezeli ktos nie ma zadnych problemow to utrzyma ciaze bez wspomagaczy :)

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Chyba za wcześnie na objawy. Jeżeli jest zagnieżdżenie to hormony dopiero zaczynają się wytwarzać i nie ma mowy o takich objawach tak szybko...
    No tez tak myslę, Może to nie zwiazane z tym nic nie znaczące zaparcie, ale jakos od trzech dni mnie brzucho napierdziela a zawsze dzien pred @ mnie bolał albo w tym samym dniu a tu juz trzeci dzien i to dosyc mocno.

myśka
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia temperatura odbije! :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:

ja całą ciąże pierwszą łykałam luteinę, bo przy tarczycy mój gin powiedział że zawsze każe brać i brałam do 7 miesiąca ciąży. ale teraz mam cudowne, zdrowe, mądre dziecko, najukochańsze na świecie.

rozowyflaming, Tuliska lubią tę wiadomość

• eveli_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowamufinka wrote:
    Dziewczyny mnie dzisiaj strasznie w plecach łupie i to taki silny ból w okolicach lędźwi, nie wiem z czego, czy któraś coś może słyszała?? Ktoś miał taki objaw?

Nie wiem czy sobie nie wkręcam za dużo no ale ból jest nie da się ukryć i muszę leżeć bo na siedząco się nasila....

Korzonki? Moze cie owialo?

Kz9n.png

Wysłany: 16 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie zawsze mam koszulkę w spodniach, taki nawyk dla uniknięcia przewiań no i płaszczyk na zewnątrz więc nie sądzę...

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Sylwia życze powodzenia jutro, daj znac co tam z fasolka :*
    Malinka trzymaj sie, tulam Was obie, bedzie dobrze :)

zapachmalin lubi tę wiadomość

myśka
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:

muffinka
    Duska??

Ja miałam 19 według OF ale chyba sobie jutro rekreacyjnie sikne jeżeli wredota nie przylezie w nocy ;)

rozowyflaming, zapachmalin, 91patka91 lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ