X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Ale strasznie teraz generalizujecie. Branie duphastpnu przez osoby które go naprawde potrzebują rozumiem doskonale ale przypisywanie co drigiej ciężarnej juz nie. A podtrzymywanie wiecie co innego dać progrsteron komuś komu go brakuje, ale jest wiele kobiet bardzo zdrowych, które ronią z racji wad plodu lub innych problemów. Sa takie jak ja, które rodzą trójkę zdrowych dzieci a czwarte obumiera w lonie pod koniec czwartego miesiąca a organizm nadal zachowuje sie jak w ciąży i nie dochodzi do poronienia mimo 2 tygodni od zatrzymania rozwoju plodu. Il kobiet tyle przypadków. Kazda zrobi wszystko by ciąża rozwijala sie prawidłowo nawet jesli miałoby to oznaczać leżenie plackiem 9 miesięcy. Czasami jednak natura decyduje za nas i może ma sens tzw. Selekcjs naturalna. Nie zawsze to matka jest winna poronienia, nie zawsze to tarczyca czy progesteron, ni zawsze jest wina tylko tu gdzie ja widzimy, czasem to maluszek nie ma szans, czasem jest to biochem.

Trzeba jednak wierzyć ze większość ciąż jest zdrowa i donoszona, matki sa w sile a dzieciaki rodzą sie z 10pkt. !
    Własnie o tym mówie, jeżeli organizm po prostu produkuje za mało progesteronu to dlaczego go nie uzupełnić, co innego jestżeli jest ciaża biochemiczna, wtedy rzeczywiście zgadzam sie z tym że nie ma sensu na siłe ratowac takiej ciazy za wszelka cene.

myśka
    be29429a74764a3f49c23da492415aac.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina nic dodać nic ująć ...

rozowyflaming lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Rano czekam na info od sikajacych! A tymczasem dobranoc, slodkich snow!:)
    nastepna ucieka juz:) Dobranoc :)

myśka
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już w lutealnej biorę luteine, tak kazali, tak robię. Chociaż 7dpo progesteron miałam 14,29. Jedno mówią że dosys dosyć, inni ze mało. Powinno być 17

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:37

8p3ovfxm8uset94e.png
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ja też już w lutealnej biorę luteine, tak kazali, tak robię. Chociaż 7dpo progesteron miałam 14,29. Jedno mówią że dosys dosyć, inni ze mało. Powinno być 17
    Ale to lekarz kazał Ci brac tak "na zapas"?

myśka
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja z badaniami do tylu. Cieszę się ze mi tarczycowke zrobia s potem nie wiem jak będę w pl to poszukam jakiegoś medyka zeby zrobić badania o ile nie zaciaze wczesniej.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz niższa tempka niż z rana ;/ więc chyba nawet dla rekreacji nie zdąże sikać :D

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie U mnie aż dziwne nic A nic mnie piersi po owu nie bolą aż Jestem W szoku. Zawsze po owv miałam taki ból że nie mogłam ich dotknąć delikatnie. A W tym cyklu jakby ręka odjął super. Progesteron będę badać W tym cyklu. Jeszcze nigdy nie badalam

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muffinko jak nie przyjdzie @ to rekreacyjnie z wami zrobie :D

czekoladowamufinka, zapachmalin lubią tę wiadomość

• eveli_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rekreacyjnie od którego dpo zaczynacie sikać ? ;-)

Kz9n.png
  • mysia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może jaki ma wpływ tarczca na ciażę? ja w sumie nie robiłam jeszcze badań ale sie nad tym zastanawiam, miałam robic jak teraz sie nie uda. Słyszałam że jak się ma problemy z tarczyca to jest problem z ajściem ale dlaczego?

myśka
  • czekoladowamufinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    U mnie teraz niższa tempka niż z rana ;/ więc chyba nawet dla rekreacji nie zdąże sikać :D

Nie martw się ja też mam czasami wieczorem niższą niż rano.

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Kurczę ja z badaniami do tylu. Cieszę się ze mi tarczycowke zrobia s potem nie wiem jak będę w pl to poszukam jakiegoś medyka zeby zrobić badania o ile nie zaciaze wczesniej.

eveli_na moge zapytac skad jestes? :)

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie prawdopodobnie u mnie nic z tego nie będzie. Ponieważ muszę brać luteinę a mimo to zaczęłam plamić/krwawić i w związku z tym jeśli do jutra nie przestanę to nic z tego, bo widocznie to jest bardziej skomplikowane niż myślimy. Owszem lek dostałam z jakiegoś powodu i nie widzę sensu wdawać się w dyskusję żeby argumentować swoje racje, brałam w pierwszej ciąży ponieważ musiałam i dziecko urodziło się zdrowe, bez wad, teraz też biorę a mimo to coś się dzieje złego. A więc to najlepszy dowód na to, że matka natura i tak zawsze ma wobec nas swój własny plan. Z jakiegoś powodu tak się dzieje. Nie wiem czy jakiekolwiek wady w gospodarce hormonalnej matki bądź winy zupełnie innych schorzeń, np przy chorym kręgosłupie obowiązek leżenia 9 miesięcy, można porównywać z sytuacją gdzie kobieta jest przebadana, zdrowa, lekarz nie widzi przeciwwskazań do zajścia/utrzymania ciąży i nagle kobieta roni. To zupełnie inna sytuacja. I myślę, że każda z nas tutaj na tym forum na tyle zaznajamia się z tematem, poprzez zwyczajne rozmowy bądź czytanie wypowiedzi dziewczyn które czegoś doświadczyły, że nie próbuje usprawiedliwiać takich sytuacji. Dzięki wszystkim tym informacjom które mamy szansę wyczytać i wspólnie zdobyć jesteśmy w wielu przypadkach lepiej poinformowane od wiejskiego ginekologa, dlatego sądzę, że każda ma swój rozum i jeśli będzie chciała walczyć o dziecko za wszelką cenę to to będzie robiła bezwzględu na to jak bardzo ktoś z*ebie na forum tego typu kobiety. Natomiast jeśli podziela zdanie, że dziecko musi być silne by poradzić sobie poza organizmem matki po porodzie to nie będzie brała i nie zmienią tego komentarze ani tych jednych ani tych drugich...

to tyle. :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:44

Gizmo, Tissaia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    A rekreacyjnie od którego dpo zaczynacie sikać ? ;-)

eveli_na ja to jestem fetyszystka testow - z moczu i krwi :D hahaha ale dzieki OF zeszlam na ziemie ale wczesniej to potrafilam 7dpo... :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - zadna z nas nie miala tutaj niczego zlego na mysli

jezeli kogos urazilam to z gory przepraszam

chociaz mamy rozne zdania i jestesmy z innych miast to i tak mamy jeden, jedyny cel ... :) i spelnienia tego celu zycze kazdej z nas :)

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flaming nie wiem czemu ale jak patrze na Twój awatar to zawzsze mi sie humor poprawia :)

myśka
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    A wiecie może jaki ma wpływ tarczca na ciażę? ja w sumie nie robiłam jeszcze badań ale sie nad tym zastanawiam, miałam robic jak teraz sie nie uda. Słyszałam że jak się ma problemy z tarczyca to jest problem z ajściem ale dlaczego?

u mnie zdiagnozowali nadczynność już po tym jak potwierdziłam ciążę u gin. Wiem, że niektórym kobietom ciężko zajść ponieważ organizm ma bardzo rozregulowane cykle, niekiedy w ogóle nie dochodzi do owu, pęcherzyk nie pęka, mi osobiście endokrynolog powiedziała że jest w szoku że jestem w ciąży ponieważ przy moim tsh właściwie niemożliwe było zajście. A więc jednak różnie to bywa. Natomiast wiem, że dzidziuś bardzo poprawia wyniki matki gdy rozwija się w brzuszku, poniważ jego zdrowa tarczyca produkuje brakujące hormony i poprzez wspólną gospodarkę uzupełnia niedobory matki. Dlatego tak ważne jest badanie tuż po porodzie ponieważ często wyniki lecą na łeb na szyję...

91patka91 lubi tę wiadomość

• czekoladowamufinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo emocji na forum... Ale tak to z nami jest od płaczu do śmiechu, takie już kobitki są. Ale wspierajmy się dalej<3

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowyflaming ja z ukeju nadaje.

Kz9n.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ