Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
mysia89 wrote:Wiecie dobrze ze dostałam dzisiaj premie świateczną, na cos sie chyba przyda
Teraz to nie moge przestac myslec o tym, ale dobrze żem zapytała bo nie byłam swiadoma tego.
zapachmalin, rozowyflaming lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:To i tak mało.. A usg? I cały zestaw krwi właśnie z Anty TG i TPO plus dobrze robić minerały i Wit d3 sama d3 to koszt 90zł u mnie..Mi.ostatnio pękły prawie 500:-))
no tak, usg miałam po prostu do badania doliczone więc zostawiałam 150-200 za wizytę -
zapachmalin wrote:spokojnie, na pewno wszystko będzie ok. Nie chciałam nikogo nastraszyć. Po prostu u mnie nikt nigdy na to nie chorował a teraz mam ja i moja najlepsza przyjaciółka nadczynność a moja siostra, mama i przyjaciel niedoczynność. Więc wysypało jak grzyby po deszczu. A jednak w przypadku starań o maleństwo to ważne wiedzieć czy wszystko ok. Ja już miałam wyregulowane wszystko, kontrolnie tylko badania itd, i nagle skok, i w ciągu miesiąca znów wyniki leżą jak przed pierwszym leczeniem...
-
Caro wrote:Ej, Gaduaaa, jakie wyrzuty sumienia co? Każda z nas ma prawo do groszka! Dbasz o siebie, badasz się, przyjmujesz leki i co? I że niby Ty na groszka nie zasługujesz, a taka co pije i pali, i strzela go za pierwszym razem to tak? Noo niee w to nie uwierzęFabian
Cyprian
Tymuś
-
mysia89 wrote:Wiecie dobrze ze dostałam dzisiaj premie świateczną, na cos sie chyba przyda
Teraz to nie moge przestac myslec o tym, ale dobrze żem zapytała bo nie byłam swiadoma tego.
Leć, leć. Ja smigam w poniedziałek na kłucie. Strzele se prolaktynę, progesteron i tsh kontrolnieBez ft3 i ft4 bo i tak będę powtarzać badania, gdyż 6 wizyta u endo. A sprytna ja pomyślałam, że jak będę widzieć, że nic nie spadło juz w poniedziałek to nie będę sobie wkręcać fasolki
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Leć, leć. Ja smigam w poniedziałek na kłucie. Strzele se prolaktynę, progesteron i tsh kontrolnie
Bez ft3 i ft4 bo i tak będę powtarzać badania, gdyż 6 wizyta u endo. A sprytna ja pomyślałam, że jak będę widzieć, że nic nie spadło juz w poniedziałek to nie będę sobie wkręcać fasolki
-
Gaduaaa wrote:No ale wiesz, ja wiem jakie mogą być konsekwencje.. Nie chciałbym żeby moja córka miała przeze mnie hashimoto i się męczyła z tym tak jak ja..
Ale jest szansa, że wcale nie będzie jej miećJa jestem astmatykiem, takim z krwi i kości od stóp aż do głowy, do tego mam AZS i cholerną alergię na everything co tylko zaraz wiosna pojawi się w powietrzu - morał z tego taki, że moje dziecko też jest z góry obciążone tym dziadostwem, ale będzie miała mnie, ja jej/jemu/im zawsze pomogę
Dodam w bonusie, że mój Małż w dzieciństwie miał alergię. Taki dodatkowy obciążnikWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 22:32
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Tuliska wrote:A ja jutro lecę się kluc z zalecenia giną, lecę pod pryszni i spac:)
No to kciukasy za dobre wynikiTuliska lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dziewczyny też mialam stwierdzoną niedoczynność i również jestem pod stała kontrolą endokrynologa. abrałam na początku leki które niestety źle wpływały na mnie co miałam cały czas biegunki i chudłam. Teraz mam wynik tsh poniżej 3 tzn w lutym robiłam te badanie inne wyniki typu ft4 i anty-tpo w normie. Usg tarczycy wyszło ostatnio że tylko lekko ona jest przyciemniona.
Endo zapisała mi ten jodid100. Ja dziewczyny dopiero 2raz będe się starała o maluszka i też bardzo się boje że przez tą tarczyce nie będe mogła zajść
A teraz troche zbaczając z tematu to@ dostałam w Pon wczoraj jeszcze a ko krwawienie a dzisiaj już nie ma śladu. Myślicie że uda mi się w tym cyklu mieć owulke? Sama już nie wiem bo 2dni to troche krótko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJudi22 wrote:Ja dziewczyny też mialam stwierdzoną niedoczynność i również jestem pod stała kontrolą endokrynologa. abrałam na początku leki które niestety źle wpływały na mnie co miałam cały czas biegunki i chudłam. Teraz mam wynik tsh poniżej 3 tzn w lutym robiłam te badanie inne wyniki typu ft4 i anty-tpo w normie. Usg tarczycy wyszło ostatnio że tylko lekko ona jest przyciemniona.
Endo zapisała mi ten jodid100. Ja dziewczyny dopiero 2raz będe się starała o maluszka i też bardzo się boje że przez tą tarczyce nie będe mogła zajść
A teraz troche zbaczając z tematu to@ dostałam w Pon wczoraj jeszcze a ko krwawienie a dzisiaj już nie ma śladu. Myślicie że uda mi się w tym cyklu mieć owulke? Sama już nie wiem bo 2dni to troche krótko
Judi, zajdziesz, spokojnie
mi lekarka mowila, ze najlepiej miec wartosc ponizej 2,5 zeby zajsc..na forum dziewczyny pisza, ze kolo 1 a i tak jest duzo przypadkow gdzie kobiety z wieksza wartoscia zachodza i rodza zdrowe kluseczki -
Moja siostra też ma astmę, całe życie, teraz już ma 40stkę, a jak urodziła pierwsze dziecko i zachorował w wieku kilku miesięcy to lekarz przyjechał i orzekł, że mały ma astmę i nic się nie da zrobić, sterydy trzeba podać itd. Na szczęście siostra skonsultowała to z innymi lekarzami, przebadała go i okazało się, że to było zapalenie płuc ale bez zmian astmatycznych. Dzisiaj ma 16 lat i póki co jest zdrowy
-
nick nieaktualny
-
rozowyflaming wrote:Caro skoro masz AZS to moze poradzisz mi jakis delikatny krem do twarzy i cos do mycia buzi? mi ostatnio nawet te z apteki nie pomagaja
nawet woda twarzy myc nie moge...
Już od dłuższego czasu do mycia twarzy używam Physiogel Żel do mycia twarzy. Jednak długo szukałam czegoś odpowiedniego, bo większość sprawiała, że miałam strasznie suchą buzię. Jeśli chodzi o krem to mój faworyt od lat to najzwyklejszy krem Bambino, ale ogólnie to bazuje dużo na kosmetykach z Ziaji. Przerabiałam wiele polecanych i drogich kremów, które u mnie się nie sprawdzały. Dopiero poczciwa Ziajka mnie oswieciła
zapachmalin, rozowyflaming lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
U mnie koleżanka zaszła W ciążę przy tsh ok 12 a druga leczyla się ok 3 lat I postanowila któregoś dnia że czas na ciążę I W 1 cyklu jej się udało